Mercato (2012-2014)
- pan Zambrotta
- Juventino
o to to to, to!Tharp pisze:Dodatkowo, sluchajac tego co Bonnie mowi do mediow, czy czytajac to co Leonardo pisze na portalach spolecznosciowych, widac od razu, ze jego przywiazanie/szacunek/uczucie do Juventusu jest wieksze niz 80% (powaznie i bez hiperboli) reszty obecnych zawodnikow. Jestem w stanie faktycznie uwierzyc, ze kibicuje Juventusowi od dziecka, a fakt ze kiedys gral w primce interu pies tracal.
po Bonucu widać, że jest emocjonalnie związany z Juventusem, a 20 mln z jego sprzedaży to żaden interes, podobnie jak z Lichym. Leonardo po fali baboli zyskuje wiele sympatii, sam wiem jak to jest za młodu związać się z interem

Lichego i Bonuca kupiliśmy za ~30 mln, mamy sprzedać teraz ich szejkom za 40 mln? No way

- Castiel
- Juventino
Całe szczęście, że nie słuchamy Twoich bo pewnie dalej siedzielibyśmy w SerieB...Przywiązanie do Juve itp...wychowanek Interu z miejsca pokocha Juve. Prędzej uwierze w numerologie...Tharp pisze: dzieki Bogu nie masz nic wspolnego z podejmowaniem takich decyzji. Stawiam, ze gdyby Marotta wprowadzal w zycie twoje pomysly, to 7 miejsca z sezonow 09/10 i 10/11 bylyby dla nas szczytem marzen teraz
Naczelny troll wydał werdykt...Pogadaj z Lordem o polityce i samochodach. Tu Ci nie idzie. Nie wiem jak Ty, ale ja pracuje na tą czerwoną kartkę ile sił, ale Siewer i Oscar mają to w dupie...pan Zambrotta pisze:Castiel królem kosmitów.
Co z tego, że Bonucci się nieco poprawił. Jak komuś to wystarcza to

- Yoda666
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Pewnie Prandelli też się myli powołując Bonuca praktycznie zawsze na zgrupowania? Jeżeli dla Ciebie podstawowy obrońca aktualnego mistrza Włoch i aktualnych wicemistrzów Europy to pionek to nie mam pytań, ogarnij się chłopie. Oglądasz w ogóle mecze Juventusu czy oceniasz wszystkich po whoscored/livescore/etc? :doh:Castiel pisze: Co z tego, że Bonucci się nieco poprawił. Jak komuś to wystarcza toNa Juve to wciąż za mało. Podania do nikogo i przeciwnika w każdym meczu to mało.
- Castiel
- Juventino
Od statystyk jest Alina.Yoda666 pisze:Pewnie Prandelli też się myli powołując Bonuca praktycznie zawsze na zgrupowania? Jeżeli dla Ciebie podstawowy obrońca aktualnego mistrza Włoch i aktualnych wicemistrzów Europy to pionek to nie mam pytań, ogarnij się chłopie. Oglądasz w ogóle mecze Juventusu czy oceniasz wszystkich po whoscored/livescore/etc? :doh:Castiel pisze: Co z tego, że Bonucci się nieco poprawił. Jak komuś to wystarcza toNa Juve to wciąż za mało. Podania do nikogo i przeciwnika w każdym meczu to mało.
Nie wiem czy sobie co niektózy zdają sprawę, ale co Bonuca to obecna taktyka jedynie niejako maskuje jego wady. Wiele się nie poprawił. W reprezentacji grają takim samym ustawieniem więc nie ma różnicy. Już Bruno Alves jest dużo lepszy. Tyle, że wiekowy...
- Alfa i Omega
- Juventino
Dostają szansę =/= grają na pełnej kuhwie cały sezon. Próbować w Pucharze Włoch to możemy, ale przy sprzedaży Bonu trzeba by kogoś znacznie lepszego niż dwudziestolatek, szczególnie, że stoper jest tak magiczną pozycją, że nawet największe kozaki gdzieś do 24-25 roku życia robią sporo błędów, niezależnie od tego, czy się nazywają Puyol, Terry, Hummels.blackadder pisze:Dlatego napisałem "próbować". Młodzi obrońcy dostają szanse w ManU czy Barcelonie, dlaczego miałby nie pograć Masi. Raczej ciężko będzie mu się rozwijać w 20-tym klubie SerieB. Wydaje mi się że więcej dałoby mu trenowanie z naszymi obrońcami niż regularne(?) kopanie w jakimś Pro Vercelli.pumex pisze:Bez przesady. Masi wydaje się mieć potencjał, ale to jak na razie zdecydowanie za mało, żeby zastąpić ważny punkt mistrzowskiego Juve i reprezentacji Italii. Ludzie, ten Masi gra w Pro Vercelli - 20-tym klubie SerieB...blackadder pisze:Pewnie nie wiele w tym prawdy, ale Bonucciego raczej nietrudno byłoby zastąpić i można próbować na tej pozycji Masiego gdy wróci z wypożyczenia.
Tak jak już kilka osób zauważyło, jeśli sprzedawać, to ze sporym zyskiem, umożliwiającym godnego następce i dorzucenie mamony na napastnika.
- Tharp
od kiedy za transfery odpowiedzialny jest Marotta, zgadzalem sie z prawie kazdym transferem (poza wyjatkami typu Ariaudo, Traore, Krasic, Elia, Bendtner...), co z reszta mozna wyczytac z moich archiwalnych postow. Z Bonucciego cieszylem sie jak dziecko, a teraz jestem przekonany ze wiele daje Juventusowi, tak na boisku, jak w szatni, jak i swoim nastawieniem do kibicow i ogolnie do klubu.Castiel pisze:Całe szczęście, że nie słuchamy Twoich bo pewnie dalej siedzielibyśmy w SerieB.Tharp pisze: dzieki Bogu nie masz nic wspolnego z podejmowaniem takich decyzji. Stawiam, ze gdyby Marotta wprowadzal w zycie twoje pomysly, to 7 miejsca z sezonow 09/10 i 10/11 bylyby dla nas szczytem marzen teraz
Generalnie watpie zeby kogos specjalnie obchodzilo w co wierzysz, ale pozwole sobie cie uswiadomic, ze nie kazdy mlody pilkarz ktory jest za Juve, jest ostatecznie sprowadzany do naszej mlodziezowki, jak taki Giovinco. Po Bonucciego, urodzonego pod Rzymem, odezwal sie inter, a mlody Leo dla dobra kariery przeszedl tam, i tam sie wyszkolil, co nie znaczy ze nie mogl kibicowac Juventusowi od dziecka. Ja jestem w stanie uwierzyc, ze Bonucci nie sciemnia i nie podlizuje sie kibicom, tylko faktycznie ma bialoczarne serce. A jak powszechnie wiadomo, jam jest Tharp, wiec moje zdanie - dla odmiany - sie liczy.Castiel pisze: ..Przywiązanie do Juve itp...wychowanek Interu z miejsca pokocha Juve. Prędzej uwierze w numerologie...
- dp10
- Juventino
Podobno interesujemy się jakimś 18-letnim Vietto (Racing), potwierdził to agent piłkarza. Oczywiście oprócz nas zainteresowanie również wyraziły inne czołowe ekipy. Stylem gry porównywany jest do Falcao, bardzo pozytywnie wypowiadał się o nim Diego Simeone, który gdy trenował Racing dał zadebiutować piłkarzowi w Lidze. Może warto ogarnąć temat, żeby nie powtórzyła się sytuacja podobna do tej z J. Rodriguezem (Porto).
- Giovani
- Juventino
Skoro obecna taktyka maskuje jego wady, to jak możesz je dostrzec ?Castiel pisze:Od statystyk jest Alina.Yoda666 pisze:Pewnie Prandelli też się myli powołując Bonuca praktycznie zawsze na zgrupowania? Jeżeli dla Ciebie podstawowy obrońca aktualnego mistrza Włoch i aktualnych wicemistrzów Europy to pionek to nie mam pytań, ogarnij się chłopie. Oglądasz w ogóle mecze Juventusu czy oceniasz wszystkich po whoscored/livescore/etc? :doh:Castiel pisze: Co z tego, że Bonucci się nieco poprawił. Jak komuś to wystarcza toNa Juve to wciąż za mało. Podania do nikogo i przeciwnika w każdym meczu to mało.
Nie wiem czy sobie co niektózy zdają sprawę, ale co Bonuca to obecna taktyka jedynie niejako maskuje jego wady. Wiele się nie poprawił. W reprezentacji grają takim samym ustawieniem więc nie ma różnicy. Już Bruno Alves jest dużo lepszy. Tyle, że wiekowy...
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 31 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Ekhem...Tharp pisze:Z Bonucciego cieszylem sie jak dziecko, a teraz jestem przekonany ze wiele daje Juventusowi, tak na boisku, jak w szatni, jak i swoim nastawieniem do kibicow i ogolnie do klubu.
Ja rozumiem bronienie Quagliarelli, ale cieszenie się z 'Babolucciego'? 20 mln € to, patrząc na nasze sprzedaże z ostatnich kilku lat, fura kasy. Podbiłbym do 25 i nara Leo. Wróciłby Sorensen to i Bendtner miałby z kim pofapać. Same +Il Fenomeno pisze:Mit baboli Leo? Serio? Z ostatnich dwóch miesięcy: Bo już nie będę wracał do zawalenia dwóch bramek z Hiszpanami i popisach w finale PW.

Wysmaruj się kupą i połóż plackiem na ziemi. Zapewne kilka osób zwróci uwagę mimo kamuflażu :roll:Giovani pisze:Skoro obecna taktyka maskuje jego wady, to jak możesz je dostrzec ?

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Wszystkim chłopakom chcącym sprzedać Leo i ściągnąć Sorensena/Masiego przypominam:jackop pisze:Ja rozumiem bronienie Quagliarelli, ale cieszenie się z 'Babolucciego'? 20 mln € to, patrząc na nasze sprzedaże z ostatnich kilku lat, fura kasy. Podbiłbym do 25 i nara Leo. Wróciłby Sorensen to i Bendtner miałby z kim pofapać. Same +
Glik>Masi, Sorensen
- Castiel
- Juventino
A, że jest durne to swoją drogą. Nawet mając czarno na białym będziesz się upierał o <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> Leosia. Dla mnie i wielu innych te błędy są ewidentne, Ty będziesz mówił, że to jakiś niesamowity zbieg okoliczności, a główny zainteresowany ma pecha. Mnie guzik obchodzi czy jest Juventino. Dostaje pieniądze i ma grać. Myślałby kto, że limit "pecha" już wykorzystał,a tu nawet nie ma połowy sezonu i Leoś nadal będzie nas "zaskakiwał" swoimi super umiejętnościami.Tharp pisze: A jak powszechnie wiadomo, jam jest Tharp, wiec moje zdanie - dla odmiany - sie liczy.
- Tharp
tjaalina pisze:Wszystkim chłopakom chcącym sprzedać Leo i ściągnąć Sorensena/Masiego przypominam:jackop pisze:Ja rozumiem bronienie Quagliarelli, ale cieszenie się z 'Babolucciego'? 20 mln € to, patrząc na nasze sprzedaże z ostatnich kilku lat, fura kasy. Podbiłbym do 25 i nara Leo. Wróciłby Sorensen to i Bendtner miałby z kim pofapać. Same +
Glik>Masi, Sorensen
A Bonucciemu zdarzaja sie babole, ale i tak jest spoko.

bo faktycznie, w poprzednich wypowiedziach rzuciles jakimis niezaprzeczalnymi argumentami typu 'czarno na bialym'[/quote]Castiel pisze: Nawet mając czarno na białym będziesz się upierał o <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> Leosia.
A to juz jest bezczelne wkladanie mi brzydkich rzeczy do ust. Tobie nie wolno. Najwyrazniej sluchanie niszowego metalu zle na ciebie dziala.Castiel pisze: Dla mnie i wielu innych te błędy są ewidentne, Ty będziesz mówił, że to jakiś niesamowity zbieg okoliczności, a główny zainteresowany ma pecha..
EDIT:
ale, SKAr7, przeciez Marchisio to ninja i czlowiek widmo, on nic nie robi, powinismy go wymienic na Van der Vaarta

raz i dwa, jakby kto glupi byl
Ostatnio zmieniony 17 października 2012, 17:14 przez Tharp, łącznie zmieniany 1 raz.
- SKAr7
- Juventino
Akurat teraz to o niczym nie świadczy, bo Glik, nie licząc głupiego karnego z Sampą, gra w Serie A po prostu dobrze. Nie wierzę, że to utrzyma, ale jeśli by daj Boże tak się stało, to Italowie będą nad nim fapać, prawie jak nad Lewandim.alina pisze: Glik>Masi, Sorensen
W piłce nie ma czegoś takiego jak "czarno na białym", czego "ty i wielu innych"(ty i jackop?Castiel pisze: Nawet mając czarno na białym będziesz się upierał o <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> Leosia. Dla mnie i wielu innych te błędy są ewidentne

- Arbuzini
- Juventino
Naprawdę? Nie pogrywaj sobie w ten sposób. Napisałem z coś innego:SKAr7 pisze:Może i można, ale co z tego, skoro w 99 na 100 przypadków będzie to świadczyło dokładnie o niczym?Arbuzini pisze: Można sobie przylukać na yt, że to całkiem kumaty zawodnik i powinien pasować do koncepcji
Zawodnik w czasie meczu ma dotyka piłki kilkadziesiąt razy, wybranie kilku najlepszych z garści spotkań jest kompletnie niereprezentatywne. bla bla
No, ale Ty zobaczyłeś dwa słowa "yt" i "zawodnik" w jednym zdaniu, zapaliła Ci się czerwona lampka w głowie i uderzyłeś w miłośnika kompilacji, bo tak przecież na forum trzeba. Przy okazji ucinając z cytatu dość istotne w kontekście słowa. Nieważne, że zostało to napisane w celu uświadomienia innych użytkowników, że Bonucci nie jest jedynym obrońcą na świecie, który potrafi wyprowadzać piłkę i da się go sensownie zastąpić pod względem ekonomicznym i sportowym. Ktoś odsyła do kompilacji - CZERWONY ALARM!Można sobie przylukać na yt, że to całkiem kumaty zawodnik i powinien pasować do koncepcji (a w meczach utwierdzić ;])
Natomiast fajną rzeczą na juvepoland jest akceptowanie filmików będących "anty-kompilacjami" zawodników, jako pełnowartościowych argumentów w dyskusji. To ci dopiero schizofrenia.
- SKAr7
- Juventino
Blah. Żadna czerwona lampka mi się nie zapaliła, doskonale widziałem co napisałeś i potrafię to przeczytać dobrze. Po prostu skrytykowałem tylko pierwszą część, bo to mija się z celem. Jak ktoś chce sprawdzić, czy wymieniony przez Ciebie murzynek jest coś wart, powinien od razu przejść do punktu drugiego i obejrzeć mecz Montów, co najmniej 3, a najlepiej 10.Arbuzini pisze: No, ale Ty zobaczyłeś dwa słowa "yt" i "zawodnik" w jednym zdaniu, zapaliła Ci się czerwona lampka w głowie i uderzyłeś w miłośnika kompilacji, bo tak przecież na forum trzeba. Przy okazji ucinając z cytatu dość istotne w kontekście słowa. Nieważne, że zostało to napisane w celu uświadomienia innych użytkowników, że Bonucci nie jest jedynym obrońcą na świecie, który potrafi wyprowadzać piłkę i da się go sensownie zastąpić pod względem ekonomicznym i sportowym. Ktoś odsyła do kompilacji
Gorąco Ci polecam moje pojechanie tego samego w temacie o Squadra Azzura. Zgadzam się z Tobą, ale widzę też źródło - pro-kompilacje są bardziej popularne, "starsze" i przez to zdążyły już być zjechane na forum od dołu do góry, również takimi casusami jak słynny już R.Quaresma. Te drugie po prostu jeszcze nie.Arbuzini pisze:Natomiast fajną rzeczą na juvepoland jest akceptowanie filmików będących "anty-kompilacjami" zawodników, jako pełnowartościowych argumentów w dyskusji. To ci dopiero schizofrenia.
Jedynymi "kompilacjami" z YT jakie uznaję są "wszystkie dotknięcia piłki piłkarza z jednego meczu". Tylko to też mija się z celem w przypadku obrońców, bo dla nich 80% roboty to dobre ustawienie się przez pełne 90 minut, a nie tylko momenty przy piłce.