Wszystko o Fiorentinie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 16 września 2013, 00:44

Szkoda zawodnika, ale Montella posiada w miarę szeroką kadrę. Zobaczymy co z tego ulepi. Dzisiaj brakowało wykończenia wyraźnie. Viola stwarza okazję, dłużej utrzymywała się przy piłce. Ale jak widać nie wiele z tego wynikło. Ciekaw jestem na kogo będzie stawiał VM. Myślałem, że ten Ukrainiec to bardziej skrzydłowy niż środkowy napastnik, no ale zobaczymy.

Obrazek
squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2013, 14:14

Sila Spokoju pisze:Mówiłem, że Viola bez Cuadrado traci ok. 40% swojego potencjału w ofensywie. Facet jest niesamowity, mógłby w next sezonie wpaść do nas :smile:
To prawda, ale, pisałem już o tym kiedyś, wydaje mi się, że Cuadrado nie jest typem WB, jakich preferuje Conte. U nas na skrzydłach przede wszystkim liczy się gra defensywna (Lichy i Asa - koty w destrukcji), a dopiero potem ofensywa, a z tego co mi wiadomo, Cuadrado w obronie nie bryluje.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2013, 14:35

squinter pisze: Cuadrado w obronie nie bryluje.
Powiedziałbym, że nie tyle nie bryluje w obronie, co poprostu gra zdecydowanie wyżej w 3:5:2 Montelli aniżeli Licht w 3;5:2 Conte, przez co rzadziej jest w obronie niż nasz Szwajcar. Obrońcą myśle jest niezłym, bo przecież jeszcze 2 sezony temu jak grał w Lecce jego naturalną pozycją była prawa obrona.
Tak czy inaczej temat Cuadrado raczej można uznać za zamknięty bo okazja żeby go kupić już dawno minęła. Teraz jest on wart już tyle, że raczej Juventus jest zbyt biedny żeby go ściągnąć :prochno:

ktoś tam pisze:"(...)oni sa chorzy na zwyciestwa"
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2013, 14:51

Isla generalnie wciągał nosem Cuadrado, więc musieliśmy zapłacić 9 milionów za połowę karty połamanego Isli, a Violka sobie wypożyczyła Cuadrado z opcją wykupu połówki :P nawet oni nie byli przekonani, czy warto w niego zainwestować kilka milionów.

Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2013, 18:37

Rossi znów bramka. Cztery spotkania - cztery gole. Niestety, w obecnym sezonie nie oglądałem Fiorentiny ani razu, więc pozwolę sobie spytać - jak póki co prezentuje się Giuseppe? Ma problemy z kondycją czy spokojnie wytrzymuje tempo?

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2013, 18:55

Alfa i Omega pisze:Rossi znów bramka. Cztery spotkania - cztery gole. Niestety, w obecnym sezonie nie oglądałem Fiorentiny ani razu, więc pozwolę sobie spytać - jak póki co prezentuje się Giuseppe? Ma problemy z kondycją czy spokojnie wytrzymuje tempo?
Oglądałem w tym sezonie 2 mecze Violi i na pewno nie widać, żeby Rossi dopiero co wrócił po przeszło rocznej absencji. Nie robi on takiej furory jak chociażby Tevez, ale jak na razie gra bardzo skutecznie. Sądzę, że kwestią czasu jest, aż będzie jednym z najlepszych napastników we Włoszech i może nie tylko.
Panowie, jak nasz Rafał?

Obrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2013, 21:38

Fiorentina w pierwszej połowie zmuszona zmienić Rossiego na Rebicia i dostaje bramkę do szatni. Mecz toczony w dość sennym tempie, ale skusiłem się ze względu na Wolskiego, który wyszedł w pierwszej jedenastce. Szósta kolejka i już nie ma ataku marzeń Violi.

Obrazek
squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2013, 21:55

Rossi kontuzja?

Wesoł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2013, 22:08

Nie wyglądało na to. Grał przeciętnie, zszedł na ławkę, żaden lekarz go jakoś specjalnie nie oglądał, a realizator wychwycił moment, jak już siedząc na ławce kręci zdenerwowany głową. Inna sprawa, że Wolski był jeszcze słabszy. Jakby przestraszony, unikał gry. Montella chyba chciał dać sygnał, że u niego nie ma świętych krów.

"Życie to jedna wielka impreza, rób wszystko żeby nie być na niej kelnerem"
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2013, 22:16

Moim zdaniem, to było chuchanie na zimne. Być może Rossi coś poczuł i Montella go zdjął tak na wszelki wypadek, bo nie zauważyłem, żeby brał udział w jakimś ostrym starciu. Z boiska zszedł o własnych siłach i usiadł na ławce.

Obrazek
strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2013, 22:54

Fiorentina znowu niby grała ładnie piłką szczególnie w I połowie za sprawą Borja Valero ( nie pogardziłbym, ale wiadomo dlaczego nie będzie nasz) i sfrajerzyła na 10 sekund przed końcem. Cuadrado jednakowoż wrócił. Wolski przeciętnie, a w pierwszym występie ponoć był dobry.

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 października 2013, 00:33

Pierwsza bramka w doliczonym czasie pierwszej połowy, druga w doliczonym czasie drugiej połowy. Fiorentina miała dzisiaj wyraźny problem z koncentracją. Anonimowy występ Wolskiego.

Obrazek
gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2013, 17:31

Gdyby ktoś chciał kupić, to Viola sprzedaje koszulki okolicznościowe ;)

Obrazek

Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 31 października 2013, 17:44

Co się dziwić... nawiązali tym meczem do największych sukcesów w historii klubu :prochno:

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2013, 17:45

Goście mają jakieś kompleksy i cierpią na totalny brak sukcesu i ból dupska. Oni się niesamowicie jarają zwycięstwem nad Juve, a tymczasem nie pamiętam by nas czy tutaj czy gdzieś indziej kibiców Juve jakoś szczególnie jarały ostatnie zwycięstwa nad Violą. W tamtym sezonie był remis i nasze zwycięstwo 2:0, dwa sezony temu wygraliśmy 2:1 i 5:0. Od nas się oczekuje zwycięstwa w całym sezonie, a tam widać wystarczy tylko wygrana z Juve by wpaść w ogólny szał radości.

ODPOWIEDZ