Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2013, 22:01

Łukasz pisze:@Zawidowianin - nawet nie wiedziałem, że mają taką kosę. Ale nawet bez tego przejście C. do Juve byłoby nierealne (kwestie sportowe)
Zawidowianin pisze: Antek
polecam lekturę strony 109.
Ciekawe, co jest na tej stronie?
O żarciu co popadnie.
Czytałem zresztą fragmenty tej książki. Cassano np za to, że ktoś przemycał mu do pokoju jakieś gówniane żarcie, oddawał mu w zamian jedną ze swych panienek. Wprost idealnie pasuje charakterologicznie do drużyny Conte :)

onliforpipul
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2013, 22:13

Cassano to sobie można zatrudnić w Juventusie najwyżej na etacie sprzątaczki...Koniec tematu.

Odnośnie jakichkolwiek transferów w styczniu to powinniście o tym zapomnieć. Wielka szkoda, że prawdopodobnie na dobre ucichł temat pozyskania Coetrao. Letnie Mercato w którym Marotta - pozyskałby Portugalczyka jak również Jorginho i Berardiego (jeszcze, ewentualnie Naniego albo Meneza), to byłoby marzenie :!:
Z tej listy graczy darmowych: Evra owszem, ale jego oczekiwania finansowe mogą być różne...Lewandowski - nie ma sensu komentować. Matuidi, pod warunkiem, że nie przedłuży kontraktu, lub nie poleci do innych szejków...

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2013, 22:48

Dzisiejsza bramka Kolarova:

Jeśli faktycznie jest do wyciągnięcia z City (w którym przegrywa rywalizację z Clichym) nawet za te 15 mln, to nie ma sensu ściągać Nainggolana, bo Asamoah mógłby wtedy wrócić do środka. Podobno Kolarova bardzo chce Mancini w Galatasaray, więc miejmy nadzieję, że już wystarczy tych upokorzeń od Turków. Turcy już podobno w to lato oferowali za niego coś koło 6-8 mln i dawali mu wysoki kontrakt, ale City odrzuciło.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2013, 22:59

Crunny pisze:(w którym przegrywa rywalizację z Clichym)
No właśnie nie do końca. Znaczną większość tamtego sezonu był on zawodnikiem pierwszej jedenastki. W tym sezonie jest zresztą podobnie.
Co do tych darmowych piłkarzy, to rzucił mi się w oczy Rafael. Zaskoczony jestem, że został mu tylko rok do końca kontraktu. Młody i bardzo dobry obrońca :ok:

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2013, 23:15

Transfermarkt podaje, że Rafealowi kontrakt kończy się dopiero w 2016. Szmat czasu. Umowa wygasa drugiemu z braci, ale on nas raczej nie interesuje pod względem sportowym, choć i tak jest lepszy niż nasze niektóre asy na bokach...

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2013, 00:08

Wymiana Cassano - Giovinco. Czegoś tak głupiego nie widziałem bardzo dawno. Skąd się biorą tacy newsmani?

- Panie Cassano, zaraz wejdzie pan na boisko.
- Zatem zabieram się za rozgrzewkę, panie Conte.

http://www.juvepoland.com/news.php?id=23054

Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2013, 15:29

Dzisiejsze źródła informują, że Marotta & Company cichcem zakręcili się koło Meneza. Kto wie, jak dobrze pójdzie to zawita do nas już w styczniu.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2013, 15:31

Przyjście Meneza oznaczałoby odpalenie z Turynu Mirka?

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2013, 08:50

Dla mnie Menez to trochę taka młodsza wersja Vucinicia. Niestety głównie z charakteru. Już w Romie mówiło się o jego humorach, w PSG jest tak samo. Nie jestem przekonany do tego transferu.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2013, 10:21

ewerthon pisze:Dla mnie Menez to trochę taka młodsza wersja Vucinicia. Niestety głównie z charakteru. Już w Romie mówiło się o jego humorach, w PSG jest tak samo. Nie jestem przekonany do tego transferu.
O Teveza też było sranie w gacie i jakoś nie widać z nim żadnych problemów.
Aha i myślę, że jest młodszą i lepszą wersją Vucinica ( dynamiczniejszą przed wszystkim ) :)

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2013, 10:22

A chęci do gry jakieś przejawia czy też tak jak Miras jak mu się zechce?

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2013, 10:41

ewerthon pisze:Dla mnie Menez to trochę taka młodsza wersja Vucinicia. Niestety głównie z charakteru. Już w Romie mówiło się o jego humorach, w PSG jest tak samo. Nie jestem przekonany do tego transferu.
Bo w Romie 90% zawodników to minimaliści. Od kilku lat zadowala ich środek tabeli i heroiczne pojedynki z Cagilari. Z miłą chęcią podesłałbym im Padoina, który byłby najbardziej utytułowanym zawodnikiem w klubie (jeśli chodzi o rozgrywki ligowe) :prochno:

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
grande amore

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2013, 10:43

Castiel pisze:Przyjście Meneza oznaczałoby odpalenie z Turynu Mirka?
http://www.tuttosport.com/calcio/serie_ ... sfida+Nani
Cos mi mowi, ze jutrzejszy mecz z Atalanta bedzie dla Vucinicia ostatnim w barwach Juventusu, ale reki ani glowy za to nie dam.

Juve, storia di un grande amore :)
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2013, 10:51

Pytanie z innej beczki tak mi się jakoś skojarzyło z tym utytułowanym Padoinem :wink:
Kiedyś był taki przepis w Anglii (może nadal obowiązuje) że zawodnik drużyny wygrywającej ligę musiał mieć rozegranych minimum 10 meczy by dostać na koniec medal. Jak jest w Serie A?

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2013, 10:52

u nas wystarczy 30 minut. Dlatego w ostatnim meczu zeszłego sezonu, na ostatnie 30 minut wszedł Rubinho.

Zablokowany