Serie A 12/13 (23): Chievo 1-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2013, 13:23

:bravo:

Gramy bardzo dobrze, madrze w srodku pola i ze spokojem w ataku. Bardzo duzo nam daje dzisiaj obecnosc Matriego, ktory wiadomo - nie jest jakims super technikiem, ale przynajmniej wychodzi na pozycje i bardzo duzo pracuje z przodu. Jestem prawie pewny, ze gdyby zamiast niego gral Vucinic, to niestety byloby dalej 0-0, bo w pierwszej sytuacji zgasilby pilke do ziemi i probowal z zerowego kata lobowac bramkarza, a w drugiej odgrywal pietka do Giovinco z pierwszej pilki :prochno:

Caceres poprawil podania, Lichtsteiner ostatnio zabija lewa noga. Swoja droga dobrze, ze nie strzelil w tej sytuacji gdy zgasil pilke reka, bo znowu by jutro w nas blotem rzucali z okladek.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Ja to mam szczęście. Poszedłem za potrzebą i ominęła mnie bramka Ryśka. Ktoś będzie łaskaw przedstawić mi kto do kogo i jak?

Jeśli ktoś przed meczem zapytałby mnie, czy w takiej sytuacji Matri strzeli gola, to prędzej powiedziałbym, że sobie urwie nogę i połamie biodro. Propsy dla niego.

Mecz w naszym wykonaniu rewelacyjny nie jest, ale mamy pewne prowadzenie, więc nie ma sensu narzekać.

Obrazek
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Dzisiaj to wygląda tak jak powinno, w końcu po akcjach strzelamy gole, raz Giovinco mało się pomylił.

Matri gra super zawody, martwi mnie rozgrzewający się Quagliarella.
Vidal, Pirlo, Caceres - super.
Mam nadzieję, że w końcówce zobaczymy Anelke.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Giovinco gra dobrze ale gdzies od polowy tej pierwszej polowy :prochno: Zaczal myslec na boisku a to bardzo wplynelo na jakosc jego gry. Do 20 minuty bylo jednak standardowo - czyli okrutnie egoistycznie i czesto bez sensu (ten strzal z 35 metrow...).

Swietnie Lichtsteiner i Matri. Fajnie tez Vidal, Pogba dzisiaj o dziwo lepiej z tylu, niz z przodu. Caceres bardzo pewnie.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

FelekJUVE pisze:Jest ten mecz gdzieś na cyfrze+? Albo sopcascie? Bo mi przycina na tym co mam
Channel - 134512 prosze super jakosc i bez scin. Najlepiej działa z VLC .

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Jest dobrze,widac ze gdy nasz srodek pomocy jest w formie wzwyzkowej to i cala druzyna sie dostosowuje. Jest przyspieszenie, zaskoczenie i dobra forma fizyczna. Byc moze teraz przygotowanie zimowe zacznie procentowac.

Przed nami decydujacy moment sezonu.

p.s Luka jest zdecydowanie lepszy i efektywniejszy jako stoper.

Obrazek
nynek

Juventino
Juventino
Podziekował: 6 razy

Oby po przerwie nie zwolnili tempa. Z chęcią zobaczyłbym teraz Anelkę.
De Ceglie robiący żonglerki i "sprintujący" za kontrą :lol:
Gdyby Matree nie skaleczył w swoim stylu podania do Lichtsteinera to pomyślałbym, że go podmienili. Naprawdę sporo mu dzisiaj wychodzi.

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2013, 13:25

mixery pisze:Przyjemny mecz. Matri pierwszy raz od długiegooo czasu dobrze gra. Lichtsteiner super bramka z lewej :O . Pirlo rozrzuca świetnie. Krytykować nie będę :) .
Coś Ci się pomyliło bo od czasu bramek z Cagliari to nasz najlepszy napastnik i w tylko jednym meczu zagrał słabo, a potem miał problemy zdrowotne i usiadł na ławce. Moim zdanie wrócił do dobrej formy.

KondzioJuveFans

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nie ma mowy o żadnym kryzysie.. w każdym meczu gramy tak samo tylko w ostatnim czasie brakło wykończenia, dzisiaj chłopaki dają radę i w rezultacie jest 2:0 do przerwy, oby tak dalej ;)

Fino Alla Fine Forza Juventus!
booyak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Panowie spokojnie i nie sikać w majty, toż to tylko Chievo, jeden z ogórków z którymi każdy mecz powinien wyglądać podobnie. Bezstresowo, pewnie i oby tak do końca. Mam nadzieję że ten mecz pokaże że zespół wyciągnął wnioski z ostatnich spotkań.
Ostatnio zmieniony 03 lutego 2013, 13:27 przez booyak, łącznie zmieniany 1 raz.

★ ★ ★
kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nareszcie jakos ta gra wyglada, nie ma rewelacji ale jest wynik. Ladnie dzis Matri sie prezentuje.

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 75 razy

Sytuacje zagrożenia były, ale w sumie kontrolujemy przebieg meczu. Na szczęście wróciła skuteczność i nie spotka nas niemiła niespodzianka w postaci 1-1.

Najlepsi na boisku strzelec i asystent, a chodzi mi oczywiście o pierwszego gola.

Matri umiejętnie cofa się po piłkę, zastawia by po chwili odegrać do partnera (czyli to co zawsze dobrze robił). Jedno bardzo dobre podanie do Giovinco, po którym powinna paść bramka. Dobrze, że przełamał strzelecką niemoc.

Vidal jak to on, niespożyte siły, w defensywie biega za trzech. Próby strzałów z dystansu i asysta. Jego standardowy poziom, co i tak wyróżnia go na tle reszty.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2013, 13:26

pumex pisze:Ja to mam szczęście. Poszedłem za potrzebą i ominęła mnie bramka Ryśka. Ktoś będzie łaskaw przedstawić mi kto do kogo i jak?
Poczekaj lepiej na wrzutę na youtube bo po opisie stwierdzisz, że wszyscy Cie robią w konia.

Oprócz naszej dobrej gry trzeba też dodać, że gospodarze wyszli na pierwszą połowę jakby im ktoś przed meczem urwał jaja. Pięciu obrońców zbyt blisko własnej bramki, napastnicy z minami jakby zaraz się mieli rozpłakać, Paloschi dostał dobrą piłkę w pole karne i kiedy już miał ją na kopa nie wiedział czy strzelać czy podawać czy kiwać aż w końcu Buffon mu ją wybił wyjściem w slow motion. Połowę piłek przegrali bo "nie widzieli sensu".
Ostatnio zmieniony 03 lutego 2013, 13:27 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2013, 13:27

bajbek17 pisze:Ogólnie wszystko wygląda ładnie może czasem niepewny Marrone.
E tam, całkiem nieźle uciszył niebezpiecznego Paloschiego. Mimo, że nominalnie i fizycznie jest środkowym pomocnikiem.
Zgadzam się, tylko Pogba dziś gorzej, niebezpieczne są te jego straty. Ale murzynek potrafi wypalić z jakimś niesamowitym strzałem w każdej chwili.

W KOŃCU skuteczny Lichtsteiner :pray:

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 lutego 2013, 13:28

Pięknie nam się w końcu klei gra bez Vucinica :-) Mam nadzieję, że do końca sezonu Czarnogórzec nie powącha już murawy :)

Zablokowany