Serie A 13/14 (2): JUVENTUS 4-1 Lazio

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2013, 22:42

Błagam, nie narzekajcie. Na nic, na Pirlo, na błąd Buffona, na kilka munut Quagliarelli. Jedziemy Lazio drugi raz z rzędu w krótkim odstępie czasu strzelając im łącznie 8 bramek. Kapitalne widowisko, zwycięstwo. Jeśli już ktoś chce na coś narzekać to chyba na to, że następny mecz za dwa tygodnie...

Dzięki Conte!

karosznurek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2013, 22:42

Naprawdę dobra gra naszych. Kapitalne asysty Bonucciego. Genialny Tevez. Forza Juve

"Vincere non importante l'unica cosa che conta."
Tengen

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2013, 22:43

Brawo :bravo: Ależ dzisiaj skuteczność, tego dawno nie było :ok: Lazio dostało 3 bramki po identycznych niemal zagraniach :smile: Tevez to jest to czego nam brakowało.

"Klose krążył jak meteor" :prochno: xD

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2013, 22:43

deszczowy pisze:Który to cienkonapleciarz twierdził, że Vucinić jest kołkiem bez techniki?
Tu jest pochowany cały paradoks Mirko. Facet ma niesamowitą technikę, tyle, że nie zawsze wie jak ją wykorzystywać? Nie wiem jak to można inaczej określić. Cholera, chyba się starzeje, bo jakoś się nie interesowałem zbytnio tym meczem. Po bramkach nawet nie wstawałem z krzesła, jak to mam w zwyczaju. Mam nadzieję, że to po prostu gorszy dzień.
Bramki niesamowite. Vidal miał wbrew pozorom trudno sytuacje, a kończył je jak Trezeguet za najlepszych czasów. Bramka Vucinicia? Niezły z niego cwaniak, oby tak częściej. Podsumowaniem jest bramka Tevez. Zamarkował i uderzył z 18m delikatnie przy słupku. W ostatnich latach chyba tylko Del Piero mógłby coś takiego zrobić.
Hernanes to idiota. Facet ma żółtą kartkę i umyślnie uderza ręką w piłkę. :prochno: Zresztą facet ma chyba przerost ambicji, bo wystarczy, że ktoś mu prawidłowo odbierze piłkę, to ten zaczyna go kopać. :/
Zadanie dla tych, którzy się nudzą. Kiedys jakiś napastnik Juve zdobył 3 bramki w trzech oficjalnych meczach pod rząd? Nie wiem czy to właśnie nie był Alex dwa sezony temu. Roma > Inter i Milan w CI.

Obrazek
Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2013, 22:44

Bonucci powoli robi się nowym Beckenbauerem, super asysty.
Lazio mogło sobie śrubować statystyki celnych strzałów, ale zasadne wydaje się pytanie: Czy mieli jakąś stuprocentową okazję?

Vidal-Tevez - widać, że szukają się na boisku i lubią coś razem sklecić.
Rysiek lepszy od Asamoaha, może jeszcze Marotta wyjmie jakiegoś królika z kapelusza na koniec mercato na ową lewą flankę.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2013, 22:44

Nie ma lypy :-D Mamy w pełni zasłużone 3 pkt! Raczej nie sprawdziło się dziś twierdzenie, że Vidal gra bardziej z tyłu gdy na boisku jest Pogba. Najwyraźniej zmieniają się pozycjami i boiskowymi zadaniami.

BTW. Oglądałem mecz na BeIn - przekozaccy komentatorzy. Cały mecz zamuł, ale przy każdym golu pisk jak u fanek Biebera.

Obrazek
kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2013, 22:46

Oczywiście na plus wynik i to, że większość zagrała naprawdę bardzo dobrze, poza wyjątkami. I właśnie na tych wyjątkach chciałbym się skupić. Znów Pirlo zaczyna mnie niesamowicie drażnić swoją postawą ( błąd przy bramce, niedokładne podania), jego gra była...niechlujna. Kolejna osoba, która zanotowała słabszy występ to Buffon. Dziś wcale nie bronił pewnie, co oczywiście próbowali wykorzystać przeciwnicy grając nawet w osłabieniu.
Poza tym Ogbonna raczej na minus ( grał niepewnie z tyłu) no i te podania Chielliniego...czasem ż dech w piersiach zapiera!

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2013, 22:47

Kapitalne asysty Bonuca i Pogby, świetne wkręcenie piłki przez Vucinicia i profesor Tevez, który mimo durnych i kretyńskich zadań narzuconych przez Conte strzela bramkę w trzecim z rzędu meczu. W przyszłości proszę więcej napastników tej klasy ograniczanych przez Antonio. :smile:

Jedno przyjęcie Pogby, którym przy bocznej linii przerzucił piłkę nad wracającym przeciwnikiem po czym skleił i odegrał - miazga. :shock:

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Ajjjj....Po cichu liczyłem na hat-tricka Vidala! :prochno:

Tevez :bravo: ładna brama, szkoda poprzeczki. Henrnanes niezłą głupote zrobił ;D
Widzimy jak 15minut nas zmieniło, a raczej Conte nas zmienił;) Bonucci dwie asysty! :shock: Isla nawet, miał farta przy pierwszym kontakcie bo za mocno sobie wypuścił piłe :smile: Ale ogólnie Chilijczyk na plus. Jestem ciekaw co z Llorente, troche mi go szkoda bo ostatnio marne minuty a dzis cały mecz na ławe, no ale wiadomo, ważniejsze dobro drużyny;)

Tevez przechodzi do historii Juve! :D To kto tam narzekał że Apacz dostał 10tkę ? :D

Petkovic poprawił sie odnośnie poprzedniego meczu! Tym razem przegrali trzema bramkami :lol: Poprawa jest.

Teraz przerwa a potem merdasy :-D piękny wieczór.

FINO ALLA FINE FORZA JUVENTUS!!! :happy: :dance:

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Ja ponarzekam na Conte.

Za mało emocji ! Nawet przy strzale Vidala jedynie po włosach się pogłaskał :roll:

Ale bramkę wiadomo, że Motta z De Ceglie zawalili !

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2013, 22:48

pablo1503 pisze:Zadanie dla tych, którzy się nudzą. Kiedys jakiś napastnik Juve zdobył 3 bramki w trzech oficjalnych meczach pod rząd? Nie wiem czy to właśnie nie był Alex dwa sezony temu. Roma > Inter i Milan w CI.
Najciemniej pod latarnią :wink: Klik :P

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2013, 22:49

Bosssssko 8)
Drugo połowa pod kontrolą, tak jak powinno być. Strasznie szkoda tej poprzeczki Teveza, ale ważne, że skończył mecz z bramką na koncie. 6pkt, czas na merdaczy :twisted:

P.S Llorente Antek szykuje na Coppa Italia :prochno:

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Hołek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2013, 22:51

1.Niech mi ktorys ekspert wytlumaczy jak to mozliwe,ze Ogbonna zastapil Barze i zagral na prawej stronie obrony.Przeciez to jakies science-fiction.Przeciez on nawet na metce na porodowce mial wypisane "zastepca Chielliniego,bo lewa noga".Conte musial zagiac wszelkie zasady fizyki i filozofii,ze go tam wystawil.
2.Proponuje sonde:"Gdybys spotkal Vucinicia:
a)sprzedalbys mu bułe,b)uscisnalbys dlon,c)uscisnalbys dlon i sprzedal bułe
3.Tevez=the top
4.Bonucci ladne pilki dzis rozdawal

Niektórzy ludzie postrzegają rzeczy w ich naturalnym stanie i zadają sobie pytanie: Dlaczego? Ja marzę o rzeczach, których nigdy nie było i mówię sobie: Dlaczego nie?
kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2013, 22:51

Czy z Llorente jest aż tak źle??

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2013, 22:52

Siewier pisze:
pablo1503 pisze:Zadanie dla tych, którzy się nudzą. Kiedys jakiś napastnik Juve zdobył 3 bramki w trzech oficjalnych meczach pod rząd? Nie wiem czy to właśnie nie był Alex dwa sezony temu. Roma > Inter i Milan w CI.
Najciemniej pod latarnią :wink: Klik :P
W każdym z trzech pierwszych oficjalnych meczów. Pablo chodziło o trzy spotkania z rzędu. Niekoniecznie pierwsze.

Wychodzi na to, że Tevez jest pierwszym zawodnikiem, który w pierwszych trzech spotkaniach wpisywał się na listę strzelców z pola. Niezły początek.

Uwielbiam Hernanesa, ale nawet pomijajac jego kartkę to zagrał beznadziejnie. Kartka to minus dla Legii :whistle: Z nimi pewnie zagra.

Zablokowany