Afera Calcioscommesse

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2012, 16:41

a nie gramy 18 lub 19.12? kurda... szkoda, szkoda.
No cóż przynajmniej LE wygramy na bank!

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2012, 16:45

Szkoda tylko, że Conte wróci po meczach z Napoli, Lazio, Interem, Milanem i Torino :|

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 października 2012, 16:47

zawieszenie na 10 miesiecy - ŹLE
zawieszenie na 4 miesiace - ŹLE

Co za ludzie :roll:
No cóż przynajmniej LE wygramy na bank!
Proponuje baranka o sciane. Takiego mocnego, a najlepiej zeby ta sciana miala przykrecony jeszcze kaloryfer.

Obrazek
B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 05 października 2012, 16:53

Chyba należy uznać, że w porządku. Uniewinnienie było raczej i tak mało realne, a jakby nie patrzeć, karę skrócono o pół roku. Więc tak czy siak jest dużo lepiej, jeszcze w tym roku zobaczymy Antka na ławce.

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2012, 16:53

Jest jeszcze mozliwosc odwolania sie gdzies?
Z tego co udalo mi sie wyczytać to CONI jest obiektywną instytucją i w takim razie wyrok ten oznacza, ze Conte jednak winny jest niesportowego zachowania:/ Moze ktos obalic jakos tą tezę ?

KLIK ==>www
albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 października 2012, 16:56

Bartek88 pisze:Jest jeszcze mozliwosc odwolania sie gdzies?
Z tego co udalo mi sie wyczytać to CONI jest obiektywną instytucją i w takim razie wyrok ten oznacza, ze Conte jednak winny jest niesportowego zachowania:/ Moze ktos obalic jakos tą tezę ?
wyrok jest prawomocny. dalszych odwołań nie będzie.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2012, 17:01

Uprzedzę Lypsky'ego i rzeknę: znowu Gazzetta wiedziała o wszystkim wcześniej, niż sędziowie :lol:

Jest jak jest, lepsze 4 miesiące niż 10, ale jednak spory niesmak pozostaje, kiepski kabaret

Czekamy do 15-go na uzasadnienie. Coś czuję, że w nim będzie ciąg dalszy komedii

Obrazek
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 05 października 2012, 17:34

it doesn't matter pisze:zawieszenie na 10 miesiecy - ŹLE
zawieszenie na 4 miesiace - ŹLE

Co za ludzie :roll:
A co, według Ciebie to dobrze że mamy zawieszonego trenera i znów nadszarpniętą reputację? Dobre było by tylko uniewinnienie.
Bartek88 pisze:Z tego co udalo mi sie wyczytać to CONI jest obiektywną instytucją
Taaa FIGC też.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 października 2012, 17:48

Naucz sie czytac ze zrozumieniem. Nigdzie nie napisałem, ze dobrze, ze mamy zawieszonego. Tylko lepiej miec go zawieszonego na 4 miesiace niz na 10. A tutaj oczywiscie stekanie:

10 miesiecy - ŹLE, bo cały sezon
4 miesiace - ŹLE, bo po meczach z napoli, interem i milanem
Uniewinienie - tez byloby ŹLE, bo info tak czy siak poszło w swiat.

Pozatym chyba nie wierzyłes w uniewinnienie? Bo jezeli wierzyłes to gratuluje optymizmu i rózowych okularów przez ktore patrzysz na swiat.
Ostatnio zmieniony 05 października 2012, 17:52 przez D-Rose, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
GKS Katowice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2012, 17:52

No cóż, w obecnych okolicznościach trzeba przyjąć te 4 miesiące z ulgą. Co nie zmienia faktu, że cała sprawa to skandal i kpina. Mam nadzieję, że to ostatni taki przypadek. Swoją drogą to jak odpadniemy w grupie LM, cała praca Conte w zeszłym sezonie pójdzie się kochać, pnieważ nawet nie powącha atmosfery tych rozgrywek. Nie licząc trybun rzecz jana...

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 05 października 2012, 18:44

it doesn't matter pisze:Naucz sie czytac ze zrozumieniem. Nigdzie nie napisałem, ze dobrze, ze mamy zawieszonego. Tylko lepiej miec go zawieszonego na 4 miesiace niz na 10. A tutaj oczywiscie stekanie:
Wszystko zrozumiałem. Dla mnie i 10 i 4 to źle. Wiem, że to lepiej niż 10, ale dalej źle.
it doesn't matter pisze: Pozatym chyba nie wierzyłes w uniewinnienie? Bo jezeli wierzyłes to gratuluje optymizmu i rózowych okularów przez ktore patrzysz na swiat.
Co do moich różowych okularów w tej sprawie to:
moj post z 99 strony tego tematu pisze: Raczej bym się nie spodziewał za wiele po tej apelacji. Przecież prezydent CONI - Petrucci po rozprawie w drugiej instancji powiedział, że Juventus nie powinien krytykować sportowego wymiaru sprawiedliwości ( czyli tak jak by powiedział nam "zamknąć mordy" ). Potem stwierdził jeszcze, że rozumie Zemana i że on tylko powiedział na głos to, co wszyscy wiedzą ale się nie odzywają ( chodzi o ten tekst, że zawieszony trener nie powinien móc trenować normalnie drużyny ). Tak więc sami rozumiecie....
Więc nie cwaniacz z takimi tekstami.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2012, 19:32

Jak wydawali wyrok 10 miesięcy zawieszenia dla Conte, to onet i reszta szmatławców wsadziła info na główną jeszcze przed JP i SJ. Teraz ani widu, ani słychu :lol:

Odnośnie calciopoli: zadziwiające słowa Recoby

Obrazek
Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2012, 19:41

Czy jest cos takiego jak jeszcze odwolanie sie do UEFA od CONI ?

//EDIT:1
Nie ma, Bartku, tyle razy już było to tłumaczone, również Tobie.
A to przepraszam, ostatnio mam zaleglosci z czytaniem forum.
Ostatnio zmieniony 05 października 2012, 20:02 przez Bartek88, łącznie zmieniany 2 razy.

KLIK ==>www
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2012, 19:46

Bartek88 pisze:Czy jest cos takiego jak jeszcze odwolanie sie do UEFA od CONI ?
Nie ma, Bartku, tyle razy już było to tłumaczone, również Tobie. Ile można powtarzać, że FIGC jest częścią UEFA..?! Sprawę rozpatrywał TNAS przy CONI, która była sporem między FIGC i Conte, a nie FIGC i Juventusem, więc samo to dyskwalifikuje udział UEFY

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2012, 20:43

Z jednej strony to jakiś "sukces" ale z drugiej jednak pozostaje niedosyt że niewinny człowiek jest zawieszony na 4 miechy :( Jestem bardzo ciekaw uzasadnienia teog wyroku... :roll:

ODPOWIEDZ