Wszystko o Squadra Azzurra

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
risto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lutego 2013, 21:47

Pirlo juz nie gra a wszedl za niego Diamanti :)

De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lutego 2013, 22:50

Dante93 pisze:Prandelli powołuje na 'widzimisie' i w momencie gdy nie ma kogo na dobrą sprawe powołać to zamiast powoływać młodych chłopaków to on bierze kloce typu Astori czy Candreva którzy z całym szacunkiem do nich ale są za słabi na poziom tak wysoko aspirującej reprezentacji.
Aha. Jakbyś nie zauważył to Prandelli przełamał tą panującą od lat we Włoszech niepisaną zasadę i powołuje wielu młodych, a że na środku obrony młodych nie ma, to powołanie dostał solidny ligowiec Astori, który od dawna ociera się o kardę. Candreva dziś jakby go nie było, ale powołanie mu się należało, bo w tym sezonie gra naprawdę dobrze.
Dante93 pisze:-Włosi grają dziś swoim sztandarowym ustawieniem 3:5:8 czyt. [...]
Nie za bardzo rozumiem tę paplaninę, mimo wszystko mam nadzieję, że sądzisz, że grali 3 z tyłu.

O meczu można jak najszybciej zapomnieć. Na plus chyba tylko Florenzi (ta i Buffon).

ObrazekObrazek
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2013, 00:02

De Rossi pisze:Aha. Jakbyś nie zauważył to Prandelli przełamał tą panującą od lat we Włoszech niepisaną zasadę i powołuje wielu młodych, a że na środku obrony młodych nie ma, to powołanie dostał solidny ligowiec Astori, który od dawna ociera się o kardę. Candreva dziś jakby go nie było, ale powołanie mu się należało, bo w tym sezonie gra naprawdę dobrze.
Astori mam wrażenie od momentu gdy zaczęło się robić o nim głośno gra co raz przeciętniej. Candreva a i owszem ma niezłą rundę za sobą, ale nie zmienie swojego zdania, ze gra w reprezentacji to nie jego para kaloszy.
De Rossi pisze:Nie za bardzo rozumiem tę paplaninę, mimo wszystko mam nadzieję, że sądzisz, że grali 3 z tyłu.
W zamierzchłych czasach gdy neostrada nie dochodziła do każdego domostwa powstała pewna przeróbka z Jackiem Gmochem w roli głównej i nie rozwodząc się nad szczegółami to był jeden z 'tekstów' który najwyraźniej głębiej utkwił w pamięci.

ktoś tam pisze:"(...)oni sa chorzy na zwyciestwa"
Bartek(Juventino)

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2013, 00:27

Widziałem tylko skrót, na tej podstawie trzy zdania
1. Co ta obrona dzisiaj grała?
2. Takiego Buffona chcę też w Juve.
3. Nie wiem jak zaprezentował się ogólnie, ale nawet nie chcę komentować zbytnio bramki Verrattiego, bo aż przykro się robi, że taki utalentowany młody chłopak gra poza granicami swojego kraju...
zahor pisze: Mi jego gra się podobała - wybijał się ponad swoich przeciętnych kolegów, umiał wziąć na siebie ciężar gry, starał się szukać nieszablonowych rozwiązań.
Nie dobijaj ludzi ;) /dzięki za info.
Ostatnio zmieniony 07 lutego 2013, 02:04 przez Bartek(Juventino), łącznie zmieniany 1 raz.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 lutego 2013, 01:42

Bartek(Juventino) pisze: 3. Nie wiem jak zaprezentował się ogólnie, ale nawet nie chcę komentować zbytnio bramki Verrattiego, bo aż przykro się robi, że taki utalentowany młody chłopak gra poza granicami swojego kraju...
Mi jego gra się podobała - wybijał się ponad swoich przeciętnych kolegów, umiał wziąć na siebie ciężar gry, starał się szukać nieszablonowych rozwiązań.

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2013, 22:15

Amauri po ustrzeleniu hattricka pewnie myslal o powolaniu do kadry. Takowego powolania sie nie doczekal i chlopina powiedzial: a niech te kadre pierun strzeli.

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
Tharp

Nieprzeczytany post 21 marca 2013, 10:32

mateusz6 pisze:Amauri po ustrzeleniu hattricka pewnie myslal o powolaniu do kadry. Takowego powolania sie nie doczekal i chlopina powiedzial: a niech te kadre pierun strzeli.
ta

Po cichu licze, ze nasze chlopaki (nie tylko w squadra azzurra), beda sie oszczedzac jak tylko mozna, w nadchodzacych meczach swoich reprezentacji.
il capitano pisze:Zobaczymy co dzisiaj pokażą z Brazylią, jestem ciekaw meczu i dobrego wyniku dla Włochów.
jestes ciekaw dobrego wyniku dla wlochow? o.O
Ostatnio zmieniony 21 marca 2013, 11:06 przez Tharp, łącznie zmieniany 1 raz.

il capitano

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2013, 10:36

Zobaczymy co dzisiaj pokażą z Brazylią, jestem ciekaw meczu i dobrego wyniku dla Włochów.

Buffalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2013, 20:46

Po 15 min. meczu mozna napisac, że dobrze sie ogląda. W 2 min. Giaccherini mial super okazję, ale J.C wybronił. Póki co dosc wyrazna przewaga Włochów. E: Jedynie jakos Osvaldo mi nie pasuje w tym składzie :?

Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2013, 21:03

Pirlo wymiata dzisiaj, mam nadzieje ze zmobilizuje sie tak na Bayern jak dzisaj na Brazylie

Giacc wyraznie odstaje od reszty, nie ten poziom, nie ten skill.

Buffalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2013, 21:14

2-0... De Sciglo koncertowo wyprowadził kontre dla Brazyli :ok:

Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2013, 21:14

De Scigle zawalil dwie bramy... Szkoda bo Wlosi graja fajna pilke i mieli przewage. Licze na odrobienie wyniku w drugiej czesci. Nie da sie patrzec jak takiOsvaldo nosi koszulke z dycha..

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2013, 21:16

No-name Fred jako #9 w Brazylii
Parowa Oswaldo jako #10 w Italii
Obrazek

Pirlo dzisiaj klasa swiatowa, Bonucci zdecydowanie lepiej czuje sie w 3-osobowej defensywie. De Sciglio chyba przy obu bramkach zawalil :prochno:

Ogolnie Brazylia gra slabo, malo maja poukladana ta druzyne. Wlosi niby maja przewage optyczna, ale skonczyc nic nie potrafia.

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2013, 21:16

:shock:

Wlochy grają w piłke, slaba Brazylia strzela gole.

Jak te czasy sie zmieniają... Brazylia gra wyrafinowany futbol a Wlosi ofensywny...

Bonucci slabo i ten mlody De Sciglio.. Gacek dosyc dobrze no i przede wszystkim cieszy rosnaca forma Pirlo... a on bedzie najwazniejsza postacia w meczu z Bayernem.

Obrazek
filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2013, 21:17

Oglądanie Włochów w meczach towarzyskich to strata nerwów, bo cokolwiek by się nie działo, muszą przegrać. Jak Pirlo zejdzie w 2. połowie to oni się tam bez niego posrają i Brazylia włoży jeszcze z 2

ODPOWIEDZ