Liga Europy 2012/2013
- pumex
- Juventino
Zostały wylosowane grupy LE 12/13, a tu cisza.
Sporo tych grup, bo aż 12, ale jak tak na szybko je przeglądam, to mam wrażenie, iż na 4-ry włoskie zespoły 3 trafiły chyba na najmocniejsze grupy. Udinese zagra z L'poolem, Anzhy i Young Boys'ami. Napoli podejmie PSV, Dnipro i AEK Ateny. Lazio zmierzy się z Tottenhamem, Panathinaikosem oraz Mariborem. Inter ma prościej, bo zagra z Rubinem, Partizanem i jakimś Neftci Baku.
Wyraźnie nie mieli szczęścia Włosi w tym losowaniu. Teoretycznie najprościej ma chyba Atletico, które zagra Hapoelem, Victorią Pilzno i Academicą Coimbra
Edit:
Ooo, Beka mnie uprzedził
Sporo tych grup, bo aż 12, ale jak tak na szybko je przeglądam, to mam wrażenie, iż na 4-ry włoskie zespoły 3 trafiły chyba na najmocniejsze grupy. Udinese zagra z L'poolem, Anzhy i Young Boys'ami. Napoli podejmie PSV, Dnipro i AEK Ateny. Lazio zmierzy się z Tottenhamem, Panathinaikosem oraz Mariborem. Inter ma prościej, bo zagra z Rubinem, Partizanem i jakimś Neftci Baku.
Wyraźnie nie mieli szczęścia Włosi w tym losowaniu. Teoretycznie najprościej ma chyba Atletico, które zagra Hapoelem, Victorią Pilzno i Academicą Coimbra
Edit:
Ooo, Beka mnie uprzedził

- francois
- Juventino
LE to już nie te emocje co LM. A ponieważ nie ma tam nawet polskich zespołów to zainteresowanie pewnie nie będzie duże. Choć jakiś meczyk w tv może obejrzę, ale praktycznie do półfinałów ekscytacji brak.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- bendzamin
- Redaktor
Udinese po bardzo ciekawym i zywym meczu wywozi 3 punkty z Anfield Road, Lazio wygrywa 1-0 z Mariborem, inter tez zgarnal komplet na egzotycznej wyprawie. Tylko napoli sie nie popisalo, ale to bylo akurat do przewidzenia. Dla osob, ktore mocno dbaja o ranking UEFA, dobra kolejka
Ja najbardziej ciesze sie, ze podopieczni Guidolina utarli nosa Angolom.

- Vimes
- Juventino
Rzeczywiście bardzo dobry mecz dla bezstronnego widza. Udinese zrobiło dobrą reklamę Serie A i to zarówno piłkarze jak i kibice, których było głośno słychać praktycznie przez cały mecz. Pod koniec jak wszedł Suarez znowu zacząłem myśleć jak bardzo w Juve brakuje kogoś takiego jak właśnie Urugwajczyk. Piękny gol z wolnego, mnóstwo akcji i praktycznie bezustanne stwarzanie zagrożenia pod bramką rywala. Może jak Liverpool będzie tak cieniować w lidze to Suarez dojdzie do wniosku, że dla trofeów warto trochę zejść z wymagań płacowych.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
Fajny mecz, zwłaszcza druga połowa. Di Natale
Suarez zejdzie z wymagań płacowych? Możliwe, tylko dlaczego ma akurat wybrać Juve? Ech, kiedy w końcu doczekamy się jakiegoś kocura w ataku?

Suarez zejdzie z wymagań płacowych? Możliwe, tylko dlaczego ma akurat wybrać Juve? Ech, kiedy w końcu doczekamy się jakiegoś kocura w ataku?
- Vincitore
- Juventino
Udinese chyba powoli wstaje z gleby. Pamiętam początek sezonu 10/11 też mieli bardzo kiepski, a później jechali równo z każdym, no ale wtedy skład na czele z Islą, Kwadwo, Armero w formie, Sanchezem i Toto mimo wszystko lepszym niż obecnie. Mam nadzieję, że chłopaki będą gotowe na Napoli i po pokonaniu Liverpoolu nie chodzą metr nad ziemią.
Co do Suareza - jest za dobry na Liverpool.
Co do Suareza - jest za dobry na Liverpool.

- Smok-u
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Już dawno mówiłem ,że Suareza najbardziej bym chciał w Juve i ,że jest lepszy od Dżeko, Llorente itp. On jest napastnikiem jakiego nam brakuje i będę dalej stał przy swoim. Co do meczu to prawda, świetne widowisko. Udine pokazało pazurki. Szkoda ,że Napoli jako pierwsze przegrało mecz w pucharach z Włoskich drużyn (nie licząc kwalifikacji).
- ewerthon
- Juventino
Zwycięstwa Udinese absolutnie się nie spodziewałem. Lazio i inter też zaliczyły dobre występy i co najważniejsze zdobyły komplet punktów. Tylko Napoli zawiodło, ale jest to spowodowane tym, że zwietrzyli swoje szanse w Serie A i postanowili odpuścić ten puchar drugiej kategorii.
- binio
- Juventino
No zarówno w LM jak i LE w tym sezonie nie można się wstydzić drużyn z Serie A. Zwłaszcza Udine pokazało się z dobrej strony we wczorajszym meczu, i kto wie czy to zwycięstwo nie było na miarę awansu, bo teraz LFC walczy z Andzy, a tu będzie też dla nich cięzko.

- GKS Katowice
- Juventino
Też nie przypuszczałem, by słabe w lidze Udinese pokonało w Liverpoolu Angoli. dowodzi to jednak bardzo słabej obecnie ekipy The Reds, a nie siły klubu z Friuli.ewerthon pisze:Zwycięstwa Udinese absolutnie się nie spodziewałem. Lazio i inter też zaliczyły dobre występy i co najważniejsze zdobyły komplet punktów. Tylko Napoli zawiodło, ale jest to spowodowane tym, że zwietrzyli swoje szanse w Serie A i postanowili odpuścić ten puchar drugiej kategorii.
Szkoda, że Napoli w odwrocie, bo był to mój główny faworyt po Juve do zwojowania czegoś w europejskich pucharach. Z drugiej strony może to tylko gorszy dzień, PSV to typowa drużyna pucharowa, więc rywal z górnej półki.
- GKS Katowice
- Juventino
Teraz zerknąłem na skład i rzeczywiście...wypowiedzi Laurentisa nie słyszałem. Mimo to, przykra sprawa takie lanie, wynik idzie w świat, a potem rankingi Serie A tak wyglądają, jak wyglądają. Napoli się jednak nie dziwię, wyczuli swą zyciową szansę na scudetto.Marat87 pisze:Mocno rezerwowy skład. Zresztą De Laurentis mówił, że olewają te rozgrywki, więc już nie róbcie jakiś wielkich rozkmin.Z drugiej strony może to tylko gorszy dzień,
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Można się za to dziwić Udinese, że zagrali na maxa w tym marnym pucharze. W ich sytuacji ligowej i kadrowej powinni jednak oszczędzać siły na kolejne mecze Serie A. Widocznie jednak biznes to biznes a Anfield dobrym oknem wystawowym dla kolejnych piłkarzy, którzy zostaną sprzedani.