Wszystko o Squadra Azzurra
- De Rossi
- Juventino
Aha. Jakbyś nie zauważył to Prandelli przełamał tą panującą od lat we Włoszech niepisaną zasadę i powołuje wielu młodych, a że na środku obrony młodych nie ma, to powołanie dostał solidny ligowiec Astori, który od dawna ociera się o kardę. Candreva dziś jakby go nie było, ale powołanie mu się należało, bo w tym sezonie gra naprawdę dobrze.Dante93 pisze:Prandelli powołuje na 'widzimisie' i w momencie gdy nie ma kogo na dobrą sprawe powołać to zamiast powoływać młodych chłopaków to on bierze kloce typu Astori czy Candreva którzy z całym szacunkiem do nich ale są za słabi na poziom tak wysoko aspirującej reprezentacji.
Nie za bardzo rozumiem tę paplaninę, mimo wszystko mam nadzieję, że sądzisz, że grali 3 z tyłu.Dante93 pisze:-Włosi grają dziś swoim sztandarowym ustawieniem 3:5:8 czyt. [...]
O meczu można jak najszybciej zapomnieć. Na plus chyba tylko Florenzi (ta i Buffon).

- Dante93
- Juventino
Astori mam wrażenie od momentu gdy zaczęło się robić o nim głośno gra co raz przeciętniej. Candreva a i owszem ma niezłą rundę za sobą, ale nie zmienie swojego zdania, ze gra w reprezentacji to nie jego para kaloszy.De Rossi pisze:Aha. Jakbyś nie zauważył to Prandelli przełamał tą panującą od lat we Włoszech niepisaną zasadę i powołuje wielu młodych, a że na środku obrony młodych nie ma, to powołanie dostał solidny ligowiec Astori, który od dawna ociera się o kardę. Candreva dziś jakby go nie było, ale powołanie mu się należało, bo w tym sezonie gra naprawdę dobrze.
W zamierzchłych czasach gdy neostrada nie dochodziła do każdego domostwa powstała pewna przeróbka z Jackiem Gmochem w roli głównej i nie rozwodząc się nad szczegółami to był jeden z 'tekstów' który najwyraźniej głębiej utkwił w pamięci.De Rossi pisze:Nie za bardzo rozumiem tę paplaninę, mimo wszystko mam nadzieję, że sądzisz, że grali 3 z tyłu.
ktoś tam pisze:"(...)oni sa chorzy na zwyciestwa"
- Bartek(Juventino)
- Qualità Juventino
Widziałem tylko skrót, na tej podstawie trzy zdania
1. Co ta obrona dzisiaj grała?
2. Takiego Buffona chcę też w Juve.
3. Nie wiem jak zaprezentował się ogólnie, ale nawet nie chcę komentować zbytnio bramki Verrattiego, bo aż przykro się robi, że taki utalentowany młody chłopak gra poza granicami swojego kraju...
/dzięki za info.
1. Co ta obrona dzisiaj grała?
2. Takiego Buffona chcę też w Juve.
3. Nie wiem jak zaprezentował się ogólnie, ale nawet nie chcę komentować zbytnio bramki Verrattiego, bo aż przykro się robi, że taki utalentowany młody chłopak gra poza granicami swojego kraju...
Nie dobijaj ludzizahor pisze: Mi jego gra się podobała - wybijał się ponad swoich przeciętnych kolegów, umiał wziąć na siebie ciężar gry, starał się szukać nieszablonowych rozwiązań.

Ostatnio zmieniony 07 lutego 2013, 02:04 przez Bartek(Juventino), łącznie zmieniany 1 raz.
- zahor
- Juventino
Mi jego gra się podobała - wybijał się ponad swoich przeciętnych kolegów, umiał wziąć na siebie ciężar gry, starał się szukać nieszablonowych rozwiązań.Bartek(Juventino) pisze: 3. Nie wiem jak zaprezentował się ogólnie, ale nawet nie chcę komentować zbytnio bramki Verrattiego, bo aż przykro się robi, że taki utalentowany młody chłopak gra poza granicami swojego kraju...
- mateusz6
- Juventino
Amauri po ustrzeleniu hattricka pewnie myslal o powolaniu do kadry. Takowego powolania sie nie doczekal i chlopina powiedzial: a niech te kadre pierun strzeli.
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
- Tharp
tamateusz6 pisze:Amauri po ustrzeleniu hattricka pewnie myslal o powolaniu do kadry. Takowego powolania sie nie doczekal i chlopina powiedzial: a niech te kadre pierun strzeli.
Po cichu licze, ze nasze chlopaki (nie tylko w squadra azzurra), beda sie oszczedzac jak tylko mozna, w nadchodzacych meczach swoich reprezentacji.
jestes ciekaw dobrego wyniku dla wlochow? o.Oil capitano pisze:Zobaczymy co dzisiaj pokażą z Brazylią, jestem ciekaw meczu i dobrego wyniku dla Włochów.
Ostatnio zmieniony 21 marca 2013, 11:06 przez Tharp, łącznie zmieniany 1 raz.
- il capitano
- Juventino
Zobaczymy co dzisiaj pokażą z Brazylią, jestem ciekaw meczu i dobrego wyniku dla Włochów.
- Buffalo
- Juventino
Po 15 min. meczu mozna napisac, że dobrze sie ogląda. W 2 min. Giaccherini mial super okazję, ale J.C wybronił. Póki co dosc wyrazna przewaga Włochów. E: Jedynie jakos Osvaldo mi nie pasuje w tym składzie :?
Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
- PlanetJuve
- Juventino
De Scigle zawalil dwie bramy... Szkoda bo Wlosi graja fajna pilke i mieli przewage. Licze na odrobienie wyniku w drugiej czesci. Nie da sie patrzec jak takiOsvaldo nosi koszulke z dycha..
- bendzamin
- Redaktor
No-name Fred jako #9 w Brazylii
Parowa Oswaldo jako #10 w Italii

Pirlo dzisiaj klasa swiatowa, Bonucci zdecydowanie lepiej czuje sie w 3-osobowej defensywie. De Sciglio chyba przy obu bramkach zawalil
Ogolnie Brazylia gra slabo, malo maja poukladana ta druzyne. Wlosi niby maja przewage optyczna, ale skonczyc nic nie potrafia.
Parowa Oswaldo jako #10 w Italii

Pirlo dzisiaj klasa swiatowa, Bonucci zdecydowanie lepiej czuje sie w 3-osobowej defensywie. De Sciglio chyba przy obu bramkach zawalil

Ogolnie Brazylia gra slabo, malo maja poukladana ta druzyne. Wlosi niby maja przewage optyczna, ale skonczyc nic nie potrafia.
- Cabrini_idol
- Juventino
:shock:
Wlochy grają w piłke, slaba Brazylia strzela gole.
Jak te czasy sie zmieniają... Brazylia gra wyrafinowany futbol a Wlosi ofensywny...
Bonucci slabo i ten mlody De Sciglio.. Gacek dosyc dobrze no i przede wszystkim cieszy rosnaca forma Pirlo... a on bedzie najwazniejsza postacia w meczu z Bayernem.
Wlochy grają w piłke, slaba Brazylia strzela gole.
Jak te czasy sie zmieniają... Brazylia gra wyrafinowany futbol a Wlosi ofensywny...
Bonucci slabo i ten mlody De Sciglio.. Gacek dosyc dobrze no i przede wszystkim cieszy rosnaca forma Pirlo... a on bedzie najwazniejsza postacia w meczu z Bayernem.