Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2012, 08:59

Tharp pisze:Dodatkowo, sluchajac tego co Bonnie mowi do mediow, czy czytajac to co Leonardo pisze na portalach spolecznosciowych, widac od razu, ze jego przywiazanie/szacunek/uczucie do Juventusu jest wieksze niz 80% (powaznie i bez hiperboli) reszty obecnych zawodnikow. Jestem w stanie faktycznie uwierzyc, ze kibicuje Juventusowi od dziecka, a fakt ze kiedys gral w primce interu pies tracal.
o to to to, to!
po Bonucu widać, że jest emocjonalnie związany z Juventusem, a 20 mln z jego sprzedaży to żaden interes, podobnie jak z Lichym. Leonardo po fali baboli zyskuje wiele sympatii, sam wiem jak to jest za młodu związać się z interem :prochno: nie każdy miał w życiu łatwy start.
Lichego i Bonuca kupiliśmy za ~30 mln, mamy sprzedać teraz ich szejkom za 40 mln? No way :stop: Castiel królem kosmitów.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2012, 09:01

Tharp pisze: dzieki Bogu nie masz nic wspolnego z podejmowaniem takich decyzji. Stawiam, ze gdyby Marotta wprowadzal w zycie twoje pomysly, to 7 miejsca z sezonow 09/10 i 10/11 bylyby dla nas szczytem marzen teraz
Całe szczęście, że nie słuchamy Twoich bo pewnie dalej siedzielibyśmy w SerieB...Przywiązanie do Juve itp...wychowanek Interu z miejsca pokocha Juve. Prędzej uwierze w numerologie...
pan Zambrotta pisze:Castiel królem kosmitów.
Naczelny troll wydał werdykt...Pogadaj z Lordem o polityce i samochodach. Tu Ci nie idzie. Nie wiem jak Ty, ale ja pracuje na tą czerwoną kartkę ile sił, ale Siewer i Oscar mają to w dupie...

Co z tego, że Bonucci się nieco poprawił. Jak komuś to wystarcza to :bravo: Na Juve to wciąż za mało. Podania do nikogo i przeciwnika w każdym meczu to mało.

Yoda666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 17 października 2012, 09:43

Castiel pisze: Co z tego, że Bonucci się nieco poprawił. Jak komuś to wystarcza to :bravo: Na Juve to wciąż za mało. Podania do nikogo i przeciwnika w każdym meczu to mało.
Pewnie Prandelli też się myli powołując Bonuca praktycznie zawsze na zgrupowania? Jeżeli dla Ciebie podstawowy obrońca aktualnego mistrza Włoch i aktualnych wicemistrzów Europy to pionek to nie mam pytań, ogarnij się chłopie. Oglądasz w ogóle mecze Juventusu czy oceniasz wszystkich po whoscored/livescore/etc? :doh:

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2012, 09:50

Yoda666 pisze:
Castiel pisze: Co z tego, że Bonucci się nieco poprawił. Jak komuś to wystarcza to :bravo: Na Juve to wciąż za mało. Podania do nikogo i przeciwnika w każdym meczu to mało.
Pewnie Prandelli też się myli powołując Bonuca praktycznie zawsze na zgrupowania? Jeżeli dla Ciebie podstawowy obrońca aktualnego mistrza Włoch i aktualnych wicemistrzów Europy to pionek to nie mam pytań, ogarnij się chłopie. Oglądasz w ogóle mecze Juventusu czy oceniasz wszystkich po whoscored/livescore/etc? :doh:
Od statystyk jest Alina.
Nie wiem czy sobie co niektózy zdają sprawę, ale co Bonuca to obecna taktyka jedynie niejako maskuje jego wady. Wiele się nie poprawił. W reprezentacji grają takim samym ustawieniem więc nie ma różnicy. Już Bruno Alves jest dużo lepszy. Tyle, że wiekowy...

Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2012, 11:19

blackadder pisze:
pumex pisze:
blackadder pisze:Pewnie nie wiele w tym prawdy, ale Bonucciego raczej nietrudno byłoby zastąpić i można próbować na tej pozycji Masiego gdy wróci z wypożyczenia.
Bez przesady. Masi wydaje się mieć potencjał, ale to jak na razie zdecydowanie za mało, żeby zastąpić ważny punkt mistrzowskiego Juve i reprezentacji Italii. Ludzie, ten Masi gra w Pro Vercelli - 20-tym klubie SerieB...
Dlatego napisałem "próbować". Młodzi obrońcy dostają szanse w ManU czy Barcelonie, dlaczego miałby nie pograć Masi. Raczej ciężko będzie mu się rozwijać w 20-tym klubie SerieB. Wydaje mi się że więcej dałoby mu trenowanie z naszymi obrońcami niż regularne(?) kopanie w jakimś Pro Vercelli.
Dostają szansę =/= grają na pełnej kuhwie cały sezon. Próbować w Pucharze Włoch to możemy, ale przy sprzedaży Bonu trzeba by kogoś znacznie lepszego niż dwudziestolatek, szczególnie, że stoper jest tak magiczną pozycją, że nawet największe kozaki gdzieś do 24-25 roku życia robią sporo błędów, niezależnie od tego, czy się nazywają Puyol, Terry, Hummels.

Tak jak już kilka osób zauważyło, jeśli sprzedawać, to ze sporym zyskiem, umożliwiającym godnego następce i dorzucenie mamony na napastnika.

Tharp

Nieprzeczytany post 17 października 2012, 13:06

Castiel pisze:
Tharp pisze: dzieki Bogu nie masz nic wspolnego z podejmowaniem takich decyzji. Stawiam, ze gdyby Marotta wprowadzal w zycie twoje pomysly, to 7 miejsca z sezonow 09/10 i 10/11 bylyby dla nas szczytem marzen teraz
Całe szczęście, że nie słuchamy Twoich bo pewnie dalej siedzielibyśmy w SerieB.
od kiedy za transfery odpowiedzialny jest Marotta, zgadzalem sie z prawie kazdym transferem (poza wyjatkami typu Ariaudo, Traore, Krasic, Elia, Bendtner...), co z reszta mozna wyczytac z moich archiwalnych postow. Z Bonucciego cieszylem sie jak dziecko, a teraz jestem przekonany ze wiele daje Juventusowi, tak na boisku, jak w szatni, jak i swoim nastawieniem do kibicow i ogolnie do klubu.
Castiel pisze: ..Przywiązanie do Juve itp...wychowanek Interu z miejsca pokocha Juve. Prędzej uwierze w numerologie...
Generalnie watpie zeby kogos specjalnie obchodzilo w co wierzysz, ale pozwole sobie cie uswiadomic, ze nie kazdy mlody pilkarz ktory jest za Juve, jest ostatecznie sprowadzany do naszej mlodziezowki, jak taki Giovinco. Po Bonucciego, urodzonego pod Rzymem, odezwal sie inter, a mlody Leo dla dobra kariery przeszedl tam, i tam sie wyszkolil, co nie znaczy ze nie mogl kibicowac Juventusowi od dziecka. Ja jestem w stanie uwierzyc, ze Bonucci nie sciemnia i nie podlizuje sie kibicom, tylko faktycznie ma bialoczarne serce. A jak powszechnie wiadomo, jam jest Tharp, wiec moje zdanie - dla odmiany - sie liczy.

dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2012, 14:15

Podobno interesujemy się jakimś 18-letnim Vietto (Racing), potwierdził to agent piłkarza. Oczywiście oprócz nas zainteresowanie również wyraziły inne czołowe ekipy. Stylem gry porównywany jest do Falcao, bardzo pozytywnie wypowiadał się o nim Diego Simeone, który gdy trenował Racing dał zadebiutować piłkarzowi w Lidze. Może warto ogarnąć temat, żeby nie powtórzyła się sytuacja podobna do tej z J. Rodriguezem (Porto).

Giovani

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2012, 14:20

Castiel pisze:
Yoda666 pisze:
Od statystyk jest Alina.
Nie wiem czy sobie co niektózy zdają sprawę, ale co Bonuca to obecna taktyka jedynie niejako maskuje jego wady. Wiele się nie poprawił. W reprezentacji grają takim samym ustawieniem więc nie ma różnicy. Już Bruno Alves jest dużo lepszy. Tyle, że wiekowy...
Skoro obecna taktyka maskuje jego wady, to jak możesz je dostrzec ?

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 31 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 17 października 2012, 14:21

Tharp pisze:Z Bonucciego cieszylem sie jak dziecko, a teraz jestem przekonany ze wiele daje Juventusowi, tak na boisku, jak w szatni, jak i swoim nastawieniem do kibicow i ogolnie do klubu.
Ekhem...
Il Fenomeno pisze:Mit baboli Leo? Serio? Z ostatnich dwóch miesięcy: Bo już nie będę wracał do zawalenia dwóch bramek z Hiszpanami i popisach w finale PW.
Ja rozumiem bronienie Quagliarelli, ale cieszenie się z 'Babolucciego'? 20 mln € to, patrząc na nasze sprzedaże z ostatnich kilku lat, fura kasy. Podbiłbym do 25 i nara Leo. Wróciłby Sorensen to i Bendtner miałby z kim pofapać. Same + :D
Giovani pisze:Skoro obecna taktyka maskuje jego wady, to jak możesz je dostrzec ?
Wysmaruj się kupą i połóż plackiem na ziemi. Zapewne kilka osób zwróci uwagę mimo kamuflażu :roll:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 17 października 2012, 15:53

jackop pisze:Ja rozumiem bronienie Quagliarelli, ale cieszenie się z 'Babolucciego'? 20 mln € to, patrząc na nasze sprzedaże z ostatnich kilku lat, fura kasy. Podbiłbym do 25 i nara Leo. Wróciłby Sorensen to i Bendtner miałby z kim pofapać. Same + :D
Wszystkim chłopakom chcącym sprzedać Leo i ściągnąć Sorensena/Masiego przypominam:

Glik>Masi, Sorensen

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2012, 16:05

Tharp pisze: A jak powszechnie wiadomo, jam jest Tharp, wiec moje zdanie - dla odmiany - sie liczy.
A, że jest durne to swoją drogą. Nawet mając czarno na białym będziesz się upierał o <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> Leosia. Dla mnie i wielu innych te błędy są ewidentne, Ty będziesz mówił, że to jakiś niesamowity zbieg okoliczności, a główny zainteresowany ma pecha. Mnie guzik obchodzi czy jest Juventino. Dostaje pieniądze i ma grać. Myślałby kto, że limit "pecha" już wykorzystał,a tu nawet nie ma połowy sezonu i Leoś nadal będzie nas "zaskakiwał" swoimi super umiejętnościami.

Tharp

Nieprzeczytany post 17 października 2012, 16:07

alina pisze:
jackop pisze:Ja rozumiem bronienie Quagliarelli, ale cieszenie się z 'Babolucciego'? 20 mln &#8364; to, patrząc na nasze sprzedaże z ostatnich kilku lat, fura kasy. Podbiłbym do 25 i nara Leo. Wróciłby Sorensen to i Bendtner miałby z kim pofapać. Same + :D
Wszystkim chłopakom chcącym sprzedać Leo i ściągnąć Sorensena/Masiego przypominam:

Glik>Masi, Sorensen
tja

A Bonucciemu zdarzaja sie babole, ale i tak jest spoko. :whistle:
Castiel pisze: Nawet mając czarno na białym będziesz się upierał o <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> Leosia.
bo faktycznie, w poprzednich wypowiedziach rzuciles jakimis niezaprzeczalnymi argumentami typu 'czarno na bialym'[/quote]
Castiel pisze: Dla mnie i wielu innych te błędy są ewidentne, Ty będziesz mówił, że to jakiś niesamowity zbieg okoliczności, a główny zainteresowany ma pecha..
A to juz jest bezczelne wkladanie mi brzydkich rzeczy do ust. Tobie nie wolno. Najwyrazniej sluchanie niszowego metalu zle na ciebie dziala.

EDIT:
ale, SKAr7, przeciez Marchisio to ninja i czlowiek widmo, on nic nie robi, powinismy go wymienic na Van der Vaarta :/
raz i dwa, jakby kto glupi byl
Ostatnio zmieniony 17 października 2012, 17:14 przez Tharp, łącznie zmieniany 1 raz.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2012, 16:20

alina pisze: Glik>Masi, Sorensen
Akurat teraz to o niczym nie świadczy, bo Glik, nie licząc głupiego karnego z Sampą, gra w Serie A po prostu dobrze. Nie wierzę, że to utrzyma, ale jeśli by daj Boże tak się stało, to Italowie będą nad nim fapać, prawie jak nad Lewandim.
Castiel pisze: Nawet mając czarno na białym będziesz się upierał o <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> Leosia. Dla mnie i wielu innych te błędy są ewidentne
W piłce nie ma czegoś takiego jak "czarno na białym", czego "ty i wielu innych"(ty i jackop? :prochno: ) najwyraźniej nie rozumiecie. Błędy są ewidentne i my, obrońcy Leosia to jak najbardziej przyjmujemy do wiadomości. Natomiast wy, hejterzy, zdajecie się nie zauważać, że Bonu nadrabia w innych rejonach to, co zawala tu. Wystarczy przejrzeć analizy taktyczne ludzi, którzy bardziej się znają na piłce od Ciebie i ode mnie- z co drugiej wynika, że to Leo jest trzecim najważniejszym piłkarzem dla taktyki Conte, po Pirlo i Vuciniciu. Nie profesor Barzagli, nie Super Giorgio, nie Gump, ani nie Awasomeoah, ale właśnie Bonu ma najwięcej zadań taktycznych spośród naszych obrońców. A "w co drugiej analizie" tylko dlatego, że jest jeszcze wykonujący tytaniczną i niewdzięczną pracę Marchisio

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2012, 20:58

SKAr7 pisze:
Arbuzini pisze: Można sobie przylukać na yt, że to całkiem kumaty zawodnik i powinien pasować do koncepcji
Może i można, ale co z tego, skoro w 99 na 100 przypadków będzie to świadczyło dokładnie o niczym?

Zawodnik w czasie meczu ma dotyka piłki kilkadziesiąt razy, wybranie kilku najlepszych z garści spotkań jest kompletnie niereprezentatywne. bla bla
Naprawdę? Nie pogrywaj sobie w ten sposób. Napisałem z coś innego:
Można sobie przylukać na yt, że to całkiem kumaty zawodnik i powinien pasować do koncepcji (a w meczach utwierdzić ;])
No, ale Ty zobaczyłeś dwa słowa "yt" i "zawodnik" w jednym zdaniu, zapaliła Ci się czerwona lampka w głowie i uderzyłeś w miłośnika kompilacji, bo tak przecież na forum trzeba. Przy okazji ucinając z cytatu dość istotne w kontekście słowa. Nieważne, że zostało to napisane w celu uświadomienia innych użytkowników, że Bonucci nie jest jedynym obrońcą na świecie, który potrafi wyprowadzać piłkę i da się go sensownie zastąpić pod względem ekonomicznym i sportowym. Ktoś odsyła do kompilacji - CZERWONY ALARM!

Natomiast fajną rzeczą na juvepoland jest akceptowanie filmików będących "anty-kompilacjami" zawodników, jako pełnowartościowych argumentów w dyskusji. To ci dopiero schizofrenia.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2012, 23:37

Arbuzini pisze: No, ale Ty zobaczyłeś dwa słowa "yt" i "zawodnik" w jednym zdaniu, zapaliła Ci się czerwona lampka w głowie i uderzyłeś w miłośnika kompilacji, bo tak przecież na forum trzeba. Przy okazji ucinając z cytatu dość istotne w kontekście słowa. Nieważne, że zostało to napisane w celu uświadomienia innych użytkowników, że Bonucci nie jest jedynym obrońcą na świecie, który potrafi wyprowadzać piłkę i da się go sensownie zastąpić pod względem ekonomicznym i sportowym. Ktoś odsyła do kompilacji
Blah. Żadna czerwona lampka mi się nie zapaliła, doskonale widziałem co napisałeś i potrafię to przeczytać dobrze. Po prostu skrytykowałem tylko pierwszą część, bo to mija się z celem. Jak ktoś chce sprawdzić, czy wymieniony przez Ciebie murzynek jest coś wart, powinien od razu przejść do punktu drugiego i obejrzeć mecz Montów, co najmniej 3, a najlepiej 10.
Arbuzini pisze:Natomiast fajną rzeczą na juvepoland jest akceptowanie filmików będących "anty-kompilacjami" zawodników, jako pełnowartościowych argumentów w dyskusji. To ci dopiero schizofrenia.
Gorąco Ci polecam moje pojechanie tego samego w temacie o Squadra Azzura. Zgadzam się z Tobą, ale widzę też źródło - pro-kompilacje są bardziej popularne, "starsze" i przez to zdążyły już być zjechane na forum od dołu do góry, również takimi casusami jak słynny już R.Quaresma. Te drugie po prostu jeszcze nie.

Jedynymi "kompilacjami" z YT jakie uznaję są "wszystkie dotknięcia piłki piłkarza z jednego meczu". Tylko to też mija się z celem w przypadku obrońców, bo dla nich 80% roboty to dobre ustawienie się przez pełne 90 minut, a nie tylko momenty przy piłce.

Zablokowany