Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2013, 19:43

Kucharius1 pisze:To piłkarz wypisz, wymaluj w typie Beppe. We Włoszech bardzo dobry, za granicą ###.
Nie przesadzajmy. Ramirez nie grał we Włoszech Bóg wie czego. Miewał niezłe występy, które wielu gloryfikowało z racji jego młodego wieku, ale w porównaniu do np. Sancheza, nie mówiąc już np. o Kace, Ramirez był średniaczyną. Moim zdaniem nie ma się czym podniecać.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2013, 19:48

No i pewnie dlatego nie trafił do Realu/Barcelony tylko do Southampton... Jest się czym podniecać, bo chłopak ma talent i jego klub może go puścić za rozsądne pieniądze (Bologna chciała bodajże 15 milionów).

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2013, 20:03

Cudów nie grał, a teraz w Anglii prawie w ogóle nie gra. Wchodzi na ogony i to niezbyt często. Jakby dało się go wyciągnąć do max 8-10 mln to można zaryzykować. Wciąż jest młody, a tam po prostu się zatrzymał.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 listopada 2013, 11:46

Wracają plotki o Mandżukiciu: "Juve step up Mandzukic chase". Ponoć transfer Lewandowskiego do Bayernu jest już przesądzony, w związku z czym Chorwat będzie chciał odejść w poszukiwaniu zespołu, w którym będzie miał więcej szans na grę. W gronie zainteresowanych jego zatrudnieniem podobno są również poza Juventusem także Real i Tottenham. Pozycja Llorente w drużynie chyba nadal nie jest specjalnie wysoka.

Obrazek
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 17 listopada 2013, 12:01

Duet Tevez-Mandzukić to wymarzona para Conte, bo obaj to walczaki, którzy pracują dla całej drużyny. Oni nie stoją, tylko prawie cały czas biegają. Zobaczymy, może uda się zrobić kogoś takiego z Llorente.

Jeśli w lato miałby odejść Quagliarella, a przyjść Mandzukić to jest to świetny pomysł, bo Llorente ciągle rywalizowałby o miejsce w składzie z Mandzukicem, który swojego czasu zmusił Gomeza do odejścia z Monachium.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 listopada 2013, 12:05

Z Anglii ciekawym tematem jest też Kasami. Łączono go już z nami, głównie dzięki boskiemu Mino. W lato zostanie mu rok kontraktu, więc temat z pewnością wróci ze zdwojoną siłą.

Zamykając już temat przydatnych graczy z wolnego transferu to można by się przyjrzeć następującym graczom:

Marvin Plattenhardt: 21 letni, młodzieżowy reprezentant Niemiec na lewej obronie. Gra regularnie, zasłynął objechaniem Lahma w jednym z meczów.

Mame Diouf: 25 letni napastnik. Jak dla mnie bardzo dobry napastnik, który mógłby zastąpić jednego z naszych asów, z mniejszą pensją i z darmowym transferem.

Roman Zozulya: 24 lata, napastnik. Tak jak wyżej. Strzelił ostatnio bramkę Francuzom.

Cristian Villagra : 27 letni Argentyńczyk z Włoskim paszportem. Ofensywnie usposobiony boczny obrońca. Do przodu gra świetnie, z obroną miewa problemy.

Caner Erkin: 25 letni , lewy pomocnik. Ostatnio robi cuda. Solidny w obronie i zalicza dużo asyst.

Hugo Almeida: 29 lat, napastnik. Nie wiem jak on to robi , ale wszędzie gdzie gra strzela dużo goli, jak brylował w Niemczech tak teraz w Turcji.

Manuel Fernandes :27 lat, środkowy pomocnik. Jak dla mnie najlepszy pomocnik w lidze. Nie rozwinął się na miarę talentu, ale i tak jest świetny.

Aiden McGeady : 27 lat, skrzydłowy. Taki młodszy lepszy Pepe.

Jucilei: 25 lat, defensywny pomocnik. Jeden z ostatnich , którzy zostali z wielkich transferów Anży. Bardzo dobry gracz w typie Radji.

Jorge Fucile: 28 lat, boczny obrońca. Jakby wrócił do formy sprzed kilku lat, byłby świetnym transferem.

Fernando: 26 lat, defensywny pomocnik. Jeden Fernando gra u nas coraz lepiej, to może drugi do kompletu?

Giorgian de Arrascaeta: 19 letni pomocnik z Urugwaju. Bardzo mi imponował na młodzieżowych mistrzostwach.

Davy Pröpper : 22 lata , pomocnik. Gra niesamowicie w Vitesse! Doczekał się nawet powołania do reprezentacji Holandii.

Johann Berg Gudmundsson : 23 lata, głównie skrzydłowy. Super gra w reprezentacji jak i LE.

Roberto Rosales : 24 lata, boczny obrońca. Jak dla mnie poziom Isli, a może nawet coś więcej.

Renato Ibarra: 22 lata , skrzydłowy. Gracz w stylu Ibarbo, z tym że za darmo. Troche przypomina młodszego Valencie.

Neilton : 19 lat, napastnik z Santosu. Podobno nowy gejmar !

Alen Halilovic: każdy słyszał o tym 17 latku któremu kończy się kontrakt. Ponoć dogadany z Spurs, ale warto spróbować.

Filip Djordjevic : 26 lat, napastnik. Jeden z najlepszych strzelców Ligę za darmo.

Bafetimbi Gomis 28 lat, napastnik. Kiedyś duży talent, teraz solidny napastnik.

Jérémy Ménez : Każdy go zna , każdy go u nas chce.

Raúl García : 27 lat , pomocnik. To mógłby być nasz Borja. Świetny sezon.

Mateo Musacchio : 23 lat obrońca. Kiedyś były z nim ploty, teraz wrócił do PD, i gra świetnie.

Mario Gaspar: 22, boczny obrońca. Jak kolega z klubu wyżej.

Ibai Gómez: 24 lata, skrzydłowy. Gracz w stylu Jołakina.

W pyte młodych graczy Barcy : Każdy z nich to nowy Eto, Iniesta i Messi.

To tyle z wolnych transferów z całego świata. Oddaje głos do studia.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 listopada 2013, 13:27

Nazwiska może nie powalają, ale jak na wolny transfer jest wiele ciekawych. Ogólny problem z zawodnikami z Premier League jest taki, że oni strasznie dużo zarabiają. W takim Sunderlandzie połowa składu zarabia koło 2 milionów funtów na rok, niektórzy sięgają prawie 3.

Takiego Musacchio za darmo brałbym!

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 listopada 2013, 13:33

Kucharius1 pisze: Hugo Almeida: 29 lat, napastnik. Nie wiem jak on to robi , ale wszędzie gdzie gra strzela dużo goli, jak brylował w Niemczech tak teraz w Turcji.
W Niemczech to on kaleczył. Jakoś wątpię, że w Turcji nauczył się grać.

Bruce Badura pisze:Mandzukica
Mandżukicia
Ostatnio zmieniony 17 listopada 2013, 16:35 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 listopada 2013, 14:02

Mandzukica brałbym do nas w ciemno. Takiego napastnika potrzebujemy. Problemem oczywiście byłyby zarobki, które, podejrzewam, oscylowałyby w granicach 5-6 kafli z rok gry + bonusy. Nie wiem czy w tym momencie klub stać na taki wydatek.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 listopada 2013, 14:18

Po Mandzukicia ustawi się cała kolejka chętnych. Angielskie kluby z pewnością mogą zapewnić mu lepsze zarobki, ale większość nie oferuje tego co my pod względem sportowym. Zresztą myślę, że wynagrodzenie rzędu 4-4,5 mln E dla zawodnika tej klasy jest w naszym zasięgu, a dla Chorwata to i tak jest podwyżka. Poważną konkurencję będzie stanowił Real i to oni najprawdopodobniej pokonają nas w wyścigu o podpis tego piłkarza.

Transfer takiego zawodnika to byłoby coś. Nasz atak z formacji, której jakość jest wątpliwa, stałby się grupą piłkarzy, których pozazdrościć by nam mógł nie jeden klub. Czyli wszystko wróciłoby na dawne tory :). Mam nadzieję, że nawet jeśli nie uda nam się pozyskać Mandzukicia to i tak atak zostanie wzmocniony.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 listopada 2013, 17:25

Łukasz pisze:
Kucharius1 pisze: Hugo Almeida: 29 lat, napastnik. Nie wiem jak on to robi , ale wszędzie gdzie gra strzela dużo goli, jak brylował w Niemczech tak teraz w Turcji.
Też mnie zastanawia jak on strzela te gole, ale nadal mimo wszystko je zdobywa.

Musacchio, fajny gracz. Mam dziwne przeczucie że trafi do Violi, ale obym się mylił :/ Gaspar też fajnie sobie pogrywa w tym sezionie w żółtej łodzi.

Poza Menezem, Abate i Murru (Jeśli będą dostępni), którzy są dla mnie "mast hew", przyjrzał bym się grze dwójki z Vitesse ( Propper o Ibarra). Grają świetnie jak cała ich drużyna.

Kto wie może Beppe jakąś okazję jak co roku :)

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 listopada 2013, 17:45

Kucharius1 pisze:
Łukasz pisze:
10 goli w tureckiej lidze to jakiś szał nie jest. A facet jest chyba nawet gorszy od Iaquinty.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 listopada 2013, 17:54

Łukasz pisze:
Kucharius1 pisze:
Łukasz pisze: W Niemczech to on kaleczył. Jakoś wątpię, że w Turcji nauczył się grać.
10 goli w tureckiej lidze to jakiś szał nie jest. A facet jest chyba nawet gorszy od Iaquinty.
Napastnik strasznie dziwny z niego ale w Werderze 177/63 (mecze/gole), w Besiktasie 89/39 i reprezentacji 52/17. Dla porównania : Vincenzo w Udine 188/65 , Juve 108/40 i reprezentacji 41/6.

Czyli porównywanie. Statystycznie nie gorsi od Seby , Mirko i Fabio. Statystyki jednak troszkę oszukują, Hugo wymiataczem nie jest, ale to podobny poziom co Vincenzo czy Matri.

squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 listopada 2013, 18:02

Kucharius1 pisze: Czyli porównywanie. Statystycznie nie gorsi od Seby , Mirko i Fabio. Statystyki jednak troszkę oszukują, Hugo wymiataczem nie jest, ale to podobny poziom co Vincenzo czy Matri.
wiec raczej nie jest nam potrzebny.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 listopada 2013, 19:55

Kucharius, Abate to dla Ciebie must-have? A gdzie on niby miałby u nas grać? Lichego nie wygryzie, na zmiennika nie przyjdzie.

Zablokowany