Pre-season sparing (17.07.13): Rap. Valle d'Aosta 0-7 JUVE

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 14:48

yanquez pisze:
Alfa i Omega pisze: Chielliniemu też, a ustawianie go na lewym wingbacku...
Hmmm... Nie przypominam sobie by Chiellini kiedykolwiek grał jako wingback (czyli cofnięty skrzydłowy)... Co najwyżej boczny obrońca w czteroosobowej formacji. Kielon jest dużo bardziej klocowaty od dajmy na to Peluso i nie ogarnia ofensywy zupełnie.
No i właśnie o tym mówiliśmy. Że zarówno Ogbonna jak i Chiellini mieli epizody na lewej obronie, natomiast nie jest to uprawnienie do tego, że dadzą radę na lewym wingbacku. Bo nic na to nie wskazuje.

paveloneddar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 15:43

Ma ktoś link do całej transmisji meczu
nie dałem rady wczoraj oglądać

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 18:30

Quagliarella, Matri, Vucinic to niezły żarcik.

Wchodzi młodzik Matiello, robi najprostszy na świecie balans przed bramkarzem, strzela gola na wielkim lajcie, a nasi warci miliony ełro napastnicy, nie potrafią strzelić bramki będąc sam na sam z golkiperem 7 ligowej ekipy. Szkoda słów.

I tak ich nie sprzedamy.

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 19:24

szczypek pisze:
Lucas87 pisze:A następca (Giovinco) grał :?: :!:
Tak, całą drugą połowę. Biegał i biegał, ale piłka go dość omijała. Próbował nawet strzelać na bramkę dwa czy trzy razy, lecz niestety nie były to strzały celne. Z całego jego występu zapamiętałem ten moment gdy Vucinic podchodził do drugiego karnego, a realizator pokazał jak Giovinco odchodzi z fochem, chyba sam chciał strzelać. Mam nadzieję, że pomogłem.
No tym razem pomogłeś. Zupełnie jakbym widział Giovinco na własne oczy. Cieszy mnie, że Tevez już strzela nawet będąc w wakacyjnej formie.
Nie istotne, że rywal na poziomie gimnazjum. Wygrywać ze słąbymi pewnie i regularnie to też umiejętność. Myślę, że Giovinio jak również Vucinic widząc tak mocną konkurencje w składzie, jeszcze wezmą się do roboty i będzie z nich pożytek :ok:

Murzin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 23:04

Lucas87 pisze:
szczypek pisze:
Lucas87 pisze:A następca (Giovinco) grał :?: :!:
Tak, całą drugą połowę. Biegał i biegał, ale piłka go dość omijała. Próbował nawet strzelać na bramkę dwa czy trzy razy, lecz niestety nie były to strzały celne. Z całego jego występu zapamiętałem ten moment gdy Vucinic podchodził do drugiego karnego, a realizator pokazał jak Giovinco odchodzi z fochem, chyba sam chciał strzelać. Mam nadzieję, że pomogłem.
No tym razem pomogłeś. Zupełnie jakbym widział Giovinco na własne oczy. Cieszy mnie, że Tevez już strzela nawet będąc w wakacyjnej formie.
Nie istotne, że rywal na poziomie gimnazjum. Wygrywać ze słąbymi pewnie i regularnie to też umiejętność. Myślę, że Giovinio jak również Vucinic widząc tak mocną konkurencje w składzie, jeszcze wezmą się do roboty i będzie z nich pożytek :ok:

Szczypek zapomniał wspomnieć jak zachował się Gio po wspaniałym podaniu Marchisio z głębi pola, które chyba każdy zamieniłby na bramkę, oczywiście oprócz naszej atomowej mrówy... :rotfl:

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 23:34

Lucas87 pisze:Myślę, że Giovinio jak również Vucinic widząc tak mocną konkurencje w składzie, jeszcze wezmą się do roboty i będzie z nich pożytek :ok:
Chyba pierwszy raz się z Tobą zgodzę. Widać było w tym sparingu, że Mirasowi zależy i rezerwowy (z aspiracjami na pierwszą 11 przy zmianach taktyki) byłby z niego świetny - na siłę nie ma co sprzedawać. Co do Giovinco nie byłbym taki pewny, bo oprócz chęci potrzeba jeszcze odpowiednich umiejętności.

Na pewno jednak należy podziękować Quagowi, bo z niego już niewiele pożytku będzie. Matri przynajmniej coś ustrzelił...

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2013, 11:52

Ktos wie kiedy Juve gra kolejny mecz? Admini mogli by przywrócić okienko z nastepnym meczem i odliczaniem

EDIT:

Dzięki chłopaki nie zauważyłem tego:)
Ostatnio zmieniony 22 lipca 2013, 12:12 przez FelekJUVE, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 22 lipca 2013, 11:57

FelekJUVE pisze:Ktos wie kiedy Juve gra kolejny mecz? Admini mogli by przywrócić okienko z nastepnym meczem i odliczaniem
http://www.juvepoland.com/text.php?id=1426
Na dole strony wszystko opisane :wink:

Sybir1987

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 lipca 2013, 11:58

Jutro od 20.45 jest Trofeo Tim. Milan i Sassuolo :D

Zablokowany