Mercato (2012-2014)
- Santos
- Juventino
Tak kończąc temat wahadłowych:
Czy ktokolwiek z Was uważa, że ten sezon w wykonaniu Kolarova był lepszy niż Kwadwo?
Ja rozumiem, że każdy tu mówi o formie Serba z czasów Lazio, bo w Anglii gra po prostu słabo. Moim zdaniem dużo gorzej od Asamoaha, a tutaj jest traktowany jak zbawienie dla naszej lewej strony.
Dobra koniec tematu z mojej strony.
Czy ktokolwiek z Was uważa, że ten sezon w wykonaniu Kolarova był lepszy niż Kwadwo?
Ja rozumiem, że każdy tu mówi o formie Serba z czasów Lazio, bo w Anglii gra po prostu słabo. Moim zdaniem dużo gorzej od Asamoaha, a tutaj jest traktowany jak zbawienie dla naszej lewej strony.
- zahor
- Juventino
Coś chyba nie bardzo. Gdyby Udinese odkupiło od nas połówkę, to sezon 2012/13 Asamoah spędziłby we Friuli, ponieważ jeden klub może kupić od drugiego tylko grającą połówkę. Pamiętam że była taka plota, ale taki manewr o jakim mówisz nie jest możliwy z prawnego punktu widzenia. Chyba że kupili od nas połówkę, a potem nam go wypożyczyliArbuzini pisze:Może przypomnę, jak ten deal wyglądał (i Isli zresztą też). Wykupujemy gościa W CAŁOŚCI, Udinese z miejsca odkupuje od nas połówkę karty bez konieczności wykupu z naszej strony.

Kolarov jak Kolarov, ja nie będę się upierać że to jest wahadłowy na miarę walki o LM - mi chodzi o to że takim graczem nie jest Asamoah.Santos pisze:Tak kończąc temat wahadłowych:
- Arbuzini
- Juventino
Stary, nie walcz. Oficjalny komunikat: http://www.solojuve.com/oficjalny/oficj ... w_juve.phpzahor pisze:Coś chyba nie bardzo. Gdyby Udinese odkupiło od nas połówkę, to sezon 2012/13 Asamoah spędziłby we Friuli, ponieważ jeden klub może kupić od drugiego tylko grającą połówkę. Pamiętam że była taka plota, ale taki manewr o jakim mówisz nie jest możliwy z prawnego punktu widzenia.Arbuzini pisze:Może przypomnę, jak ten deal wyglądał (i Isli zresztą też). Wykupujemy gościa W CAŁOŚCI, Udinese z miejsca odkupuje od nas połówkę karty bez konieczności wykupu z naszej strony.
Kluby dogadują się miedzy sobą, gdzie ma grać zawodnik będący współwłasnością.
- PlanetJuve
- Juventino
Trafiles w sednoSantos pisze:Tak kończąc temat wahadłowych:

Ogladajac jego wystepy nigdy nie mialem takiego przeswiadczenia "o! on bylby dobry do Juve"..
Ostatnio zmieniony 19 czerwca 2013, 20:16 przez PlanetJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
A może nasi ludzie z klubu widzieli w chugo jego meczy w serie b ??Paweljuve2006 pisze:A moze widizales jeden jego mecz w serie b??fazzi pisze:Szkoda ? A może po prostu nasi włodarze stwierdzili, iż jest cieńki i nie nada nam się do niczego.dp10 pisze:Nie wiem czy zauważył ktoś, że pozbyliśmy się Chibsaha. Szkoda bo mogliśmy przedłużyć jego współwłasność z Parmą i zobaczyć jak spisze się jeszcze jeden sezon.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Zawidowianin
- Juventino
A oni są nieomylni? Chibsah wyglądał najdojrzalej ze wszystkich pomocników, których widziałem w zeszłym roku w naszej Primce (wliczając w to Bouy'a, Appelta i inne wunderkindy). Ten sezon też bardzo dobry w Serie B. W moim odczuciu popełniamy błąd w kwestii tego zawodnika.
onliforpipul
Myślę, że w większym stopniu niż ludzie z forum, nie oglądający reguralnie jego występów. Uwierz, gdyby miał potencjał Pogby to byśmy go nie odpuścili.Zawidowianin pisze:A oni są nieomylni?
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Wychodzi (po chwili namysłu i 2 edytach), że Arbuz ma rację. Kupić można każdą połówkę. Co jednak nie znaczy, że "kluby się dogadują" i można sobie żonglować i zmieniać połowę grającą na niegrającą. No bo np Schiavone poszedł w połowie do Parmy, ale żeby został w Juve już musiano spisać odrębną umowę wypożyczenia.Arbuzini pisze:Stary, nie walcz. Oficjalny komunikat: http://www.solojuve.com/oficjalny/oficj ... w_juve.phpzahor pisze:Coś chyba nie bardzo. Gdyby Udinese odkupiło od nas połówkę, to sezon 2012/13 Asamoah spędziłby we Friuli, ponieważ jeden klub może kupić od drugiego tylko grającą połówkę. Pamiętam że była taka plota, ale taki manewr o jakim mówisz nie jest możliwy z prawnego punktu widzenia.Arbuzini pisze:Może przypomnę, jak ten deal wyglądał (i Isli zresztą też). Wykupujemy gościa W CAŁOŚCI, Udinese z miejsca odkupuje od nas połówkę karty bez konieczności wykupu z naszej strony.
Kluby dogadują się miedzy sobą, gdzie ma grać zawodnik będący współwłasnością.
Ostatnio zmieniony 19 czerwca 2013, 20:49 przez alina, łącznie zmieniany 2 razy.
- Dante93
- Juventino
A według mnie pośpieszyliśmy się z tym rozwiązaniem współwłasności. Przyznam się z ręką na sercu, że nie widziałem żadnego jego meczu w Serie B, ale pamiętam chłopaka z Primki gdzie zdecydowanie odstawał od kolegów poziomem i skoro również w dorosłej piłce na poziomie Serie B zbierał bardzo dobre oceny to nie rozumiem po co się łasić na te 2 mln zamiast dać sobie jeszcze rok czasu na namysł. No ale Ci z góry 'wiedzą lepiej' cóż przekonamy się za rok, jeżeli w tym czasie młody jeszcze zwiększy swoją wartość będzie można mówić o błędzie z turyńskiej strony, narazie z ocenami trzeba się wstrzymać.fazzi pisze:Myślę, że w większym stopniu niż ludzie z forum, nie oglądający reguralnie jego występów. Uwierz, gdyby miał potencjał Pogby to byśmy go nie odpuścili.
ktoś tam pisze:"(...)oni sa chorzy na zwyciestwa"
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Płaczecie po jakimś młodym dzikusie z Serie B?! Gdzie ja jestem i co ja tu robię?!
No nie nie, nie zauważyłem wypowiedzi w stylu "jest Asamoah, nie potrzebujemy Kolarova albo Coentrao", bywały raczej "chcemy Kolarova albo Coentrao", co sugeruje, że ta lewa strona nie jest taka jak byśmy oczekiwali. Może pojedyncze przypadki myślą inaczej, ale taką tendencję główną zauważyłem.alina pisze:Problem w tym, że zadowoleni z Asy są jedni, a Kolarova/Coentrao chcą drudzy. Traktowanie userów forum jako jednościszczypek pisze:Pampararampamanpamanapan. Zgadzam się z zahorem. Gdyby Was satysfakcjonował Asamoah nie mówilibyście o Kolarovie czy innym Coentrao.
- Lucas87
- Juventino
Ludzie no wyluzujcie.
Przecież nie każdy wyrózniający się zawodnik Serie B musi mieć potencjał Pogby. Wszystkich nie możemy kupić. Akurat do pomocników miałbym najmniej zastrzeżeń, zmiany powinny być jedynie kosmetycznie, jeśli chodzi o wspomnianą formacje.
Przecież nie każdy wyrózniający się zawodnik Serie B musi mieć potencjał Pogby. Wszystkich nie możemy kupić. Akurat do pomocników miałbym najmniej zastrzeżeń, zmiany powinny być jedynie kosmetycznie, jeśli chodzi o wspomnianą formacje.
- Antek666
- Juventino
Co do tego info odnośnie kogoś z Bundesligi* to tak jak pisałem Gomez raczej odpada.
Draxler? Też około 90% prawdopodobieństwa,że do nas nie trafi.Przedłużył niedawno umowę,wygląda na to ogólnie że czuje więź z klubem z Gelsenkirchen,a oni "na niego" reklamują swoje karnety.
Sebastian Jung z Frankfurtu? Jak na moje oko też odpada. W kwietniu przedłużył umowę ze swoim klubem i na jej mocy kasuje rocznie 1.5mln€.
Mi się marzy...Atsuto Uchida też z Schalke i też prawa strona obrony/wingback. Ostatni sezon miał wyborny,innym plusem są sprawy marketingowe bo Japoniec w serie A i to w Juve to byłoby coś! Przypomnijcie sobie jak np w Dortmundzie fapali skośnookie nad Kagawą,czy w Manchesterze nad Parkiem. Fejm w calej Azji by nam skoczył.Poza tym Uchida to naprawdę grajek <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>(choć nie wiem co pokazuje obecnie w Pucharze Konfederacji..),no i ten marketing,ach,fapałbym nawet jakby do nas samuraj zawitał.Myślę,że więcej niż 10 by nie kosztował.
*Bundesliga. Śmieszą ale i wyglądają dość żałośnie te powtarzające się teksty "bundeskopanka",mało kto napisze bundesliga.Ja wiem i rozumiem,że po wyprzedzeniu w rankingu Uefa ligi włoskiej,czy przez wiadomą durną niechęć wobec niemców tak robicie,ale czasem kurde napiszcie dla odmiany normalnie albo potyrajcie tę ligę jakimś innym określeniem:lol:
Ale co do dzikusa to masz ogólnie rację.
Draxler? Też około 90% prawdopodobieństwa,że do nas nie trafi.Przedłużył niedawno umowę,wygląda na to ogólnie że czuje więź z klubem z Gelsenkirchen,a oni "na niego" reklamują swoje karnety.
Sebastian Jung z Frankfurtu? Jak na moje oko też odpada. W kwietniu przedłużył umowę ze swoim klubem i na jej mocy kasuje rocznie 1.5mln€.
Mi się marzy...Atsuto Uchida też z Schalke i też prawa strona obrony/wingback. Ostatni sezon miał wyborny,innym plusem są sprawy marketingowe bo Japoniec w serie A i to w Juve to byłoby coś! Przypomnijcie sobie jak np w Dortmundzie fapali skośnookie nad Kagawą,czy w Manchesterze nad Parkiem. Fejm w calej Azji by nam skoczył.Poza tym Uchida to naprawdę grajek <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>(choć nie wiem co pokazuje obecnie w Pucharze Konfederacji..),no i ten marketing,ach,fapałbym nawet jakby do nas samuraj zawitał.Myślę,że więcej niż 10 by nie kosztował.
*Bundesliga. Śmieszą ale i wyglądają dość żałośnie te powtarzające się teksty "bundeskopanka",mało kto napisze bundesliga.Ja wiem i rozumiem,że po wyprzedzeniu w rankingu Uefa ligi włoskiej,czy przez wiadomą durną niechęć wobec niemców tak robicie,ale czasem kurde napiszcie dla odmiany normalnie albo potyrajcie tę ligę jakimś innym określeniem:lol:
a widzisz,pewien czas temu w wiadomej sprawie gdybyś miał honor to byłoby po problemieszczypek pisze:Płaczecie po jakimś młodym dzikusie z Serie B?! Gdzie ja jestem i co ja tu robię?!
- pumex
- Juventino
Odnośnie tego zagadkowego newsa od Criscitiello, przypomniało mi się, że dziś rano mignęło mi info o Afellayu. Być może to o niego chodzi
Choć jest tylko wypożyczony z Barcy, to w końcu grał w Schalke. Nie wiem, tak tylko sobie gdybam. Afellay okazał się cieniutki i mam nadzieję, że to jednak nie o niego chodzi.

- Sorek21
- Juventino
Jak pisze SJ rozpoczeliśmy rozmowy z Kolarovem.Czy to nie wydaje się sprzeczne z wykupieniem Asy oraz Peluso? . Obaj mogą grać na lewym skrzydle,obaj gorsi od Serba. Peluso za 4,8 mln to dobry deal bo może grać jako LO, lewy wahadłowy oraz lewy stoper w tròjce.
Jak myślicie czy to rzekome zainteresowanie Kolarovem zwiastuje powròt do 4-3-3 ? . Może Conte chce mieć na lewej obronie Kolarova i Peluso a w pomocy MVP oraz Pogbę,Asamoaha oraz Giacheriniego.
Najbardziej dobija mnie fakt że sprawa Teveza nie zakończona a Beppe marnuje czas na współwłasności oraz w ogòle niepotrzebnego,drogiego jak na ławkę Ogbonne.Przecież jest jeszcze Caceres i Peluso a kupno nowego stopera jest jak policzek dla świetnego Urugwajczyka.
Jak myślicie czy to rzekome zainteresowanie Kolarovem zwiastuje powròt do 4-3-3 ? . Może Conte chce mieć na lewej obronie Kolarova i Peluso a w pomocy MVP oraz Pogbę,Asamoaha oraz Giacheriniego.
Najbardziej dobija mnie fakt że sprawa Teveza nie zakończona a Beppe marnuje czas na współwłasności oraz w ogòle niepotrzebnego,drogiego jak na ławkę Ogbonne.Przecież jest jeszcze Caceres i Peluso a kupno nowego stopera jest jak policzek dla świetnego Urugwajczyka.