Wszystko o Milanie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
grande amore

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 listopada 2013, 14:23

Albo juz dostala, albo to Silvio nie wie co mowi :smile:
Juve, storia di un grande amore :)
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 listopada 2013, 20:39

Redaktorzy z acmilan.com.pl mnie niszczą. Majstersztyk:
http://www.acmilan.com.pl/news/Lazio-Rz ... riego-7836
:-D
Obyśmy nigdy (a przynajmniej nie w kolejnych kilku latach) nie musieli tego robić na JP...
jarmel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2013, 22:54

ewerthon pisze:Redaktorzy z acmilan.com.pl mnie niszczą. Majstersztyk:
http://www.acmilan.com.pl/news/Lazio-Rz ... riego-7836
:-D
A ja tam nie wiem co się go tak uczepili. Nie gra wcale gorzej od takiego Mario, zresztą już na starcie zrobili z niego kozła ofiarnego :P Pewnie chodzi o te 11mln, ale widocznie nikogo lepszego Łysy nie mógł załatwić.
No a co do Łysego to wydaje mi się, że bez niego Milan stoczy się jeszcze bardziej, dobrze dla nich jeśli faktycznie pozostanie.
#AllegriOut
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 30 listopada 2013, 23:17

Honda w Milanie

no zobaczymy jak to będzie wyglądało od 1 stycznia. Na pewno duże wzmocnienie Milanu.
Ale z drugiej strony już jeden z ligi rosyjskiej do Serie A poszedł i jakby to powiedzieć - długo nie uciągnął...
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 42 razy
Otrzymał podziękowanie: 90 razy

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2013, 12:50

Milan właśnie dostaje w dupkę 1;0 od Catanii.

Co ciekawe to Rossoneri przeważali w pierwszych 15 minutach meczu, a po stracie bramki (a'la Juve na początku sezonu) Catania gra z większą pewnością, atakując cały czas.

Ciekawe jak to się skończy. Myślałem, że Milan pyknie bez problemów ostatnią drużynę SerieA, ale widać niemocy ciąg dalszy.

iiii 1:1
Montoliwiooooo strzela po dośrodkowaniu ładną bramkę.
“Mam względem Luciano olbrzymi szacunek. To naprawdę zabawne, że od czasu do czasu zdarza nam się pokłócić… Ja przy nim w ogóle nie jestem trenerem, pracuję w tym fachu z przypadku…“ - MAX ALLEGRI

Obrazek
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2013, 13:01

Milan jeszcze nie wygrał w tym sezonie na wyjeździe. Więc nie byłbym taki pewny ich zwycięstwa.

W tym sezonie mnie już niczym nie zaskoczą. No chyba, że awansują do LM ;)
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 42 razy
Otrzymał podziękowanie: 90 razy

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2013, 13:06

Szikit pisze:Milan jeszcze nie wygrał w tym sezonie na wyjeździe. Więc nie byłbym taki pewny ich zwycięstwa.

W tym sezonie mnie już niczym nie zaskoczą. No chyba, że awansują do LM ;)
O LM wiadomo, że będzie strasznie ciężko, ale Milan musi wreszcie zacząć wygrywać. Nie chce mi się wierzyć, że do końca sezonu, czy nawet do końca grudnia będą grali taką kupę.
“Mam względem Luciano olbrzymi szacunek. To naprawdę zabawne, że od czasu do czasu zdarza nam się pokłócić… Ja przy nim w ogóle nie jestem trenerem, pracuję w tym fachu z przypadku…“ - MAX ALLEGRI

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2013, 16:44

No i Milan zaczął wygrywać, choć oglądając dzisiejszy mecz trudno było pozbyć się wrażenia, że gdyby nie mieli naprzeciw najsłabszej obecnie ekipy w lidze (Chievo zaczyna coś grać), to o trzech punktach mogliby pomarzyć.
Asus3

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2013, 22:39

Kaka znowu robi niezły dym na boisku, dziwi mnie, że jest tak szybki po 3-4 letnim przestoju w grze.
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2013, 02:58

Podobno po Hondzie, Milan szykuje się do kolejnych styczniowych ruchów. Na celownik wzięli Jorginho i Santona. Trzeba przyznać, że takie zimowe okienko w ich wykonaniu byłoby niezłym zaskoczeniem. Obu Włochów przywitałbym w szeregach Juventusu z wielkim entuzjazmem. Davide podobno nieźle się rozkręcił w tym sezonie w Newcastle i kibice tego klubu bardzo żałują, że po drugiej stronie nie gra jego klon. Dość znajomo brzmią takie deklaracje ;). Jorginho natomiast z pewnością nie jest typowym b2b, a zawodnikiem, któremu dobrze wychodzi robienie gry. Na Verrattiego nie tylko Juventus, ale mało który klub na świecie, ma w tej chwili jakiekolwiek szanse więc warto byłoby spróbować z zawodnikiem Hellasu.
Dzium

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2013, 19:59

Milan wywozi z Livorno "tylko", a może "aż" 1pkt. Przy wyniku 2-1, gospodarze wyprowadzili 3 groźne kontry i przynajmniej 1 z nich powinna zakończyć się dobiciem rywala.
Balotelli zdobył bramke miesiąca (piękna bomba z wolnego), a chwile później strzałem z 25-30m trafił w poprzeczke. Więc milaniści mogą mówić o małym pechu.
Arbuzini pisze:Davide podobno nieźle się rozkręcił w tym sezonie w Newcastle i kibice tego klubu bardzo żałują, że po drugiej stronie nie gra jego klon.
Naprawdę uważają, że Debuchy jest gorszy od Santona ?
Widziałem w tym sezonie pare meczów srok [w tym i dzisiejszy] i Francuz na pewno nie prezentował się gorzej od byłego gracza Interu. W ofensywie mają podobny potencjał, ale za to w obronie Debuchy jest zdecydowanie bardziej opanowany i pewny. Co nie zmienia faktu, że z wielką chęcią przywitałbym obu u nas. Niestety koszt tych transferów wyniósłby ok. 30mln.
Ostatnio zmieniony 07 grudnia 2013, 20:04 przez Dzium, łącznie zmieniany 1 raz.
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2013, 19:59

Bario Malotelli schrzanił mi kupon tym swoim okienkiem z wolnego w 80którejś minucie, a prawie 6 złotych płacili za jedyneczkę :|
Szczerze żałuję, że Juventus nie zagra z Milanem jakichś ośmiu meczów w sezonie, bo ta drużyna jest tak beznadziejna...
strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2013, 20:31

Hipstersko dałem Kakę na kapitana w FSA, bo myślalem, że siłą rzeczy coś tam powygrywają. (Livorno ostatnio 0-8 w 3 meczach) Ale nawet Brazylijczyk dziś niezbyt dobrze, W tej drużynie nie ma składnych akcji, jakiejś idei, ja naprawdę nie wiem, co Allegri tam jeszcze robi. I tak - mimo wszystko ich skład jest lepszy od Interu. Nieźle MdS, Zapata i Mexes, nadają się na opał. Niang idzie na rekord wśród napastnikow bez strzelonej bramki.
Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2013, 08:13

strong return pisze:Nieźle MdS, Zapata i Mexes, nadają się na opał.
Mattia de Sciglio? Mógłbyś wytłumaczyć?

Di Marzio donosi, że niebawem spotkanie Milanu z Genoą, będą chcieli wyrwać Perina na czerwiec. Mattia w tym sezonie bardzo dobrze.
Obrazek
strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2013, 22:48

No tak - Mattia de Sciglio, IMO dał dobrą (nawet jeśli krotką) zmianę zwłaszcza na tle reszty, udzielając się całkiem sporo w ofensywie.
Perrin to dobry wybór z punktu widzenia Milanu. Marnie wygląda póki co ten młody Gabriel, choć widzialem go tylko 2 razy.
Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
ODPOWIEDZ