Serie A 12/13 (6): JUVENTUS 4-1 Roma

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 września 2012, 21:41

ewerthon pisze:Nie widziałem jeszcze wszystkich zespołów, ale zaryzykuję stwierdzenie, że Roma ma najgorszą obronę w Serie A. Moje przewidywania przedmeczowe się sprawdziły, norma 8)
Ja to prawie spropsuję. Jest jeszcze Pescara.
Tylko "słabość" obrony Romy to bardziej kwestia taktyki niż umiejętności zawodników. Jeśli gra się "zemanem", to trzeba przejąć środek pola, inaczej kończy się tak jak kończy. A my środka pola nie oddajemy.

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 września 2012, 21:41

No, no piękny wynik. Roma nie istnieje, obronę mają katastrofalną i mam nadzieję, że będzie pogrom.

Jako, że mam troche słabego streama to nie widziałem dokładnie sytuacji z faulem na Marchisio i sytuacji z karnym. Moje pytanie jest proste. Był faul na Claudio? I czy w tej drugiej sytuacji należał nam się karny?

W drugiej połowie oczekuję przede wszystkim zmian w środku pola, po ty by Vidal czy Claudio odpoczęli przed Szachtarem. Pogba, Marrone czy nawet Isla czekają na swoją szansę.

Obrazek
Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 września 2012, 21:42

Wejść powinien Bendtner za Vucinica, Pogba za kogos z MVP i Isla za Caceresa.

Forza Juve!
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

A tak co poniektórzy płakali i doszukiwali się obniżki formy po meczu z Violą ;)

A tak na serio jak tu nie kochać Juventusu ?

Po tylu latach upokorzeń, opluwania ze wszystkich stron znowu jesteśmy na szczycie i robimy z przeciwnikami co chcemy.

Achh wraca mentalność starego Juve, tego z Del Piero, Nedvedem, Treze czy Zidanem.

Piękny mecz i piękna pierwsza połowa. Mam nadzieje, że skończy się przynajmniej na 5:0 bo przecież jakiś progres z poprzednim sezonem musi być nie ? :)

Ostatnio zmieniony 29 września 2012, 21:43 przez Sila Spokoju, łącznie zmieniany 1 raz.

Nedved1983

Juventino
Juventino

Roma to jakaś parodia. poziom primavery. archaiczna piłka. powinni sprawdzić papiery zemana, powinien się zgłosić do Antonio na kurs trenerski :D
3:0 do przerwy, defensywa rywala prawie w całości ma już kartki. czas na zmienników, wt wtorek gramy jedno z ważniejszych spotkań. Pogba, Marrone i Seba( poligon doświadczalny w sam raz dla niego) na boisko.

a tekst o romie jako rywalce w walce o scudetto... :rotfl: :rotfl: :rotfl:

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 września 2012, 21:43

Łukasz pisze:Odwieczny wróg - Roma, odwieczny wróg - Zeman. Pirlo i Matri strzelają, a ja nie obejrzałem pierwszej połowy... Jest aż tak dobrze?
Jest aż tak tragicznie po stronie Romy. Pirlo ma tyle miejsca, że nawet gdyby miał przyjęcie piłki na poziomie Rasiaka to i tak zdążyłby się odwrócić, wypatrzeć kolegę i posłać ze 2 piłki dłubiąc jeszcze przy tym w nosie. Roma to jeden wielki dramat. Chievo potrafiło naciskać na Pirlo i pozostałych, a "piłkarze" Zemana nie wiedzą nawet jak się nazywają.

Obrazek
mixery

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

O tak, jedziemy ich do spodu.. niech Zeman ma nauczkę.

Nasz zespół niesamowicie zmotywowany, potencjał jest wielki i myślę że już do końca nie odpuszczą. Nie ma co szukać słabości, bo jest pięknie jak na razie.

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Dobrze idzie. Vucinić niewidoczny przez pierwszą część połowy, kilka strat, ale później jakby się ogarnął i zaczął grać lepiej. Ogólnie drużyna gra dobrze, fajnie, że po słabym meczu z Violą jest taka reakcja. Dzisiaj może się podobać nawet MATRI :shock:

squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

"Gdyby zamiast Buffona w bramce Juventusu powiesić ręcznik z jego podobizną, nadal mielibyśmy 3:0" - mistrz!

Forza!

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 września 2012, 21:44

Giovinco na boisko :) :happy:

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 29 września 2012, 21:45

Goowno prawda z tym, że to roma gra tak słabo. Przecież u nas nawet Chiellini robi 2/3 piłkarzy na biegu i podaje piłkę. Jesteśmy po prostu na każdej pozycji lepsi i tyle. A taktyka rzymian jeszcze ich samych dobija.
Nic nie grają, bo im nie pozwalamy.
Na początku trochę się stawiali, czyli jednak coś tam potrafią.
Ostatnio zmieniony 29 września 2012, 21:45 przez mateelv, łącznie zmieniany 1 raz.

baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Sorek21 pisze:Mamy to co chcieliśmy. Dziś po prostu gramy dobrą piłkę do przodu a nie jak ostatnio.

Proponuję zmiany zaraz po przerwie.
Bendtner za Mirko
Isla za Caceresa
Marrone za Bonu
Ja bym tylko w tych zmianach uwzględnił zamiast Isla - Caceres to Pogba - Pirlo :)

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Łukasz@ Jest lepiej niż dobrze, jest FENOMENALNIE. Niby pewnym było, że Roma to pionki w obronie, ale sposób w jaki odbieramy im piłke i wygrywamy środek pola jest wręcz podręcznikowy. Dla mnie MoM to Chiellini- gra nieziemsko w defensywie, dużo przechwytów i to już na środku boiska. Miodzio. A reszta? Jeżeli reszta grałaby w taki sposob w kazdym meczu to nie ma rywala ktorego moglibysmy sie obawiac. No ale to Roma- poziom jej obrony to Serie B. Max.
Matri- :bravo: Wszystko co wymagać od wysuniętego napastnika dostajemy dziś od niego.
Vucinic- najsłabszy. Ciekawe czego pienił sie do Bonucciego.
Caceres solidnie w defie, w przodzie pare razy sie pojawił no ale to też przecież nie dziwota, że typowy BW nie jest.
De Ceglie super.

Donnie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 września 2012, 21:46

Łukasz pisze:Odwieczny wróg - Roma, odwieczny wróg - Zeman. Pirlo i Matri strzelają, a ja nie obejrzałem pierwszej połowy... Jest aż tak dobrze?
Gramy dobrze, to fakt, ale też nie wyobrażałem sobie, że można grać tak słabo, jak obrona Romy :-D Oni są jak dzieci we mgle, kompletnie nie wiedzą co robić. Ustawiają się gdzieś na 30-40 metrze, wtedy leci długa piła za ich plecy, a oni nagle zdziwieni, że tam z tyłu wyrósł nagle zawodnik Juve i trzeba wracać. Tak to grają na orliku starsi faceci, którym się już nie chce zbytnio biegać, przeciwko niedoświadczonym gimnazjalistom :-D

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 września 2012, 21:46

Jest niezle. Momentami nawet przy tym niemrawym pressigu, ale jedak pressingu, potrafimy wyprowadzic akcje z wlasnej polowy. Pirlo zaczal cos grac i nie mowie tutaj o wolnym, z ktorego strzelil bramke, ale o sposob rozgrywania. Nie rzuca juz tylko pilki na bok, ale takze czasami zamrkuje strzal, czasami balansem sie uwolni, czasami przedrybluje rywala. Matri biega i walczy, chociaz nie gra szalu i moim zdaniem w formie nie jest, to jednak trzeba mu oddac, ze umie sie znalezc w polu karnym. Vidal troche bardziej statycznie dzisiaj (chociaz tez popisal sie fantastyczna asysta przy golu Matriego), ale za to Marchisio gra swietnie - wbiega w pole karne raz za razem, dobrze rozumie sie z De Ceglie, biega i walczy.

Nie podoba mi sie chaos. Mecz prowadzimy w bardzo wysokim tempie a czasami przydaloby sie zwolnic. Chcialbym, zebysmy strzelili 4 bramke po przerwie i spokojnie dowiezli ten wynik do konca.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Zablokowany