Wszystko o Fiorentinie
- Skibil
- Redaktor
@deszczowy
@SKAr7
Z pewnością w swoich postach macie trochę racji (np. Krychowiak - też mam nadzieję, że może jeszcze coś z niego wyrośnie bo bardzo wcześnie wyjechał do Francji). Ale co do młodego Koseckiego mam wielkie wątpliwości - może i jest jeszcze młody, ale utalentowanym juniorem też go trudno jeszcze nazwać. Szkoda, że musiał się tułać po wypożyczeniach zamiast od razu grać dla Legii - może teraz byłby już gdzieś za granicą.
Co do systemu szkolenia: jestem z rocznika Koseckiego i na własnej skórze doświadczyłem metod szkoleniowych "polskiej myśli..." i wiem jak to wygląda od środka. Dlatego też ciężko mi uwierzyć, że komuś się powiedzie na zachodzie. Bez wątpienia znajdzie się pewnie jeszcze ktoś, ale wolę się mile zaskoczyć i odszczekać, niż srogo rozczarować.
Edit: jednak muszę cytować...
Mam tylko nadzieję, że to doświadczenie przyda mu się w dalszej karierze na zachodzie, a nie przy powrocie do Polski i grze w jakimś Zagłębiu Sosnowiec... :C
@SKAr7
Z pewnością w swoich postach macie trochę racji (np. Krychowiak - też mam nadzieję, że może jeszcze coś z niego wyrośnie bo bardzo wcześnie wyjechał do Francji). Ale co do młodego Koseckiego mam wielkie wątpliwości - może i jest jeszcze młody, ale utalentowanym juniorem też go trudno jeszcze nazwać. Szkoda, że musiał się tułać po wypożyczeniach zamiast od razu grać dla Legii - może teraz byłby już gdzieś za granicą.
Co do systemu szkolenia: jestem z rocznika Koseckiego i na własnej skórze doświadczyłem metod szkoleniowych "polskiej myśli..." i wiem jak to wygląda od środka. Dlatego też ciężko mi uwierzyć, że komuś się powiedzie na zachodzie. Bez wątpienia znajdzie się pewnie jeszcze ktoś, ale wolę się mile zaskoczyć i odszczekać, niż srogo rozczarować.

Edit: jednak muszę cytować...
Nie jestem pewien, czy swoją grą wryli się w pamięć tak, żeby kibice niemieckich/hiszpańskich drużyn ich z łzą w oku wspominali. Juskowiak? Może. Natomiast Wałdoch i Kowalczyk... no nie wiem.deszczowy pisze:Kowalczyk? Wałdoch? Juskowiak? Chyba trochę przesadziłeś
Z pewnością.deszczowy pisze:Zdobędzie jakieś doświadczenie. To także rzecz cenna. Zgodzisz się?

- Kucharius1
- Juventino
Piszesz o Wałdochu? Tym gościu co jest legendą, dobrego w ten czas, VFL Bochum a później był kapitanem S04 ? Bez jaj.
Napisze Ci tak : Szkółka szkółce nie równa, gdzieś rzucają Ci piłkę byście sobie pokopali, gdzie indziej profeska.
To że od lat nie było u nas dobrych grajków( co też jest nie prawdą bo co najmniej 4 gra w topowych klubach), nie znaczy że nigdy ich nie będzie. To co w takim razie, jak nie było od wielu lat dobrych Belgów to znaczy że nikt nigdy nie nadejdzie. A patrz tyle lat cieniowali lub byli mega przeciętni, a teraz złote pokolenie :-)
Napisze Ci tak : Szkółka szkółce nie równa, gdzieś rzucają Ci piłkę byście sobie pokopali, gdzie indziej profeska.
To że od lat nie było u nas dobrych grajków( co też jest nie prawdą bo co najmniej 4 gra w topowych klubach), nie znaczy że nigdy ich nie będzie. To co w takim razie, jak nie było od wielu lat dobrych Belgów to znaczy że nikt nigdy nie nadejdzie. A patrz tyle lat cieniowali lub byli mega przeciętni, a teraz złote pokolenie :-)
- rufi8
- Juventino
Teraz Rossi i Wolski, a w lato też będzie ciekawie, Della Valle coś kombinuje http://www.goal.com/en-gb/news/2892/tra ... ID=AR_DM_3
- Pan Mietek
- Juventino
W tym temacie jestem po stronie deszczowego. Ktoś mi pewnie zarzuci, że faworyzuję Legię ale naprawdę po tych młodych chłopakach widać, że wiedzą co mają robić i, co ważniejsze, są odpowiednio kierowani. Wystarczy poczytać wywiady z Kosą, Furmanem czy Łukasikiem, żeby zobaczyć, że to ułożone i niegłupie chłopaki - nie w głowie im melanże i inne głupoty. I co ważne nie brakuje im pewności siebie i sportowej złości - w pierwszej jedenastce Legii, Lecha i kilku innych drużyn regularnie występują nastoletni piłkarze i grają pewnie, bez kompleksów.
A Wolski był jak na polskie warunki naprawdę magicznym piłkarzem. Krótko pograł ale jak był na boisku to błyszczał - piękne gole z Podbeskidziem czy Lechią, ruletka z PSV. Technicznie wypada jak na jego wiek świetnie. Mam nadzieję, że kontuzja go nie przystopowała i poradzi sobie we Florencji. Chociaż rzeczywiście zastanawiam się czy nadzieje polskich i włoskich kibiców nie są zbyt wygórowane?
A Wolski był jak na polskie warunki naprawdę magicznym piłkarzem. Krótko pograł ale jak był na boisku to błyszczał - piękne gole z Podbeskidziem czy Lechią, ruletka z PSV. Technicznie wypada jak na jego wiek świetnie. Mam nadzieję, że kontuzja go nie przystopowała i poradzi sobie we Florencji. Chociaż rzeczywiście zastanawiam się czy nadzieje polskich i włoskich kibiców nie są zbyt wygórowane?

- couec
- Juventino
- Vimes
- Juventino
Fiorentina próbuje wypożyczyć Mohameda Sisoko z PSG. Może zobaczymy naszego byłego zawodnika znowu we Włoszech.
- Castiel
- Juventino
A to już przypadkiem nie nastąpiło wczoraj? Fajna ekipa się tworzy we Florencji. Życze Momo jak najlepiej. Fajny był z niego zawodnik.Vimes pisze:Fiorentina próbuje wypożyczyć Mohameda Sisoko z PSG. Może zobaczymy naszego byłego zawodnika znowu we Włoszech.
- pan Zambrotta
- Juventino
drewno takie, że do dzisiaj mam przed oczami. czasami miałem wrażenie, że facet gra w szpilkach, stąd ta niezdarność i długie nogi. W psg też się nie poznali na jego "talencie".D-Rose pisze:
- pumex
- Juventino
Pełna zgoda. Koleś bez krzty techniki i z niewielką dawką boiskowej inteligencji. Biegał po boisku jak kurczak bez głowy, zapierdzielał przez pół boiska by odebrać piłkę, po czym oddawał ją pod nogi rywalom - to się dopiero nazywa frajerstwo. Decyzja o sprzedaży Sissoko była i jest jednym z lepszych ruchów Beppepan Zambrotta pisze:drewno takie, że do dzisiaj mam przed oczami. czasami miałem wrażenie, że facet gra w szpilkach, stąd ta niezdarność i długie nogi. W psg też się nie poznali na jego "talencie".D-Rose pisze:

- pan Zambrotta
- Juventino
Co nie znaczy, że go nie lubię, wręcz przeciwnie. Dużo serca zostawiał na boisku, ale fajnie że jest fajny i pocieszny gdzieś indziej
Jego drewniactwo jest o tyle zaskakujące, że Momo swoją przygodę z piłką zaczynał jako... napastnik/ofensywny pomocnik. Taki Van der Saar grał w polu jako junior i nie zapomniał przez 20 lat zawodowej kariery jak się kopie piłkę, był uważany za najlepiej grającego nogami bramkarza. Albo z holendra taki fenomen, albo Sissoko ma taką... kiepską pamięć ruchową.

Jego drewniactwo jest o tyle zaskakujące, że Momo swoją przygodę z piłką zaczynał jako... napastnik/ofensywny pomocnik. Taki Van der Saar grał w polu jako junior i nie zapomniał przez 20 lat zawodowej kariery jak się kopie piłkę, był uważany za najlepiej grającego nogami bramkarza. Albo z holendra taki fenomen, albo Sissoko ma taką... kiepską pamięć ruchową.
- strong return
- Juventino
Fajna do końca ubiegłego roku. Teraz ten niefajny Milan jest wyżej w tabeli.Castiel pisze: Fajna ekipa się tworzy we Florencji.
Dziwne, bez Jove dawali sobie radę bardzo dobrze, a teraz sobie nie mogą poradzić. Skoro nie kupili kogoś lepszego niż podtatusiały Toni i wypożyczają Momonia, to źródełko raczej im wyschło.
- De Rossi
- Juventino
Toni przyszedł pół roku temu, jako OPCJA AWARYJNA, w ostatni dzień mercato, gdy upadł transfer Berbatova. Bardzo wcześnie się do niego przyczepiłeśstrong return pisze:Skoro nie kupili kogoś lepszego niż podtatusiały Toni i wypożyczają Momonia, to źródełko raczej im wyschło.