Bundesliga
- D-Rose
- Juventino
Dobra. Wszystko jasne. Zarząd BVB potwierdził informacje BILD'a. Gotze od 1 lipca piłkarzem Bayernu.
Swoja drogą swietnie BVB rozbite przed najwazniejszym meczem od 1997 roku. :lol: Az sobie jutro obejrzę BVB z Realem. Ciekaw jestem jak kibice Borussii przyjmą MG :lol:
Swoja drogą swietnie BVB rozbite przed najwazniejszym meczem od 1997 roku. :lol: Az sobie jutro obejrzę BVB z Realem. Ciekaw jestem jak kibice Borussii przyjmą MG :lol:

- steru
- Qualità Juventino
Mega transfer Bayernu. Goetze na tle ligi niemieckiej wypada świetnie i znacząco podniesie jakość ich gry z przodu. Borussia traci jeden z filarów drużyny Kloppa i stoi przed bardzo trudnym zadaniem w przyszłym sezonie. O mistrza będzie bardzo ciężko o ile w ogóle będą jakieś szanse.
Ciekawe co z Lewandowskim. Po odejściu Goetze w Borussi zostanie trochę kasy z jego kontraktu, który i tak był wyższy od kontraktu Lewandowskiego. Władze klubu nie mogą sobie teraz pozwolić na stratę innych kluczowych graczy i jest szansa, że Kucharski wynegocjuje "godziwe" zarobki dla swojego piłkarza.
Ciekawe co z Lewandowskim. Po odejściu Goetze w Borussi zostanie trochę kasy z jego kontraktu, który i tak był wyższy od kontraktu Lewandowskiego. Władze klubu nie mogą sobie teraz pozwolić na stratę innych kluczowych graczy i jest szansa, że Kucharski wynegocjuje "godziwe" zarobki dla swojego piłkarza.
- Kuben
- Juventino
Nie będę drążył tematu dalej. Zwracam honor!
)
Albo Lewy z racji tego, że odszedł jego najlepszy kumpel z klubu też zechce odejść (Podwójny transfer do Bayernu?steru pisze: Ciekawe co z Lewandowskim. Po odejściu Goetze w Borussi zostanie trochę kasy z jego kontraktu, który i tak był wyższy od kontraktu Lewandowskiego. Władze klubu nie mogą sobie teraz pozwolić na stratę innych kluczowych graczy i jest szansa, że Kucharski wynegocjuje "godziwe" zarobki dla swojego piłkarza.
Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
- Dobry Mudżyn
- Juventino
O kurde. Jesli Lewy i Hummels tez faktycznie odejda, to Bayern moze nawet wygrac lige z 30 pkt przewaga :o
Monopol wiekszy niz we Francji PSG czy w ESP Barca.
Monopol wiekszy niz we Francji PSG czy w ESP Barca.
BESTER MANN, BESTEEER !

- MaHeR
- Juventino
Z jednej strony faktycznie BVB będzie mieć "lep$ze argumenty" przy próbie przedłużenia kontraktu z Lewandowskim, bo przecież nie będą chcieli tracić więcej ważnych zawodników. Z drugiej jednak strony argument dla Lewandowskiego/Kucharskiego, że skoro klub się osłabił tracąc tak dobrego piłkarza, to Lewy tym bardziej nie będzie chciał zostać w klubie, który nie będzie miał wielkich szans na poważną walkę o jakieś trofea. Zresztą Lewy nie pała zbyt wielką miłością do BVB, żeby bawić się w ich zbawiciela i ratownika, przynajmniej tak wygląda z perspektywy tych wszelkich ploteczek o Bayernie i ManU.
Druga sprawa, że transfer oficjalnie ogłoszono dzień przed tak ważnym meczem dla Borussi, jestem w lekkim szoku. Nie chodzi nawet o to, jak kibice potraktują Goetze, bo oni też są świadomi, że dla klubu to ogromna szansa i raczej nie zrobią mu przykrości wygwizdując go itp. Większy wpływ może to mieć na samą drużynę, na Lewandowskiego, Reusa i na świadomość, że na przyszły sezon klub się osłabił, tracąc jednego z najważniejszych zawodników w ich układance. Moim zdaniem może to mieć wyłącznie negatywny wpływ na psychikę i morale drużyny, w tak ważnym momencie sezonu. Takie moje zdanie.
Druga sprawa, że transfer oficjalnie ogłoszono dzień przed tak ważnym meczem dla Borussi, jestem w lekkim szoku. Nie chodzi nawet o to, jak kibice potraktują Goetze, bo oni też są świadomi, że dla klubu to ogromna szansa i raczej nie zrobią mu przykrości wygwizdując go itp. Większy wpływ może to mieć na samą drużynę, na Lewandowskiego, Reusa i na świadomość, że na przyszły sezon klub się osłabił, tracąc jednego z najważniejszych zawodników w ich układance. Moim zdaniem może to mieć wyłącznie negatywny wpływ na psychikę i morale drużyny, w tak ważnym momencie sezonu. Takie moje zdanie.
"Juventus chce znów stać się królową Włoch i Europy i chcę się zmierzyć z tym wyzwaniem".
A. Pirlo
A. Pirlo
- Lypsky
- Juventino
Ty myślisz, że oni dowiedzieli się o tym transferze z gazety? Zapewne Goetze poinformował ich o swoich zamiarach od razu po tym, kiedy załatwił sprawy papierkowe z Bayernem.MaHeR pisze:Większy wpływ może to mieć na samą drużynę, na Lewandowskiego, Reusa i na świadomość, że na przyszły sezon klub się osłabił, tracąc jednego z najważniejszych zawodników w ich układance. Moim zdaniem może to mieć wyłącznie negatywny wpływ na psychikę i morale drużyny, w tak ważnym momencie sezonu. Takie moje zdanie.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- MaHeR
- Juventino
Nie o to mi chodziło, miałem bardziej na myśli jakąś dżentelmeńską umowę pomiędzy Goetze - Bayernem - BVB, żeby nie mówić o tym już teraz, w najważniejszym momencie sezonu.Lypsky pisze:Ty myślisz, że oni dowiedzieli się o tym transferze z gazety? Zapewne Goetze poinformował ich o swoich zamiarach od razu po tym, kiedy załatwił sprawy papierkowe z Bayernem.MaHeR pisze:Większy wpływ może to mieć na samą drużynę, na Lewandowskiego, Reusa i na świadomość, że na przyszły sezon klub się osłabił, tracąc jednego z najważniejszych zawodników w ich układance. Moim zdaniem może to mieć wyłącznie negatywny wpływ na psychikę i morale drużyny, w tak ważnym momencie sezonu. Takie moje zdanie.
"Juventus chce znów stać się królową Włoch i Europy i chcę się zmierzyć z tym wyzwaniem".
A. Pirlo
A. Pirlo
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Się dziwić, czemu ta Borussia tak kaleczyła ostatnio z Malagą, jak tam już pół składu ma podpisane nowe kontrakty z innymi klubami 
Dla mnie to jest tragedia. Chłopak w BVB zrobił dwa razy mistrzostwo, doszedł do półfinału LM, od dłuższego czasu jest uważany za jeden z największych talentów niemieckiej piłki, ma dopiero 21 lat, dostaje 5 milionów euro rocznie i on idzie do Bayernu...
Dla mnie to jest tragedia. Chłopak w BVB zrobił dwa razy mistrzostwo, doszedł do półfinału LM, od dłuższego czasu jest uważany za jeden z największych talentów niemieckiej piłki, ma dopiero 21 lat, dostaje 5 milionów euro rocznie i on idzie do Bayernu...
Ostatnio zmieniony 23 kwietnia 2013, 11:48 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.
- pumex
- Juventino
Szczerze mówiąc jestem mocno zszokowany. Wyobraźcie sobie, że na jedną pozycję Bayern będzie miał kapitalnego Goetze, prześwietnego Kroosa oraz bardzo dobrego Mullera, który również na tej pozycji grywa. Każdy z nich u nas byłby najjaśniejszą gwiazdą. Szczerze mówiąc powątpiewam w zasadność takiego ruchu, przecież 37 baniek piechotą nie chodzi. Taka kasa mogłaby być zainwestowana w inne, gorzej obsadzone pozycje, ale... w sumie u Bawarczyków każda pozycja jest dobrze obsadzona. Hoeness i spółka muszą mieć świetną kondycję finansową. Co tu dużo mówić, zazdroszczę im, to chyba niedziwne.
Teraz, znając prasę, z nami będą łączyć kogoś z ofensywy Bayernu. Standard.
Teraz, znając prasę, z nami będą łączyć kogoś z ofensywy Bayernu. Standard.

- Łukasz
- Juventino
@up - tłok i konkurencja w pomocy Bayernu robi się niesamowita w tym momencie. Nie zdziwiłbym się, gdyby Kroos został przekwalifikowany na zmiennika Schweinsteigera.
- Filippo911
- Juventino
mogli poczekać z ogłoszeniem transferu , ale tylko przez wzgląd na kibiców ,
tak jak pisze Lypsky , reszta drużyny nie dowiedziała sie tego z gazet , wczesniej zapewne wiedzieli ("czuli pismo nosem").
pozostaje pytanie , na ile / jak uda sie tę lukę załatać , tym bardziej przy ewentualnym odejściu Lewego. żeby czasem nie zrobił sie z Borusii klub pokroju Arsenalu (robią wyprzedaż , zamiast sie wzmocnić i walczyć o najwyższe cele).
tak jak pisze Lypsky , reszta drużyny nie dowiedziała sie tego z gazet , wczesniej zapewne wiedzieli ("czuli pismo nosem").
pozostaje pytanie , na ile / jak uda sie tę lukę załatać , tym bardziej przy ewentualnym odejściu Lewego. żeby czasem nie zrobił sie z Borusii klub pokroju Arsenalu (robią wyprzedaż , zamiast sie wzmocnić i walczyć o najwyższe cele).
- pan Zambrotta
- Juventino
widać już jak Guardiola ma koncept na Bayern - kalka Barcelony, młodzi krajowi zawodnicy o wysokich umięjętnościach, tiki taka w pomocy i znikomy udział rosłych napastników (zielone światło na pożegnanie Gomeza).
Ja cały czas się jednak zastanawiam, po co mieszać w trybach świetnie działającej maszyny? Lepsze jest wrogiem dobrego, ale nie lepiej było przekonać Heynckessa do pozostania w klubie niż robić rewolucje?
Ja cały czas się jednak zastanawiam, po co mieszać w trybach świetnie działającej maszyny? Lepsze jest wrogiem dobrego, ale nie lepiej było przekonać Heynckessa do pozostania w klubie niż robić rewolucje?