Bundesliga

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2013, 10:22

Podajcie w takim razie jakiś przykład transferu, który odbył się poprzez zapłacenie kwoty podanej w klauzuli i klub, w którym grał zawodnik nie miał nic do gadania.
Javi Martinez. Z Bilbao do... Bayernu :wink:

Obrazek
mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2013, 10:26

@Kuben
Takie przyklady to np. Martinez do Bayernu, Ba do CFC, Peszko do Koeln, Sahin do Realu itd

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2013, 10:31

Dobra. Wszystko jasne. Zarząd BVB potwierdził informacje BILD'a. Gotze od 1 lipca piłkarzem Bayernu.

Swoja drogą swietnie BVB rozbite przed najwazniejszym meczem od 1997 roku. :lol: Az sobie jutro obejrzę BVB z Realem. Ciekaw jestem jak kibice Borussii przyjmą MG :lol:

Obrazek
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2013, 10:40

Beka. Mogli poczekać parę tygodni z ogłoszeniem transferu, już widzę jak kibice go wygwiżdżą zamiast wspierać drużynę. Trochę taki cios w plecy. Ciekawe co w tym wypadku będzie z Lewym.

#AllegriOut
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2013, 10:49

Mega transfer Bayernu. Goetze na tle ligi niemieckiej wypada świetnie i znacząco podniesie jakość ich gry z przodu. Borussia traci jeden z filarów drużyny Kloppa i stoi przed bardzo trudnym zadaniem w przyszłym sezonie. O mistrza będzie bardzo ciężko o ile w ogóle będą jakieś szanse.

Ciekawe co z Lewandowskim. Po odejściu Goetze w Borussi zostanie trochę kasy z jego kontraktu, który i tak był wyższy od kontraktu Lewandowskiego. Władze klubu nie mogą sobie teraz pozwolić na stratę innych kluczowych graczy i jest szansa, że Kucharski wynegocjuje "godziwe" zarobki dla swojego piłkarza.

Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2013, 10:58

Nie będę drążył tematu dalej. Zwracam honor!
steru pisze: Ciekawe co z Lewandowskim. Po odejściu Goetze w Borussi zostanie trochę kasy z jego kontraktu, który i tak był wyższy od kontraktu Lewandowskiego. Władze klubu nie mogą sobie teraz pozwolić na stratę innych kluczowych graczy i jest szansa, że Kucharski wynegocjuje "godziwe" zarobki dla swojego piłkarza.
Albo Lewy z racji tego, że odszedł jego najlepszy kumpel z klubu też zechce odejść (Podwójny transfer do Bayernu? :smile:)

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2013, 11:00

O kurde. Jesli Lewy i Hummels tez faktycznie odejda, to Bayern moze nawet wygrac lige z 30 pkt przewaga :o
Monopol wiekszy niz we Francji PSG czy w ESP Barca.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
MaHeR

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2013, 11:12

Z jednej strony faktycznie BVB będzie mieć "lep$ze argumenty" przy próbie przedłużenia kontraktu z Lewandowskim, bo przecież nie będą chcieli tracić więcej ważnych zawodników. Z drugiej jednak strony argument dla Lewandowskiego/Kucharskiego, że skoro klub się osłabił tracąc tak dobrego piłkarza, to Lewy tym bardziej nie będzie chciał zostać w klubie, który nie będzie miał wielkich szans na poważną walkę o jakieś trofea. Zresztą Lewy nie pała zbyt wielką miłością do BVB, żeby bawić się w ich zbawiciela i ratownika, przynajmniej tak wygląda z perspektywy tych wszelkich ploteczek o Bayernie i ManU.

Druga sprawa, że transfer oficjalnie ogłoszono dzień przed tak ważnym meczem dla Borussi, jestem w lekkim szoku. Nie chodzi nawet o to, jak kibice potraktują Goetze, bo oni też są świadomi, że dla klubu to ogromna szansa i raczej nie zrobią mu przykrości wygwizdując go itp. Większy wpływ może to mieć na samą drużynę, na Lewandowskiego, Reusa i na świadomość, że na przyszły sezon klub się osłabił, tracąc jednego z najważniejszych zawodników w ich układance. Moim zdaniem może to mieć wyłącznie negatywny wpływ na psychikę i morale drużyny, w tak ważnym momencie sezonu. Takie moje zdanie.

"Juventus chce znów stać się królową Włoch i Europy i chcę się zmierzyć z tym wyzwaniem".
A. Pirlo
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2013, 11:14

MaHeR pisze:Większy wpływ może to mieć na samą drużynę, na Lewandowskiego, Reusa i na świadomość, że na przyszły sezon klub się osłabił, tracąc jednego z najważniejszych zawodników w ich układance. Moim zdaniem może to mieć wyłącznie negatywny wpływ na psychikę i morale drużyny, w tak ważnym momencie sezonu. Takie moje zdanie.
Ty myślisz, że oni dowiedzieli się o tym transferze z gazety? Zapewne Goetze poinformował ich o swoich zamiarach od razu po tym, kiedy załatwił sprawy papierkowe z Bayernem.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
MaHeR

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2013, 11:20

Lypsky pisze:
MaHeR pisze:Większy wpływ może to mieć na samą drużynę, na Lewandowskiego, Reusa i na świadomość, że na przyszły sezon klub się osłabił, tracąc jednego z najważniejszych zawodników w ich układance. Moim zdaniem może to mieć wyłącznie negatywny wpływ na psychikę i morale drużyny, w tak ważnym momencie sezonu. Takie moje zdanie.
Ty myślisz, że oni dowiedzieli się o tym transferze z gazety? Zapewne Goetze poinformował ich o swoich zamiarach od razu po tym, kiedy załatwił sprawy papierkowe z Bayernem.
Nie o to mi chodziło, miałem bardziej na myśli jakąś dżentelmeńską umowę pomiędzy Goetze - Bayernem - BVB, żeby nie mówić o tym już teraz, w najważniejszym momencie sezonu.

"Juventus chce znów stać się królową Włoch i Europy i chcę się zmierzyć z tym wyzwaniem".
A. Pirlo
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2013, 11:45

Się dziwić, czemu ta Borussia tak kaleczyła ostatnio z Malagą, jak tam już pół składu ma podpisane nowe kontrakty z innymi klubami :smile:

Dla mnie to jest tragedia. Chłopak w BVB zrobił dwa razy mistrzostwo, doszedł do półfinału LM, od dłuższego czasu jest uważany za jeden z największych talentów niemieckiej piłki, ma dopiero 21 lat, dostaje 5 milionów euro rocznie i on idzie do Bayernu...
Ostatnio zmieniony 23 kwietnia 2013, 11:48 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2013, 11:47

Szczerze mówiąc jestem mocno zszokowany. Wyobraźcie sobie, że na jedną pozycję Bayern będzie miał kapitalnego Goetze, prześwietnego Kroosa oraz bardzo dobrego Mullera, który również na tej pozycji grywa. Każdy z nich u nas byłby najjaśniejszą gwiazdą. Szczerze mówiąc powątpiewam w zasadność takiego ruchu, przecież 37 baniek piechotą nie chodzi. Taka kasa mogłaby być zainwestowana w inne, gorzej obsadzone pozycje, ale... w sumie u Bawarczyków każda pozycja jest dobrze obsadzona. Hoeness i spółka muszą mieć świetną kondycję finansową. Co tu dużo mówić, zazdroszczę im, to chyba niedziwne.

Teraz, znając prasę, z nami będą łączyć kogoś z ofensywy Bayernu. Standard.

Obrazek
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2013, 11:52

@up - tłok i konkurencja w pomocy Bayernu robi się niesamowita w tym momencie. Nie zdziwiłbym się, gdyby Kroos został przekwalifikowany na zmiennika Schweinsteigera.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Filippo911

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2013, 11:55

mogli poczekać z ogłoszeniem transferu , ale tylko przez wzgląd na kibiców ,
tak jak pisze Lypsky , reszta drużyny nie dowiedziała sie tego z gazet , wczesniej zapewne wiedzieli ("czuli pismo nosem").
pozostaje pytanie , na ile / jak uda sie tę lukę załatać , tym bardziej przy ewentualnym odejściu Lewego. żeby czasem nie zrobił sie z Borusii klub pokroju Arsenalu (robią wyprzedaż , zamiast sie wzmocnić i walczyć o najwyższe cele).

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2013, 12:09

widać już jak Guardiola ma koncept na Bayern - kalka Barcelony, młodzi krajowi zawodnicy o wysokich umięjętnościach, tiki taka w pomocy i znikomy udział rosłych napastników (zielone światło na pożegnanie Gomeza).

Ja cały czas się jednak zastanawiam, po co mieszać w trybach świetnie działającej maszyny? Lepsze jest wrogiem dobrego, ale nie lepiej było przekonać Heynckessa do pozostania w klubie niż robić rewolucje?

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
ODPOWIEDZ