Serie A 12/13 (12): Pescara 1-6 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2012, 21:37

W ataku pozycyjnym Pescary wyraźnie widać rękę Zemana. Chiellini gra dość przeciętnie w tym sezonie i robi głupie błędy. Był karny dla Pescary, ale odbili sobie w grze - obsada sędziowska chyba myśli o wakacjach, żenada (znów). Co do ataku Juventusu nie ma co się rozpisywać, obrońcy Pescary kryją na radar i chyba telepatycznie próbują odebrać piłkę. Myślę, że to szansa dla Matriego/PaddyPower'a do strzelenia czegoś.
Ostatnio zmieniony 10 listopada 2012, 21:40 przez Skibil, łącznie zmieniany 1 raz.

strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2012, 21:38

Suszarka podziałała. :D Gramy oczywiście dobrze, ale przez chwile niewiele brakowało do remisu. Marchisio uratował Buffonowi d... mam nadzieję, że sam nie doznał kontuzji tej części ciała. Mam nadzieję, że Q wytrzyma jeszcze z tą formą strzelecką przynajmniej te 1.5 tygodnia.

Giovani

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2012, 21:38

it doesn't matter pisze:czemu tak nie zagrali z tymi rumunami z San Siro?! :roll:
bo rumuni z San Siro nie pozwalali im na taką grę. Zacząłem oglądać ok. 35 minuty i obejrzałem dwie bramki. Fajnie.

FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2012, 21:39

Gio oby tak dalej :) nie gra samolubnie i od razu efekty widac:)

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Hmmm fajnie jakby jeszcze ze dwie strzelili. :smile:

Ogólnie mecz zabójczy nie jest, chyba tylko dzięki tym bramką nie usnąłem. Podanie, wycofanie, podanie do przodu, podanie w bok, wycofanie, podanie i... gol. W między czasie jakaś akcja Pescary i powtórka.

A tak bardziej poważnie, która to już żółta dla Pirlo? Jak tak dalej będzie to go zabraknie na jakieś ważne spotkanie.

Buffon dziś nie pewnie.

Deyvid

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

W końcu jakiś pogrom do przerwy w naszym wykonaniu! :)
Chociaż prawdę mówiąc, to mam wrażenie, że to w dużej mierze zasługa bramkarza gospodarzy.. Całe szczęście, że nie gra Matri, bo było by pewnie z 1-2 do przerwy zamiast aktualnego wyniku =D
Pescara gra dosyć otwarty futbol, nie murują się, dzięki temu oglądamy na prawdę świetne widowisko :))

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

jackop pisze:Po przerwie niech sobie wejdzie Szwagier, Licht i Gacek.
Szwagier? Po co? Żeby rozpalił grilla? Cieszmy się dobrą grą Seby do 90-tej minuty. W tak ogórkowym meczu jeszcze coś wsadzi, Vucinic bankowo nic.
Licht? Po co? Isla gra swoje.
Gacek? No.. ewentualnie.

Obrazek
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2012, 21:40

Eta Beta robi z rywala miazgę. Miodowa pół-asysta piętą.

Ale Pescara sama sobie na to zasłużyła. Może i taką piłką trzymają się ponad spadkiem, ale jeśli mają bodaj najgorszą obronę w historii Serie A, to tylko tak to się mogło skończyć.

Zadziwia mnie Perrin. Niby mówią o nim "wielki talent", stoi w bramce młodzieżówki kosztem naszego chłopaka z Lanciano, a ja za każdym razem jak go oglądam (chyba 3 razy), to gość wygląda jakby go wzięto z stadionowej łapanki, bo nikomu z pola się nie chciało stanąć. I za każdym razem traci min. 4 bramki.

Jakku1, jaka średnia Quagli? Zeszło poniżej gol co 60 minut? :lol:
Ostatnio zmieniony 10 listopada 2012, 21:43 przez SKAr7, łącznie zmieniany 1 raz.

Mozna

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

pumex pisze: Giovinco - powoli staje się standardem schemat: ogórki --> wesoła gierka --> dobra gra Seby
Od czegoś trzeba zacząć, byleby regularnie punktował te ogórki a może przełoży się to na lepszych przeciwników. Ja mimo wszystko w to wierzę bo potencjału odmówić mu nie można.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Wygląda to trochę jak sparing przedsezonowy. Gio włączył mózg i od raz jest z niego jakiś pożytek na boisku. Ciekawe jak by się prezentowała Pescara z Verrattim, Immobile i Insigne.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Jeszcze powinien wejść Matri i huknąć bramkę 8) .

Mecz fajny i można śrubować wynik, jakiś rekord coś to by poprawiło morale zespołu i pokazało - choć to tylko Pescara - że z Interem to był przypadek. Pokaże w pewien sposób naszą moc i nie spodziewałbym się spoczęcia na laurach. Zawodnicy zobaczyliby, że to przynosi wymierny efekt.

Jedziemy panowie, wyjdźmy tak samo zmotywowani w drugiej połowie!

Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

W Pescarze nadal pozostały ślady trotylu pozostawione przez Zdenka Zemana. :D

Pierwszy raz w tym sezonie atak jest u nas najlepszą formacją a blok obronny najgorszą.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, tylko ta bramka dla Pescary mi kupon zniszczyla :(

Obrazek
Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2012, 21:41

Niszczymy ich! Chyba ta porażka z interem faktycznie ich zmobilizowała :) Wszystko fajnie, ładnie i przyjemnie oby tak dalej :) (jeszcze z dwie mogli by wcisnąć:D)

PS. 10 dni do meczu z Chelsea !!!

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 10 listopada 2012, 21:41

Kubba pisze:A tak bardziej poważnie, która to już żółta dla Pirlo? Jak tak dalej będzie to go zabraknie na jakieś ważne spotkanie.
Właśnie się doczekał i będzie pauzował z Lazio.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Zablokowany