Serie A 12/13 (11): JUVENTUS 1-3 Inter

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
mati888

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2012, 17:17

to very weak 'avoiding offside' w ataku to zasługa Matriego :smile: w jednym meczu potrafi ich nawalić tyle, że innemu by wystarczyło na pół sezonu

W ogóle jakaś straszna cisza na forum. Bardzo fajny mecz się szykuje, a tu nie ma nawet 30 komentarzy. Za dużo newsów i wszyscy polecieli je komentować :prochno:
Pogba niech sobie wejdzie po przerwie. Marchisio i Vidal są pewniejsi i twardsi w destrukcji, a to będzie ważny element spotkania + oczywiście samo opanowanie środka pola. Inna sprawa, ze nie wiadomo jak Paul zniósłby ten mecz psychicznie - mam na myśli presję.

Martwi mnie Asa i Lichy. Obydwaj jakoś straszliwie przygaśli ostatnio. O ile za Stephana może grać Isla bez uszczerbku na jakości (w sensie - porównuję do 'normalnej' czyt. 'bardzo dobrej' dyspozycji), o tyle na lewej jest już ciężej. W napadzie cholera wie kogo dać. Przeciwnik cięzki, to z pary Vucinic - Gio lepiej się powinien spisać pierwszy. Quag czy Bendtner? Postawiłbym jednak na Fabio :ok:

Nie można dać pograć Cassano. Gdyby się udało, to będzie o wiele mniej roboty z tyłu. Milito sobie sam za wiele nie wykreuje. Inna rzecz, że nie można mu dać w ogóle cienia szansy do strzelenia, nawet z jakiegoś farfocla. Gramy u siebie, liczę, że 3 punkty zostaną w domu.

'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
Myzarel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2012, 18:12

inter cudów nie gra ale punkty zdobywa, my cudów nie gramy ale punkty zdobywamy. Wszystko zależy od mobilizacji ale z kim jak z kim ale z merdaczami jej nie zabraknie (z drugiej strony oni też się pewnie zmobilizują...).

Liczę na gola Claudio i jestem dobrej myśli, sięgnijmy po 50! ;)

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2012, 18:53

mati888 pisze:to very weak 'avoiding offside' w ataku to zasługa Matriego :smile: w jednym meczu potrafi ich nawalić tyle, że innemu by wystarczyło na pół sezonu
Bo taki ma styl gry, nawet będąc w formie dawał się łapać na spalone
mati888 pisze:Nie można dać pograć Cassano
.
Zgadza się i dlatego Vidal, Marchisio i Kielon powinni do spóły zająć się cofniętym napastnikiem interu. Wszak to tylko jeden człowiek, o znacznie mniejszym talencie od Alexa. Z taką asekuracją sobie nie poradzi.

mati888

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2012, 19:29

otóż to. W sumie nasze szczęście, że nie zagra Sneijder, wtedy by mieli większe pole manewru, konstrukcja nie opierałaby się w największym stopniu na Cassano, tylko wymiennie na jednym i drugim. Naprawdę, kontuzja Holendra to wielkie ułatwienie dla naszej defensywy. Może też Lucio coś podpowie. Ja wiem, ze od transferu Lucimara w interze Stramy sporo a w zasadzie prawie wszystko się zmieniło, ale zawsze to jakiś atut w naszym ręku

'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
Dominxon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2012, 20:58

Mimo wszystko że atuty są po stronie JUVE to będzie ciężki mecz i wcale się nie zdziwię jak skończy się skromnym acz zwycięskim 1:0, co do składu nie wypowiadam się to działka trenera - moim zadaniem jest kibicować i ściskać kciuki i to zrobię najlepiej jak mogę . AVE JUVE !!! Inter trzeba pogonić .
:-D

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 listopada 2012, 21:21

Arturo Vidal musi zagrać koniecznie, nie podlega to dyskusji. Główną bronią me... rywali jest atak. Nie wiem czy wyjdą trójką Cassano-Milito-Palacio czy dwoma napastnikami, ale to jest w tej chwili formacja której możemy im pozazdrościć. Kluczowe jest zadbanie o to, żeby nie było żadnego przemyślanego rozgrywania piłki przez Cassano i utrzymywania się przez rywala przy piłce na naszej połowie, a co najwyżej rozpaczliwe długie piłki na Milito z którymi nasi obrońcy powinni sobie poradzić. I nie ma w Serie A, a być może i na całym świecie piłkarza, który jest w stanie lepiej o to zadbać niż nasz Chilijczyk. Nawet gdyby miał cieniować w grze ofensywnej i wykonać dużo niecelnych podań, należy go wystawić i tyle. Bo inaczej może być źle.

Liczę na 1:0 po jakimś babolu Ranocchii. Dawno ich w sumie nie sadził, a potencjał w tym kierunku ma niebagatelny.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2012, 22:03

Muszą to wygrać.
Nawet w przypadku zwycięstwa śmieciarzy to i tak byłoby 6 pkt przewagi nad drugim zespołem.
Muszą zrobić z nich miazge.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 listopada 2012, 22:32

Muszą to wygrać.
Powiedzieli kibice Juventusu przed każdym meczem w sezonie.
:lol:

A ja wolę remis w tym spotkaniu, żeby w środku tygodnia zwyciężyć. Także jeśli będzie taka możliwość, to zagrać tak by nie przegrać i stracić jak najmniej sił.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2012, 22:42

ewerthon pisze:
Muszą to wygrać.
Powiedzieli kibice Juventusu przed każdym meczem w sezonie.
:lol:
Nie od dziś wiadomo, że nasi bardziej się spinają na mecze z lepszymi zespołami. Powinni zagrać niemal perfekcyjnie. Tutaj motywacji nie zabraknie w przeciwieństwie do Sien i innych Chievów :twisted:

MoreLL_FTL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2012, 09:25

Od kilku spotkań gra wygląda nieciekawie w przodzie, mimo dominacji w środku pola nie potrafimy strzelić szybko bramki, która wprowadziłaby nieco spokoju w nasze szeregi. Mega nerwówka z Bologną, mam nadzieję, że nasi zawodnicy zepną się przed tym meczem maksymalnie i pokażą Interowi, że ich czas odbierania nam Mistrzostwa (słusznie lub niesłusznie) minął! Stawiam na bardzo dobry mecz Marchisio i być może bramkę. Bendtner dostał już dwie szanse i na razie można powiedzieć jedynie, że na chwilę obecną jest lepszy od Matriego, co jednak nie jest wielkim wyczynem piłkarskim. Wg mnie od pierwszych minut powinien zagrać Gio i Mirko. Seba lubi powalczyć i pobiegać, ładnie strzela z dystansu. Szwagier miewa przebłyski, jak akurat mu się zachce, a właśnie przeciwko Interowi powinno mu się zachcieć.

SirRose

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2012, 10:22

Nie mam wątpliwości, że dziś motywacji naszym nie zabraknie. Mecze z Interem zawsze są elektryzujące. Wydaje mi się, że dziś dowiemy się czy faktycznie jest kryzys i okres gorszej formy, czy po prostu mamy problem zmobilizować się na słabszych przeciwników i staramy się oszczędzać siły.
Jesteśmy niewątpliwie faworytem tego spotkania, zwłaszcza biorąc pod uwagę brak kluczowych zawodników Interu. Mam nadzieję, że zobaczymy dziś zdecydowane zwycięstwo i piękną grę. Chciałbym widzieć Inter na kolanach :C

barti89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2012, 10:22

Dobrze prawi tutaj mati888. Ja dodam od siebie, że wg mnie inter ma cholernie ciężką do przejścia pomoc. Każdy z tej 3 + 2 wing backów może biegać do upadłego przez cały mecz. Myślę, że obrona jest dość przeciętna , Samuel ostatnie dobre mecze grał za Mourinho w Champions League, a trochę od tego czasu nie postarzał, Juan niedoświadczony a Ranocchia mało zwrotny więc tutaj dałbym Sebe no i chyba Mirko ( ew Nicklasa żeby porozbijał ich troche) Pomoc to stałe MVP moim zdaniem, Vidal zagra bankowo , niewiem jak Markiz czy jest gotowy żeby już na 100 % zagrać. Pomoc taka bo jednak doświadczenie i zgranie tych Panów to wielki atut , a poza tym każdy z nich już doskonale wie co znaczy mecz z Interem, i Markiz i Arturo potrafią z tymi najlepszymi zagrać kosmos więc liczę na nich. Obrona BBC, no i ten Lichy i Asa chociaż jeśli Rychu znowu nie zagra nic wielkiego to zacząłbym stawiac na kogoś Caceres/Isla. Co do wyniku to życzyłbym sobie 2-1 , trafią Seba i Markiz :)

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2012, 11:18

barti89 pisze:Obrona BBC, no i ten Lichy i Asa chociaż jeśli Rychu znowu nie zagra nic wielkiego to zacząłbym stawiac na kogoś Caceres/Isla.
Co w twoim mniemaniu oznacza "nie zagra nic wielkiego" ? Rozumiem, że chodzi tutaj o Lichtsteinera (albo jak kto woli Lichtensteinera). Co on niby wielkiego ma zagrać?

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 03 listopada 2012, 11:35

gucio_juve pisze:
barti89 pisze:Obrona BBC, no i ten Lichy i Asa chociaż jeśli Rychu znowu nie zagra nic wielkiego to zacząłbym stawiac na kogoś Caceres/Isla.
Co w twoim mniemaniu oznacza "nie zagra nic wielkiego" ? Rozumiem, że chodzi tutaj o Lichtsteinera (albo jak kto woli Lichtensteinera). Co on niby wielkiego ma zagrać?
Właśnie nic, niestety Conte jest w niego ślepo zapatrzony :/ Powtarzam po raz kolejny, że przy tej taktyce gość jest totalnie bezproduktywny w ofensywie!

Są nerwy, jest to uczucie w brzuchu. Nie ukrywam, że jestem bardzooo zaskoczony formą interu. Należy podejść do tego pojedynku z pełną koncentracją i determinacją. Widać już u nas na forum, że inter ma wyniki, nie lubię oglądać ich barw u nas.
Mamy optymalny skład do dyspozycji. Mamy atut własnego boiska. Możemy sobie świetnie wyklarować sytuację w tabeli, trzeba jednak wygrać. Remis mnie nie zadowoli, nie ukrywam. To jest wojna! O siły się nie martwmy, w środę nie gramy z Chelsea tylko z klubem, który jest młodszy od każdego z nas.

Liczę też, że nasi tifosi pokażą klasę pod względem dopingu i.... jakiejś oprawy wreszcie! :twisted:

Obrazek
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 03 listopada 2012, 11:49

Śniło mi się dzisiaj, że Mirko strzela gola :D Miejmy nadzieję, że był to proroczy sen ( choć nie pamiętam wyniku ;/ )

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Zablokowany