Mercato (2012-2014)
- pumex
- Juventino
Nie przesadzajmy. Ramirez nie grał we Włoszech Bóg wie czego. Miewał niezłe występy, które wielu gloryfikowało z racji jego młodego wieku, ale w porównaniu do np. Sancheza, nie mówiąc już np. o Kace, Ramirez był średniaczyną. Moim zdaniem nie ma się czym podniecać.Kucharius1 pisze:To piłkarz wypisz, wymaluj w typie Beppe. We Włoszech bardzo dobry, za granicą ###.

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
No i pewnie dlatego nie trafił do Realu/Barcelony tylko do Southampton... Jest się czym podniecać, bo chłopak ma talent i jego klub może go puścić za rozsądne pieniądze (Bologna chciała bodajże 15 milionów).
- Vimes
- Juventino
Wracają plotki o Mandżukiciu: "Juve step up Mandzukic chase". Ponoć transfer Lewandowskiego do Bayernu jest już przesądzony, w związku z czym Chorwat będzie chciał odejść w poszukiwaniu zespołu, w którym będzie miał więcej szans na grę. W gronie zainteresowanych jego zatrudnieniem podobno są również poza Juventusem także Real i Tottenham. Pozycja Llorente w drużynie chyba nadal nie jest specjalnie wysoka.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Duet Tevez-Mandzukić to wymarzona para Conte, bo obaj to walczaki, którzy pracują dla całej drużyny. Oni nie stoją, tylko prawie cały czas biegają. Zobaczymy, może uda się zrobić kogoś takiego z Llorente.
Jeśli w lato miałby odejść Quagliarella, a przyjść Mandzukić to jest to świetny pomysł, bo Llorente ciągle rywalizowałby o miejsce w składzie z Mandzukicem, który swojego czasu zmusił Gomeza do odejścia z Monachium.
Jeśli w lato miałby odejść Quagliarella, a przyjść Mandzukić to jest to świetny pomysł, bo Llorente ciągle rywalizowałby o miejsce w składzie z Mandzukicem, który swojego czasu zmusił Gomeza do odejścia z Monachium.
- Kucharius1
- Juventino
Z Anglii ciekawym tematem jest też Kasami. Łączono go już z nami, głównie dzięki boskiemu Mino. W lato zostanie mu rok kontraktu, więc temat z pewnością wróci ze zdwojoną siłą.
Zamykając już temat przydatnych graczy z wolnego transferu to można by się przyjrzeć następującym graczom:
Marvin Plattenhardt: 21 letni, młodzieżowy reprezentant Niemiec na lewej obronie. Gra regularnie, zasłynął objechaniem Lahma w jednym z meczów.
Mame Diouf: 25 letni napastnik. Jak dla mnie bardzo dobry napastnik, który mógłby zastąpić jednego z naszych asów, z mniejszą pensją i z darmowym transferem.
Roman Zozulya: 24 lata, napastnik. Tak jak wyżej. Strzelił ostatnio bramkę Francuzom.
Cristian Villagra : 27 letni Argentyńczyk z Włoskim paszportem. Ofensywnie usposobiony boczny obrońca. Do przodu gra świetnie, z obroną miewa problemy.
Caner Erkin: 25 letni , lewy pomocnik. Ostatnio robi cuda. Solidny w obronie i zalicza dużo asyst.
Hugo Almeida: 29 lat, napastnik. Nie wiem jak on to robi , ale wszędzie gdzie gra strzela dużo goli, jak brylował w Niemczech tak teraz w Turcji.
Manuel Fernandes :27 lat, środkowy pomocnik. Jak dla mnie najlepszy pomocnik w lidze. Nie rozwinął się na miarę talentu, ale i tak jest świetny.
Aiden McGeady : 27 lat, skrzydłowy. Taki młodszy lepszy Pepe.
Jucilei: 25 lat, defensywny pomocnik. Jeden z ostatnich , którzy zostali z wielkich transferów Anży. Bardzo dobry gracz w typie Radji.
Jorge Fucile: 28 lat, boczny obrońca. Jakby wrócił do formy sprzed kilku lat, byłby świetnym transferem.
Fernando: 26 lat, defensywny pomocnik. Jeden Fernando gra u nas coraz lepiej, to może drugi do kompletu?
Giorgian de Arrascaeta: 19 letni pomocnik z Urugwaju. Bardzo mi imponował na młodzieżowych mistrzostwach.
Davy Pröpper : 22 lata , pomocnik. Gra niesamowicie w Vitesse! Doczekał się nawet powołania do reprezentacji Holandii.
Johann Berg Gudmundsson : 23 lata, głównie skrzydłowy. Super gra w reprezentacji jak i LE.
Roberto Rosales : 24 lata, boczny obrońca. Jak dla mnie poziom Isli, a może nawet coś więcej.
Renato Ibarra: 22 lata , skrzydłowy. Gracz w stylu Ibarbo, z tym że za darmo. Troche przypomina młodszego Valencie.
Neilton : 19 lat, napastnik z Santosu. Podobno nowy gejmar !
Alen Halilovic: każdy słyszał o tym 17 latku któremu kończy się kontrakt. Ponoć dogadany z Spurs, ale warto spróbować.
Filip Djordjevic : 26 lat, napastnik. Jeden z najlepszych strzelców Ligę za darmo.
Bafetimbi Gomis 28 lat, napastnik. Kiedyś duży talent, teraz solidny napastnik.
Jérémy Ménez : Każdy go zna , każdy go u nas chce.
Raúl García : 27 lat , pomocnik. To mógłby być nasz Borja. Świetny sezon.
Mateo Musacchio : 23 lat obrońca. Kiedyś były z nim ploty, teraz wrócił do PD, i gra świetnie.
Mario Gaspar: 22, boczny obrońca. Jak kolega z klubu wyżej.
Ibai Gómez: 24 lata, skrzydłowy. Gracz w stylu Jołakina.
W pyte młodych graczy Barcy : Każdy z nich to nowy Eto, Iniesta i Messi.
To tyle z wolnych transferów z całego świata. Oddaje głos do studia.
Zamykając już temat przydatnych graczy z wolnego transferu to można by się przyjrzeć następującym graczom:
Marvin Plattenhardt: 21 letni, młodzieżowy reprezentant Niemiec na lewej obronie. Gra regularnie, zasłynął objechaniem Lahma w jednym z meczów.
Mame Diouf: 25 letni napastnik. Jak dla mnie bardzo dobry napastnik, który mógłby zastąpić jednego z naszych asów, z mniejszą pensją i z darmowym transferem.
Roman Zozulya: 24 lata, napastnik. Tak jak wyżej. Strzelił ostatnio bramkę Francuzom.
Cristian Villagra : 27 letni Argentyńczyk z Włoskim paszportem. Ofensywnie usposobiony boczny obrońca. Do przodu gra świetnie, z obroną miewa problemy.
Caner Erkin: 25 letni , lewy pomocnik. Ostatnio robi cuda. Solidny w obronie i zalicza dużo asyst.
Hugo Almeida: 29 lat, napastnik. Nie wiem jak on to robi , ale wszędzie gdzie gra strzela dużo goli, jak brylował w Niemczech tak teraz w Turcji.
Manuel Fernandes :27 lat, środkowy pomocnik. Jak dla mnie najlepszy pomocnik w lidze. Nie rozwinął się na miarę talentu, ale i tak jest świetny.
Aiden McGeady : 27 lat, skrzydłowy. Taki młodszy lepszy Pepe.
Jucilei: 25 lat, defensywny pomocnik. Jeden z ostatnich , którzy zostali z wielkich transferów Anży. Bardzo dobry gracz w typie Radji.
Jorge Fucile: 28 lat, boczny obrońca. Jakby wrócił do formy sprzed kilku lat, byłby świetnym transferem.
Fernando: 26 lat, defensywny pomocnik. Jeden Fernando gra u nas coraz lepiej, to może drugi do kompletu?
Giorgian de Arrascaeta: 19 letni pomocnik z Urugwaju. Bardzo mi imponował na młodzieżowych mistrzostwach.
Davy Pröpper : 22 lata , pomocnik. Gra niesamowicie w Vitesse! Doczekał się nawet powołania do reprezentacji Holandii.
Johann Berg Gudmundsson : 23 lata, głównie skrzydłowy. Super gra w reprezentacji jak i LE.
Roberto Rosales : 24 lata, boczny obrońca. Jak dla mnie poziom Isli, a może nawet coś więcej.
Renato Ibarra: 22 lata , skrzydłowy. Gracz w stylu Ibarbo, z tym że za darmo. Troche przypomina młodszego Valencie.
Neilton : 19 lat, napastnik z Santosu. Podobno nowy gejmar !
Alen Halilovic: każdy słyszał o tym 17 latku któremu kończy się kontrakt. Ponoć dogadany z Spurs, ale warto spróbować.
Filip Djordjevic : 26 lat, napastnik. Jeden z najlepszych strzelców Ligę za darmo.
Bafetimbi Gomis 28 lat, napastnik. Kiedyś duży talent, teraz solidny napastnik.
Jérémy Ménez : Każdy go zna , każdy go u nas chce.
Raúl García : 27 lat , pomocnik. To mógłby być nasz Borja. Świetny sezon.
Mateo Musacchio : 23 lat obrońca. Kiedyś były z nim ploty, teraz wrócił do PD, i gra świetnie.
Mario Gaspar: 22, boczny obrońca. Jak kolega z klubu wyżej.
Ibai Gómez: 24 lata, skrzydłowy. Gracz w stylu Jołakina.
W pyte młodych graczy Barcy : Każdy z nich to nowy Eto, Iniesta i Messi.
To tyle z wolnych transferów z całego świata. Oddaje głos do studia.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Nazwiska może nie powalają, ale jak na wolny transfer jest wiele ciekawych. Ogólny problem z zawodnikami z Premier League jest taki, że oni strasznie dużo zarabiają. W takim Sunderlandzie połowa składu zarabia koło 2 milionów funtów na rok, niektórzy sięgają prawie 3.
Takiego Musacchio za darmo brałbym!
Takiego Musacchio za darmo brałbym!
- Łukasz
- Juventino
W Niemczech to on kaleczył. Jakoś wątpię, że w Turcji nauczył się grać.Kucharius1 pisze: Hugo Almeida: 29 lat, napastnik. Nie wiem jak on to robi , ale wszędzie gdzie gra strzela dużo goli, jak brylował w Niemczech tak teraz w Turcji.
MandżukiciaBruce Badura pisze:Mandzukica
Ostatnio zmieniony 17 listopada 2013, 16:35 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bruce Badura
- Juventino
Mandzukica brałbym do nas w ciemno. Takiego napastnika potrzebujemy. Problemem oczywiście byłyby zarobki, które, podejrzewam, oscylowałyby w granicach 5-6 kafli z rok gry + bonusy. Nie wiem czy w tym momencie klub stać na taki wydatek.
- Arbuzini
- Juventino
Po Mandzukicia ustawi się cała kolejka chętnych. Angielskie kluby z pewnością mogą zapewnić mu lepsze zarobki, ale większość nie oferuje tego co my pod względem sportowym. Zresztą myślę, że wynagrodzenie rzędu 4-4,5 mln E dla zawodnika tej klasy jest w naszym zasięgu, a dla Chorwata to i tak jest podwyżka. Poważną konkurencję będzie stanowił Real i to oni najprawdopodobniej pokonają nas w wyścigu o podpis tego piłkarza.
Transfer takiego zawodnika to byłoby coś. Nasz atak z formacji, której jakość jest wątpliwa, stałby się grupą piłkarzy, których pozazdrościć by nam mógł nie jeden klub. Czyli wszystko wróciłoby na dawne tory
. Mam nadzieję, że nawet jeśli nie uda nam się pozyskać Mandzukicia to i tak atak zostanie wzmocniony.
Transfer takiego zawodnika to byłoby coś. Nasz atak z formacji, której jakość jest wątpliwa, stałby się grupą piłkarzy, których pozazdrościć by nam mógł nie jeden klub. Czyli wszystko wróciłoby na dawne tory

- Kucharius1
- Juventino
Też mnie zastanawia jak on strzela te gole, ale nadal mimo wszystko je zdobywa.Łukasz pisze:W Niemczech to on kaleczył. Jakoś wątpię, że w Turcji nauczył się grać.Kucharius1 pisze: Hugo Almeida: 29 lat, napastnik. Nie wiem jak on to robi , ale wszędzie gdzie gra strzela dużo goli, jak brylował w Niemczech tak teraz w Turcji.
Musacchio, fajny gracz. Mam dziwne przeczucie że trafi do Violi, ale obym się mylił

Poza Menezem, Abate i Murru (Jeśli będą dostępni), którzy są dla mnie "mast hew", przyjrzał bym się grze dwójki z Vitesse ( Propper o Ibarra). Grają świetnie jak cała ich drużyna.
Kto wie może Beppe jakąś okazję jak co roku

- Łukasz
- Juventino
10 goli w tureckiej lidze to jakiś szał nie jest. A facet jest chyba nawet gorszy od Iaquinty.Kucharius1 pisze:Też mnie zastanawia jak on strzela te gole, ale nadal mimo wszystko je zdobywa.Łukasz pisze:W Niemczech to on kaleczył. Jakoś wątpię, że w Turcji nauczył się grać.Kucharius1 pisze: Hugo Almeida: 29 lat, napastnik. Nie wiem jak on to robi , ale wszędzie gdzie gra strzela dużo goli, jak brylował w Niemczech tak teraz w Turcji.
- Kucharius1
- Juventino
Napastnik strasznie dziwny z niego ale w Werderze 177/63 (mecze/gole), w Besiktasie 89/39 i reprezentacji 52/17. Dla porównania : Vincenzo w Udine 188/65 , Juve 108/40 i reprezentacji 41/6.Łukasz pisze:10 goli w tureckiej lidze to jakiś szał nie jest. A facet jest chyba nawet gorszy od Iaquinty.Kucharius1 pisze:Też mnie zastanawia jak on strzela te gole, ale nadal mimo wszystko je zdobywa.Łukasz pisze: W Niemczech to on kaleczył. Jakoś wątpię, że w Turcji nauczył się grać.
Czyli porównywanie. Statystycznie nie gorsi od Seby , Mirko i Fabio. Statystyki jednak troszkę oszukują, Hugo wymiataczem nie jest, ale to podobny poziom co Vincenzo czy Matri.
- squinter
- Juventino
wiec raczej nie jest nam potrzebny.Kucharius1 pisze: Czyli porównywanie. Statystycznie nie gorsi od Seby , Mirko i Fabio. Statystyki jednak troszkę oszukują, Hugo wymiataczem nie jest, ale to podobny poziom co Vincenzo czy Matri.