Liga Europy 2012/2013

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 15:07

Zostały wylosowane grupy LE 12/13, a tu cisza.

Sporo tych grup, bo aż 12, ale jak tak na szybko je przeglądam, to mam wrażenie, iż na 4-ry włoskie zespoły 3 trafiły chyba na najmocniejsze grupy. Udinese zagra z L'poolem, Anzhy i Young Boys'ami. Napoli podejmie PSV, Dnipro i AEK Ateny. Lazio zmierzy się z Tottenhamem, Panathinaikosem oraz Mariborem. Inter ma prościej, bo zagra z Rubinem, Partizanem i jakimś Neftci Baku.
Wyraźnie nie mieli szczęścia Włosi w tym losowaniu. Teoretycznie najprościej ma chyba Atletico, które zagra Hapoelem, Victorią Pilzno i Academicą Coimbra

Edit:
Ooo, Beka mnie uprzedził

Obrazek
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 19:29

LE to już nie te emocje co LM. A ponieważ nie ma tam nawet polskich zespołów to zainteresowanie pewnie nie będzie duże. Choć jakiś meczyk w tv może obejrzę, ale praktycznie do półfinałów ekscytacji brak.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 04 października 2012, 18:35

Dzisiaj na TVN Turbo można obejrzeć Liverpool z Udinese.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2012, 23:47

Udinese po bardzo ciekawym i zywym meczu wywozi 3 punkty z Anfield Road, Lazio wygrywa 1-0 z Mariborem, inter tez zgarnal komplet na egzotycznej wyprawie. Tylko napoli sie nie popisalo, ale to bylo akurat do przewidzenia. Dla osob, ktore mocno dbaja o ranking UEFA, dobra kolejka :D Ja najbardziej ciesze sie, ze podopieczni Guidolina utarli nosa Angolom.

Obrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2012, 00:19

Rzeczywiście bardzo dobry mecz dla bezstronnego widza. Udinese zrobiło dobrą reklamę Serie A i to zarówno piłkarze jak i kibice, których było głośno słychać praktycznie przez cały mecz. Pod koniec jak wszedł Suarez znowu zacząłem myśleć jak bardzo w Juve brakuje kogoś takiego jak właśnie Urugwajczyk. Piękny gol z wolnego, mnóstwo akcji i praktycznie bezustanne stwarzanie zagrożenia pod bramką rywala. Może jak Liverpool będzie tak cieniować w lidze to Suarez dojdzie do wniosku, że dla trofeów warto trochę zejść z wymagań płacowych.

Obrazek
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2012, 00:24

Fajny mecz, zwłaszcza druga połowa. Di Natale :bravo:
Suarez zejdzie z wymagań płacowych? Możliwe, tylko dlaczego ma akurat wybrać Juve? Ech, kiedy w końcu doczekamy się jakiegoś kocura w ataku?

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2012, 03:17

Udinese chyba powoli wstaje z gleby. Pamiętam początek sezonu 10/11 też mieli bardzo kiepski, a później jechali równo z każdym, no ale wtedy skład na czele z Islą, Kwadwo, Armero w formie, Sanchezem i Toto mimo wszystko lepszym niż obecnie. Mam nadzieję, że chłopaki będą gotowe na Napoli i po pokonaniu Liverpoolu nie chodzą metr nad ziemią.

Co do Suareza - jest za dobry na Liverpool. :whistle:

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 05 października 2012, 10:49

Już dawno mówiłem ,że Suareza najbardziej bym chciał w Juve i ,że jest lepszy od Dżeko, Llorente itp. On jest napastnikiem jakiego nam brakuje i będę dalej stał przy swoim. Co do meczu to prawda, świetne widowisko. Udine pokazało pazurki. Szkoda ,że Napoli jako pierwsze przegrało mecz w pucharach z Włoskich drużyn (nie licząc kwalifikacji).

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 października 2012, 12:55

Zwycięstwa Udinese absolutnie się nie spodziewałem. Lazio i inter też zaliczyły dobre występy i co najważniejsze zdobyły komplet punktów. Tylko Napoli zawiodło, ale jest to spowodowane tym, że zwietrzyli swoje szanse w Serie A i postanowili odpuścić ten puchar drugiej kategorii.

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2012, 12:58

Nie spodziewałem się aż tak wysokiej porażki Napoli mimo rezerwowego składu. Udinese :bravo:

binio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2012, 13:04

No zarówno w LM jak i LE w tym sezonie nie można się wstydzić drużyn z Serie A. Zwłaszcza Udine pokazało się z dobrej strony we wczorajszym meczu, i kto wie czy to zwycięstwo nie było na miarę awansu, bo teraz LFC walczy z Andzy, a tu będzie też dla nich cięzko.

Obrazek
GKS Katowice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2012, 14:25

ewerthon pisze:Zwycięstwa Udinese absolutnie się nie spodziewałem. Lazio i inter też zaliczyły dobre występy i co najważniejsze zdobyły komplet punktów. Tylko Napoli zawiodło, ale jest to spowodowane tym, że zwietrzyli swoje szanse w Serie A i postanowili odpuścić ten puchar drugiej kategorii.
Też nie przypuszczałem, by słabe w lidze Udinese pokonało w Liverpoolu Angoli. dowodzi to jednak bardzo słabej obecnie ekipy The Reds, a nie siły klubu z Friuli.

Szkoda, że Napoli w odwrocie, bo był to mój główny faworyt po Juve do zwojowania czegoś w europejskich pucharach. Z drugiej strony może to tylko gorszy dzień, PSV to typowa drużyna pucharowa, więc rywal z górnej półki.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2012, 14:26

Z drugiej strony może to tylko gorszy dzień,
Mocno rezerwowy skład. Zresztą De Laurentis mówił, że olewają te rozgrywki, więc już nie róbcie jakiś wielkich rozkmin.

GKS Katowice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2012, 14:39

Marat87 pisze:
Z drugiej strony może to tylko gorszy dzień,
Mocno rezerwowy skład. Zresztą De Laurentis mówił, że olewają te rozgrywki, więc już nie róbcie jakiś wielkich rozkmin.
Teraz zerknąłem na skład i rzeczywiście...wypowiedzi Laurentisa nie słyszałem. Mimo to, przykra sprawa takie lanie, wynik idzie w świat, a potem rankingi Serie A tak wyglądają, jak wyglądają. Napoli się jednak nie dziwię, wyczuli swą zyciową szansę na scudetto.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2012, 14:45

Można się za to dziwić Udinese, że zagrali na maxa w tym marnym pucharze. W ich sytuacji ligowej i kadrowej powinni jednak oszczędzać siły na kolejne mecze Serie A. Widocznie jednak biznes to biznes a Anfield dobrym oknem wystawowym dla kolejnych piłkarzy, którzy zostaną sprzedani.

Zablokowany