LM 13/14 (gr. B) [4]: JUVENTUS 2-2 Real Madryt

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2013, 12:57

Podoba mi się gadka Conte.
Wygrywamy - jest zadowolony ze swoich piłkarzy itp
Przegrywamy lub remisujemy - inne kluby są bogatsze i ciężko z nimi konkurować :ok: Brawo Antoś

Nedved1983

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 listopada 2013, 13:58

prawda leży po środku. odstajemy finansowo od czołówki, i to znacznie. a dziur mamy sporo ( lewa defensywa/LWB, zastępstwo Pirlo, prawy atak w 4-3-3, ławka). przy tym marnujemy środki które mamy:
- jesteśmy w jakimś zawieszeniu, nie mamy ani zawodników pod 3-5-2 ani pod 4-3-3, wybieramy tylko mniejsze zło. 4-3-3 jest bardziej uniwersalne, przy skąpych środkach powinniśmy na nią postawić a nie podążać ślepą uliczką 3-5-2.
- zarobiliśmy sporo kasy w LM a nie było tego widać na rynku transferowym, czyżby ktoś założył , że do wiosny jakoś dotrwamy w LM a później się zobaczy?
żeby móc się równać z absolutną czołówką musimy mieć budżet na ich poziomie, zwłaszcza w obliczu kontuzji i potrzeby posiadania mocnej ławki.

żadne ustawienie nie tłumaczy <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, amatorskich błędów w defensywie. i próby wygrywania jak najmniejszym kosztem jednocześnie. nie mamy cygana czy też krystyny, którzy potrafią wygrywać mecze w pojedynkę.
naszą siłą powinno być zaangażowanie, koncentracja, waleczność.
remisy w Kopenhadze i z Galatą to była kompromitacja, to tam był klucz do pewnego awansu. daliśmy ciała i teraz będzie nerwówka do ostatniego meczu.

Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 06 listopada 2013, 14:29

Łukasz pisze:
Garreat pisze: - Marchisio kolejny raz beznadziejny; jesli bedzie trzymal ten 'poziom' to nalezy go sprzedac przy ofercie ponad 20M
Nad jego sprzedażą dywagujmy, jeśli będzie grał kompletny piach na swojej nominalnej pozycji.
Jesli aktualny status sie utrzyma, to na swojej nominalnej pozycji zagra rzadko badz z lawki. Pogba idzie do przodu, a on sie cofa.

Pozniej latem bedzie oczekiwal ze "klub da mu sygnal ze jest waznym pilkarzem". Juz w ostatnim okienku mial sraczke. Lawkowicza na tym (aktualnym) poziomie mozna znalezc oferujac polowe pensji Marchisio.

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 listopada 2013, 14:33

Nic nie tłumaczy też zmian Conte, bo ściągając Teveza piłkarza, który jednym przebłyskiem mógł coś zrobić mimo zmęczenia pokazał, że coś tu jest nie tak.

Można było ściągnąć każdego, ale nie Teveza, który jest crackiem i nawet w 93 minucie mógł coś w tym meczu jeszcze zmienić.

Conte bronią 2 Scudetti i dlatego ciężko jest go krytykować, ale to on odpowiada za to jak zespół natychmiast zmienił koncepcje po strzeleniu bramki przez Vidala w pierwszej połowie. Już wtedy zaczęło śmierdzieć golem dla Realu.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 06 listopada 2013, 14:34

Wygrać z Kopenhagą, liczyć, że Real chociaż zremisuje z Galatasaray i później do awansu wystarczy tylko remis. Szkoda tego wczorajszego meczu, ale jęczycie tak, jakbyśmy już odpadli z Ligi Mistrzów.

Juventus miewa momenty. Wczoraj w pierwszej połowie Realu nie było, a wynik do przerwy nie odzwierciedlał tego, co się działo (w mojej opinii powinno być więcej niż 1:0). Nie wiem co stało się w drugiej, ale na pewno Real podkręcił tempo, a my zdawaliśmy sobie sprawę, że cały mecz, tak jak w pierwszej, zagrać nie damy rady (i to jest zrozumiałe panie i panowie). Plan był bardzo dobry, strzelić i bronić. Tylko strzelić trzeba było więcej, a okazji mieliśmy przecież całe mnóstwo. 12(!!!) celnych strzałów na bramkę i 2 zdobyte? Casillas bronił świetnie, ale to żadne wytłumaczenie dla naszych zawodników, którzy są po prostu nieskuteczni (śmiem twierdzić, że przez większość tego sezonu).

Najlepszy u nas Vidal, bezapelacyjnie.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2013, 14:35

Brakuje mi tego w Juve - tego pójścia za ciosem.
szczypek pisze:Wygrać z Kopenhagą, liczyć, że Real chociaż zremisuje z Galatasaray i później do awansu wystarczy tylko remis. Szkoda tego wczorajszego meczu, ale jęczycie tak, jakbyśmy już odpadli z Ligi Mistrzów.
Z takimi przeciwnikami będącymi w takiej formie musimy drżeć o awans i spinać dupska jak chyba nigdy. Kopenhaga powinna dostać 3-4:0 i po sprawie. Galata była spokojnie do ogrania nie mówiąc o Realu, który byłby na deskach po pierwszej połowie gdyby nasi mieli ciut więcej farta i rozumu w głowie.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 listopada 2013, 14:56

Castiel pisze:Podoba mi się gadka Conte.
Wygrywamy - jest zadowolony ze swoich piłkarzy itp
Przegrywamy lub remisujemy - inne kluby są bogatsze i ciężko z nimi konkurować :ok: Brawo Antoś
Gada to samo co całkiem spora grupa kibiców. Przecież od czasów farsopoli Juventus mozolnie, pracą u podstaw, buduje nowy fundament pod wielką drużynę. Niestety, ale wydaje mi się, że w naszym klubie brakuje pasji i wizjonerów na szczeblu managerskim, przez co te fundamenty mogą okazać się firmamentem naszych możliwości. Obyśmy wrócili na nasze miejsce, do TOP 5 świata, a nie stoczyli się gdzieś w rejony pierwszej dziesiątki.

Przed meczem napisałem, że oczekuję zaangażowania, walki o każdy centymetr boiska. Trochę mi tego zabrakło. Momentami gra mogła się podobać, ale niestety, w ogólnej ocenie mecz dosyć nierówny.

Pisałem też, że Realowi wystarczy jeden błąd. Akurat kończyłem chwalić Caseresa za całkiem przyzwoitą grę, kiedy posłał to beznadziejne podanie wprost pod nogi zawodnika Realu...jak tu się nie załamać?

Szanse na awans są więcej niż matematyczne, więc wszystko jeszcze w naszych nogach. Jeszcze, czyli do czasu kolejnego remisu.

Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2013, 15:11

To samo miałem ja powiedziałem głośno, że Caseres gra na prawdę dobre zawodu 3min i babol... no szkoda wkurzało mnie jak Real od 80-83min podawał sobie polke na srodku boiska (obroncy) a nikt z naszych nawet nie myslał o tym zeby podejsc... moze faktycznie znali wynik drugiego mecz i stwierdzili, ze i tak wszystko rozstrzygnie się w dwóch ostatnich meczach :P A tak poważnie wypada nam ze składu 2 zawodników i jest KUPA, nasi napastnicy powinni mieć chyba tylko zadawnia ofensywne fajnie, ze Tevez walczy o piłkę wszedzie cofa sie na wlasna polowe ale wtedy kto ma strzelac te gole? Nie mamy juz Zambrotty i Camora, którzy obsługiwali Trezegola.

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
MaxFromJam_89

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 listopada 2013, 16:04

O meczu zostało powiedziane już w zasadzie wszystko. Remis to wynik sprawiedliwy i należy być zadowolonym że sprawa awansu zależy tylko i wyłącznie od nas.

Martwi natomiast postawa niektórych zawodników, których to krytykowanie jest teraz na topie. Zgadzam się ze wszystkimi, którzy piszą że Marchisio ma jak na chwilę obecną fatalną formę. Czy gra w środku pola, czy na skrzydle nie daje nic drużynie. Jest kompletnie niewidoczny, a jak już się pokaże to tylko po to żeby spierniczyć jakąś dobra akcję. I śmieszne jest pisane że "dobrze czyta grę" bo z tego czytanie nic pozytywnego nie wychodzi.

Kolejny, któremu należy się opiernicz to Buffon. Nie pamiętam już meczu, w którym nasz bramkarz dał trzy punkty swoimi interwencjami. Co leci prosto w niego to wyłapie. Wczorajsza bramka Bale'a moim zdanie na jego konto. Fakt, strzał był mocny, ale po krótkim rogu. Złe ustawienie, marny refleks i mamy gola. Na poziomie LM trzeba takie coś bronić, bo inaczej to z grupy nie ma nawet po co wychodzić (a tym bardziej marzyć o zwycięstwie).

Na koniec Caceres - piłkarz który pokazał się z dobrej strony, ale strasznie pechowy. Grał nieźle, dopadła go kontuzja. Ledwo wrócił - wypadek samochodowy. Teraz ponownie wraca do formy, ale każdy błąd kończy się golem. I tu nie ma co zbytnio dramatyzować, bo błędy popełnia każdy. Z tym że te ostatnie Urugwajczyka miały bardzo przykre konsekwencje. Pech, lub brak koncentracji. Na szczęście i jedno i drugie nie trwa wiecznie.

Cieszy postawa Pirlo. Włoch po kiepskim starcie sezonu gra coraz lepiej. Tu biję się w pierś, bo patrząc na początek w jego wykonaniu postawiłem na nim krzyżyk. Ogólnie nasza trójka w środku pola wyglądała zdecydowanie lepiej niż środek w Realu, więc tu duży plus dla naszych.

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 listopada 2013, 16:33

Trzeba przyznać, że Tevez nie powinien grać tak szeroko. Wczoraj wyglądał słabo, w defensywie oczywiście super się starał, ale w ofensywie marnie jak na niego. Może Conte daje mu za dużo zadań defensywnych?
Ale i tak jego charakterystyka sprawia, że jakoś na skrzydle go nie widzę tak jak nie widziałem tam Del Piero. Obaj to typy napastników nienadzwyczajnie szybkich na długim odcinku (choć Tevez wydaje się trochę szybszy), ale potrafiących na chwilę przyspieszyć, okiwać i wpakować bramkę.
Garreat pisze:- mam wrazenie, ze Ronaldo kopnal w sam srodek a Buffon sprzed paru lat by to wyjal
Buffon sprzed paru lat bronił niemożliwe do obronienia strzały, ale wpuszczał też i takie gole. Nie róbcie z młodego Buffona takiego nadczłowieka.

FORZA JUVE!!!
Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 06 listopada 2013, 16:40

dawid91 pisze:
Garreat pisze:- mam wrazenie, ze Ronaldo kopnal w sam srodek a Buffon sprzed paru lat by to wyjal
Buffon sprzed paru lat bronił niemożliwe do obronienia strzały, ale wpuszczał też i takie gole. Nie róbcie z młodego Buffona takiego nadczłowieka.
Niech po prostu zacznie grac na miare Juventusu i wlasnego nazwiska, bo listopad to nie jest poczatek sezonu.

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 listopada 2013, 16:45

Garreat pisze:
dawid91 pisze:
Niech po prostu zacznie grac na miare Juventusu i wlasnego nazwiska, bo listopad to nie jest poczatek sezonu.
Niestety, ale tak jak kiedyś bronił już nie będzie. Pewnie pokaże nam jeszcze jakieś przebłyski tamtego Buffona, ale cudów bym się nie spodziewał. Tak czy siak to dalej solidny bramkarz.

FORZA JUVE!!!
stf

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2013, 17:41

Czy ja dobrze czytam? Wygrywamy Superpuchar rozbijajac Lazio, do 1 miejsca tracimy ledwie 3 oczka, wygrywamy na trudnych boiskach w lidze (Parma), w LM wciaz sprawa awansu jest otwarta, a wy przepraszam narzekacie na Conte? To co ten facet zrobil to jest majstersztyk! 2 scudetto i bardzo dobry start do trzeciego sezonu i ktos smie zle mowic o Conte? Prosze... No i te narzekania na Buffona, jak on mial niby wyjac ten strzal Bale'a? Przeciez to byl niesygnalizowany, piekielnie mocny strzal przy slupku!!! Dajcie spokoj...

marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 06 listopada 2013, 18:11

Po wczorajszym meczu widac ze nastroje przed sezonem zeby zwojowac europe mozemy chwilowo odroczyc. Nasza druzyna zasluguje max na dojscie do 8-ki europy.

Nie narzekam tutaj na naszych graczy czy Conte, to jest po prostu obecnie realny nasz poziom.

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
ketraB

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 listopada 2013, 18:19

Ja nie jestem rozczarowany wynikiem i grą. Pierwsza połowa była kapitalna w naszym wykonaniu. Real nie istniał. Sezon układa się szczęśliwie, jak już wcześniej wspomniano wszystko w naszych rękach. Jeśli ktoś pamięta chociażby czasy wielkiego Juventusu Lippiego, ten wie, że my w fazie grupowej nigdy nie graliśmy rewelacyjnie. Juventus nie jest jeszcze w optymalnej formie, możemy się poprawić pod warunkiem, że Conte wyciągnie wnioski.

4-3-3 mimo wszystko jest na tę chwilę lepszym rozwiązaniem, co pokazał chociażby wczorajszy mecz i powinniśmy zagrać w zbliżającym się spotkaniu z Napoli właśnie takim ustawieniem.

Zablokowany