Ekstraklasa 2019/2020
- Vimes
- Juventino
Jeżeli ktoś chce rozpocząć lub kontynuować zabawę w Fantasy Ekstraklasę to zapraszam do tego tematu: http://forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=23214.
- deszczowy
- Juventino
Zapomnijmy na moment o pięknych golach, brazylianie i o futbolu na światowym poziomie. Wróciła Ekstrakla(p)a! Wróciła, i to z przytupem. W skrócie: murowany spadkowicz z Bielska-Białej gwałci 4-0 Jagę (ten Koreaniec ma potencjał!), a drwale z Kielc przejechali się po FC Hollywood. Na nic piękna, finezyjna gra i wzmocnienia za grube bańki, wystarczyło poobijać Koseckiego i przygasic Ljuboję.
Welcome to the jungle... again.
- francois
- Juventino
Jak Legia nie wygra w tym roku to wyjdą na ekstrafrajerów. Zobaczymy, co pokaże Lech znając wynik z Kielc.deszczowy pisze:Zapomnijmy na moment o pięknych golach, brazylianie i o futbolu na światowym poziomie. Wróciła Ekstrakla(p)a! Wróciła, i to z przytupem. W skrócie: murowany spadkowicz z Bielska-Białej gwałci 4-0 Jagę (ten Koreaniec ma potencjał!), a drwale z Kielc przejechali się po FC Hollywood. Na nic piękna, finezyjna gra i wzmocnienia za grube bańki, wystarczyło poobijać Koseckiego i przygasic Ljuboję.
Zdziwiło mnie Podbeskidzie :shock: Ale przed spadkiem chyba ich nic nie uratuje.
PS Też tęskniłem za tym grajdołkiem :oops:
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- D-Rose
- Juventino
Ja uwazam, ze 15 miejsce da utrzymanie. Czemu? Watpie, zeby ta pokraka w Konwiktorskiej dostała licencje na przyszły sezon. Wiec i 15 miejsce da utrzymanie w lidze. Choc po wcozrajszym meczu uwazam, ze Podbeskidzie nie stoi na straconej pozycji. Jezeli dzis wisła przegra to za tydzien gra u siebie własnie z Podbeskidziem z ktorym 2 razy grała w Krakau i 2 razy umoczyła. Szykuje sie mecz o 6 punktówfrancois pisze:Jak Legia nie wygra w tym roku to wyjdą na ekstrafrajerów. Zobaczymy, co pokaże Lech znając wynik z Kielc.deszczowy pisze:Zapomnijmy na moment o pięknych golach, brazylianie i o futbolu na światowym poziomie. Wróciła Ekstrakla(p)a! Wróciła, i to z przytupem. W skrócie: murowany spadkowicz z Bielska-Białej gwałci 4-0 Jagę (ten Koreaniec ma potencjał!), a drwale z Kielc przejechali się po FC Hollywood. Na nic piękna, finezyjna gra i wzmocnienia za grube bańki, wystarczyło poobijać Koseckiego i przygasic Ljuboję.
Zdziwiło mnie Podbeskidzie :shock: Ale przed spadkiem chyba ich nic nie uratuje.

- francois
- Juventino
A ostatnio nie było tak, że awansował trzeci zespół z I ligi? Czy mnie pamięć myli?D-Rose pisze:Ja uwazam, ze 15 miejsce da utrzymanie. Czemu? Watpie, zeby ta pokraka w Konwiktorskiej dostała licencje na przyszły sezon.francois pisze:Jak Legia nie wygra w tym roku to wyjdą na ekstrafrajerów. Zobaczymy, co pokaże Lech znając wynik z Kielc.deszczowy pisze:Zapomnijmy na moment o pięknych golach, brazylianie i o futbolu na światowym poziomie. Wróciła Ekstrakla(p)a! Wróciła, i to z przytupem. W skrócie: murowany spadkowicz z Bielska-Białej gwałci 4-0 Jagę (ten Koreaniec ma potencjał!), a drwale z Kielc przejechali się po FC Hollywood. Na nic piękna, finezyjna gra i wzmocnienia za grube bańki, wystarczyło poobijać Koseckiego i przygasic Ljuboję.
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- D-Rose
- Juventino
Z dwoch niezaleznych zrodeł słyszalem(nie wiem czy to jest prawda), ze w takim przyapdku utrzyma sie 15 druzyna.francois pisze:A ostatnio nie było tak, że awansował trzeci zespół z I ligi? Czy mnie pamięć myli?D-Rose pisze:Ja uwazam, ze 15 miejsce da utrzymanie. Czemu? Watpie, zeby ta pokraka w Konwiktorskiej dostała licencje na przyszły sezon.francois pisze: Jak Legia nie wygra w tym roku to wyjdą na ekstrafrajerów. Zobaczymy, co pokaże Lech znając wynik z Kielc.

- francois
- Juventino
Pamiętam, że gdy degradowali Zagłębie i Widzew to z I ligi awansowały 4 zespoły. Ale gdy licencji nie dostał ŁKS to przesunięto go na ostatnio miejsce. Trudno wyczuć co zrobią, jeśli licencji nie dostanie Polonia.D-Rose pisze:Z dwoch niezaleznych zrodeł słyszalem(nie wiem czy to jest prawda), ze w takim przyapdku utrzyma sie 15 druzyna.francois pisze:A ostatnio nie było tak, że awansował trzeci zespół z I ligi? Czy mnie pamięć myli?D-Rose pisze:
Ja uwazam, ze 15 miejsce da utrzymanie. Czemu? Watpie, zeby ta pokraka w Konwiktorskiej dostała licencje na przyszły sezon.
Ale muszę przyznać, że w moich oczach rzuciłeś nowe światło w rywalizacji GKS - Podbeskidzie

tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- KondzioJuveFans
- Juventino
Lech rozgromił w Chorzowie Ruch 4:0 i traci już tylko 1 punkt do Legii 8)
Fino Alla Fine Forza Juventus!
- mazi12
- Juventino
I bardzo dobrzeKondzioJuveFans pisze:Lech rozgromił w Chorzowie Ruch 4:0 i traci już tylko 1 punkt do Legii 8)

Oby Lech tak dalej, po mistrza !
- francois
- Juventino
To wprawdzie tylko pierwsza wiosenna kolejka, ale Lech pokazuje, że za wcześnie koronowano Legię. Ciekawe co bezie za tydzień.
Szkoda mi tej Wisły. Sezon ewidentnie spisali na straty. A szkoda takiego klubu...
Szkoda mi tej Wisły. Sezon ewidentnie spisali na straty. A szkoda takiego klubu...
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- juventussek
- Juventino
Szkoda że wystawiłem Konczkowskiego zrobił mi minus 2 punkty, a kolega z Bełchatowa miał 5 punktów na plus bo nie stracili bramki i teraz mam 2700 miejsce. Mówię oczywiście o TVP Menadżer. Jeszcze został mi Zahorski w górniku mógłby coś przyskrzynić.
- steru
- Qualità Juventino
Śmieszna ta nasza liga. Legia nakupowała kozaków jak na nasze warunki i dostała od zbieraniny z Kielc. Wisła nie potrafi poradzić sobie z beznadziejnym Bełchatowem, zaś Lech wygrywa niespodziewanie wysoko z Ruchem. No i Jagiellonia zbiera baty od Podbeskidzia.
Dobrze, że jeszcze nie wszystko przesądzono, będzie się czym "ekscytować". Dalej uważam, że mistrz powędruje na Łazienkowską.
Dobrze, że jeszcze nie wszystko przesądzono, będzie się czym "ekscytować". Dalej uważam, że mistrz powędruje na Łazienkowską.
- D-Rose
- Juventino
No tak, ale z tych nowych nabytków w Kielcach zagrało dwoch(1szy: 60minut, 2gi: 7minut), wiec w sumie była to Legia z jesieni. Pozatym gdzie jak gdzie, ale w Kielcach to Legii nie gra sie zbyt dobrze. Z 7 meczów wygrała tylko 2 wiec ja jakos nie rozpaczam zbytnio.
Lech i 0:4? Super w zeszłej rundzie tez tak zaczeli, tez ich nowy nabytek Lovrencic sie wykazał a pozniej zjechal do poziomu Ubiparipa.
Lech i 0:4? Super w zeszłej rundzie tez tak zaczeli, tez ich nowy nabytek Lovrencic sie wykazał a pozniej zjechal do poziomu Ubiparipa.

- Vimes
- Juventino