Serie A 12/13 (6): JUVENTUS 4-1 Roma

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 września 2012, 17:39

Co jest złego w pewności siebie? Giovinco ma dopiero przebłyski, nieco zawodzi. Z drugiej strony w Parmie cała ofensywa opierała się na "atomowej mrówce". Wolny elektron, asystent, egzekutor, człowiek orkiestra. Podczas, gdy tutaj musi dopasować się do nowej mentalności, specyficznej taktyki, gry w defensywie i przede wszystkim współpracy z drugim napastnikiem. Wczoraj widac było chemie Vucinica z Matrim, gra na jeden kontakt, zgrywanie piłki tyłem do bramki. Sebastiane potrzebuje jeszcze czasu, aby zgrać się z nowymi kolegami. Możliwości technicznie ma ogromne, więc ewentualna współpraca ze Szwagrem mogłaby być dla nas zbawienna. Autentycznie wnerwia (musiałem ująć to w delikatnych słowach, bo regularmin forum jest strasznie rygorystyczny) lament forumowych płaczków pokroju pumexa i deszczowego. Widocznie w pupciach wam się poprzewracało, skoro za każdym razem szukacie dziury w całym i czepiacie się nawet cieszynek piłkarskich. Już nie wspomnę, że krytykowany przez was Giovinco po celebracji bramki zszedł z płotu, podziękował i utonął w objęciach Barzagliego.

Cały mecz oglądałem z bananem na zarumienionej mordzie. Po raz pierwszy podskoczyłem, kiedy Marchisio po raz kolejny jak Filip z Konopii w idealnym tempie wyszedł do prostopadłej piłki i wywalczył rzut wolny, który na bramkę zamienił Andrzej Pirlo. Następne gole były wyłacznie kwestią czasu i tak po raz kolejny z rzutu karnego trafił "El Guerrero", a następnie po idealnym ciasteczku odblokował się Matri.
Mamy NIESAMOWICIE wyrównany i szeroki skład. Już we wtorek możemy spodziewać się zupełnie innych skrajnych pomocników i prawdopodobnie inny zestaw napastników. Poważnie? Forumowe marudy macie jeszcze czelność narzekać? Obrzydliwe...

Stefan przypomina:
Obrazek
Do wtorku mamy wielkie powody do radości. Nie rozpatrujcie zmarnowanych sytuacji oraz rzekomo kontrowersyjnych cieszynek. Poluzujcie pasek, wsadzcie sobie łape w gacie i czekajcie na potknięcia rywali przy zimnym browarze. Ja właśnie tak zrobię i z niecierpliwością poczekam na mecz Interu z Fiorentiną.
Z pozdrowieniami:
Obrazek

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2012, 17:50

Nevermind pisze:Autentycznie wnerwia (musiałem ująć to w delikatnych słowach, bo regularmin forum jest strasznie rygorystyczny) lament forumowych płaczków pokroju pumexa i deszczowego. Widocznie w pupciach wam się poprzewracało, skoro za każdym razem szukacie dziury w całym i czepiacie się nawet cieszynek piłkarskich.
Super, misiu. A teraz zacytuję Ci moją wypowiedź:
"Fakt, nie lubię Giovinco, prawie tak, a może i bardziej ( :think: ) niż Vucinicia, ale jeśli strzela bramki, to chyba dobrze, nie? Jeśli wpisuje się na listę strzelców to dla mnie może za każdym razem pokazywać nawet ptaszka."

Więc.. Gdybyś dalej nie łapał , powtórzę prościej: NIE MAM NIC DO CIESZYNEK DZIOWINKA

Obrazek
Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 września 2012, 18:07

Możliwe, że napisał to deszczowy. Czepiasz się słowek, aby nabić kolejnego posta. Nie zmienia to jednak faktu, że jesteś największym płaczkiem i pesymistą na tym forum. Zgadzasz się?
Odpowiedź możesz zeedytować, dzięki misiek.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2012, 18:10

Nevermind pisze: fap fap fap
Wyluzuj, bo Ci się odciski zrobią.
Nawet jeśli wczoraj graliśmy z czymś, co nazywało się "Roma", to prezentowało się gdzieś na poziomie utrzymania. W trzeciej lidze. Polskiej.

Nie wiem, gdzie ty widzisz tę chemię. W nie zauważaniu dobrze ustawionych kolegów? W nie widzeniu miliona dziur w obronie tego czegoś w ciemnoczerwonych koszulkach?
Przed meczem myślałem, że będzie łatwo, ale że Tacconi mimo wszystko grzeszy pychą. Ale po tym co zobaczyłem wczoraj nie potrafię się cieszyć zwycięstwem, nawet jeśli to Roma, Zeman i Totti. Amatorzy z Rappresentativa Val D'Aosta zagrali z nami lepiej.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2012, 19:31

Kapitalna pierwsza połowa w wykonaniu Juve! Trzy bramy w 8 minut i jeszcze dwie popy do tego. Druga już nie była taka porywająca, co więcej było poprostu nudna. Zastanawia mnie fakt dlaczego w meczu kiedy prowadzimy 3:0 nie możemy dać szanse innym graczom niż podstawowym bo skoro oni mieli odpoczywać to niech odpoczywają, po co im te ogony? No chyba że wynik jest niepewny to rozumiem.

Napoli nie ustępuje.

FORZA JUVE!!

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2012, 23:43

tutaj co po nie którym w tyłkach sie po przewracało..sapiecie do Giovinco doslownie o wszystko.. nie strzela bramek? jest placz po co go kupowalismy, jest za maly, jest za slaby..jesli strzeli bramke to też źle bo albo cieszynka nie spasuje, albo że to byla zwykla dobitka i powinien był przelobować piłke nad bramkarzem i wejść z nią do bramki, albo że nie podbiegł odrazu do Barzagliego i nie wręczył mu odrazu bukietu kwiatów za tę cudowną asyste...rozumiem ze mozna za kimś nie przepadać, ale nie którzy tutaj przechodzą samych siebie..

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 października 2012, 01:19

SKAr7 pisze:
Nevermind pisze: fap fap fap
Wyluzuj, bo Ci się odciski zrobią.
Nawet jeśli wczoraj graliśmy z czymś, co nazywało się "Roma", to prezentowało się gdzieś na poziomie utrzymania. W trzeciej lidze. Polskiej.
Gra się tak jak przeciwnik pozwala. Roma postawiła na otwarty futbol, szaleńcze ataki i zapłaciła za to wysoką cene. Nie mam zamiaru rozpaczać nad jakością gry naszych rywali i lekceważyć wagi naszej wygranej. Szczerze mówiąc mam to w pupie. Drażnią mnie z kolei marudzenie i pesymistyczne wizje końca świata. Spoko pumex wiecznie narzeka, przewiduje najgrosze, lecz czasami skrobnie coś ciekawego. Tymczasem puste posty i komentarze deszczowego nigdy nic nie wnoszą do dyskusji, zero kontruktywnej polemiki. Poważnie jest zbyt dobrze, więc wielu z was doszukuje się dziury w całym. Kibice innych drużyn chcieliby mieć takie problemy jak My.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 października 2012, 10:15

Obrazek
:D
zdjęcie wyraża więcej niż 1000 słów.

Zeman musi się jeszcze wiele nauczyć - jak być trenerem, oraz jak być człowiekiem.Szkoda straconych bramek, brakło mi punktów w fantasy lidze :prochno:

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 października 2012, 11:43

SKAr7 pisze:Przed meczem myślałem, że będzie łatwo, ale że Tacconi mimo wszystko grzeszy pychą. Ale po tym co zobaczyłem wczoraj nie potrafię się cieszyć zwycięstwem, nawet jeśli to Roma, Zeman i Totti. Amatorzy z Rappresentativa Val D'Aosta zagrali z nami lepiej.
To ja nie wiem jak powinniśmy wygrać żeby wszyscy byli zadowoleni. Źle, bo rywale grali słabo, wygramy jedną bramką, źle bo wymęczone :roll:
Zgadza się, że Roma miała wielkie dziury w formacjach, w zasadzie cały środek marnie, obrona też. Nie zmienia to faktu, ze Juve grało wielki mecz, nie wiem co jeszcze Juventus powinno pokazać, by zadowolić niektórych.

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 października 2012, 12:06

Dla mnie najważniejsze są 3 punkty, a jeśli do tego strzelamy przeciwnikowi 4 bramki to już w ogóle jest git. W poprzednim sezonie mieliśmy sporo remisów, nawet z leszczami. W tym jak do tej pory komplet zwycięstw i jeden remis z zawsze groźną Fiorentiną. Naprawdę nie ma co narzekać, wciąż jesteśmy niepokonani.

badecki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 października 2012, 13:55

Zdenek w Juvelandii i słodka zemsta ze strony Juventino.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 października 2012, 14:00

Nie będę sie rozpisywał na temat meczu, ale mam dziwne przeczucie, ze bedzie powtórka z soboty, jesli chodzi oczywiscie o wynik. Ogladalem 2 mecze Ukaincow w tym sezonie i jedyne co mi sie rzucilo w oczy to ich zabojcze kontry i nie do konca zgrana defensywa, mowi wam to cos ? :P

Bedzie dobrze.

edit: nie ten temat :doh:

Obrazek
juvello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 października 2012, 15:29

A możę wie ktoś dlaczego wszystkie flagi były odwrócone do góry nogami ??
jakiś protest?

FORZA JUVENTUS
Hoffman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 października 2012, 15:31

paradosso

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2012, 00:50

pytanie rodem z kategorii "ludzkie dramaty" ale muszę je zadać: przez te wszystkie integracje i inne studenckie libacje nie mogłam obejrzeć meczu Juve z Romą a baaaaardzo zależałoby mi, żeby to nadrobić (co ja się o nim nasłuchałam, ho-ho!) :> wie ktoś może gdzie/jak mogę to zobaczyć/ściągnąć/cokolwiek innego byle nasycić oczy grą chłopaków?

(oczywiście beton z Violą widziałam od początku do końca, a TAKI mecz musiałam przegapić :? )

Zablokowany