Sezon 2012/2013

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2013, 15:17

AdiZ pisze: Josip Ilicica jako tanie uzupełnienie składu.
Byleby nie za długo, bo inter, Roma, Milan też mają na niego ochotę. Interesująco wygląda też Hernández. Pytanie tylko czy Giuseppe byłby wstanie wyrwać jednego z w/w panów za niewielkie pieniądze, tak jak to miało miejsce w przypadku Giaccheriniego?

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
juverm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2013, 15:45

Tymczasem Inter w tabeli za Catanią :wink:

Obrazek
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2013, 17:13

już wolałbym sie zakręcić wokół Paula Dybały. Serio ten Ilicic mnie nie przekonuje, moze i jest dobry ale gdzie on mialby niby u nas grac? niech idzie do Fiory bo ponoc sie nim interesuje, niech sie chlopaki wzmacniaja przed LE albo (kto wie?) moze i nawet LM, o ile Milan dzisiaj wtopiłby z Romą, to wszystko możliwe.

jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2013, 17:48

No i nie mogę się nadziwić Udine, jak ta drużyna to robi ? Po sezonie pewnie odejdzie znowu niezła gromadka i tyle będzie z gry w pucharach. Guidolin to kawał fachowca, ciekaw jestem jakby sobie poradził w jakimś klubie, gdzie zatrzymuje się raczej gwiazdy...

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2013, 18:56

AdiZ pisze:Dobrze, że Torino się utrzymało
Za chwile możesz zostać zjechany przez hejterów, którym nienawiść do Torino byłą wpajana już od najmłodszych lat - w domu, na podwórku i w przedszkolu. Przez tych, dla których Torino to największe zło włoskiej piłki, i nie chcą derbów Turynu w Serie A.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 12 maja 2013, 19:06

francois pisze:
Za chwile możesz zostać zjechany przez hejterów, którym nienawiść do Torino byłą wpajana już od najmłodszych lat - w domu, na podwórku i w przedszkolu. Przez tych, dla których Torino to największe zło włoskiej piłki, i nie chcą derbów Turynu w Serie A.
Nie przesadzajmy, aczkolwiek nie wiem po co nam te całe derby. To tak jakbyśmy nie chcieli Interu w Serie B, bo fajnie jest ich pokonać w Serie A. A którego kibica Juventusu widok Nerazzurrich w drugiej lidze by nie ucieszył?

grande amore

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 maja 2013, 19:07

Przez tych, dla których Torino to największe zło włoskiej piłki, i nie chcą derbów Turynu w Serie A.
I czerwonych kartek dla Glika tez? :prochno:

Juve, storia di un grande amore :)
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2013, 21:17

szczypek pisze:
francois pisze:
Nie przesadzajmy, aczkolwiek nie wiem po co nam te całe derby. To tak jakbyśmy nie chcieli Interu w Serie B, bo fajnie jest ich pokonać w Serie A. A którego kibica Juventusu widok Nerazzurrich w drugiej lidze by nie ucieszył?
Na dłuższą metę każdy zatęskniłby za Morattim i jego własną wizją świata:D

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 maja 2013, 00:10

Kurde, mam nadzieję, że Siena urwie Milanowi punkt w ostatniej kolejce, a Fiołki wygrają z Pescarą i o ile dobrze kojarzę, to mają korzystniejszy bilans bezpośrednich spotkań (a to jest chyba pierwsze brane pod uwagę?) i wtedy mielibyśmy Fiorentinę w kwalifikacjach do LM. Co może (ale to już trochę fantastyka) skłoniłoby Jovetica do pozostania na tyłku, bo nie widzę go u nas, a i pokazałoby co Montella wykombinuje na arenie europejskiej. Mogłoby być ciekawie.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2013, 16:39

Obrazek

Zapamiętajcie te zdjęcie, bo wszystko wstaje na to, że niedzielny mecz Udinese był ostatnim na Stadio Friuli w takim kształcie i wyglądzie. Niby to jest pewne, ale tam nigdy nic nie wiadomo, stąd moje słowa "wszystko wskazuje". Od poniedziałku mają się zacząć prace na stadionie, już podobno zdjęto ławki z trybuny północnej. W przyszłym sezonie Udinese ma nie zmienić stadionu, lecz grać na przebudowywanym, a za 2 sezony ma to już wyglądać tak (wizualizacja z oficjalnej strony Udinese):

Obrazek

Tylko 25 tysięcy miejsc, ale takie miasto jak Udine nie potrzebuje więcej. Mam nadzieję, że za chwile zacznie się coś konkretnego dziać w Rzymie, bo Amerykanie są już 2 lata, a tylko słychać, że nowy stadion w angielskim stylu to ich priorytet. No i niech reszta klubów idzie w ślady Juventusu i Udinese.

ObrazekObrazek
jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2013, 17:17

Sponsored by
JUVENTUS :lol:

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
Sandro.

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2013, 22:26

Jak takie stadiony mają powstawać we Włoszech to ja pieprzę tą całą infrastrukturę, takie angielskie prostokątne klocki tylko zabiją klimat i ducha Serie A, niech wezmą przykład z Portugalczyków którzy mają co prawda tylko 3 takie luksusowe areny ale za to są jedyne w swoim rodzaju, przeglądając projekty nowych stadionów w Rosji też byłem pozytywnie zaskoczony, a tu Włosi zapodają takimi prymitywnymi rozwiązaniami.

Skoro już przy tym temacie jesteśmy to mam nadzieję że Inter zepnie pupę i w końcu postawi swój nowy obiekt, wtedy Łysi uruchomią swoje zręczne macki i wykupią na własność San Siro - to będzie jeden z najpiękniejszych dni w moim życiu :D

Myzarel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2013, 22:51

Sandro. pisze:prostokątne klocki tylko zabiją klimat i ducha Serie A
:ok: Nie wiem jak Wy ale nie lubię Angielskiej piłki także przez te "idealne" stadiony robione na jedno kopyto. W Serie A jest jakaś magia, tylko że się sypie i trzeba coś zrobić tak czy siak :D

Ale projekt Udine mi się akurat podoba. Trzeba wziąć pod uwagę ich możliwości.

Juventus Stadium <3 (mówcie co chcecie ale nasz stadion ma duszę)

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2013, 23:37

Sandro. pisze:Jak takie stadiony mają powstawać we Włoszech to ja pieprzę tą całą infrastrukturę, takie angielskie prostokątne klocki tylko zabiją klimat i ducha Serie A,
Zachowana aktualna charakterystyczna główna trybuna już daje unikalność temu obiektowi, więc nie płacz. Na kolejne i tak poczekamy 100 lat.

ObrazekObrazek
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 15 maja 2013, 10:00

Sandro. pisze:niech wezmą przykład z Portugalczyków którzy mają co prawda tylko 3 takie luksusowe areny ale za to są jedyne w swoim rodzaju
Tak, niech wezmą przykład z Portugalczyków, którzy zastanawiają się czy nie burzyć swoich stadionów, bo są grubo pod kreską.

Zablokowany