Serie A 12/13 (13): JUVENTUS 0-0 Lazio
- Nedved1983
- Juventino
można mieć wiele pretensji do Gio. ale chociaż coś robi na boisku, chociaż mu zależy. zdecydowanie wolę go od Szwagra, któremu się zechce kilka razy w sezonie. Gio trzeba dać czas. i nie przygniatać krytyką. największe pretensje trzeba kierować do skrzydeł, tam już od wielu lat tkwi problem.
- Wojtek
- Juventino
Tak jak ktoś przewidział - Marchetti. Aż z niedowierzaniem patrzyłem jak wyciągnął to po strzale Vidala :shock: Szkoda również poprzeczki Bonucciego, ale taka jest piłka. Lazio nie istniało. inter dzisiaj remis, Napoli remis...słaba ta liga. Po porażce z interem myślałem że mamy konkurencje ale na szczęście sie myliłem;)
Czekam na wtorek!
FORZA JUVE!!
Czekam na wtorek!
FORZA JUVE!!
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Ci wszyscy co bronią Giovinco to chyba totalne ***.
Króciak robi jedynie wiatr na boisku, z jego biegania i kiwania nic poza owym wiatrem nie wynika. Tak, przyznam dla komentatorów z N'ki może się podobać taki piłkarz, ale dla kibica danego klubu jest to po prostu nie na rękę.
Napastnik musi strzelać gole, a nie biegać z klapkami na oczach.
Króciak robi jedynie wiatr na boisku, z jego biegania i kiwania nic poza owym wiatrem nie wynika. Tak, przyznam dla komentatorów z N'ki może się podobać taki piłkarz, ale dla kibica danego klubu jest to po prostu nie na rękę.
- MVP
- Juventino
Fakt. Lepiej nie strzelać goli i nie robić wiatru. Ogólnie nic nie robić.Sila Spokoju pisze:Ci wszyscy co bronią Giovinco to chyba totalne ***.
Ja niekumam czemu Gio tak obrywa. Widać że by sobie nogę odgryzł żeby strzelić, przejąć, podać. Przecież jego strzał był <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> ( ten z powietrza ), świetnie obronił bramkarz, ale myśle że 95 % GK by nie wyciągnęło tego. Sytuacja sam na sam? Wypracował ją sobie przyjęciem. Gubił obronę rywala i grał dobrze, nawet bardzo dobrze. Na pewno dużo lepiej niż FQ, czy te nasze wieże w które już nie wierze.
Dziwne jest to hejtowanie maluszka - gościu robi co może i dużo mu wychodzi. Ogólnie brakuje tylko finiszu, ale myślę, że jak się odblokuje to będzie walił budy jedną za drugą i wtedy będzie : Oh GIO GIO GIO.
Tak jak z Markizem, który na początku był leniwym pipkiem, a teraz prawie bogiem.
Tak samo chwali sie tego tam... jak on ma... Bendtner? Przecież to to ma gorszą koordynacje niż Bonnuci czy Barzagli i chce być napastnikiem. Cos nie halo.
Ogólnie mecz ok. Wszyscy już napisali, że troszkę pecha było i to fakt. Jednak fajnie że aż tak zdominowaliśmy Lazio, które ma jednak kilku niezłych piłkarzy. GK im wybronił remis, jak dla mnie MVP jednak cała obrona Lazio zagrała naprawdę dobrze. Mieliśmy mało sytuacji, a chyba żadnej 100 %. Może tą FQ, dobitkę którą moim zdaniem napadzior na tym poziomie powinien trafiać.
Ogólnie podobał mi sie Gio i Bonnuci. Pogba pokazał że potrafi zastąpić Pyrlo ( który moim zdaniem w tym sezonie jakoś nie świeci ) i w sumie tyle. Reszta drużyny bez blamażu, ale też bez błysku. Błysku którego nam jakoś brakuje ostatnio. Troszkę mnie to martwi bo niby mamy solidny team, fajną taktyke, ale coś nie gra. Szczególnie z przodu. My faktycznie potrzebujemy chyba napadziora, który powalczy w powietrzu, ale nie będzie drewnem.
To się nie spełni, ale myślę że w Juve idealnie by się sprawdził nasz Lewy. Mrzonki.
- Vimes
- Juventino
Z Giovinco to może być podobny przypadek jak z Miccolim czy Di Vaio. Obaj potrafią błyszczeć w przeciętnych klubach jak Bologna czy Palermo, a w momencie gdy trafiają do czołowej drużyny to przygasają. Gio był gwiazdą Parmy, tam się kręciło wszystko wokół niego, a u nas jest tylko jednym z wielu. Chociaż wczoraj aż tak tragicznie nie zagrał. Gdyby Marchetti nie wyjął tego strzału tuż przy słupku to Krasnal byłby bohaterem.
- pumex
- Juventino
Szwagrowi się nie chce nie kilka, ale kilkanaście razy w sezonie, choć oddać mu trzeba, że dzięki niemu mamy parę punktów więcej. Co mamy dzięki Sebie? Łohoho.. złote kasztany :lol:Nedved1983 pisze:można mieć wiele pretensji do Gio. ale chociaż coś robi na boisku, chociaż mu zależy. zdecydowanie wolę go od Szwagra, któremu się zechce kilka razy w sezonie.
Kogo wolę: Sebę czy Mira? :shock: Ale wybór....
Gdyby Trezeguet strzelił tego karnego w 2006 roku...Vimes pisze:Chociaż wczoraj aż tak tragicznie nie zagrał. Gdyby Marchetti nie wyjął tego strzału tuż przy słupku to Krasnal byłby bohaterem
Vimes, daj spokój :roll:

- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Giovinco to na pewno nie jest osoba, która jest w stanie rozwiązać nasze problemy w ataku. To nie jest typowy striker, którego tak potrzebujemy. Szkoda, że wczoraj Vucinić nie był dysponowany. To są właśnie takie mecze na niego. Kiedy nie trzeba dużo biegać, siedzimy na przeciwniku, a on jednym zagraniem, niekoniecznie silnym, bardziej technicznym - znajdzie lukę i coś ustrzeli.
No cóż. Nie zawsze się wygrywa. Nie przejmowałem się tym spotkaniem zbytnio mając w perspektywie bój z Chelsea. Być może nasi zawodnicy też mają w głowie już Champions League.
Aha i jeszcze jedno. Moim zdaniem było widać brak Pirlo. Nikt ze wczorajszej trójki nie potrafił przytrzymać piłki. Wyciągnąć przeciwnika nieco wyżej. Kto jak kto, ale Pirlo właśnie to potrafi włączając jednym celnym podaniem jakiegoś zawodnik. Waliliśmy głową w mur. Dosłownie.
No cóż. Nie zawsze się wygrywa. Nie przejmowałem się tym spotkaniem zbytnio mając w perspektywie bój z Chelsea. Być może nasi zawodnicy też mają w głowie już Champions League.
Aha i jeszcze jedno. Moim zdaniem było widać brak Pirlo. Nikt ze wczorajszej trójki nie potrafił przytrzymać piłki. Wyciągnąć przeciwnika nieco wyżej. Kto jak kto, ale Pirlo właśnie to potrafi włączając jednym celnym podaniem jakiegoś zawodnik. Waliliśmy głową w mur. Dosłownie.
- Dante93
- Juventino
pumex pisze:wagrowi się nie chce nie kilka, ale kilkanaście razy w sezonie, choć oddać mu trzeba, że dzięki niemu mamy parę punktów więcej.
Nie rozumiem, zaprawde nie rozumiem z czego czerpiecie takie wnioski :roll: Przeanalizujmy każdy mecz po kolei i policzmy ile było tych jego 'znakomitych' zagrań. Były co najwyżej normalne, takie jakie i Seba zalicza, tyle, że w wykonaniu Szwagra podanie na 3 metry do Giaka z Genuą obrasta do miana zagrania legendarnego na tym forum. Pokrętna logika.zoff pisze: To są właśnie takie mecze na niego. Kiedy nie trzeba dużo biegać, siedzimy na przeciwniku, a on jednym zagraniem, niekoniecznie silnym, bardziej technicznym - znajdzie lukę i coś ustrzeli.
Moja krucjata przypomina kopanie sie z koniem, ale serio chciałbym w końcu przeczytać pożądne, spójne argumenty za tym, że to Czarnogórzec ma dostać plac gry z Chelsea nie Włoch.
- Pan Mietek
- Juventino
Jest bardziej doświadczony, nie będzie się odbijał od obrońców Chelsea jak od ściany, raz już ich dojechał (w barwach Romy) i chyba jednak w tym sezonie gra lepiej.Dante93 pisze:Moja krucjata przypomina kopanie sie z koniem, ale serio chciałbym w końcu przeczytać pożądne, spójne argumenty za tym, że to Czarnogórzec ma dostać plac gry z Chelsea nie Włoch.
Aha i jeszcze dodałbym, że wypada lepiej grając z mocnym przeciwnikiem, podczas gdy Krasnal dobrze ładuje bramki kiedy jest o to łatwiej.
Ostatnio zmieniony 18 listopada 2012, 18:47 przez Pan Mietek, łącznie zmieniany 1 raz.
- @D@$
- Juventino
Ale Asamoah ma jakieś predyspozycje do tej pozycji, Marchisio nie bardzo.pumex pisze:Jego w dużej mierze usprawiedliwia jedno: do września 2012 nie grał jako wingback. Szkoda, że się nie uczymy na błędach, bo już raz z Marchisio nie wyszło gdy grał na lewym skrzydle, a teoretycznie miał łatwiej, bo z tyłu ktoś go asekurował.
Z tym to akurat nie mogę się zgodzić. Póki co to Lazio potrzebuje punktów bo walczy z Napoli, Interem, Violą o udział w LM, Juve póki co ma 4-5 pkt przewagi nad resztą i w perwspektywie kluczowe spotkanie sezonu we wtorek.szycha21 pisze:Oni nie musieli wygrać... my mieliśmy to zrobić.
Ogólnie sami jesteśmy sobie winni. Może Marchetti wyczyniał cuda przy jednej z sytuacji i jakoś wybił, ale przy tej akcji z naszej strony też było dużo przypadku a takich klarownych okazji nie byłoz byt dużo.
Co do wtorku to "problemy z atakiem to jedno", ale mimo wczorajszego 0:0 jak dla mnie równie ważna sprawą jest defensywa. Zauważmy że tylko w jednym spotkaniu LM nie traciliśmy gola a jednak by pokonać Chelsea wypadaloby mieć na zero z tyłu a przecież oni świetnie grają pressingiem i potrafią skontrować.
annihilator1988 pisze:Bendtner nie traci piłek, bo w ogóle do nich nie dochodzi. Skończcie zachwalać to dwumetrowe próchno, a właściwie na siłę wyszukiwać jakichś pozytywnych aspektów jego w grze, bo ich zwyczajnie nie ma.Hoffman pisze:Bendtner przynajmniej nie traci tylu piłek i gra dla drużyny, no ale faktycznie nie robi wiatru ;p

Chyba to wszystko wynika z tego, że od Giovinco się więcej wymaga, nawet ci co jeżdzą po nim pewnie przyznadzą mi rację, za to Duńczyk wiadomo że przyszedł jako piąty napastnik i zaraz wróci do Anglii.
Wczoraj Seba kilka razy zaimpnowal techniką, wiem jakie ma mankamenty, ale za Lazio bym go jakoś szczególnie nie krytykował. Swoją drogą całemu zespołowi zabrakło wyjątkowo odrobiny egoizmu, bo 2-3 razy niepotrzebne było ostatnie podanie, lepiej było wykończyć samemu (tzn. pamiętam takie sytaucje, ale już nie kojarzę kto był ich bohaterem).
EeeMVP pisze:Pogba pokazał że potrafi zastąpić Pyrlo ( który moim zdaniem w tym sezonie jakoś nie świeci )
No ja też tak to widziaem. Jedna rzecz jest taka, że Pirlo jest wyjątkowy i ciężko bedzie go kimikolwiek zastąpić, druga rzecz że nie mamy w składzie zawodnika o zbliżonej charakterystyce. Oczywiście Vidal, Marchisio, Pogba potrafią świetnie podać ale to jednak nie to, nie ta pozycja, dlatego szkoda tego Verattiego, teraz póki co jest niedostępny więc albo za jakiś czas trzeba będzie szukać dalej (najlepiej od razu), albo zdecydujemy się na małe modyfikacje ustawienia. Po cichu liczyłem, że Conte wypróbuje Marrone w tej roli, ale widać, że i on nie pasuje na tę pozycję.zoff pisze:Aha i jeszcze jedno. Moim zdaniem było widać brak Pirlo. Nikt ze wczorajszej trójki nie potrafił przytrzymać piłki. Wyciągnąć przeciwnika nieco wyżej. Kto jak kto, ale Pirlo właśnie to potrafi włączając jednym celnym podaniem jakiegoś zawodnik.
- ewerthon
- Juventino
Żaden z nich nie zasłużył.Dante93 pisze:
Moja krucjata przypomina kopanie sie z koniem, ale serio chciałbym w końcu przeczytać pożądne, spójne argumenty za tym, że to Czarnogórzec ma dostać plac gry z Chelsea nie Włoch.
Szczerze nie w ogóle nie obchodzi mnie już kogo wystawi Conte w ataku. Do każdego z naszych "napastników" można mieć pretensje. Żaden nie potrafi utrzymać formy strzeleckiej przez dłuższy czas. Żaden nie gwarantuję zwycięstwa w tym meczu.
- Maku
- Juventino
Bramki Giovinco w obecnym sezonie:
z Udinese przy stanie 2:0
z Romą przy stanie 3:1
z Nordsjaelland przy stanie 2:0
z Pescarą przy stanie 3:1
Wniosek?
Muszą być minimum 2 brami przewagi, żeby Giovinco strzelił bramkę :lol:
Wniosek?

- pumex
- Juventino
Pożądnych argumentów Ci nie dam, ale dam jeden, inny, porządny.Dante93 pisze:Moja krucjata przypomina kopanie sie z koniem, ale serio chciałbym w końcu przeczytać pożądne, spójne argumenty za tym, że to Czarnogórzec ma dostać plac gry z Chelsea nie Włoch.
Giovinco w każdym kolejnym, ważnym meczu gra słabiutko i nie dał nam dotychczas praktycznie nic (ktoś parę stron wcześniej potwierdził wymieniając kolejno mecze). Vucinic uratował nam parę razy dupsko swoimi asystami i golami. Mecz z Chelsea to spotkanie, w którym Giovinco nie ma prawa bytu. Chaotycznie biegać równie dobrze może w parku

- ewerthon
- Juventino
Chciałym zauważyć jeszcze, że formacje obronne Udinese, Romy i Pescary są najgorsze w lidze obok Palermo i Chievo.--Maq-- pisze:Bramki Giovinco w obecnym sezonie:
Wniosek?
Duńczycy też zresztą nie byli jakoś świetnie zorganizowani.
pumex pisze:Chaotycznie biegać równie dobrze może w parku

- Dante93
- Juventino
Wstyd, aczkolwiek tak to jest jak sie ciupa sto słów na minutepumex pisze:Pożądnych argumentów Ci nie dam, ale dam jeden, inny, porządny.

Ok jest bardziej doświadczony, dobry argumentPan Mietek pisze:Jest bardziej doświadczony, nie będzie się odbijał od obrońców Chelsea jak od ściany, raz już ich dojechał (w barwach Romy) i chyba jednak w tym sezonie gra lepiej.

Hm coś na potwierdzenie tej tezy? Chelsea - lipa, Fiorentina - lipa, Szachtar - lipa. To te mecze które na szybko przyszły mi do głowy z tego sezonu. Oczywiście Seba też zagrał wtedy źle, żeby mi tu hipokryzji nikt nie zarzucił.Pan Mietek pisze:Aha i jeszcze dodałbym, że wypada lepiej grając z mocnym przeciwnikiem,
Eh o konkrety prosiłempumex pisze:. Vucinic uratował nam parę razy dupsko swoimi asystami i golami