Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 16:39

Napoli podobno kupilo Rolando i teraz proboja sciagnac Naingolana:).
Zespol porownywalny do naszego beda mieli jak nie lepszy.
Bez gry w europie smialo moga z powodzeniem powalczyc o mistrza.

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 16:40

Taa Cavani. Moze Falcao? :lol:

Jezeli mialbym typowac no kogo zaczai sie nasz Zezol to uwazam, ze Marotta zarzuci swoje sieci w kierunku Florencji i Jovetica proponujac im kase plus Fabio lub/i Matriego.

Ale co z tego wyjdzie? Pewnie to samo co w lecie czyli wypozyczymy jakiegos grzyba ktory pogra ze 2-3 mecze i złapie kontuzje na kolejne pol roku.

A co do Giovinco zgadzam sie z Toba rosomaku - sprzedac jak najszybciej poki cos mozna na nim zarobic.

Obrazek
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 17:12

D-Rose pisze: A co do Giovinco zgadzam sie z Toba rosomaku - sprzedac jak najszybciej poki cos mozna na nim zarobic.
Problem jest taki, że Giovinco, podobnie jak żaden inny nasz napastnik, przypuszczalnie nie mógłby liczyć na pierwszy skład w żadnym spośród czołowych ośmiu włoskich klubów (patrząc w tabelę Serie A), za wyjątkiem Catanii. Jest szansa że takie Napoli będzie chciało go mieć jako zmiennika, może się na niego skusić jakaś Parma czy inna Genoa, ale w tym przypadku nie wiem czy dostaniemy chociaż tyle, ile zapłaciliśmy za jego połówkę. Trzeba by go sprzedać za granicę. Myślę że należałoby skorzystać z oferty Barcelony, bo Chelsea kupiła Dembę Ba i chyba nie są już zainteresowani usługami naszego karła.
meda11 pisze: Prawda jest taka, że gramy w tym sezonie w LM. I jak mniemam Conte wraz ze sztabem ustawiał zajęcia właśnie pod tym kątem. Innymi słowy: jeśli nie awansujemy do 1/4 i w tamtym dwumeczu nie pokażemy dobrego futbolu, a przy tym będziemy nadal wtapiać w Serie A to zacznę się martwić na poważnie.
Patrząc tylko na wyniki, można się zgodzić w stu procentach. Nagłą utratę stylu i zaangażowania też da się jakoś wyjaśnić rozkładaniem sił. Ale Conte naprawdę się zmienił i tego już się zbagatelizować nie da. W zeszłym roku wywiadów udzielał w zupełnie innym tonie. Na każdym kroku podkreślał że Juventus nie jest faworytem do scudetto, że musi ciężko pracować itp. Teraz teksty o ciężkiej pracy zamienił w kpienie z sędziów, mimo że w tym roku akurat arbitrzy są nam bardziej przychylni - w zeszłym sezonie mylili się tylko na naszą niekorzyść, a w tym raz tak, raz siak.
meda11 pisze:
Castiel pisze:No tak patrząc na tych leszczy jakich mamy w kadrze to od tych młodzików to są chyba "lepsi" pod jednym względem - więcej kosztowali. Podejrzewam, że większości z was nawet by powieka nie drgnęła przy wypieprzaniu z Juve Matriego czy Quaga i ściąganiu np Immobile/Boakye/Gabbiadiniego.
Ja natomiast podejrzewam, że wyzwisk byłoby pełno po tym jak Immobile w całym spotkaniu dotknąłby 2 razy piłkę i w dodatku na 30 metrze, Boakye zamiast podać w 3 sytuacjach do lepiej ustawionego kolegi został przyblokowany przy próbie oddania strzału, a Manolo po spartoleniu setki nie potrafił się pozbierać i przegrałby z presją jaką niesie ze sobą koszulka Juventusu.
Nie ma sensu przeprowadzać takich operacji, jaką swego czasu uskutecznił Lato zwalniając Beenhakkera - eliminacje i tak były przegrane, tymczasowym następcą uczynił wariata, ale musiał pokazać Holendrowi miejsce w szeregu i zwolnić go tuż przed końcem kontraktu. Oczywiście że nikt by po wyżej wymienionych napastnikach nie płakał, ale też zmienianie ich dla samej zmiany nie rozwiąże problemu. A z całym szacunkiem dla tamtych młodziaków, nie mam podstaw żeby wierzyć że oni z Lazio nie zaprezentowaliby podobnej żenady. Co innego gdyby wymiany takiej dokonać z zyskiem, a zarobione pieniądze przeznaczyć na ..... Tyle że tak jak pisałem wyżej - kokosów raczej na ich sprzedaży nie zarobimy.
jakku1 pisze: - sprzedajemy Quagliarelle do Wolfsburga za 12 milionow euro.
Wolfsburg wisi nam 5-10 baniek, bo miał nam dać tyle upustu na Dżeko za to, że sprzedaliśmy im Diego. Czyli od Niemców trzeba liczyć 17-22 mln.
Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2013, 17:27 przez zahor, łącznie zmieniany 2 razy.

Hoffman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 17:18

zahor pisze:Myślę że należałoby skorzystać z oferty Barcelony
No przecież Messi już ma swoje lata, a Giovinco jest młody, zdolny i z dużo większym potencjałem.

Nasz atak to porażka, zadowolę się jeszcze "bylekim", każda iskra nadziei na zmiany jest u mnie plusem.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 17:19

rosomak pisze:Na Calciomercato dali newsa ze niby nasi teraz po wczorajszej porazce i transferze Balotelliego sie delikatnie piszac wkurzyli i beda walczyc do samego konca mercato o jakiegos super napadziora:)
Oni tam podaja Cavaniego jako marzenie, jak myslicie kogo Marotta sprowadzi? Floresa? Boriello?
Ja jednak mysle, ze sprowadzimy Cavaniego, wszystko zreszta wskazuje, ze przymierzamy sie do tego dealu juz od kilku godzin:

1. Cisza prasowa. A wszyscy wiedza, ze jak jest cisza to tylko "przed burza".
2. Tajne negocjacje Quagliarelli z klubami niemieckimi. Podobno Fabio juz zaczal uczyc sie nawet niemieckiego - czesto widac jak mamrocze cos pod nosem na powtorkach. Wszyscy mysla, ze on ma pretensje do kolegow (glownie przez szorstki wyraz twarzy) a tak naprawde to on cwiczy niemiecki akcent.
3. Rzekoma grypa Matriego - tak naprawde nie jest chory, jedynie negocjuje swoj transfer do Arsenalu. A nie mogl sie przeciez udac na rozmowy w strefie dla VIPow na Juventus Stadium spocony, w brudnych getrach i nieumalowany.
4. Zmarnowala sytuacja Giovinco z pierwszej polowy meczu z Lazio. Seba po prostu pomyslal sobie: "Takie sytuacje w tak banalny sposob to moze sobie strzelac jakis Cavani, ja musze zrobic to w bardziej spektakularny sposob" i podal pilke bramkarzowi. To kolejny dowod na to, ze Edinson jest juz tuz, tuz!

Ma to wygladac tak:
- sprzedajemy Quagliarelle do Wolfsburga za 12 milionow euro.
- Matri idzie do Arsenalu za 12 milionow euro.
- Elkann sprzedaje swoj unikatowy model Ferrari z autografem Iaquinty na aukcji internetowej za 26 milionow euro.

W sumie mamy 50 baniek, uaktywniamy klauzue Cavaniego i prezentujemy w piatek na konferencji prasowej. Tylko nie przekazujcie dalej tego info, to ma byc tajemnica!

@Lypsky
Zrodla nie moge zdradzic :stop:
Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2013, 17:24 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 17:22

jakku1 pisze:
rosomak pisze:Na Calciomercato dali newsa ze niby nasi teraz po wczorajszej porazce i transferze Balotelliego sie delikatnie piszac wkurzyli i beda walczyc do samego konca mercato o jakiegos super napadziora:)
Oni tam podaja Cavaniego jako marzenie, jak myslicie kogo Marotta sprowadzi? Floresa? Boriello?
Ja jednak mysle, ze sprowadzimy Cavaniego, wszystko zreszta wskazuje, ze przymierzamy sie do tego dealu juz od kilku godzin:

1. Cisza prasowa. A wszyscy wiedza, ze jak jest cisza to tylko "przed burza".
2. Tajne negocjacje Quagliarelli z klubami niemieckimi. Podobno Fabio juz zaczal uczyc sie nawet niemieckiego - czesto widac jak mamrocze cos pod nosem na powtorkach. Wszyscy mysla, ze on ma pretensje do kolegow (glownie przez szorstki wyraz twarzy) a tak naprawde to on cwiczy niemiecki akcent.
3. Rzekoma grypa Matriego - tak naprawde nie jest chory, jedynie negocjuje swoj transfer do Arsenalu. A nie mogl sie przeciez udac na rozmowy w strefie dla VIPow na Juventus Stadium spocony, w brudnych getrach i nieumalowany.
4. Zmarnowala sytuacja Giovinco z pierwszej polowy meczu z Lazio. Seba po prostu pomyslal sobie: "Takie sytuacje w tak banalny sposob to moze sobie strzelac jakis Cavani, ja musze zrobic to w bardziej spektakularny sposob" i podal pilke bramkarzowi. To kolejny dowod na to, ze Edinson jest juz tuz, tuz!

Ma to wygladac tak:
- sprzedajemy Quagliarelle do Wolfsburga za 12 milionow euro.
- Matri idzie do Arsenalu za 12 milionow euro.
- Elkann sprzedaje swoj unikatowy model Ferrari z autografem Iaquinty na aukcji internetowej za 26 milionow euro.

W sumie mamy 50 baniek, uaktywniamy klauzue Cavaniego i prezentujemy w piatek na konferencji prasowej. Tylko nie przekazujcie dalej tego info, to ma byc tajemnica!
czy to potwierdzone info (czytaj od Curvy)? :prochno:

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 17:27

Lypsky pisze:czy to potwierdzone info (czytaj od Curvy)? :prochno:
jakku1 pisze:@Lypsky
Nie od Curvy, tylko ode mnie, właśnie specjalnie dla mojego mysia pysia Lypsky'ego, którego tak kocham, z wzajemnością rzecz jasna. Mua, daj pyska :*

Anelka zaginął w akcji, czy tylko mam takie złudzenie?

EDIT
Robaku pisze:Pumi, żebyś nie czuł się teraz, że znów ciebie atakuje. to myślę, że Anelka ( a może chcę żeby tak było) jest opcją B, gdyby nie wypaliła opcja A (czyli np. Lisandro, czy jakiś nasz młodziak w sensie Ciro lub Manolo) i czekamy sobie do ostatniej minuty mercato, zeby potwierdzić Anelke, gdyby nie udało się pozyskać kogoś innego.
Marotta nie jest takim cwanym i zimnym skurczybykiem, żeby w ogóle rozważać zrobienie takiego wała Anelce
Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2013, 17:33 przez pumex, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 17:30

pumex pisze:
Lypsky pisze:czy to potwierdzone info (czytaj od Curvy)? :prochno:
jakku1 pisze:@Lypsky
Nie od Curvy, tylko ode mnie, właśnie specjalnie dla mojego mysia pysia Lypsky'ego, którego tak kocham, z wzajemnością rzecz jasna. Mua, daj pyska :*

Anelka zaginął w akcji, czy tylko mam takie złudzenie?

Pumi, żebyś nie czuł się teraz, że znów ciebie atakuje. to myślę, że Anelka ( a może chcę żeby tak było) jest opcją B, gdyby nie wypaliła opcja A (czyli np. Lisandro, czy jakiś nasz młodziak w sensie Ciro lub Manolo) i czekamy sobie do ostatniej minuty mercato, zeby potwierdzić Anelke, gdyby nie udało się pozyskać kogoś innego.

Hoffman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 17:33

Obrazek

Słabo się jakku ukrywasz ;p ale moim zdaniem Twoja wersja jak najbardziej trzyma się kupy i już możemy mrozić szampany.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 17:35

pumex pisze: Anelka zaginął w akcji, czy tylko mam takie złudzenie?
Pisałem o tym kilka stron wcześniej:
mrozzi pisze:
Winner pisze:Nadal nie ma oficjalnego transferu Anelki ciekawe czy nie ma podobnych problemów jak Drogba
Z transferem Anelki nie ma żadnego problemu. Jego dokumenty z Chin już się u nas pojawiły, w tej chwili czekamy jedynie na potwierdzenie transferu przez Fifa, które ma nastąpić jutro (formalność). Oficjalne ogłoszenie tej transakcji przez sam Juventus ma nastąpić w przeciągu kilku godzin. Francuz będzie dostępny na mecz z Chievo.
Mamy raz jeszcze zgłosić się po Lopeza, ale i tak pewnie nic z tego nie będzie. Martwi mnie jednak to, że ponownie w naszym kontekście wymienia się nazwisko Pazziniego... :angry: Oby to był kolejny głupi żart, bo tego nie zdzierżę.

Hoffman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 17:40

Zgodzić się na tego Lopeza za 6mln w lecie, zawsze to jakaś inna opcja, sam już nie wiem, ale 99% nikt już nie przyjdzie.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 17:44

Znając życie jutro będzie mercato live o tym jak Marotta negocjuje pięciu innych napastników a później będzie podpisanie kontraktu z Anelką.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 17:47

mrozzi pisze:Pisałem o tym kilka stron wcześniej
Fakt, nie zauważyłem.
Hoffman pisze:Zgodzić się na tego Lopeza za 6mln w lecie, zawsze to jakaś inna opcja
Inna, nie znaczy lepsza. Eh, nie będę się powtarzał z argumentami przeciwko Lopezowi. Spierdzieliliśmy sprawę w lecie i trzeba się z tym pogodzić. W trochę ponad 24 godziny jedyne, co możemy kupić, to kilo rdzy. Od czerwca niech Marotta pakuje mandżur, niech zaopatrzy się dobry miecz, porządną zbroję oraz tarczę i niech uderza na Grzbiet Świata po sensownego napastnika, bez niego niech nie wraca, choć znając życie, nasz bohater zabłądzi i zamiast do krainy boskich egzekutorów trafi do gaju entów i stamtąd wyciągnie jakąś niespodziankę

Obrazek
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 17:56

pumex pisze:...choć znając życie, nasz bohater zabłądzi i zamiast do krainy boskich egzekutorów trafi do gaju entów i stamtąd wyciągnie jakąś niespodziankę
kolejnego hobbita

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 18:00

mrozzi pisze:Martwi mnie jednak to, że ponownie w naszym kontekście wymienia się nazwisko Pazziniego... :angry: Oby to był kolejny głupi żart, bo tego nie zdzierżę.
Ziom, hallo! Gorzej z atakiem Juventusu i tak być nie może. Wole eksperymenty niż trwanie w marazmie. Mam jednak nadzieję, że Fabio zostanie z nami, bo to pewnie jego "Stara Dama" miałaby poświęcić. Może udałoby się sprowadzić Włocha, oddając 50% karty zawodniczej Isli? Dodam jeszcze od siebie, że gdyby nie fatalna postawa napastników, to żadnego kryzysu by nie było. A osobom, które twierdzą, że Conte wygląda na wypalonego proponuje zastosować się do zaleceń. Warto popatrzeć na Romę i Zdenka. To jest totalne przeciwieństwo tego co się dzieje w Turynie
Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2013, 18:10 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Zablokowany