Sezon 2012/2013

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2013, 17:43

Sampdoria - Palermo 1-3

No no. Widac, ze obietnica wypłaty wiekszej premii za utrzymanie podziałała mobilizujaco na piłkarzy z Renzo Barbera. Najpierw ogranie bezjajecznej ale mimo wszystko o wiele lepszej od siebie Romy, teraz wypunktowanie Sampdorii na jej boisku i nagle po cichu Palermo zrównuje sie punktowo z pozycją ktora da im utrzymanie. Szkoda. Mogliby spasc 8)

Aczkolwiek patrzac sie na doł Serie A to wydaje sie byc pewnym, ze pozegnamy sie albo z Palermo własnie, albo z Genoą. Choc po cichu licze, ze Siena zrobi kuku i jednym i drugim i wysle wspomnianą wyzej dwojke DHL'em prosto do Serie B :twisted:

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2013, 18:18

D-Rose pisze: Aczkolwiek patrzac sie na doł Serie A to wydaje sie byc pewnym, ze pozegnamy sie albo z Palermo własnie, albo z Genoą. Choc po cichu licze, ze Siena zrobi kuku i jednym i drugim i wysle wspomnianą wyzej dwojke DHL'em prosto do Serie B :twisted:
Też na to liczę, zestaw Pescara, Palermo, Genoa wydaje mi się optymalny. Dwie ostatnie drużyny chętnie za rok przywitam ponownie w Serie A, ale trochę bardziej ustabilizowane piłkarsko, a nie służące za przystanek do odbudowywania się dla piłkarzy typu Vargas.

Siena sobie trochę dzisiaj namieszała, bo mecze z Parmą, która gra o nic powinna wygrywać.

rzucając okiem na terminarz całej trójki:

Genoa: Napoli (A), Sampdoria (H), Atalanta (H), Chievo (A), Pescara (H), Torino (A), Inter (H), Bologna (A)

Siena: Pescara (A), Chievo (H), Roma (A), Catania (A), Fiorentina (H), Napoli (A), Milan (H)

Palermo: Bologna (H), Catania (A), Inter (H), Juventus (A), Udinese (H), Fiorentina (A), Parma (H)

Najciężej ma zdecydowanie Siena, najprawdopodobniej braknie im do utrzymania tych straconych przed sezonem punktów karnych. Najłatwiej wydaje mi się o utrzymanie będzie miała Genoa.

W przyszłym sezonie derby Turynu, Mediolanu, Rzymu, Genui i Verony. :whistle:

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2013, 18:30

W przyszłym sezonie derby Turynu, Mediolanu, Rzymu, Genui i Verony
O widzisz. Hellas mogłoby wkoncu awansować. Pare lat juz czekam na ich ponowny awans. Nie wiem czemu ale lubie ten klub i chciałbym zeby na dłuzsza mete zostali w lidze kosztem daremnego i bezpłciowego Chievo.

Jezeli jestesmy juz przy B, to osobiscie mega szkoda mi Pro Vercelli. Taka historia, tyle tytułów(7 oficjalnych + 1 ukradziony przez... Inter :lol:) a tuła sie gdzies po trzecich ligach.

Obrazek
gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2013, 19:39

D-Rose pisze: O widzisz. Hellas mogłoby wkoncu awansować. Pare lat juz czekam na ich ponowny awans. Nie wiem czemu ale lubie ten klub i chciałbym zeby na dłuzsza mete zostali w lidze kosztem daremnego i bezpłciowego Chievo.
Dobre Chievo, nie jest złe. Zawsze tam traci punkty Napoli czy Inter. Jeszcze niedawno nam sprawiali niemałe kłopoty. Sentyment do Hellas pewnie przez wzgląd na Camora.

Buffalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2013, 19:44

Sie tak nie rozpedzajcie z tym Hellas, bo to w koncu dobrzy kumple Interu. Jedyny szacunek dla nich to za zdrowe poglady na trybunach, zupelnie przeciwne 'czerwonym' z Livorno, ktorzy tez maja aspiracje na SerieA.

Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2013, 20:03

No i w koncowce spotkania Udine wszedl Zielinski, znam go dosyc dobrze z Orla Zabkowice jak i z samych Zabkowic Ślaskich. Czyli jednak jakas tam wiara w Udine w tego zawodnika jest, mimo mlodego wieku zaczyna sie przebijac do skladu meczowego, A Udine to idealne miejsce na eksplozje talentu.

Obrazek
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2013, 21:59

Rocchi nowy idol Mediolanu :prochno:

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2013, 23:20

Ach ten Denis, tydzień temu rozstrzelał inter, a dzisiaj mu odcięło prąd i pewnie powisi ze dwie kolejki przynajmniej za tą kosę na Pizarro.

Jutro już o 12:30 Palermo podejmuje u siebie Bolognę, ciekawe czy uda im się wygrać po raz trzeci z rzędu i powalczyć o utrzymanie. O 15:00 derby Genui, a inter leci bez napastników na Sardynię, może być zabawnie. A o 20:45 każdy chyba wie co :)

Obrazek
Murzin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2013, 23:35

Wejście Denisa zupełnie niepotrzebne, nie wiem po co osłabiał zespół, mecz był już rozstrzygnięty. Ogólnie Viola bez fajerwerków, pewnie gdyby nie ten karny to zakończyło by się na 0:0.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2013, 02:21

bendzamin pisze:a inter leci bez napastników na Sardynię, może być zabawnie.
W gwoli ścisłości mecz na neutralnym obiekcie w Trieście, dokładnie tam gdzie przyklepaliśmy Scudetto w maju. Swoją drogą jest to dla mnie zabawne i niezrozumiałe, dlaczego Cagliari te spotkania na neutralnych obiektach rozgrywa na drugim końcu Italii. Gdy grali z nami w Parmie, to dla nich był to daleki wyjazd, co pokazała liczba kibiców, która pojechała za swoją drużyną. Triest leży praktycznie przy granicy ze Słowenią. To tak jakby Śląsk Wrocław rozgrywał mecz na stadionie Jagielloni jako gospodarz, albo nie wiem, Wisła w Szczecinie. :lol:

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2013, 13:03

Ale Sorrentino szopkę zrobił :lol: podarował Gabbiadiniemu gola.
O, jest na jutubie :

Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2013, 15:17

Asystę przy golu Muriela w meczu z Parmą zaliczył Piotrek Zieliński.
To chyba debiut młodego Polaka.

Obrazek
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2013, 15:22

Debiut to nie jest, ale pierwszy raz wyszedł w pierwszym składzie. Wcześniej wchodził około 89. minuty w meczach z Cagliari, Catanią i Chievo.
Fajnie, że wreszcie dają mu szansę. Ciekawe kiedy taką otrzyma Pawłowski.

De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2013, 15:26

asysta Zielińskiego:

ObrazekObrazek
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2013, 15:34

W Udinese jakieś kontuzje/zawieszenia czy po prostu przyszedł na niego czas?

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Zablokowany