Sezon 2012/2013
- D-Rose
- Juventino
Sampdoria - Palermo 1-3
No no. Widac, ze obietnica wypłaty wiekszej premii za utrzymanie podziałała mobilizujaco na piłkarzy z Renzo Barbera. Najpierw ogranie bezjajecznej ale mimo wszystko o wiele lepszej od siebie Romy, teraz wypunktowanie Sampdorii na jej boisku i nagle po cichu Palermo zrównuje sie punktowo z pozycją ktora da im utrzymanie. Szkoda. Mogliby spasc 8)
Aczkolwiek patrzac sie na doł Serie A to wydaje sie byc pewnym, ze pozegnamy sie albo z Palermo własnie, albo z Genoą. Choc po cichu licze, ze Siena zrobi kuku i jednym i drugim i wysle wspomnianą wyzej dwojke DHL'em prosto do Serie B :twisted:
No no. Widac, ze obietnica wypłaty wiekszej premii za utrzymanie podziałała mobilizujaco na piłkarzy z Renzo Barbera. Najpierw ogranie bezjajecznej ale mimo wszystko o wiele lepszej od siebie Romy, teraz wypunktowanie Sampdorii na jej boisku i nagle po cichu Palermo zrównuje sie punktowo z pozycją ktora da im utrzymanie. Szkoda. Mogliby spasc 8)
Aczkolwiek patrzac sie na doł Serie A to wydaje sie byc pewnym, ze pozegnamy sie albo z Palermo własnie, albo z Genoą. Choc po cichu licze, ze Siena zrobi kuku i jednym i drugim i wysle wspomnianą wyzej dwojke DHL'em prosto do Serie B :twisted:

- Vincitore
- Juventino
Też na to liczę, zestaw Pescara, Palermo, Genoa wydaje mi się optymalny. Dwie ostatnie drużyny chętnie za rok przywitam ponownie w Serie A, ale trochę bardziej ustabilizowane piłkarsko, a nie służące za przystanek do odbudowywania się dla piłkarzy typu Vargas.D-Rose pisze: Aczkolwiek patrzac sie na doł Serie A to wydaje sie byc pewnym, ze pozegnamy sie albo z Palermo własnie, albo z Genoą. Choc po cichu licze, ze Siena zrobi kuku i jednym i drugim i wysle wspomnianą wyzej dwojke DHL'em prosto do Serie B :twisted:
Siena sobie trochę dzisiaj namieszała, bo mecze z Parmą, która gra o nic powinna wygrywać.
rzucając okiem na terminarz całej trójki:
Genoa: Napoli (A), Sampdoria (H), Atalanta (H), Chievo (A), Pescara (H), Torino (A), Inter (H), Bologna (A)
Siena: Pescara (A), Chievo (H), Roma (A), Catania (A), Fiorentina (H), Napoli (A), Milan (H)
Palermo: Bologna (H), Catania (A), Inter (H), Juventus (A), Udinese (H), Fiorentina (A), Parma (H)
Najciężej ma zdecydowanie Siena, najprawdopodobniej braknie im do utrzymania tych straconych przed sezonem punktów karnych. Najłatwiej wydaje mi się o utrzymanie będzie miała Genoa.
W przyszłym sezonie derby Turynu, Mediolanu, Rzymu, Genui i Verony.

- D-Rose
- Juventino
O widzisz. Hellas mogłoby wkoncu awansować. Pare lat juz czekam na ich ponowny awans. Nie wiem czemu ale lubie ten klub i chciałbym zeby na dłuzsza mete zostali w lidze kosztem daremnego i bezpłciowego Chievo.W przyszłym sezonie derby Turynu, Mediolanu, Rzymu, Genui i Verony
Jezeli jestesmy juz przy B, to osobiscie mega szkoda mi Pro Vercelli. Taka historia, tyle tytułów(7 oficjalnych + 1 ukradziony przez... Inter :lol:) a tuła sie gdzies po trzecich ligach.

- gucio_juve
- Juventino
Dobre Chievo, nie jest złe. Zawsze tam traci punkty Napoli czy Inter. Jeszcze niedawno nam sprawiali niemałe kłopoty. Sentyment do Hellas pewnie przez wzgląd na Camora.D-Rose pisze: O widzisz. Hellas mogłoby wkoncu awansować. Pare lat juz czekam na ich ponowny awans. Nie wiem czemu ale lubie ten klub i chciałbym zeby na dłuzsza mete zostali w lidze kosztem daremnego i bezpłciowego Chievo.
- Buffalo
- Juventino
Sie tak nie rozpedzajcie z tym Hellas, bo to w koncu dobrzy kumple Interu. Jedyny szacunek dla nich to za zdrowe poglady na trybunach, zupelnie przeciwne 'czerwonym' z Livorno, ktorzy tez maja aspiracje na SerieA.
Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
- Cabrini_idol
- Juventino
No i w koncowce spotkania Udine wszedl Zielinski, znam go dosyc dobrze z Orla Zabkowice jak i z samych Zabkowic Ślaskich. Czyli jednak jakas tam wiara w Udine w tego zawodnika jest, mimo mlodego wieku zaczyna sie przebijac do skladu meczowego, A Udine to idealne miejsce na eksplozje talentu.

- bendzamin
- Redaktor
Ach ten Denis, tydzień temu rozstrzelał inter, a dzisiaj mu odcięło prąd i pewnie powisi ze dwie kolejki przynajmniej za tą kosę na Pizarro.
Jutro już o 12:30 Palermo podejmuje u siebie Bolognę, ciekawe czy uda im się wygrać po raz trzeci z rzędu i powalczyć o utrzymanie. O 15:00 derby Genui, a inter leci bez napastników na Sardynię, może być zabawnie. A o 20:45 każdy chyba wie co
Jutro już o 12:30 Palermo podejmuje u siebie Bolognę, ciekawe czy uda im się wygrać po raz trzeci z rzędu i powalczyć o utrzymanie. O 15:00 derby Genui, a inter leci bez napastników na Sardynię, może być zabawnie. A o 20:45 każdy chyba wie co

- Vincitore
- Juventino
W gwoli ścisłości mecz na neutralnym obiekcie w Trieście, dokładnie tam gdzie przyklepaliśmy Scudetto w maju. Swoją drogą jest to dla mnie zabawne i niezrozumiałe, dlaczego Cagliari te spotkania na neutralnych obiektach rozgrywa na drugim końcu Italii. Gdy grali z nami w Parmie, to dla nich był to daleki wyjazd, co pokazała liczba kibiców, która pojechała za swoją drużyną. Triest leży praktycznie przy granicy ze Słowenią. To tak jakby Śląsk Wrocław rozgrywał mecz na stadionie Jagielloni jako gospodarz, albo nie wiem, Wisła w Szczecinie. :lol:bendzamin pisze:a inter leci bez napastników na Sardynię, może być zabawnie.
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
- Szilgu
- Juventino
Debiut to nie jest, ale pierwszy raz wyszedł w pierwszym składzie. Wcześniej wchodził około 89. minuty w meczach z Cagliari, Catanią i Chievo.
Fajnie, że wreszcie dają mu szansę. Ciekawe kiedy taką otrzyma Pawłowski.
Fajnie, że wreszcie dają mu szansę. Ciekawe kiedy taką otrzyma Pawłowski.