Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Santos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2013, 20:06

Tak kończąc temat wahadłowych:
Czy ktokolwiek z Was uważa, że ten sezon w wykonaniu Kolarova był lepszy niż Kwadwo?
Ja rozumiem, że każdy tu mówi o formie Serba z czasów Lazio, bo w Anglii gra po prostu słabo. Moim zdaniem dużo gorzej od Asamoaha, a tutaj jest traktowany jak zbawienie dla naszej lewej strony.
Dobra koniec tematu z mojej strony.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2013, 20:06

Arbuzini pisze:Może przypomnę, jak ten deal wyglądał (i Isli zresztą też). Wykupujemy gościa W CAŁOŚCI, Udinese z miejsca odkupuje od nas połówkę karty bez konieczności wykupu z naszej strony.
Coś chyba nie bardzo. Gdyby Udinese odkupiło od nas połówkę, to sezon 2012/13 Asamoah spędziłby we Friuli, ponieważ jeden klub może kupić od drugiego tylko grającą połówkę. Pamiętam że była taka plota, ale taki manewr o jakim mówisz nie jest możliwy z prawnego punktu widzenia. Chyba że kupili od nas połówkę, a potem nam go wypożyczyli :think: Masz jakieś źródło tych rewelacji odnośnie szczegółów transakcji?
Santos pisze:Tak kończąc temat wahadłowych:
Czy ktokolwiek z Was uważa, że ten sezon w wykonaniu Kolarova był lepszy niż Kwadwo?
Kolarov jak Kolarov, ja nie będę się upierać że to jest wahadłowy na miarę walki o LM - mi chodzi o to że takim graczem nie jest Asamoah.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2013, 20:13

zahor pisze:
Arbuzini pisze:Może przypomnę, jak ten deal wyglądał (i Isli zresztą też). Wykupujemy gościa W CAŁOŚCI, Udinese z miejsca odkupuje od nas połówkę karty bez konieczności wykupu z naszej strony.
Coś chyba nie bardzo. Gdyby Udinese odkupiło od nas połówkę, to sezon 2012/13 Asamoah spędziłby we Friuli, ponieważ jeden klub może kupić od drugiego tylko grającą połówkę. Pamiętam że była taka plota, ale taki manewr o jakim mówisz nie jest możliwy z prawnego punktu widzenia.
Stary, nie walcz. Oficjalny komunikat: http://www.solojuve.com/oficjalny/oficj ... w_juve.php

Kluby dogadują się miedzy sobą, gdzie ma grać zawodnik będący współwłasnością.

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2013, 20:15

Santos pisze:Tak kończąc temat wahadłowych:
Ja rozumiem, że każdy tu mówi o formie Serba z czasów Lazio, bo w Anglii gra po prostu słabo. Moim zdaniem dużo gorzej od Asamoaha, a tutaj jest traktowany jak zbawienie dla naszej lewej strony.
Dobra koniec tematu z mojej strony.
Trafiles w sedno :ok: Kolarov gra w Angli tak kiepsko na lewej obronie, ze czesto byl ustawiany "nad" Clichym.. Ale przeciez on zjada Asamoaha i bedzie gites na tej pozycji.. Czesto WCHODZIL za Nasriego na lewe skrzydlo. Bo regularnosci w jego grze na trudno sie doszukiwac..
Ogladajac jego wystepy nigdy nie mialem takiego przeswiadczenia "o! on bylby dobry do Juve"..
Ostatnio zmieniony 19 czerwca 2013, 20:16 przez PlanetJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2013, 20:16

Paweljuve2006 pisze:
fazzi pisze:
dp10 pisze:Nie wiem czy zauważył ktoś, że pozbyliśmy się Chibsaha. Szkoda bo mogliśmy przedłużyć jego współwłasność z Parmą i zobaczyć jak spisze się jeszcze jeden sezon.
Szkoda ? A może po prostu nasi włodarze stwierdzili, iż jest cieńki i nie nada nam się do niczego.
A moze widizales jeden jego mecz w serie b??
A może nasi ludzie z klubu widzieli w chugo jego meczy w serie b ?? :think: I może znają się lepiej od Ciebie ? :think:

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2013, 20:20

A oni są nieomylni? Chibsah wyglądał najdojrzalej ze wszystkich pomocników, których widziałem w zeszłym roku w naszej Primce (wliczając w to Bouy'a, Appelta i inne wunderkindy). Ten sezon też bardzo dobry w Serie B. W moim odczuciu popełniamy błąd w kwestii tego zawodnika.

onliforpipul
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2013, 20:22

Zawidowianin pisze:A oni są nieomylni?
Myślę, że w większym stopniu niż ludzie z forum, nie oglądający reguralnie jego występów. Uwierz, gdyby miał potencjał Pogby to byśmy go nie odpuścili.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2013, 20:32

Arbuzini pisze:
zahor pisze:
Coś chyba nie bardzo. Gdyby Udinese odkupiło od nas połówkę, to sezon 2012/13 Asamoah spędziłby we Friuli, ponieważ jeden klub może kupić od drugiego tylko grającą połówkę. Pamiętam że była taka plota, ale taki manewr o jakim mówisz nie jest możliwy z prawnego punktu widzenia.
Stary, nie walcz. Oficjalny komunikat: http://www.solojuve.com/oficjalny/oficj ... w_juve.php

Kluby dogadują się miedzy sobą, gdzie ma grać zawodnik będący współwłasnością.
Wychodzi (po chwili namysłu i 2 edytach), że Arbuz ma rację. Kupić można każdą połówkę. Co jednak nie znaczy, że "kluby się dogadują" i można sobie żonglować i zmieniać połowę grającą na niegrającą. No bo np Schiavone poszedł w połowie do Parmy, ale żeby został w Juve już musiano spisać odrębną umowę wypożyczenia.
Ostatnio zmieniony 19 czerwca 2013, 20:49 przez alina, łącznie zmieniany 2 razy.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2013, 20:34

fazzi pisze:Myślę, że w większym stopniu niż ludzie z forum, nie oglądający reguralnie jego występów. Uwierz, gdyby miał potencjał Pogby to byśmy go nie odpuścili.
A według mnie pośpieszyliśmy się z tym rozwiązaniem współwłasności. Przyznam się z ręką na sercu, że nie widziałem żadnego jego meczu w Serie B, ale pamiętam chłopaka z Primki gdzie zdecydowanie odstawał od kolegów poziomem i skoro również w dorosłej piłce na poziomie Serie B zbierał bardzo dobre oceny to nie rozumiem po co się łasić na te 2 mln zamiast dać sobie jeszcze rok czasu na namysł. No ale Ci z góry 'wiedzą lepiej' cóż przekonamy się za rok, jeżeli w tym czasie młody jeszcze zwiększy swoją wartość będzie można mówić o błędzie z turyńskiej strony, narazie z ocenami trzeba się wstrzymać.

ktoś tam pisze:"(...)oni sa chorzy na zwyciestwa"
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2013, 21:03

Płaczecie po jakimś młodym dzikusie z Serie B?! Gdzie ja jestem i co ja tu robię?!
alina pisze:
szczypek pisze:Pampararampamanpamanapan. Zgadzam się z zahorem. Gdyby Was satysfakcjonował Asamoah nie mówilibyście o Kolarovie czy innym Coentrao.
Problem w tym, że zadowoleni z Asy są jedni, a Kolarova/Coentrao chcą drudzy. Traktowanie userów forum jako jedności :ok:
No nie nie, nie zauważyłem wypowiedzi w stylu "jest Asamoah, nie potrzebujemy Kolarova albo Coentrao", bywały raczej "chcemy Kolarova albo Coentrao", co sugeruje, że ta lewa strona nie jest taka jak byśmy oczekiwali. Może pojedyncze przypadki myślą inaczej, ale taką tendencję główną zauważyłem.

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2013, 21:09

Ludzie no wyluzujcie.
Przecież nie każdy wyrózniający się zawodnik Serie B musi mieć potencjał Pogby. Wszystkich nie możemy kupić. Akurat do pomocników miałbym najmniej zastrzeżeń, zmiany powinny być jedynie kosmetycznie, jeśli chodzi o wspomnianą formacje.

Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2013, 21:57

Co do tego info odnośnie kogoś z Bundesligi* to tak jak pisałem Gomez raczej odpada.
Draxler? Też około 90% prawdopodobieństwa,że do nas nie trafi.Przedłużył niedawno umowę,wygląda na to ogólnie że czuje więź z klubem z Gelsenkirchen,a oni "na niego" reklamują swoje karnety.
Sebastian Jung z Frankfurtu? Jak na moje oko też odpada. W kwietniu przedłużył umowę ze swoim klubem i na jej mocy kasuje rocznie 1.5mln€.

Mi się marzy...Atsuto Uchida też z Schalke i też prawa strona obrony/wingback. Ostatni sezon miał wyborny,innym plusem są sprawy marketingowe bo Japoniec w serie A i to w Juve to byłoby coś! Przypomnijcie sobie jak np w Dortmundzie fapali skośnookie nad Kagawą,czy w Manchesterze nad Parkiem. Fejm w calej Azji by nam skoczył.Poza tym Uchida to naprawdę grajek <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>(choć nie wiem co pokazuje obecnie w Pucharze Konfederacji..),no i ten marketing,ach,fapałbym nawet jakby do nas samuraj zawitał.Myślę,że więcej niż 10 by nie kosztował.

*Bundesliga. Śmieszą ale i wyglądają dość żałośnie te powtarzające się teksty "bundeskopanka",mało kto napisze bundesliga.Ja wiem i rozumiem,że po wyprzedzeniu w rankingu Uefa ligi włoskiej,czy przez wiadomą durną niechęć wobec niemców tak robicie,ale czasem kurde napiszcie dla odmiany normalnie albo potyrajcie tę ligę jakimś innym określeniem:lol:
szczypek pisze:Płaczecie po jakimś młodym dzikusie z Serie B?! Gdzie ja jestem i co ja tu robię?!
a widzisz,pewien czas temu w wiadomej sprawie gdybyś miał honor to byłoby po problemie :wink: Ale co do dzikusa to masz ogólnie rację.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2013, 22:21

Odnośnie tego zagadkowego newsa od Criscitiello, przypomniało mi się, że dziś rano mignęło mi info o Afellayu. Być może to o niego chodzi :think: Choć jest tylko wypożyczony z Barcy, to w końcu grał w Schalke. Nie wiem, tak tylko sobie gdybam. Afellay okazał się cieniutki i mam nadzieję, że to jednak nie o niego chodzi.

Obrazek
rh

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2013, 22:29

ajs tam. negoscjujemy z nie wiadomo kim i nie wiadomo o kogo. what the hell. co za bujda. toz jak juz sie dowiedzieli ze Marotta z kims negocjuje to nie dowiedzieli sie z kim rozmawiali? pismaki

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2013, 23:22

Jak pisze SJ rozpoczeliśmy rozmowy z Kolarovem.Czy to nie wydaje się sprzeczne z wykupieniem Asy oraz Peluso? . Obaj mogą grać na lewym skrzydle,obaj gorsi od Serba. Peluso za 4,8 mln to dobry deal bo może grać jako LO, lewy wahadłowy oraz lewy stoper w tr&#242;jce.

Jak myślicie czy to rzekome zainteresowanie Kolarovem zwiastuje powr&#242;t do 4-3-3 ? . Może Conte chce mieć na lewej obronie Kolarova i Peluso a w pomocy MVP oraz Pogbę,Asamoaha oraz Giacheriniego.

Najbardziej dobija mnie fakt że sprawa Teveza nie zakończona a Beppe marnuje czas na współwłasności oraz w og&#242;le niepotrzebnego,drogiego jak na ławkę Ogbonne.Przecież jest jeszcze Caceres i Peluso a kupno nowego stopera jest jak policzek dla świetnego Urugwajczyka.

Zablokowany