Mercato (2012-2014)
- D-Rose
- Juventino
Taa Cavani. Moze Falcao? :lol:
Jezeli mialbym typowac no kogo zaczai sie nasz Zezol to uwazam, ze Marotta zarzuci swoje sieci w kierunku Florencji i Jovetica proponujac im kase plus Fabio lub/i Matriego.
Ale co z tego wyjdzie? Pewnie to samo co w lecie czyli wypozyczymy jakiegos grzyba ktory pogra ze 2-3 mecze i złapie kontuzje na kolejne pol roku.
A co do Giovinco zgadzam sie z Toba rosomaku - sprzedac jak najszybciej poki cos mozna na nim zarobic.
Jezeli mialbym typowac no kogo zaczai sie nasz Zezol to uwazam, ze Marotta zarzuci swoje sieci w kierunku Florencji i Jovetica proponujac im kase plus Fabio lub/i Matriego.
Ale co z tego wyjdzie? Pewnie to samo co w lecie czyli wypozyczymy jakiegos grzyba ktory pogra ze 2-3 mecze i złapie kontuzje na kolejne pol roku.
A co do Giovinco zgadzam sie z Toba rosomaku - sprzedac jak najszybciej poki cos mozna na nim zarobic.

- zahor
- Juventino
Problem jest taki, że Giovinco, podobnie jak żaden inny nasz napastnik, przypuszczalnie nie mógłby liczyć na pierwszy skład w żadnym spośród czołowych ośmiu włoskich klubów (patrząc w tabelę Serie A), za wyjątkiem Catanii. Jest szansa że takie Napoli będzie chciało go mieć jako zmiennika, może się na niego skusić jakaś Parma czy inna Genoa, ale w tym przypadku nie wiem czy dostaniemy chociaż tyle, ile zapłaciliśmy za jego połówkę. Trzeba by go sprzedać za granicę. Myślę że należałoby skorzystać z oferty Barcelony, bo Chelsea kupiła Dembę Ba i chyba nie są już zainteresowani usługami naszego karła.D-Rose pisze: A co do Giovinco zgadzam sie z Toba rosomaku - sprzedac jak najszybciej poki cos mozna na nim zarobic.
Patrząc tylko na wyniki, można się zgodzić w stu procentach. Nagłą utratę stylu i zaangażowania też da się jakoś wyjaśnić rozkładaniem sił. Ale Conte naprawdę się zmienił i tego już się zbagatelizować nie da. W zeszłym roku wywiadów udzielał w zupełnie innym tonie. Na każdym kroku podkreślał że Juventus nie jest faworytem do scudetto, że musi ciężko pracować itp. Teraz teksty o ciężkiej pracy zamienił w kpienie z sędziów, mimo że w tym roku akurat arbitrzy są nam bardziej przychylni - w zeszłym sezonie mylili się tylko na naszą niekorzyść, a w tym raz tak, raz siak.meda11 pisze: Prawda jest taka, że gramy w tym sezonie w LM. I jak mniemam Conte wraz ze sztabem ustawiał zajęcia właśnie pod tym kątem. Innymi słowy: jeśli nie awansujemy do 1/4 i w tamtym dwumeczu nie pokażemy dobrego futbolu, a przy tym będziemy nadal wtapiać w Serie A to zacznę się martwić na poważnie.
Nie ma sensu przeprowadzać takich operacji, jaką swego czasu uskutecznił Lato zwalniając Beenhakkera - eliminacje i tak były przegrane, tymczasowym następcą uczynił wariata, ale musiał pokazać Holendrowi miejsce w szeregu i zwolnić go tuż przed końcem kontraktu. Oczywiście że nikt by po wyżej wymienionych napastnikach nie płakał, ale też zmienianie ich dla samej zmiany nie rozwiąże problemu. A z całym szacunkiem dla tamtych młodziaków, nie mam podstaw żeby wierzyć że oni z Lazio nie zaprezentowaliby podobnej żenady. Co innego gdyby wymiany takiej dokonać z zyskiem, a zarobione pieniądze przeznaczyć na ..... Tyle że tak jak pisałem wyżej - kokosów raczej na ich sprzedaży nie zarobimy.meda11 pisze:Ja natomiast podejrzewam, że wyzwisk byłoby pełno po tym jak Immobile w całym spotkaniu dotknąłby 2 razy piłkę i w dodatku na 30 metrze, Boakye zamiast podać w 3 sytuacjach do lepiej ustawionego kolegi został przyblokowany przy próbie oddania strzału, a Manolo po spartoleniu setki nie potrafił się pozbierać i przegrałby z presją jaką niesie ze sobą koszulka Juventusu.Castiel pisze:No tak patrząc na tych leszczy jakich mamy w kadrze to od tych młodzików to są chyba "lepsi" pod jednym względem - więcej kosztowali. Podejrzewam, że większości z was nawet by powieka nie drgnęła przy wypieprzaniu z Juve Matriego czy Quaga i ściąganiu np Immobile/Boakye/Gabbiadiniego.
Wolfsburg wisi nam 5-10 baniek, bo miał nam dać tyle upustu na Dżeko za to, że sprzedaliśmy im Diego. Czyli od Niemców trzeba liczyć 17-22 mln.jakku1 pisze: - sprzedajemy Quagliarelle do Wolfsburga za 12 milionow euro.
Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2013, 17:27 przez zahor, łącznie zmieniany 2 razy.
- Hoffman
- Juventino
No przecież Messi już ma swoje lata, a Giovinco jest młody, zdolny i z dużo większym potencjałem.zahor pisze:Myślę że należałoby skorzystać z oferty Barcelony
Nasz atak to porażka, zadowolę się jeszcze "bylekim", każda iskra nadziei na zmiany jest u mnie plusem.
- jakku1
- Juventino
Ja jednak mysle, ze sprowadzimy Cavaniego, wszystko zreszta wskazuje, ze przymierzamy sie do tego dealu juz od kilku godzin:rosomak pisze:Na Calciomercato dali newsa ze niby nasi teraz po wczorajszej porazce i transferze Balotelliego sie delikatnie piszac wkurzyli i beda walczyc do samego konca mercato o jakiegos super napadziora:)
Oni tam podaja Cavaniego jako marzenie, jak myslicie kogo Marotta sprowadzi? Floresa? Boriello?
1. Cisza prasowa. A wszyscy wiedza, ze jak jest cisza to tylko "przed burza".
2. Tajne negocjacje Quagliarelli z klubami niemieckimi. Podobno Fabio juz zaczal uczyc sie nawet niemieckiego - czesto widac jak mamrocze cos pod nosem na powtorkach. Wszyscy mysla, ze on ma pretensje do kolegow (glownie przez szorstki wyraz twarzy) a tak naprawde to on cwiczy niemiecki akcent.
3. Rzekoma grypa Matriego - tak naprawde nie jest chory, jedynie negocjuje swoj transfer do Arsenalu. A nie mogl sie przeciez udac na rozmowy w strefie dla VIPow na Juventus Stadium spocony, w brudnych getrach i nieumalowany.
4. Zmarnowala sytuacja Giovinco z pierwszej polowy meczu z Lazio. Seba po prostu pomyslal sobie: "Takie sytuacje w tak banalny sposob to moze sobie strzelac jakis Cavani, ja musze zrobic to w bardziej spektakularny sposob" i podal pilke bramkarzowi. To kolejny dowod na to, ze Edinson jest juz tuz, tuz!
Ma to wygladac tak:
- sprzedajemy Quagliarelle do Wolfsburga za 12 milionow euro.
- Matri idzie do Arsenalu za 12 milionow euro.
- Elkann sprzedaje swoj unikatowy model Ferrari z autografem Iaquinty na aukcji internetowej za 26 milionow euro.
W sumie mamy 50 baniek, uaktywniamy klauzue Cavaniego i prezentujemy w piatek na konferencji prasowej. Tylko nie przekazujcie dalej tego info, to ma byc tajemnica!
@Lypsky
Zrodla nie moge zdradzic

Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2013, 17:24 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Lypsky
- Juventino
czy to potwierdzone info (czytaj od Curvy)?jakku1 pisze:Ja jednak mysle, ze sprowadzimy Cavaniego, wszystko zreszta wskazuje, ze przymierzamy sie do tego dealu juz od kilku godzin:rosomak pisze:Na Calciomercato dali newsa ze niby nasi teraz po wczorajszej porazce i transferze Balotelliego sie delikatnie piszac wkurzyli i beda walczyc do samego konca mercato o jakiegos super napadziora:)
Oni tam podaja Cavaniego jako marzenie, jak myslicie kogo Marotta sprowadzi? Floresa? Boriello?
1. Cisza prasowa. A wszyscy wiedza, ze jak jest cisza to tylko "przed burza".
2. Tajne negocjacje Quagliarelli z klubami niemieckimi. Podobno Fabio juz zaczal uczyc sie nawet niemieckiego - czesto widac jak mamrocze cos pod nosem na powtorkach. Wszyscy mysla, ze on ma pretensje do kolegow (glownie przez szorstki wyraz twarzy) a tak naprawde to on cwiczy niemiecki akcent.
3. Rzekoma grypa Matriego - tak naprawde nie jest chory, jedynie negocjuje swoj transfer do Arsenalu. A nie mogl sie przeciez udac na rozmowy w strefie dla VIPow na Juventus Stadium spocony, w brudnych getrach i nieumalowany.
4. Zmarnowala sytuacja Giovinco z pierwszej polowy meczu z Lazio. Seba po prostu pomyslal sobie: "Takie sytuacje w tak banalny sposob to moze sobie strzelac jakis Cavani, ja musze zrobic to w bardziej spektakularny sposob" i podal pilke bramkarzowi. To kolejny dowod na to, ze Edinson jest juz tuz, tuz!
Ma to wygladac tak:
- sprzedajemy Quagliarelle do Wolfsburga za 12 milionow euro.
- Matri idzie do Arsenalu za 12 milionow euro.
- Elkann sprzedaje swoj unikatowy model Ferrari z autografem Iaquinty na aukcji internetowej za 26 milionow euro.
W sumie mamy 50 baniek, uaktywniamy klauzue Cavaniego i prezentujemy w piatek na konferencji prasowej. Tylko nie przekazujcie dalej tego info, to ma byc tajemnica!

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- pumex
- Juventino
Lypsky pisze:czy to potwierdzone info (czytaj od Curvy)?
Nie od Curvy, tylko ode mnie, właśnie specjalnie dla mojego mysia pysia Lypsky'ego, którego tak kocham, z wzajemnością rzecz jasna. Mua, daj pyska :*jakku1 pisze:@Lypsky
Zrodla nie moge zdradzic
Anelka zaginął w akcji, czy tylko mam takie złudzenie?
EDIT
Marotta nie jest takim cwanym i zimnym skurczybykiem, żeby w ogóle rozważać zrobienie takiego wała AnelceRobaku pisze:Pumi, żebyś nie czuł się teraz, że znów ciebie atakuje. to myślę, że Anelka ( a może chcę żeby tak było) jest opcją B, gdyby nie wypaliła opcja A (czyli np. Lisandro, czy jakiś nasz młodziak w sensie Ciro lub Manolo) i czekamy sobie do ostatniej minuty mercato, zeby potwierdzić Anelke, gdyby nie udało się pozyskać kogoś innego.
Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2013, 17:33 przez pumex, łącznie zmieniany 2 razy.

- Robaku
- Juventino
pumex pisze:Lypsky pisze:czy to potwierdzone info (czytaj od Curvy)?Nie od Curvy, tylko ode mnie, właśnie specjalnie dla mojego mysia pysia Lypsky'ego, którego tak kocham, z wzajemnością rzecz jasna. Mua, daj pyska :*jakku1 pisze:@Lypsky
Zrodla nie moge zdradzic
Anelka zaginął w akcji, czy tylko mam takie złudzenie?
Pumi, żebyś nie czuł się teraz, że znów ciebie atakuje. to myślę, że Anelka ( a może chcę żeby tak było) jest opcją B, gdyby nie wypaliła opcja A (czyli np. Lisandro, czy jakiś nasz młodziak w sensie Ciro lub Manolo) i czekamy sobie do ostatniej minuty mercato, zeby potwierdzić Anelke, gdyby nie udało się pozyskać kogoś innego.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Pisałem o tym kilka stron wcześniej:pumex pisze: Anelka zaginął w akcji, czy tylko mam takie złudzenie?
Mamy raz jeszcze zgłosić się po Lopeza, ale i tak pewnie nic z tego nie będzie. Martwi mnie jednak to, że ponownie w naszym kontekście wymienia się nazwisko Pazziniego...mrozzi pisze:Z transferem Anelki nie ma żadnego problemu. Jego dokumenty z Chin już się u nas pojawiły, w tej chwili czekamy jedynie na potwierdzenie transferu przez Fifa, które ma nastąpić jutro (formalność). Oficjalne ogłoszenie tej transakcji przez sam Juventus ma nastąpić w przeciągu kilku godzin. Francuz będzie dostępny na mecz z Chievo.Winner pisze:Nadal nie ma oficjalnego transferu Anelki ciekawe czy nie ma podobnych problemów jak Drogba

- pumex
- Juventino
Fakt, nie zauważyłem.mrozzi pisze:Pisałem o tym kilka stron wcześniej
Inna, nie znaczy lepsza. Eh, nie będę się powtarzał z argumentami przeciwko Lopezowi. Spierdzieliliśmy sprawę w lecie i trzeba się z tym pogodzić. W trochę ponad 24 godziny jedyne, co możemy kupić, to kilo rdzy. Od czerwca niech Marotta pakuje mandżur, niech zaopatrzy się dobry miecz, porządną zbroję oraz tarczę i niech uderza na Grzbiet Świata po sensownego napastnika, bez niego niech nie wraca, choć znając życie, nasz bohater zabłądzi i zamiast do krainy boskich egzekutorów trafi do gaju entów i stamtąd wyciągnie jakąś niespodziankęHoffman pisze:Zgodzić się na tego Lopeza za 6mln w lecie, zawsze to jakaś inna opcja

- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
kolejnego hobbitapumex pisze:...choć znając życie, nasz bohater zabłądzi i zamiast do krainy boskich egzekutorów trafi do gaju entów i stamtąd wyciągnie jakąś niespodziankę
- annihilator1988
- Juventino
Ziom, hallo! Gorzej z atakiem Juventusu i tak być nie może. Wole eksperymenty niż trwanie w marazmie. Mam jednak nadzieję, że Fabio zostanie z nami, bo to pewnie jego "Stara Dama" miałaby poświęcić. Może udałoby się sprowadzić Włocha, oddając 50% karty zawodniczej Isli? Dodam jeszcze od siebie, że gdyby nie fatalna postawa napastników, to żadnego kryzysu by nie było. A osobom, które twierdzą, że Conte wygląda na wypalonego proponuje zastosować się do zaleceń. Warto popatrzeć na Romę i Zdenka. To jest totalne przeciwieństwo tego co się dzieje w Turyniemrozzi pisze:Martwi mnie jednak to, że ponownie w naszym kontekście wymienia się nazwisko Pazziniego...Oby to był kolejny głupi żart, bo tego nie zdzierżę.
Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2013, 18:10 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG