Serie A 12/13 (23): Chievo 1-2 JUVENTUS
- szczypek
 - Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 36 razy

23 kolejka Serie A
AC Chievo Verona - Juventus FC
03.02.2013 (niedziela), godzina 12:30
Chievo Verona
Pellissier i te sprawy. Założyli się 1929 lat po narodzeniu Jezusa. Za przygotowanie techniczne do meczu z Juventusem odpowie Eugenio Corini. Nie znam gościa, ale na Wiki przeczytałem, że grał kiedyś w Palermo, no i w Juventusie (jak Amauri, także zawsze coś). Po więcej ciekawostek odsyłam na ich stronę. Jest po włosku, zawsze się można nauczyć. Aha, byłbym zapomniał - najlepszym ich strzelcem jest Paloschi, Alberto Paloschi.
Statystyki spotkań obu drużyn
Z Chievo mieliśmy przyjemność 21 razy, tylko raz daliśmy się pokonać. Było to w 2010 roku, a w relacji live widnieje zapis: "Tragedia. Ani jednej groźnej akcji w wykonaniu piłkarzy Juve. Nie ma nawet cienia ochoty do gry po stronie Bainconerich. Tego nie da się oglądać! Tutaj trzeba coś zmienić!" Były czasy... No a w zeszłym, magicznym dla nas sezonie, nie wygraliśmy z nimi. Jeszcze nie wiem jakie, ale na pewno ma to jakieś znaczenie. Ostatni stosunek odbył się we wrześniu, wygraliśmy 2:0 po golach Quagliarelli (tak, też jestem zaskoczony). Jeśli ktoś chce poczytać o tym zjawisku więcej odsyłam do newsa.
Ostatnie spotkania - Chevo
22-12-2012 Torino 2:0 Chievo
06-01-2013 Chievo 1:0 Atalanta
12-01-2013 Bologna 4:0 Chievo
20-01-2013 Chievo 1:1 Parma
26-01-2013 Lazio 0:1 Chievo
Są groźni, ale tylko u siebie. Ostatnia wygrana z Lazio, no no. Dorzucam skrót z tego spotkania.
Tabela Serie A
Juventus pierwszy, Chievo 11. Tracą do nas 21 punktów, czyli do Napoli tracą ich 18, także Juventus musi w tym meczu powiększyć tą przewagę do 24 punktów, jasna sprawa.
Przewidywane składy
LGDS: Juventus
LGDS: Chievo
Transmisje
Meczu nie będzie w telewizji, dlatego warto przeczytać poradnik internetowego kibica.
Po tym meczu oczekuję jednego:

Ostatnio zmieniony 05 lutego 2013, 12:09 przez szczypek, łącznie zmieniany 2 razy.

- jackop
 - Juventino

- Podziekował: 32 razy
 - Otrzymał podziękowanie: 75 razy

Dopuszczam myśl jedynie o takich konfiguracjach ataku:
a) optymistyczny - Anelka-Lisandro
b) realistyczny - Anelka-Cevallos
c) perspektywiczny - Cevallos-Beltrame
No i powodzenia życzę, bo przyda nam się ewidentnie.

a) optymistyczny - Anelka-Lisandro
b) realistyczny - Anelka-Cevallos
c) perspektywiczny - Cevallos-Beltrame
No i powodzenia życzę, bo przyda nam się ewidentnie.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Hoffman
 - Juventino

Mam nadzieję, że chłopaki pokażą w końcu swoje prawdziwe oblicze, na sprawiedliwego karnego nie ma co liczyć bo to oznaka słabości, trzeba strzelić 7 goli wtedy dopiero można narzekać na sędziego, także po tym feralnym dniu w niedziele chce zobaczyć  jak karamy Chievo.

- KondzioJuveFans
 - Juventino

Błąd w poście bo gramy na wyjeździe 

Fino Alla Fine Forza Juventus!
						- delarudii
 - Juventino

To samo było mówione przed dzisiejszym meczem... ja po prostu nie chce zobaczyć jak Chievo pokara nas i będzie dobrze, a jak nie - to zawsze można ponarzekać na sędziego :] oni zawsze są winni. Prawda panie K.?Hoffman pisze:Mam nadzieję, że chłopaki pokażą w końcu swoje prawdziwe oblicze, na sprawiedliwego karnego nie ma co liczyć bo to oznaka słabości, trzeba strzelić 7 goli wtedy dopiero można narzekać na sędziego, także po tym feralnym dniu w niedziele chce zobaczyć jak karamy Chievo.
- Hoffman
 - Juventino

No w sumie też prawda, no i żeby jeszcze inter wygrał.delarudii pisze:To samo było mówione przed dzisiejszym meczem... ja po prostu nie chce zobaczyć jak Chievo pokara nas i będzie dobrze,Hoffman pisze:Mam nadzieję, że chłopaki pokażą w końcu swoje prawdziwe oblicze, na sprawiedliwego karnego nie ma co liczyć bo to oznaka słabości, trzeba strzelić 7 goli wtedy dopiero można narzekać na sędziego, także po tym feralnym dniu w niedziele chce zobaczyć jak karamy Chievo.
Nie to żebym się wtrącał w to kto będzie te tematy tworzył, zapomniałem tylko dodać, że chciałem pochwalić szczypka za wykonanie tego tematu, nie ma sensu pumex wrzucania januszowej tabeli, wszystkich strzelców i innych asyst, skoro od rana nad tym pracujesz ;p w końcu nie musiałem molestować scrolla żeby poczytać pierwsze komentarze ;p ale to już jest pół żartem, pół serio ;-)pumex pisze:Ekhm, Szczypku, pozwól na słówko. Jak dobrze wiesz, zajmuję się tworzeniem tematów meczowych i niekiedy zajmuje mi to więcej niż 15-20 minut. Zacząłem już robić ten temat dziś rano, więc poświęciłem na to swój czas, a ty wtryniasz się, przez co mój poświęcony czas uznaję za stracony. Mam prośbę, by ponownie, w przyszłości nie tracić czasu. Niech będzie, jak było, czyli zostaw wszystko mnie, ok?
					Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2013, 00:41 przez Hoffman, łącznie zmieniany 1 raz.

- pumex
 - Juventino

Ekhm, Szczypku, pozwól na słówko. Jak dobrze wiesz, zajmuję się tworzeniem tematów meczowych i niekiedy zajmuje mi to więcej niż 15-20 minut. Zacząłem już robić ten temat dziś rano, więc poświęciłem na to swój czas, a ty wtryniasz się, przez co mój poświęcony czas uznaję za stracony. Mam prośbę, by ponownie, w przyszłości nie tracić czasu. Niech będzie, jak było, czyli zostaw wszystko mnie, ok?

- bendzamin
 - Redaktor

Chievo ostatnio przegralo u siebie w lidze 26.09.2012. Biorac pod uwage nasza forme pozwole sobie stwierdzic, ze nie bedzie latwo. Fajnie by jednak bylo, gdyby odpadniecie z pucharu pokazalo naszym, ze czas przestac sie zachowywac, jakbysmy na podworku krajowym byli o 2 klasy lepsi od reszty i po prostu trzeba zaczac gryzc trawe.
W ataku najprawdopodobniej od 1. minuty bedziemy ogladac Giovinco. Mam nadzieje, ze Anelka bedzie juz dostepny i pokaze sie z lawki. Moze w zwiazku z absencja Bonucciego warto by bylo wyjsc czworka obroncow? Buffon - Lichy, Barzagli, Caceres, Peluso - Vidal, Pirlo, Marchisio - Giovinco, Matri, Giaccherini?
ps. mecz o 12:30, nie schlac sie w sobote

W ataku najprawdopodobniej od 1. minuty bedziemy ogladac Giovinco. Mam nadzieje, ze Anelka bedzie juz dostepny i pokaze sie z lawki. Moze w zwiazku z absencja Bonucciego warto by bylo wyjsc czworka obroncow? Buffon - Lichy, Barzagli, Caceres, Peluso - Vidal, Pirlo, Marchisio - Giovinco, Matri, Giaccherini?
ps. mecz o 12:30, nie schlac sie w sobote
- Vimes
 - Juventino

Zatem, pozostając w Twojej poetyce szczypku, raz tej przyjemności nie zaznaliśmy.szczypek pisze:Z Chievo mieliśmy przyjemność 21 razy, tylko raz daliśmy się pokonać.
W takim razie świetnie, że zgodzili się z nami po raz drugi w tym sezonie zagrać w Turynie.szczypek pisze:Są groźni, ale tylko u siebie.
- annihilator1988
 - Juventino

Gdyby Anelka faktycznie był w dobrej formie kondycyjnej, to mógłby zagrać u boku Giovinco jako "czołg". Chuchra z Seria A mają problem z obaleniem Pogby, mam nadzieje, że z 33-letnim napastnikiem nie poszłoby im łatwiej. Ten mecz może pomóc napastnikom Juve uwierzyć we własne siły, najlepiej byłoby go wygrać z 2-3 bramkową przewagą i oczywiście czystym kontem bramkowym. MVP w pierwszym składzie i jazda

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- szczypek
 - Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 36 razy

Obawiam się, że Twoja prośba może zostać odrzucona. Bądź czujny!pumex pisze:Niech będzie, jak było, czyli zostaw wszystko mnie, ok?
To taki sprytny zabieg stylistyczny polegający na tym, że początkowo myślałem, że gramy u siebie, a potem nie chciałem już psuć swojego dzieła.Vimes pisze:W takim razie świetnie, że zgodzili się z nami po raz drugi w tym sezonie zagrać w Turynie.
Byłoby, aczkolwiek znając przywiązanie Conte do aktualnego schematu gry Bonucciego zastąpi Marrone.bendzamin pisze:Moze w zwiazku z absencja Bonucciego warto by bylo wyjsc czworka obroncow?
- Vimes
 - Juventino

- Castiel
 - Juventino

Conte nic nie zmieni. W poprzednim sezonie zmieniał ustawienia, zawodników itp. Teraz trzyma się cały czas tego żałosnego tworu z leniuchami. Każdy mecz to katorga. Aż sam się dziwie jakim cudem jesteśmy na pierwszym miejscu...