Serie A 12/13 (23): Chievo 1-2 JUVENTUS
- annihilator1988
- Juventino

Chyba nie jest jeszcze powiedziane na jak długo. Żeby nie było tak smętnie, to Pepe powinien już wkrótce rozpocząć treningi, więc lewa flanka mogłaby zostać zabezpieczona prze Włocha, do czasu powrotu Asy.Dragon pisze:Wypada Marchisio, minimum na 2 mecze, czyli karuzeli kontuzji ciąg dalszySam już nie wiem co o tym wszystkim myśleć...
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Sila Spokoju
- Juventino

- Podziekował: 34 razy
- Otrzymał podziękowanie: 64 razy
O mój boże De Ceglie, a ja postawiłem na Juve w tym meczu ...........................
[*]
[*]

- Dybala 4ever
- Juventino

Ludzie spokojnie z tym De Ceglie. Jeszcze ponad 2 dni do meczu, a Wy lamentujecie jak dzieci. Jeszcze składy się mogą 1000 razy zmienić. Bardzo ciężki mecz nas czeka, bo jak wiadomo Chievo nam nie leży. Ostatni raz wygraliśmy w Weronie .... o zgrozo :o w sezonie 08/09 :!: Del Piero i Iaquinta. A sytuacja w lidze też robi się nieciekawa. I nie ma co zwalać na arbitrów, teraz trzeba zagrać naprawdę dobrze. My nie możemy prowadzić 1-0, bo każdy z nas wie jak to się zazwyczaj kończy.
- Kogut W.
- Juventino

Dzięki, stary. Osłodziłeś mi nudny wieczór, przepiękne.Juvefanatp pisze:
A Vucinić (niekiedy schodzący do środka) ile dobrego robił wtedy po lewej stronie w 4-3-3... Pepe po prawej też dwoił się i troił. A nawet Matri na szpicy tak źle nie wyglądał. Heh.
A z Chievo zremisujemy. :płaczę:
- grande amore
- Juventino

Sila Spokoju pisze:O mój boże De Ceglie, a ja postawiłem na Juve w tym meczu
Hmm, w takich chwilach niepewnosci przydalby sie jakis dobry, proroczy sen, wiec... dobranoc panowieKogut W. pisze:A z Chievo zremisujemy. :płaczę:
Juve, storia di un grande amore 
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
- PrzemasJuve
- Juventino

przy golu w 83 min istnieje niestety duze prawdopodobienstwo, ze chievo zdolaloby wyrownac...Robaku pisze:Co kolejny remis, czy Anielka nas ratuje w 83 minucie?
no to nie wygraja ehh 1 zasada - nie obstawiaj wlasnej druzyny!Sila Spokoju pisze:O mój boże De Ceglie, a ja postawiłem na Juve w tym meczu ...........................
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- szczerbi
- Juventino

4-3-3 było znacznie lepsze w ofensywie przede wszystkim dlatego, że Marchisio i Vidal grali w środku i pchali się do przodu. Dlatego też Claudio zdobył tyle bramek w sezonie. Większość naszej gry szła środkiem boiska co mi się niesamowicie podobało. Wysoki pressing w wykonaniu Juve też był znacznie efektywniejszy i widoczny. Poza tym można było sprawnie klepać piłki w ataku, ze względu na granie w trójkątach, na co pozwalała formacja.
A teraz gra skrzydłami, z których przeciwnicy zaczęli nas wyłączać i jest jak jest. Teraz jak gramy 3-5-2 to ja co chwilę widzę jak Marchisio trzyma się totalnie lewej, a Vidal totalnie prawej strony- tak że grają nawet przy linii bocznej, więc tego środka nawet nie ma...
Teraz natomiast ciężko wrócić do 4-3-3, bo szkoda wyrzucać kogoś z trójki obrońców, bo taka formacja radzi sobie całkiem nieźle. Aczkolwiek ostatnio Conte zmieniał ustawienie rozpaczliwie w końcówkach na trzech napastników i według mnie sprawdzało to się.
W tych skrótach, które ktoś wrzucił powyżej, widać też ile dawał Pepe w ataku- brał udział w prawie każdej akcji ofensywnej :-(
Co do samego meczu, to nawet nie wiem co myśleć. Fajnie by było, gdyby na skrzydłach zagrali Lichtsteinter i Isla. W środku pewnie Pirlo, Vidal i Pogba, więc źle nie jest. Najgorzej teoretycznie wygląda obrona- Barzagli, Marrone i Caceres w jednej linii to prawie jak rezerwa, chociaż jak ostatnio razem grali to wyszło dobrze. Atak obstawiam Giovinco i Quagliarella, bo Matri nie wiadomo jak po grypie, a Anelkę jeśli zobaczymy, to pewnie w końcówce.
Szkoda, że nie będę mógł zobaczyć tego meczu, bo jak zawsze jestem ciekaw.
Zastanawiam się też jaki jest sens za każdym razem jak piszę tu swoje wypociny, skoro i tak 90% forumowiczów przeleci ten post bez uwagi, tak jak też inne.
FORZA JUVENTUS!
A teraz gra skrzydłami, z których przeciwnicy zaczęli nas wyłączać i jest jak jest. Teraz jak gramy 3-5-2 to ja co chwilę widzę jak Marchisio trzyma się totalnie lewej, a Vidal totalnie prawej strony- tak że grają nawet przy linii bocznej, więc tego środka nawet nie ma...
Teraz natomiast ciężko wrócić do 4-3-3, bo szkoda wyrzucać kogoś z trójki obrońców, bo taka formacja radzi sobie całkiem nieźle. Aczkolwiek ostatnio Conte zmieniał ustawienie rozpaczliwie w końcówkach na trzech napastników i według mnie sprawdzało to się.
W tych skrótach, które ktoś wrzucił powyżej, widać też ile dawał Pepe w ataku- brał udział w prawie każdej akcji ofensywnej :-(
Co do samego meczu, to nawet nie wiem co myśleć. Fajnie by było, gdyby na skrzydłach zagrali Lichtsteinter i Isla. W środku pewnie Pirlo, Vidal i Pogba, więc źle nie jest. Najgorzej teoretycznie wygląda obrona- Barzagli, Marrone i Caceres w jednej linii to prawie jak rezerwa, chociaż jak ostatnio razem grali to wyszło dobrze. Atak obstawiam Giovinco i Quagliarella, bo Matri nie wiadomo jak po grypie, a Anelkę jeśli zobaczymy, to pewnie w końcówce.
Szkoda, że nie będę mógł zobaczyć tego meczu, bo jak zawsze jestem ciekaw.
Zastanawiam się też jaki jest sens za każdym razem jak piszę tu swoje wypociny, skoro i tak 90% forumowiczów przeleci ten post bez uwagi, tak jak też inne.
FORZA JUVENTUS!

- Nicolas
- Juventino

Chcąc grać 4-3-3 mógłbyś mi opisać jak widziałbyś wyjściową 11? kto gdzie gra i dlaczego? Obecnie Juventus ma spory kryzys, nie można bać się użyć tego słowa o czym świadczą nie tylko wyniki, ale całą gra. Mam nadzieję, że w najbliższym czasie nadejdzie przełamanie i otworzy się worek z bramkami i punktami dla nas.
- stahoo
- Juventino

No jak to jak?
Podobnie jak w zeszłym sezonie:
-------------------Buffon-------------------
Licht----Barzagli-----Bonucci----Chiellini
Licht----Barzagli-----Cheillini----Peluso/Caceres/DC
-------Vidal-------Pirlo------Marchisio----
Giovinco/Pepe---Matri/Q----Vucinić-----
-------------------Buffon-------------------
Licht----Barzagli-----Bonucci----Chiellini
Licht----Barzagli-----Cheillini----Peluso/Caceres/DC
-------Vidal-------Pirlo------Marchisio----
Giovinco/Pepe---Matri/Q----Vucinić-----
- Kogut W.
- Juventino

Dokładnie, stahoo. O coś takiego właśnie chodzi, taki Juventus chciałbym znowu zobaczyć. W 3-5-2 gramy ciągle to samo, jesteśmy totalnie rozszyfrowani. Albo pchamy się skrzydłem, albo długa piłka od Bonucciego i jeden z napastników przepuszcza/zgrywa... I tak walą głową w ścianę...
- PrzemasJuve
- Juventino

kazdy chce zobaczyc to ustawienie, jedynie w fmie panowie, conte stal sie strasznie uparty sam nie wiem czemu i wg gazety zas zobaczymy to nieszczesne 3-5-2, maly plusik taki, ze z chyba najmocniejszym obecnie skladem personalnym, z jackiem i lichtem na bokach, pogba w srodku i....duetem matri-giovinco, kto wie, moze zadziala metoda lenczyka..
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- Adrian27th
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Wszyscy ubierac sie w Barwy Cape Verde i kibicowac.
Dziś ćwiercfinal wiec MOZE bedzie niespodzianka i Ghana odpadnie.
Asa jest potrzebny jak nigdy.
Dziś ćwiercfinal wiec MOZE bedzie niespodzianka i Ghana odpadnie.
Asa jest potrzebny jak nigdy.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.