Wszystko o Fiorentinie
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Szkoda zawodnika, ale Montella posiada w miarę szeroką kadrę. Zobaczymy co z tego ulepi. Dzisiaj brakowało wykończenia wyraźnie. Viola stwarza okazję, dłużej utrzymywała się przy piłce. Ale jak widać nie wiele z tego wynikło. Ciekaw jestem na kogo będzie stawiał VM. Myślałem, że ten Ukrainiec to bardziej skrzydłowy niż środkowy napastnik, no ale zobaczymy.
- squinter
- Juventino
To prawda, ale, pisałem już o tym kiedyś, wydaje mi się, że Cuadrado nie jest typem WB, jakich preferuje Conte. U nas na skrzydłach przede wszystkim liczy się gra defensywna (Lichy i Asa - koty w destrukcji), a dopiero potem ofensywa, a z tego co mi wiadomo, Cuadrado w obronie nie bryluje.Sila Spokoju pisze:Mówiłem, że Viola bez Cuadrado traci ok. 40% swojego potencjału w ofensywie. Facet jest niesamowity, mógłby w next sezonie wpaść do nas
- Dante93
- Juventino
Powiedziałbym, że nie tyle nie bryluje w obronie, co poprostu gra zdecydowanie wyżej w 3:5:2 Montelli aniżeli Licht w 3;5:2 Conte, przez co rzadziej jest w obronie niż nasz Szwajcar. Obrońcą myśle jest niezłym, bo przecież jeszcze 2 sezony temu jak grał w Lecce jego naturalną pozycją była prawa obrona.squinter pisze: Cuadrado w obronie nie bryluje.
Tak czy inaczej temat Cuadrado raczej można uznać za zamknięty bo okazja żeby go kupić już dawno minęła. Teraz jest on wart już tyle, że raczej Juventus jest zbyt biedny żeby go ściągnąć

ktoś tam pisze:"(...)oni sa chorzy na zwyciestwa"
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Isla generalnie wciągał nosem Cuadrado, więc musieliśmy zapłacić 9 milionów za połowę karty połamanego Isli, a Violka sobie wypożyczyła Cuadrado z opcją wykupu połówki
nawet oni nie byli przekonani, czy warto w niego zainwestować kilka milionów.

- Alfa i Omega
- Juventino
Rossi znów bramka. Cztery spotkania - cztery gole. Niestety, w obecnym sezonie nie oglądałem Fiorentiny ani razu, więc pozwolę sobie spytać - jak póki co prezentuje się Giuseppe? Ma problemy z kondycją czy spokojnie wytrzymuje tempo?
- pablo1503
- Juventino
Oglądałem w tym sezonie 2 mecze Violi i na pewno nie widać, żeby Rossi dopiero co wrócił po przeszło rocznej absencji. Nie robi on takiej furory jak chociażby Tevez, ale jak na razie gra bardzo skutecznie. Sądzę, że kwestią czasu jest, aż będzie jednym z najlepszych napastników we Włoszech i może nie tylko.Alfa i Omega pisze:Rossi znów bramka. Cztery spotkania - cztery gole. Niestety, w obecnym sezonie nie oglądałem Fiorentiny ani razu, więc pozwolę sobie spytać - jak póki co prezentuje się Giuseppe? Ma problemy z kondycją czy spokojnie wytrzymuje tempo?
Panowie, jak nasz Rafał?

- Vimes
- Juventino
- Wesoł
- Juventino
Nie wyglądało na to. Grał przeciętnie, zszedł na ławkę, żaden lekarz go jakoś specjalnie nie oglądał, a realizator wychwycił moment, jak już siedząc na ławce kręci zdenerwowany głową. Inna sprawa, że Wolski był jeszcze słabszy. Jakby przestraszony, unikał gry. Montella chyba chciał dać sygnał, że u niego nie ma świętych krów.
"Życie to jedna wielka impreza, rób wszystko żeby nie być na niej kelnerem"
- Vimes
- Juventino
- strong return
- Juventino
Fiorentina znowu niby grała ładnie piłką szczególnie w I połowie za sprawą Borja Valero ( nie pogardziłbym, ale wiadomo dlaczego nie będzie nasz) i sfrajerzyła na 10 sekund przed końcem. Cuadrado jednakowoż wrócił. Wolski przeciętnie, a w pierwszym występie ponoć był dobry.
Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
I believe in Fernando GoLLente!
- gucio_juve
- Juventino
Gdyby ktoś chciał kupić, to Viola sprzedaje koszulki okolicznościowe 

- Castiel
- Juventino
Goście mają jakieś kompleksy i cierpią na totalny brak sukcesu i ból dupska. Oni się niesamowicie jarają zwycięstwem nad Juve, a tymczasem nie pamiętam by nas czy tutaj czy gdzieś indziej kibiców Juve jakoś szczególnie jarały ostatnie zwycięstwa nad Violą. W tamtym sezonie był remis i nasze zwycięstwo 2:0, dwa sezony temu wygraliśmy 2:1 i 5:0. Od nas się oczekuje zwycięstwa w całym sezonie, a tam widać wystarczy tylko wygrana z Juve by wpaść w ogólny szał radości.