LE 13/14 (1/16): Trabzonspor 0-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2014, 23:22

Antek666 pisze:
pumex pisze:Po wygranej w dobrym stylu pastwić się nad Peluso nie będę, bo wyjdę na frustrata.
Ja właśnie nad nim bym porozmyślał. Bo skoro z tego tureckiego dwumeczu Peluso wybrnął jako najgorszy gracz Juve i to definitywnie to coś jest nie tak. Dziś Isla jak i Ogbonna zagrali też fajnie,a Federico znowu tragicznie.
Jestem pewny,że DJ Paolino wypadłyby lepiej.
No właśnie, skoro mieliśmy okazję zobaczyć całą wesołą ekipę i Peluso wyróżniał się nawet z niej to już jednak coś jest na rzeczy. I tu nasuwa mi się pytanie czemu my go właściwie przygarneliśmy i kto na to wpadł :doh: Rozumiem, że potrzebne są też zapchajdziury, ale i one muszą prezentować jakiś tam poziom. Na Beppe narzekał nie będę, bo robi świetną robotę, ale czemu do licha nie pozyskamy w końcu jakiegoś solidnego gracza na tę pozycję, no bez jaj już.

Co do meczu to jestem bardzo usatysfakcjonowany. Byłem przygotowany na padakę w najlepszym wydaniu, a tu szok :ok:

#AllegriOut
mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2014, 23:28

Przyjemny mecz. Wzór potyczki ze średniakami. Szybkie 2 bramki. Jedynymi mankamentami dzisiaj były niewykorzystane setki (ile to ich było, 8? 10? ) oraz obecność Peluso. Podsumowaniem dwumeczu w jego wykonaniu była dobitka strzału z wolnego. Przecież ja bym to strzelił nie mając rąk, nóg i oczu. Na nowy sezon ktoś na lewe skrzydło, obowiązkowo.
Poza tym wszystko zostało rozegrane tak, jak powinno. Widoczny i dość efektywny Giovinko, Osvaldo zrobił swoje. Fajnie Marchisio. Nawet Padoin zaliczył udane wejście z ławki -> to obrazuje słabość i nędzę Trabzonu :smile:
Czekamy na Milan. Odpoczęli Barzagli, Marchisio, Pirlo, Pogba, Licht, Asa, Apacz i LL. Obyśmy dali radę w niedziele.

grande amore

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lutego 2014, 23:43

Według mnie na największe słowa uznania zasługuje duet Giovinco-Isla. Szczególnie ten pierwszy gra zaskakująco dobrze, choć i Chilijczyk w grze wypada nadspodziewanie pozytywnie, chyba w żadnym innym meczu nie wyglądał tak pewnie z piłką przy nodze :ok: Ktoś go podmienił?
Rywale zeszli mu z drogi, bo jak biegal to huragan sie wokol tworzyl :smile:

A awans do 1/8 finalu LE jest dobry, bez wzgledu na styl Peluso.

Juve, storia di un grande amore :)
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 27 lutego 2014, 23:48

Nawet w takim meczu Peluso był słaby.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 27 lutego 2014, 23:53

Brawa dla naszych - bardzo dobre spotkanie. :bravo: Pewnie jak większość z Was spodziewałem się padaki, braku zaangażowania i jakichś baboli w defensywie, a wyglądało to naprawdę przednio. :ok:

Świetne zawody Giovinco. :shock: Sposób prowadzenia piłki, przepuszczanie jej między nogami rywala - ogólnie siał popłoch w szeregach rywala. Szkoda, że ostatecznie nic mu nie wpadło, ale strzelał prosto w bramkarza, który w dodatku miał dzień konia (gdyby nie on, skończyłoby się z 6-0, co najmniej). Dobrze też Isla. :think: Widać wyraźnie, że i Włoch, i Chilijczyk prezentują się o wiele lepiej mając na boisku więcej miejsca. Brawa też dla Osvaldo.

Peluso nie chce już u nas oglądać. Kabareciarz. Podaje do wracającego z kilometrowego spalonego Osvaldo, nie potrafi dobić na pustą bramkę, dośrodkowuje na pałę. Norma. Nie chce u nas dziada i mam nadzieję, że po sezonie się z nim pożegnamy.

Seedorf musi być niepocieszony, bo spodziewał się pewnie zażartej walki i zmęczonych piłkarzy Juve. Tymczasem na boisko wyszło ledwie 4 z podstawy (Buffon, Bonucci, Pogba, Vidal), a i tak oglądaliśmy praktycznie sparing i truchtanie. Conte świetnie to wykombinował i nasi praktycznie nie odczuli tego pojedynku.

Jedziemy z Violką. I w lidze, i w LE.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2014, 23:57

Padoin i Peluso tym meczem pokazali, że nie powinniśmy mieć w składzie takich zawodników. Szczególnie zawiodłem się na Frederico, bo wydawało mi się, że jest lepszy. Cóż...

Prawda jest taka, że jak chcemy liczyć się w Europie to na lewe skrzydło trzeba poszukać zawodnika do podstawy, a zawodnicy tacy jak Asamoah powinni tworzyć zaplecze i rywalizować o pierwszy skład. Tym bardziej, że Kwadwo potrafi wystrzelić z dobrą formą i nieobca mu gra na różnych pozycjach.

Nie podobał mi się również Ogbonna. On już ma coś takiego w wyrazie twarzy, że wygląda jakby nie do końca ogarniał w jakim klubie jest i czego się od niego oczekuje. Wiem, że to transfer pod Conte, ale jeśli w lecie przyjdzie oferta na ~10 mln E to bym się nie zastanawiał. Albo niech wraca do Torino za 1 pdn i Immobile.

nynek

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 27 lutego 2014, 23:58

Peluso chyba już oficjalnie wyrósł na stan umysłu.

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2014, 00:07

nynek pisze:Peluso chyba już oficjalnie wyrósł na stan umysłu.
:ok:
Oglądanie Peluso na boisku przypomina mi innego tuza lewej flanki, Molinaro...
Do 40 minuty nie miałem prądu. Proszę o potwierdzenie, że zmiana Pogby była taktyczna. Nie chce mi się wierzyć, że Conte tak szybko zdjął dobrze (?) grającego piłkarza...

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 28 lutego 2014, 00:11

Brutalo pisze:Proszę o potwierdzenie, że zmiana Pogby była taktyczna. Nie chce mi się wierzyć, że Conte tak szybko zdjął dobrze (?) grającego piłkarza...
Potwierdzam, zmiana była taktyczna. Conte zdjął dobrze grającego piłkarza. Jego występ nie był wybitny ale dał radę.

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2014, 00:26

wchodząc na forum oczekiwałem hejtów na Juve, w sumie nie wiem za co, ale to już podstawa tutaj, a tu co? pochwały :prochno:

Jak dla mnie spotkanie świetne w 70% - świetne zmiany, odpoczął kto miał odpocząć, reszta grała tyle, by na weekend się nie zmęczyć.
Jeżeli tamto spotkanie powinno się skończyć 1-1 to te.... 0-7? Fajnie się to oglądało, w tym spotkaniu naprawdę grała drużyna z LM i LE. Niestety, dla turków, ale przepaść.... to była przepaść.

Giovinco po gwizdach zaczyna grać lepiej? więcej gwizdów mu!!

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2014, 02:12

W skrócie, bo z zaangażowaniem oglądałem tylko 1 połowę, w drugiej nawet mój brat odpuścił, bo było po meczu.

Jednak:

boże ile my akcji zmaściliśmy - dlaczego u nas gra ten kurdupel co niby miał być nowym Olkiem, a nie Matri - tyle okazji, a tu dupa :(

Osvaldo ma zagrania jak cygan - te odegranie klatą, fajna sprawa. Póki co koleś wchodzi- strzela.

Czyżby za rok LL, Tevez, Osvaldo ? Jak najbardziej jestem za !

PS. Nie czytałem postów wcześniejszych. Po prostu mam ochotę wyrazić swój bul dupy na to, że nie było powyżej 5-0.

PS 2 - Antek powiedział, że zaatakują i to zrobili. Jak znajdę jeszcze jednego hejta na styl prowadzenia drużyny przez Conte, to robię czarną listę.

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2014, 03:23

Czarna lista powinna być za to, że ktoś tęskni za Matrim :prochno:

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2014, 07:55

Ein pisze: PS. Nie czytałem postów wcześniejszych. Po prostu mam ochotę wyrazić swój bul ### na to, że nie było powyżej 5-0.
Przesadzasz. Sam częstokroć narzekam na naszą grę, ale wczoraj naprawdę zagraliśmy dobre spotkanie. Duża przewaga w posiadaniu piłki w na pół rezerwowym składzie, sporo sytuacji... Ani Osvaldo, ani Gio nie są w gazie tym niemniej wczoraj robili to, co do nich należy.

Mieliśmy na luzie wygrać i wygraliśmy. Amen.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 28 lutego 2014, 08:02

Znowu ta skuteczność;/
Nie wiem co wymyślił Osvaldo pod koniec pierwszej i na początku drugiej połowy przy setkach, ale to było dziwne.
Powinno się skończyć dużo wyżej, znowu zrobili z bramkarza rywali bohatera, najlepszy strzał sam na sam oddał Padoin i mało co by wpadł.
Peluso? Bez komentarza.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2014, 09:15

Tym razem było widać, że gra lider Serie A ze środkiem tabeli ligi tureckiej (marudy). W sumie przed meczem zapomnieliśmy o jednym, może w spotkaniu w Turynie Juve nie zachwyciło, ale Trabzon nie wykorzystał swoich szans tzn. nie uznano im gola i stracili drugiego w ostatnich minutach, co mogło ich podłamać przed rewanżem i tak to wyglądało. Albo chcieli szybko odrobić straty, ale nieumiejętnie im to wychodziło, efekt był taki, że mieliśmy dużo więcej miejsca i łatwo poszło.

Fajny meczyk, nawet Isla i Giovinco dobrze grali, Seba chciał coś udowodnić. Oczywiście brakowało mu skuteczności, ale i tak na plus. Mauricio swoją drogą też zaimponował, ale jak zwykle brakło mu szczęścia, strzelił on w ogóle jakąś bramkę dla Juve przez te półtora roku?
Nie podoba mi się ta jazda na Peluso pana Lipińskiego, nawet jeśli Federico nie zachwycił w dwumeczu. Isla dzisiaj był faktycznie lepszy, ale słuchając można by pomyśleć, że Isla z reguły jest lepszy o dwie klasy, co się nijak ma do rzeczywistości.

Zablokowany