Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 19:05

pumex pisze:Tak sobie teraz pomyślałem:
- Diamanti (30 lat, ligowa średniaczyna, Ligi Mistrzów niet, 24/26 [all gole/asysty w lidze]) - 10 baniek minimum.
- Tevez (29 lat, zwycięstwo w LM, 84/43 [all gole/asysty w lidze], ponad 60 występów w reprezentacji] - 9 baniek + bonusy
Nie wiem ile dostanie ostatecznie Tevez, ale naprawdę nie widać na oko, że Włoch zarabiałby co najmniej 2-3 razy mniej niż reprezentant Argentyny? Jakby dostawał w MC np. koło 3 mln rocznie to tak łatwo by nie poszło, chętnych byłoby zdecydowanie więcej a i Manchester miałby łatwiejszą pozycję negocjacyjną, bo nie mieliby takiego ciśnienia by pozbyć się tak wysokiego kontraktu.
white_wolv pisze:Tak mnie tylko jedno ciagle zastanawia.
Jak mowilo sie o powrocie Ibry to tyle bylo gadania w gazetach i na forum ze Ibra ze swoim charakterem moglby zburzyc cala harmonie i wspaniala rodzinna atmosfere w Juve. Ile to userow pisalo jaki ten Ibra krnabrny i niedobry...
Tak, przypomnę, że Zlatan to przy okazji zdrajca megaloman :) Ja tam mam małe obawy co do Teveza, zawsze może mu odwalić za pół roku i będzie chciał się pakować do Argentyny, niemniej marudziłem już przy okazji Ibry i Balotelliego, to teraz już siedzę cicho.
W sumie to bardziej od tego czy zapłaci się 9, 12 czy 15 mln interesuje mnie wysokość jego kontraktu.
Lypsky pisze:O tak, do końca świata kupujmy "grzecznych chłopców".
Jest różnica między "bad boys" typu Gattuso, Davids czy Vidal którzy zostawiają serducho na boisku przy wszystkich swoich wadach a typowymi świrami, ja bym nie wrzucał wszystkich z różnymi odpałami do jednego wora.
Bazyliszek pisze:Na stronie milanu jak rozswcieczeni kibice wyzywaja Gallianiego ze odpuscil Teveza a jak uslyszeli ze za marne 9 mln to placze jeszcze wieksze. A na stronie Interu to samo:-D
Ten Galliani to ma chyba jakąś mentalność Sampdorii 8)

Nie bardzo rozumiem skąd nagle wychodzi temat Jojo, jak dla mnie szansa na niego była bardzo lipna a po zakupie Teveza jeszcze spadła. Chyba że mamy jakiś mega budżet na to mercato.
W sumie chyba główna wada przyjścia Carlosa jest taka, że pewnie i Igła teraz się oddala, ale Llorente+Tevez to całkiem przyjemniej wygląda. Ciekawe kto odejdzie z pozostałej czwórki napastników, każdego jakoś tam lubię, coś czuje że padnie na Quagliarellę, zobaczymy.
Murzin pisze:Wymiana Matri - Abate jak dla mnie byłaby dobra. Byłby dobrym zmiennikiem Lichta, jeśli Isla dalej grałby tak tragicznie.
Jak dla mnie Abate jest cienki w defensywie, zwłaszcza jak na wizję Conte. Poza tym mimo wszystko przykro byłoby oglądać Matriego w czerwono-czarnych pasach...
deszczowy pisze:Ostatnimi czasy przewinęły się przez nasz klub takie tuzy, jak Bendtner, Anelka (obecny), Borriello czy Iaquinta. Naprawdę uważasz, że na ich tle Tevez "nie robi furory"? Serio?
Zgrabnie ominąłeś Amauriego, dalej jesteś jego fanem? :prochno: Bez złośliwości

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 19:06

mrozzi pisze:19:05 -

Zawodnik ma podpisać kontrakt jeszcze dzisiaj. :dance:
Jak można podpisywać kontrakt przed przejściem testów medycznych? A jeśli okaże się, że ma problemy z uzębieniem, co wtedy? :>
Ostatnio zmieniony 26 czerwca 2013, 19:12 przez Lypsky, łącznie zmieniany 2 razy.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 19:07

Niech się teraz Inter, Roma, Napoli i Fiorentina biją o tych wszystkich Icardich, Maxi Lopezów, Bergessiów, Belfodilów, Denisów, Gilardinów i innych z Serie A, bo my MAMY TEVEZA :D

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 19:08

Tevez ma dostać dychę :shock: trąbią o tym wszystkie włoskie media od ss po lgds.
Obrazek

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 19:10

Lypsky pisze:Tevez ma dostać dychę :shock:
Jeżeli brać tylko pod uwagę umiejętności dlaczego nie? Ale z drugiej strony jak już to 10 oddałbym Juveticovi pograłby w Juve pewnie dłużej aniżeli Carlito :)
Ostatnio zmieniony 26 czerwca 2013, 19:11 przez dr.DeV, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 19:11

Lypsky pisze:Tevez ma dostać dychę :shock: trąbią o tym wszystkie włoskie media od ss po lgds.
Ba. Potwierdza to nawet Sky. Ja jestem na nie, ale jeśli będzie grał na miarę tej 10, chętnie zmienię zdanie.

Orkos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 19:12

mrozzi pisze:
Lypsky pisze:Tevez ma dostać dychę :shock: trąbią o tym wszystkie włoskie media od ss po lgds.
Ba. Potwierdza to nawet Sky. Ja jestem na nie, ale jeśli będzie grał na miarę tej 10, chętnie zmienię zdanie.
Nie straszcie...pierwsze co pomyślałem to o kontrakcie 10mln na sezon .... uffffff.
A co do numerku to nie wiem...on od dawien dawna ma ciągle 32 na koszulce.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 19:13

Cóż, to jego pozycja. Ale może na razie wstrzymajmy się od komentowania dziennikarskich spekulacji i poczekajmy, co powie sam Tevez?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 19:13

Jestem mega zadowolony z transferu Teveza. Zresztą pisałem tutaj jakiś tydzień temu, że powinniśmy na razie olać Jovetica, a Higuaina już całkiem i skupić się na Tevezie. Super, że Marotta i spóła załatwili Teveza. Teraz mamy czas. Jeśli kupimy jakiegoś lewego np Kolarova lub Coentrao będzie bardzo udane okienko, a jeśli dojdzie jeszcze Jovetic to już w ogóle miód, prawie jak w FIFE :D tj:Tevez, LLorente, Fabio.Q, Giovinco, Jovetic

-Giovinco raczej jest nietykalny
-Fabio.Q Joker spoko tylko czy jego ego pozwoli mu na grzanie ławy przez długi czas
-Vucinic, jeśli będzie oferta a pewnie jakaś się pojawi to why not? Za rok już będzie ciężej sprzedać no i hajs by się nam zdał
-Matri pójdzie do lepszej części mediolanu tj Federica Nargi
:prochno:

Dla Teveza 32 przecież od dziecka gra z tym numerem :prochno:
Ostatnio zmieniony 26 czerwca 2013, 19:15 przez Mate.G, łącznie zmieniany 1 raz.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 19:14

OFICJALNIE:

TEVEZ BĘDZIE MIAŁ NR 10 :!:

-> https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 6849_n.jpg

koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 19:15

Pompujemy niezły balonik marketingowy :)

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 19:18

Chyba się zapatrzyliśmy na Balotellego, którego koszulki w pół roku sprzedały się ponoć lepiej niż przez cały czas Zlatana w Milanie.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Hmmm no średnio mi się widzi 10 dla Teveza :prochno:

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

No dokładnie ... https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 7753_n.jpg

Wolałbym to dać Vidalowi który juz w jakiś sposób zapisał sie w historie Juve, a nie Tevezowi który nie zagrał ani jednego meczu u nas.. :whistle:

binio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 19:19

I dobrze, wreszcie Marotta zrozumiał, że nie tylko dobrze wynegocjowane warunki się liczą ale też halo, jakie robi się przy okazji głośnego transferu. Niech azjaci kupują koszulki :)

Obrazek
Zablokowany