Serie A 12/13 (20): Parma 1-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Arty83

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2013, 17:19

F-azan pisze:z Udine będzie naprawdę ciężko ale liczę na to że w tym meczu zagra już nowy napastnik
A ja myślę, że jednak nie przyjdzie bo Marotta skąpi grosza.

_Piotrek_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2013, 17:19

Nasze "rozdawanie" punktów jest o tyle niegroźne, że drużyna Conte znów wróci na drogę zwycięstw. Dla obecnego Juventusu zwycięstwa są po prostu naturalne.

To dla pozostałych drużyn (nas goniących) serie wygranych są czymś z księżyca. Pamiętajmy z kim się mierzymy. Lazio, Napoli i Inter będą tracić punkty. Co ja mówie, oni to nagminnie robią. Przed sezonem na tym forum pompowany był balonik, że mistrzostwo zdobędziemy chwila moment. Tak nie będzie. Ale spójdzmy prawdzie w oczy. Nie ma kto nas gonić. I nie mówię tego z zaślepienia Juventusem, ale widzę możliwości innych ekip.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2013, 17:20

F-azan pisze:z Udine będzie naprawdę ciężko ale liczę na to że w tym meczu zagra już nowy napastnik
wielki optymista z Ciebie. Według mnie w styczniu nie pozyskamy żadnego, który mógłby wnieść nową jakość do naszego ataku. Jeśli ktoś przyjdzie, będzie to poziom Boriello bądź niższy.

Zastanawiam się czy nie lepiej byłoby postawić na duet Quagliarella - Matri, Givinco można wpuścić przy stanie 2:0 dla nas, wtedy na pewno coś strzeli. Vucinić niech siedzi na ławce, bo tam czuje się najlepiej.
_Piotrek_ pisze: Nie ma kto nas gonić. I nie mówię tego z zaślepienia Juventusem, ale widzę możliwości innych ekip.
Racja, nasi rywale są słabi, ale obecnie robimy wszystko by dostosować się do nich poziomem. W ostatnich 3 meczach straciliśmy 6 bramek, a postawa naszych napastników to jakiś przykry żart.
Ostatnio zmieniony 13 stycznia 2013, 17:23 przez Lypsky, łącznie zmieniany 1 raz.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

bajbek17 pisze:
annihilator1988 pisze:
bajbek17 pisze:Aha jeszcze jedno. Conte wielki trener rok temu, ale teraz taki średniak mający dobry skład. Wygrał ligę i siadł na laurach.
Trzeba założyć temat: "Wypociny" i zorganizować konkurs na najbardziej bzdurny tekst roku. W roku 2013 głupszą wypowiedzią popisał się jedynie gość, który chciał pozbyć się Asy po słabszym meczu pomocnika Juve.
Widziałeś mecze z tamtego sezonu a z tego jak wygląda nasza gra? Proponuję obejrzeć pare i porównać.
Widzę różnicę w grze, ale przypominam sobie też, że Juve już kilka razy zdołało odbić się od dna w tym sezonie. Mecz z Udine zawodnicy Conte wygrają i wszystko wróci do normy

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
mati888

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

sytuację kadrową mamy, jaką mamy. Gramy tak, że truno to opisać slowami.
Dlaczego, co jasnej cholery, Conte nie spróbuje z 4-3-3, tylko katuje nas i zawodników tym 3-5-2? Akurat brakuje trzeciego mocnego stopera, brakuje Asy i Marchisio. Do tej pory ustawienia broniły wyniki. Wyniki się powoli kończą - żądam 4-3-3, nawet w konfiguracji napadu Seba-Matri-Quag, jeżeli Vucinic (ach Ty mordeńko złota :*) nie jest w stanie wytrzymać pełnych 90.
Z sadzaniem Buffona jeszcze bym zaczekał - bo i takie głosy się pojawiły :doh:

'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
ewerthon

Juventino
Juventino

bajbek17 pisze:Wiem, wiem to był a kontra, ale rok temu nasi puszczali takie ze zwykłej gry. Faktem jest, że brak tych klep to głównie wina napastników bo to oni powinni za to odpowiadać.
A ja rok temu widziałem, jak niemiłosiernie męczyliśmy się z leszczami. Wystarczyło, że drużyna postawiła mur i większość takich meczów kończyła się dla nas stratą punktów. Nie można też zapominać, że wtedy nie graliśmy w LM, która na pewno pozbawiła nas już wielu sił w tym sezonie.

A w pomocy to ewidentnie brakuję Marchisio. Pogba jest dobry, ale Claudio daję jednak większą jakość.

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2013, 17:23

annihilator1988 pisze:
bajbek17 pisze:
annihilator1988 pisze: Trzeba założyć temat: "Wypociny" i zorganizować konkurs na najbardziej bzdurny tekst roku. W roku 2013 głupszą wypowiedzią popisał się jedynie gość, który chciał pozbyć się Asy po słabszym meczu pomocnika Juve.
Widziałeś mecze z tamtego sezonu a z tego jak wygląda nasza gra? Proponuję obejrzeć pare i porównać.
Widzę różnicę w grze, ale przypominam sobie też, że Juve już kilka razy zdołało odbić się od dna w tym sezonie. Mecz z Udine zawodnicy Conte wygrają i wszystko wróci do normy
Skoro widzisz różnicę to w takim razie gdzie te moje wypociny i bzdury?

ewerthon i teraz wracamy do taktyki na mecze z leszczami. Myślę jednak, że nadal mamy problemy z kryzysem po nowym roku. Nadal uważam jednak, że Conte nie potrafi albo nie stara się nawet coś zmienić w naszej grze. 3-5-2 juz nie daje radę, a 4-3-3 bez takiego Trezege na szpicy też jakoś kuleje.
Ostatnio zmieniony 13 stycznia 2013, 17:27 przez bajbek17, łącznie zmieniany 1 raz.

Hoffman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2013, 17:27

bajbek17 pisze:
annihilator1988 pisze:
bajbek17 pisze: Widziałeś mecze z tamtego sezonu a z tego jak wygląda nasza gra? Proponuję obejrzeć pare i porównać.
Skoro widzisz różnicę to w takim razie gdzie te moje wypociny i bzdury?
Skoro twierdzisz, że Conte to średniak i teraz spoczął na laurach to według mnie są to bzdury, wypocinami tego nie nazwę bo rzucenie bzdury dużo wysiłku nie kosztuje.

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 34 razy
Otrzymał podziękowanie: 64 razy

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2013, 17:27

Oglądając dzisiejszy pojedynek i mając w pamięci ostatni mecz z Sampdorią nasuwa mi się kilka wniosków.

Ewidentnie widać spadek formy całej drużyny. Nie utrzymujemy już tak wysokiego pressingu, każdy piłkarz nie zapierdziela po 10 kilometrów jak to miało miejsce, choćby w rewanżowym meczu z Chelsea (a właśnie ten styl nas charakteryzował w ubiegłym sezonie). Buffon ostatnio broni jakby od niechcenia. Większość straconych bramek wyjął by bez problemu w swojej normalnej dyspozycji. Nie wiem czy tylko ja mam takie wrażenie, czy inni też to zauważyli, że naszemu golkiperowi ostatnio coś nie za bardzo chce się ruszać i rzucać do teoretycznie nietrudnych piłek. Nie rozumiem tego w ogóle i mam nadzieje, że to się niedługo zmieni.

Brak Chielliniego widać gołym okiem, obrona mimo iż gra solidnie to nie jest już tak pewna, jak wtedy gdy gra Giorgio. Jakoś Kielon potrafił ustawić wszystkich do pionu i każdy z obrońców wiedział co ma robić i gdzie się ustawić. Trzymaliśmy bardzo dobrze pułapki offside'owe, a teraz dość często zdarza się nam przepuścić piłkę wraz z zawodnikiem drużyny przeciwnej. Ponadto Caceres nie popisał się jakoś specjalnie w dzisiejszym pojedynku i może utracić swoją pozycję, a pałeczkę dyrygenta może przejąć Peluso, choć nie wiem czy to dobrze, czy źle.

Oprócz w/w błędów, strasznie słabo dzisiaj zagrał nasz atak. Giovinco jakiś bezbarwny, a o samolubnym Quagliarelli nawet nie chce mi się pisać.

Padoin to nie wiem co robił dzisiejszego popołudnia w podstawowym składzie. Jedyny plus to taki, że wywalczył rzut wolny, po którym padł gol. Więcej plusów w jego dzisiejszej grze nie widzę, a bezmyślna żółta kartka jest dopełnieniem jego dzisiejszego występu.

No i to chyba tyle... Mam nadzieję, że w następnym meczu powróci jakaś większa intensywność w naszych akcjach i znowu będziemy gnieść rywala jak to miało miejsce już niejednokrotnie w tym i poprzednim sezonie.
Ostatnio zmieniony 13 stycznia 2013, 17:30 przez Sila Spokoju, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2013, 17:29

Ja pragnę zauważyć że od już dłuższego czasu kilku zawodników wykazuje manierę do przepuszczania piłki w ostatnim momencie czy gry z pierwszej piłki na pamięć.
Nie wiem czyj to pomysł ale jest to niesamowicie irytujące. Vucinic, za postawę jaką sobą prezentuje, powinien usiąść podczas najbliższych spotkań na trybunach.
Wiadomo, to okres przejściowy. Słabsza forma Vidala, brak Marchisio, Chielliniego i Asamoaha ma swój wpływ, choć padaczka na ataku jaką obserwujemy od półtora sezonu na pewno nie pomaga.
Czekam na działania Marotty.

Obrazek
bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2013, 17:32

Hoffman pisze:
Skoro twierdzisz, że Conte to średniak i teraz spoczął na laurach to według mnie są to bzdury, wypocinami tego nie nazwę bo rzucenie bzdury dużo wysiłku nie kosztuje.
Czyli po jednym bardzo dobrym sezonie potrafisz określić, że trener jest dobry? Wiesz istnieje taka teza, która mówi o wpływie jednego trenera na wyniki i grę drużyny podczas kadencji jego następcy. Od razu mówię nie twierdzę, że to tyczy się naszej obecnej sytuacji, ale jednak po jednym sezonie nie określałbym go Bogiem.
Ostatnio zmieniony 13 stycznia 2013, 17:33 przez bajbek17, łącznie zmieniany 1 raz.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2013, 17:33

ewerthon pisze: ja rok temu widziałem, jak niemiłosiernie męczyliśmy się z leszczami. Wystarczyło, że drużyna postawiła mur i większość takich meczów kończyła się dla nas stratą punktów.
Sęk w tym, że z nami coraz rzadziej ktokolwiek stawia autobusy przed bramką... vide dzisiaj Parma, która raczej starał się grać w piłke a nie bronić za wszelką cene. W tamtym sezonie w 99% spotkań dominowaliśmy niepodzielnie zakładając zamek na przeciwniku, w tym za to bardzo często mamy problem w ogóle przesunąć cięzar gry z naszej połowy/środka boiska pod bramke rywali.

ktoś tam pisze:"(...)oni sa chorzy na zwyciestwa"
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2013, 17:34

blackadder pisze: Czekam na działania Marotty.
"Nasi napastnicy to mistrzowie. Siłą obecnego Juve jest drużyna, mamy mnóstwo strzelonych bramek, które zdobywają również pomocnicy i obrońcy. Nie potrzebujemy gwiazdy, bo naszą siłą jest zespół" - satysfakcjonują Cię takie działania? Jeśli nie, to mam dla Ciebie przykrą wiadomość - wzmocnień w ataku nie będzie.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2013, 17:36

Lypsky pisze: W ostatnich 3 meczach straciliśmy 6 bramek, a postawa naszych napastników to jakiś przykry żart.
Straciliśmy 4.

Terlecki dzisiaj zauważył problem Lichtsteinera. Facet potrafi tylko dośrodkować w najprostszy sposób, albo wbiec w pole karne po wrzutce. Wszystko jest tak identyczne i przewidywalne, że rywale eliminują go z coraz większą łatwością. Będę dalej hejtował grę wing-backami, bo teraz po odejściu Asamoah gra na tych pozycjach wygląda jeszcze gorzej.
Z samej definicji wynika, że tego typu piłkarz musi mieć żelazne płuca, bo musi biegać od jednego pola karnego do drugiego. Musi być też wszechstronny żeby w nadarzającej się okazji odpowiednio wspomóc drużynę w ataku i obronie. Jeśli chodzi o obronę to jest dobrze, ale w ataku to istna tragedia.

Hoffman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2013, 17:36

bajbek17 pisze:
Hoffman pisze: Skoro widzisz różnicę to w takim razie gdzie te moje wypociny i bzdury?
Czyli po jednym bardzo dobrym sezonie potrafisz określić, że trener jest dobry? Wiesz istnieje taka teza, która mówi o wpływie jednego trenera na wyniki i grę drużyny podczas kadencji jego następcy. Od razu mówię nie twierdzę, że to tyczy się naszej obecnej sytuacji, ale jednak po jednym sezonie nie określałbym go Bogiem.[/quote]

Też jestem daleki od nazywania go Bogiem, ale określanie go średniakiem w tej sytuacji jest mocnym nadużyciem, jest winny jedynie temu, że za mocno zaczął i wymagania względem jego są mocno wygórowane, a jednak to jest dopiero rok pracy z zespołem, a my nadal jesteśmy na czele mamy słabszy okres, that's all.

Zablokowany