Wszystko o Milanie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
grande amore

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 listopada 2013, 14:23

Albo juz dostala, albo to Silvio nie wie co mowi :smile:

Juve, storia di un grande amore :)
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 listopada 2013, 20:39

Redaktorzy z acmilan.com.pl mnie niszczą. Majstersztyk:
http://www.acmilan.com.pl/news/Lazio-Rz ... riego-7836
:-D
Obyśmy nigdy (a przynajmniej nie w kolejnych kilku latach) nie musieli tego robić na JP...

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2013, 22:54

ewerthon pisze:Redaktorzy z acmilan.com.pl mnie niszczą. Majstersztyk:
http://www.acmilan.com.pl/news/Lazio-Rz ... riego-7836
:-D
A ja tam nie wiem co się go tak uczepili. Nie gra wcale gorzej od takiego Mario, zresztą już na starcie zrobili z niego kozła ofiarnego :P Pewnie chodzi o te 11mln, ale widocznie nikogo lepszego Łysy nie mógł załatwić.
No a co do Łysego to wydaje mi się, że bez niego Milan stoczy się jeszcze bardziej, dobrze dla nich jeśli faktycznie pozostanie.

#AllegriOut
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2013, 23:17

Honda w Milanie

no zobaczymy jak to będzie wyglądało od 1 stycznia. Na pewno duże wzmocnienie Milanu.
Ale z drugiej strony już jeden z ligi rosyjskiej do Serie A poszedł i jakby to powiedzieć - długo nie uciągnął...

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 26 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2013, 12:50

Milan właśnie dostaje w dupkę 1;0 od Catanii.

Co ciekawe to Rossoneri przeważali w pierwszych 15 minutach meczu, a po stracie bramki (a'la Juve na początku sezonu) Catania gra z większą pewnością, atakując cały czas.

Ciekawe jak to się skończy. Myślałem, że Milan pyknie bez problemów ostatnią drużynę SerieA, ale widać niemocy ciąg dalszy.

iiii 1:1
Montoliwiooooo strzela po dośrodkowaniu ładną bramkę.

Obrazek
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2013, 13:01

Milan jeszcze nie wygrał w tym sezonie na wyjeździe. Więc nie byłbym taki pewny ich zwycięstwa.

W tym sezonie mnie już niczym nie zaskoczą. No chyba, że awansują do LM ;)

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 26 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2013, 13:06

Szikit pisze:Milan jeszcze nie wygrał w tym sezonie na wyjeździe. Więc nie byłbym taki pewny ich zwycięstwa.

W tym sezonie mnie już niczym nie zaskoczą. No chyba, że awansują do LM ;)
O LM wiadomo, że będzie strasznie ciężko, ale Milan musi wreszcie zacząć wygrywać. Nie chce mi się wierzyć, że do końca sezonu, czy nawet do końca grudnia będą grali taką kupę.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2013, 16:44

No i Milan zaczął wygrywać, choć oglądając dzisiejszy mecz trudno było pozbyć się wrażenia, że gdyby nie mieli naprzeciw najsłabszej obecnie ekipy w lidze (Chievo zaczyna coś grać), to o trzech punktach mogliby pomarzyć.

Asus3

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2013, 22:39

Kaka znowu robi niezły dym na boisku, dziwi mnie, że jest tak szybki po 3-4 letnim przestoju w grze.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2013, 02:58

Podobno po Hondzie, Milan szykuje się do kolejnych styczniowych ruchów. Na celownik wzięli Jorginho i Santona. Trzeba przyznać, że takie zimowe okienko w ich wykonaniu byłoby niezłym zaskoczeniem. Obu Włochów przywitałbym w szeregach Juventusu z wielkim entuzjazmem. Davide podobno nieźle się rozkręcił w tym sezonie w Newcastle i kibice tego klubu bardzo żałują, że po drugiej stronie nie gra jego klon. Dość znajomo brzmią takie deklaracje ;). Jorginho natomiast z pewnością nie jest typowym b2b, a zawodnikiem, któremu dobrze wychodzi robienie gry. Na Verrattiego nie tylko Juventus, ale mało który klub na świecie, ma w tej chwili jakiekolwiek szanse więc warto byłoby spróbować z zawodnikiem Hellasu.

Dzium

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2013, 19:59

Milan wywozi z Livorno "tylko", a może "aż" 1pkt. Przy wyniku 2-1, gospodarze wyprowadzili 3 groźne kontry i przynajmniej 1 z nich powinna zakończyć się dobiciem rywala.
Balotelli zdobył bramke miesiąca (piękna bomba z wolnego), a chwile później strzałem z 25-30m trafił w poprzeczke. Więc milaniści mogą mówić o małym pechu.
Arbuzini pisze:Davide podobno nieźle się rozkręcił w tym sezonie w Newcastle i kibice tego klubu bardzo żałują, że po drugiej stronie nie gra jego klon.
Naprawdę uważają, że Debuchy jest gorszy od Santona ?
Widziałem w tym sezonie pare meczów srok [w tym i dzisiejszy] i Francuz na pewno nie prezentował się gorzej od byłego gracza Interu. W ofensywie mają podobny potencjał, ale za to w obronie Debuchy jest zdecydowanie bardziej opanowany i pewny. Co nie zmienia faktu, że z wielką chęcią przywitałbym obu u nas. Niestety koszt tych transferów wyniósłby ok. 30mln.
Ostatnio zmieniony 07 grudnia 2013, 20:04 przez Dzium, łącznie zmieniany 1 raz.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2013, 19:59

Bario Malotelli schrzanił mi kupon tym swoim okienkiem z wolnego w 80którejś minucie, a prawie 6 złotych płacili za jedyneczkę :|
Szczerze żałuję, że Juventus nie zagra z Milanem jakichś ośmiu meczów w sezonie, bo ta drużyna jest tak beznadziejna...

strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2013, 20:31

Hipstersko dałem Kakę na kapitana w FSA, bo myślalem, że siłą rzeczy coś tam powygrywają. (Livorno ostatnio 0-8 w 3 meczach) Ale nawet Brazylijczyk dziś niezbyt dobrze, W tej drużynie nie ma składnych akcji, jakiejś idei, ja naprawdę nie wiem, co Allegri tam jeszcze robi. I tak - mimo wszystko ich skład jest lepszy od Interu. Nieźle MdS, Zapata i Mexes, nadają się na opał. Niang idzie na rekord wśród napastnikow bez strzelonej bramki.

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2013, 08:13

strong return pisze:Nieźle MdS, Zapata i Mexes, nadają się na opał.
Mattia de Sciglio? Mógłbyś wytłumaczyć?

Di Marzio donosi, że niebawem spotkanie Milanu z Genoą, będą chcieli wyrwać Perina na czerwiec. Mattia w tym sezonie bardzo dobrze.

Obrazek
strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2013, 22:48

No tak - Mattia de Sciglio, IMO dał dobrą (nawet jeśli krotką) zmianę zwłaszcza na tle reszty, udzielając się całkiem sporo w ofensywie.
Perrin to dobry wybór z punktu widzenia Milanu. Marnie wygląda póki co ten młody Gabriel, choć widzialem go tylko 2 razy.

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
ODPOWIEDZ