Sezon 2012/2013
- annihilator1988
- Juventino
Byleby nie za długo, bo inter, Roma, Milan też mają na niego ochotę. Interesująco wygląda też Hernández. Pytanie tylko czy Giuseppe byłby wstanie wyrwać jednego z w/w panów za niewielkie pieniądze, tak jak to miało miejsce w przypadku Giaccheriniego?AdiZ pisze: Josip Ilicica jako tanie uzupełnienie składu.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Piti
- Juventino
już wolałbym sie zakręcić wokół Paula Dybały. Serio ten Ilicic mnie nie przekonuje, moze i jest dobry ale gdzie on mialby niby u nas grac? niech idzie do Fiory bo ponoc sie nim interesuje, niech sie chlopaki wzmacniaja przed LE albo (kto wie?) moze i nawet LM, o ile Milan dzisiaj wtopiłby z Romą, to wszystko możliwe.
- jareckik
- Juventino
No i nie mogę się nadziwić Udine, jak ta drużyna to robi ? Po sezonie pewnie odejdzie znowu niezła gromadka i tyle będzie z gry w pucharach. Guidolin to kawał fachowca, ciekaw jestem jakby sobie poradził w jakimś klubie, gdzie zatrzymuje się raczej gwiazdy...
- francois
- Juventino
Za chwile możesz zostać zjechany przez hejterów, którym nienawiść do Torino byłą wpajana już od najmłodszych lat - w domu, na podwórku i w przedszkolu. Przez tych, dla których Torino to największe zło włoskiej piłki, i nie chcą derbów Turynu w Serie A.AdiZ pisze:Dobrze, że Torino się utrzymało
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Nie przesadzajmy, aczkolwiek nie wiem po co nam te całe derby. To tak jakbyśmy nie chcieli Interu w Serie B, bo fajnie jest ich pokonać w Serie A. A którego kibica Juventusu widok Nerazzurrich w drugiej lidze by nie ucieszył?francois pisze:Za chwile możesz zostać zjechany przez hejterów, którym nienawiść do Torino byłą wpajana już od najmłodszych lat - w domu, na podwórku i w przedszkolu. Przez tych, dla których Torino to największe zło włoskiej piłki, i nie chcą derbów Turynu w Serie A.AdiZ pisze:Dobrze, że Torino się utrzymało
- grande amore
- Juventino
I czerwonych kartek dla Glika tez?Przez tych, dla których Torino to największe zło włoskiej piłki, i nie chcą derbów Turynu w Serie A.

Juve, storia di un grande amore 
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda

------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
- francois
- Juventino
Na dłuższą metę każdy zatęskniłby za Morattim i jego własną wizją świata:Dszczypek pisze:Nie przesadzajmy, aczkolwiek nie wiem po co nam te całe derby. To tak jakbyśmy nie chcieli Interu w Serie B, bo fajnie jest ich pokonać w Serie A. A którego kibica Juventusu widok Nerazzurrich w drugiej lidze by nie ucieszył?francois pisze:Za chwile możesz zostać zjechany przez hejterów, którym nienawiść do Torino byłą wpajana już od najmłodszych lat - w domu, na podwórku i w przedszkolu. Przez tych, dla których Torino to największe zło włoskiej piłki, i nie chcą derbów Turynu w Serie A.AdiZ pisze:Dobrze, że Torino się utrzymało
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Kurde, mam nadzieję, że Siena urwie Milanowi punkt w ostatniej kolejce, a Fiołki wygrają z Pescarą i o ile dobrze kojarzę, to mają korzystniejszy bilans bezpośrednich spotkań (a to jest chyba pierwsze brane pod uwagę?) i wtedy mielibyśmy Fiorentinę w kwalifikacjach do LM. Co może (ale to już trochę fantastyka) skłoniłoby Jovetica do pozostania na tyłku, bo nie widzę go u nas, a i pokazałoby co Montella wykombinuje na arenie europejskiej. Mogłoby być ciekawie.
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- De Rossi
- Juventino

Zapamiętajcie te zdjęcie, bo wszystko wstaje na to, że niedzielny mecz Udinese był ostatnim na Stadio Friuli w takim kształcie i wyglądzie. Niby to jest pewne, ale tam nigdy nic nie wiadomo, stąd moje słowa "wszystko wskazuje". Od poniedziałku mają się zacząć prace na stadionie, już podobno zdjęto ławki z trybuny północnej. W przyszłym sezonie Udinese ma nie zmienić stadionu, lecz grać na przebudowywanym, a za 2 sezony ma to już wyglądać tak (wizualizacja z oficjalnej strony Udinese):

Tylko 25 tysięcy miejsc, ale takie miasto jak Udine nie potrzebuje więcej. Mam nadzieję, że za chwile zacznie się coś konkretnego dziać w Rzymie, bo Amerykanie są już 2 lata, a tylko słychać, że nowy stadion w angielskim stylu to ich priorytet. No i niech reszta klubów idzie w ślady Juventusu i Udinese.

- jareckik
- Juventino
- Sandro.
- Milanista
Jak takie stadiony mają powstawać we Włoszech to ja pieprzę tą całą infrastrukturę, takie angielskie prostokątne klocki tylko zabiją klimat i ducha Serie A, niech wezmą przykład z Portugalczyków którzy mają co prawda tylko 3 takie luksusowe areny ale za to są jedyne w swoim rodzaju, przeglądając projekty nowych stadionów w Rosji też byłem pozytywnie zaskoczony, a tu Włosi zapodają takimi prymitywnymi rozwiązaniami.
Skoro już przy tym temacie jesteśmy to mam nadzieję że Inter zepnie pupę i w końcu postawi swój nowy obiekt, wtedy Łysi uruchomią swoje zręczne macki i wykupią na własność San Siro - to będzie jeden z najpiękniejszych dni w moim życiu
Skoro już przy tym temacie jesteśmy to mam nadzieję że Inter zepnie pupę i w końcu postawi swój nowy obiekt, wtedy Łysi uruchomią swoje zręczne macki i wykupią na własność San Siro - to będzie jeden z najpiękniejszych dni w moim życiu

- Myzarel
- Juventino
Sandro. pisze:prostokątne klocki tylko zabiją klimat i ducha Serie A

Ale projekt Udine mi się akurat podoba. Trzeba wziąć pod uwagę ich możliwości.
Juventus Stadium <3 (mówcie co chcecie ale nasz stadion ma duszę)
Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
- De Rossi
- Juventino
Zachowana aktualna charakterystyczna główna trybuna już daje unikalność temu obiektowi, więc nie płacz. Na kolejne i tak poczekamy 100 lat.Sandro. pisze:Jak takie stadiony mają powstawać we Włoszech to ja pieprzę tą całą infrastrukturę, takie angielskie prostokątne klocki tylko zabiją klimat i ducha Serie A,

- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Tak, niech wezmą przykład z Portugalczyków, którzy zastanawiają się czy nie burzyć swoich stadionów, bo są grubo pod kreską.Sandro. pisze:niech wezmą przykład z Portugalczyków którzy mają co prawda tylko 3 takie luksusowe areny ale za to są jedyne w swoim rodzaju