Wszystko o Milanie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2013, 19:35

Szczerze powiem, że troszeczkę zazdroszczę tego transferu Milanowi. Niby nie chciałbym go w Turynie, jednak zawodnikiem jest klasowym (nie mylić z topowym). Tak jak pisałem w innym temacie, niestety Juventus nie ma obecnie kogoś z taką dawką talentu (nie mam na myśli Buffona, Pirlo, etc) , dawno nie miał i mieć długo nie będzie. W zasadzie, to nawet nie chodzi o zazdrość o samego zawodnika, tylko o sam fakt, że tonący w długach Milan jest w stanie dopiąć taki transfer, czego my zrobić nie możemy. Oczywiście jestem świadom ewentualnych późniejszych konsekwencji takiego ruchu, jednak mimo wszystko... trochę zazdroszczę, tak ciut, ciut.

Obrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2013, 19:45

Pumi, łatwiej kupić zawodnika jeżeli jego właściciel chce sprzedać, a nie staje okoniem jak Athletic. City bardzo chciało się go pozbyć skoro zgodziło się przyjąć mniej niż zapłaciło za tak młodego piłkarza.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2013, 19:54

Vimes pisze:Pumi, łatwiej kupić zawodnika jeżeli jego właściciel chce sprzedać, a nie staje okoniem jak Athletic. City bardzo chciało się go pozbyć skoro zgodziło się przyjąć mniej niż zapłaciło za tak młodego piłkarza.
Ja sobie z tego doskonale zdaję sprawę. Po prostu czytam: "Balotelli w Milanie" i tak po ludzku myślę: "kurde, udało im się", mimo, iż wcale nie powitałbym u nas Mariusza z otwartymi ramionami. Chce być dobrze zrozumiany, nie chodzi nawet o samego Balotelliego. Cóż... chyba chęć ujrzenia w końcu jakiegoś dobrego napastnika w Turynie, na którego czekamy już taki szmat czasu powoduje u mnie takie myśli :think:

Obrazek
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2013, 19:56

Taki transfer to się ocenia po jakimś czasie, ponieważ cholera wie jak co on sobą prezentuje obecnie.

Dziwię się Milanowi. Mają dramatycznie słabą obronę, a pakują kasę w napastnika, chociaż ze strzelaniem bramek problemu raczej nie mają. Nawet jeśli to była wielka okazja.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2013, 20:07

Trzeba przyznać, że ciekawą pakę szykują w Milanie do ataku z Szarym, Mariuszkiem i Saponarą na czele. Wygląda na to, że w lecie uświadczymy pożegnanie kolejnego Brazylijczyka.

W lecie pewnie obrona. Acerbi już sobie poszedł, w jego miejsce mają już Zaccardo. Ciągle mało, bo ile można jechać na samym Yepesie? Cóż - Viola pokazała, że można podnieść poziom obrony i jeszcze na tym zarobić więc trzeba się liczyć z tym, że Milan od przyszłego sezonu spina dupkę w walce o scudetto.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2013, 20:19

dawno nie miał i mieć długo nie będzie.
A to już nie wiem na jakiej podstawie wysnuwasz takie wnioski, bo interesujemy się Murielem, gość o podobnej skali talentu co Mario, a z Udinese mamy dobre stosunki więc kto wie co się stanie w lato.

Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2013, 22:00

Mnie bardziej ciekawi jak na ten transfer odpowiedzą kibice Milanu. Wszak jeszcze niedawno Balotelli reprezentował lokalnego rywala. Nie pamiętam jak było z Ibrą... :think:

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2013, 22:36

Kimi pisze:Wszak jeszcze niedawno Balotelli reprezentował lokalnego rywala.
Tak reprezentował, że ubierał koszulkę AC Milan...

Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2013, 22:51

stahoo pisze:
Niektórzy to lubią się do wszystkiego przyczepić (plus, że w myślach przeczytałem to głosem postaci z Twojego avatara ;])
Już sprostuję: Wszak jeszcze niedawno Balotelli grał w koszulce lokalnego rywala.

Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2013, 23:13

Kimi pisze:
stahoo pisze:
Niektórzy to lubią się do wszystkiego przyczepić (plus, że w myślach przeczytałem to głosem postaci z Twojego avatara ;])
Już sprostuję: Wszak jeszcze niedawno Balotelli grał w koszulce lokalnego rywala.
...przychodząc jednak do Inter Channel w koszulce Milanu :prochno:

Wybaczą mu interyzm za takie akcje.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2013, 23:21

naprawdę uważacie, że Balotelli kibicuje milanowi? a nie przyszło wam do głowy, że mógł to powiedzieć tylko dlatego, żeby być kontrowersyjny w czasach kiedy grał dla interu? Facet ma narąbane we łbie, jemu nie można wierzyć, prędzej uwierzę w jego kłamstwa niż w jakieś oczywiste zdanie :prochno:

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2013, 23:22

Ten cały Balotelli jest bardziej porąbany niż LordJuve, więc uwierzcie, nie ma czego żałować.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2013, 23:28

pan Zambrotta pisze:naprawdę uważacie, że Balotelli kibicuje milanowi?
A gdzie tam. Po prostu Milaniści mieli z niego dzięki gadaniu o ACM niezłą bekę, dlatego łatwiej go strawią

Hoffman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 00:58

Czy bardziej zakręcony od Lorda? obstawiam jednak remis.

Co do jego transferu, nie sądzę aby jakość milanu znacząco wzrosła, ale jestem pewny, że na pewno będzie weselej i myślę że jednak bardziej dla nas jak dla nich ;-)

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2013, 10:11

Oczywiście, że jakość Milanu wzrośnie. Balotelli przecież przychodzi niejako w miejsce Pato. Nawet gdyby kupili Amauriego to byłoby na plus w stosunku do połamańca.
A ja z całego serca życzyłem im Kaki :|

ODPOWIEDZ