Ekstraklasa 2019/2020

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2012, 21:42

Vimes pisze:Makuszewski przeszedł do Tereka Grozny i podpisał trzyletni kontakt: "Transfer potwierdzony! Makuszewski z Jagiellonii w Tereku Groznym". Ciekawy piłkarz, mam nadzieję, że zniknie z radarów.
Coś mi mówi, że raczje powinien sobie rezerwować miejsce obok Polczaka na ławce. Konkurencja na każdej pozycji jest tam ogromna. Ale chłopak talent ma, liczę na niego.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2012, 08:33

Skorupski udowodnił w weekend jak nadaje się w tym momencie do kadry. Od czasu wpadek Pawełka w Wiśle czy Cabaja w Cracovii, nie widziałem podobnego babola...

Zaskoczył mnie po raz kolejny Widzew. Czwarty mecz, czwarte zwycięstwo... a przed sezonem wszyscy się śmiali z transferów tego zespołu. Trener poskładał to nieźle i Widzew może spokojnie w tym sezonie usadowić się w środku tabeli.

Zaskakująco słabo gra Wisła, ale... Z jednej strony straszna tam bida w składzie się wydaje. Probierz ni ma za bardzo kim grać. Z drugiej strony i tak zespół zakończy w czubie tabeli, taka nasza ekstraklasa...

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2012, 14:40

steru pisze:Skorupski udowodnił w weekend jak nadaje się w tym momencie do kadry. Od czasu wpadek Pawełka w Wiśle czy Cabaja w Cracovii, nie widziałem podobnego babola...
Oj tam nie przesadzaj :) A Wojtusia w akcji widziałeś? :wink:
steru pisze:Zaskakująco słabo gra Wisła, ale... Z jednej strony straszna tam bida w składzie się wydaje. Probierz ni ma za bardzo kim grać. Z drugiej strony i tak zespół zakończy w czubie tabeli, taka nasza ekstraklasa...
Jeśli Probierz się nie uda, do Krakowa przyjdzie Smuda. Ponoć coś jest na rzeczy.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2012, 14:52

francois pisze:Oj tam nie przesadzaj :) A Wojtusia w akcji widziałeś? :wink:
Widziałeś, widziałeś - babol. Co nie zmienia faktu że umiejętnościami wciąga Skorupskiego nosem... Problem może być w jego psychice, czasem wydaje się zbyt pewny siebie i zarozumiały. Jak wyjdzie z założenia że podstawowe miejsce w bramce mu się należy, to może się to dla niego skończyć źle.
francois pisze:Jeśli Probierz się nie uda, do Krakowa przyjdzie Smuda. Ponoć coś jest na rzeczy.
Smuda po Euro jest spalony i nie sądzę żeby ktoś w Polsce zaproponował mu w najbliższym czasie robotę. Nawet Cupiał. Poza tym Probierz jest dobrym szkoleniowcem jak na nasze warunki. Problemem Wisły jest marny skład i brak pieniędzy. Teraz to nawet nie stać jej na zwolnienie Probierza. Osobiście wierzę, że to tylko przejściowe problemy, tak jak w Realu :whistle:

szycha21

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 września 2012, 14:57

steru pisze: Smuda po Euro jest spalony i nie sądzę żeby ktoś w Polsce zaproponował mu w najbliższym czasie robotę. Nawet Cupiał. Poza tym Probierz jest dobrym szkoleniowcem jak na nasze warunki. Problemem Wisły jest marny skład i brak pieniędzy. Teraz to nawet nie stać jej na zwolnienie Probierza. Osobiście wierzę, że to tylko przejściowe problemy, tak jak w Realu :whistle:
Czy ja wiem... :think: drużyny z ekstraklasy potwierdziły już wielokrotnie że nie znają się na piłce i podejmują takie decyzje, że gorszych już by się chyba nie dało. Ja tam 'wierze' w głupote prezesów i uważam, że Smuda nieddługo znajdzie prace

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2012, 16:57

steru pisze:Skorupski udowodnił w weekend jak nadaje się w tym momencie do kadry.
w tym momencie mamy Szczęsnego i Tytonia w bramce w kadrze, może Skorupski na teraz nie jest odpowiednim kandydatem nr. 1 jako bramkarza kadry, ale na pewno takie treningi z reprezentacji dużo by mu dały i być może wzmocniło go psychicznie na boisku. Wole żeby to miejsce nr 3 zajął młody bramkarz który może się rozwinąć (a nóż widelec będziemy mieć kolejnego dobrego bramkarza) niż Fabiańskiego który nie wiem co w niej robi .. dalej chyba jest młody zdolny .. :lol: . A co do samego Skorupskiego to ma papiery na dobre granie, żeby tylko dobrze pokierował karierą, bo mam wątpliwości co do kierunku Sandomierskiego który też przecież był w kadrze :whistle: ale na ten moment Skorupskiemu przychodzi tylko zapier .. na treningach bo ma czego się uczyć. Kończąc .. Wole nieukształtowanego Skorupskiego niż jakiegoś Fabiańskiego bez jaj jako nr3
steru pisze:Zaskoczył mnie po raz kolejny Widzew. Czwarty mecz, czwarte zwycięstwo... a przed sezonem wszyscy się śmiali z transferów tego zespołu. Trener poskładał to nieźle i Widzew może spokojnie w tym sezonie usadowić się w środku tabeli.
Widzew może nie wytrzymać na dystansie, dlatego myślę że skończą w środku tabeli (co i tak bedzie postrzegane w Łodzi jako bardzo dobry wynik) . A co do śmiechu przed sezonem .. Więcej się słyszało o ich problemach z finansami niż transferach :P

Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2012, 17:53

jak na razie pierwsza połowa meczu w Poznaniu to świetny mecz :ok: aż się wierzyć nie chcę,że to polska liga,a jednak

Pogoń gra świetnie,wysokim pressingiem i ofensywnie,ba to Pogoń prowadzi grę a nie Amica.

a Edi jest fenomenem na skalę światową :think:

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2012, 18:02

Antek666 pisze: a Edi jest fenomenem na skalę światową :think:
Fenomenem to jest Gikiewicz ze Śląska. Facet, który mógł być każdym ale nie napastnikiem, a jednak. No i ten Gikiewicz właśnie zapewnił dziś Śląskowi trzy ważne punkty, a mógł ustrzelić hattricka nawet.

Idę na drugą połowę Lecha. W końcu obejrzę w akcji tego Węgra o dziwnym nazwisku.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2012, 19:12

Z perspektywy meczu Pogoń remis. Zwycięski remis :). Bardzo ciężko się grało, jeszcze czerwo dla Ediego. Ale mogłoby jej nie być Siejewicz przegiął z tą 1 żółtą. Nie lubię tego sędziego, często coś skaszani w meczu. A i za remis muszę też podziękować Bartkowi Ślusarskiemu :bravo: - wybornie zmarnowana 10000% sytuacja :D .

Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2012, 21:04

deszczowy pisze:
Antek666 pisze:a Edi jest fenomenem na skalę światową :think:
Fenomenem to jest Gikiewicz ze Śląska. Facet, który mógł być każdym ale nie napastnikiem, a jednak. No i ten Gikiewicz właśnie zapewnił dziś Śląskowi trzy ważne punkty, a mógł ustrzelić hattricka nawet.
Ty się śmiejesz z Gikiewicza a Fornalik już pewnie myśli go powołać na Anglię :prochno:
Elo Vidal:) pisze:Z perspektywy meczu Pogoń remis. Zwycięski remis :). Bardzo ciężko się grało, jeszcze czerwo dla Ediego. Ale mogłoby jej nie być Siejewicz przegiął z tą 1 żółtą. Nie lubię tego sędziego, często coś skaszani w meczu. A i za remis muszę też podziękować Bartkowi Ślusarskiemu :bravo: - wybornie zmarnowana 10000% sytuacja :D .
No remis można,trzeba powiedzieć,że zwycięski dla Pogoni :ok: tym bardziej że pół godziny grali w 10-tkę.Dokładnie,ta pierwsza żółta dla Ediego to nieporozumienie i spory błąd sędziego.Tonev ok był tam faulowny(przez innego piłkarza Pogoni) i sam skoczył z łapami i pchnął lekko wpierw bodajże tego Japończyka a później Ediego też,który naprawdę łagodnie podszedł do niego i mu tylko tłumaczył by się uspokoił.Ale nic to,ważny punkcik.Nooo Ślusarskiemu to niech tam podeślą jakąś bombonierkę za te pudło:D

Doczekaliśmy się Pogoni naprawdę walczącej.

juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 października 2012, 19:13

Dzis Lech nie da rade z Jagielonia.
Slabo graja i Jaga jest grozna z kontry.

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 listopada 2012, 16:31

Legia w wysmienitym stylu popsuła poznanskim słowikom Swieto Narodowe! ;)

Amicą Wronki jestescie od lat... :dance:

Obrazek
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 listopada 2012, 17:29

Lech pokazał niezłą oprawę ale dzisiaj to oni tańczyli dla Legii :prochno:
Po pierwszej połowie spodziewałem się, że będzie powtórka z Wrocławia ale Lech zdobył tego honorowego gola. W sumie, gdyby Ślusarski potrafił grać w piłkę to ten mecz mógłby się skończyć zupełnie inaczej.......

A wczoraj wywaliło prąd na blaszaku na Konwiktorskiej i mecz zaczął się półtorej godziny później niż planowano :smile:

Szaq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 listopada 2012, 18:50

Pan Mietek pisze: A wczoraj wywaliło prąd na blaszaku na Konwiktorskiej i mecz zaczął się półtorej godziny później niż planowano :smile:
Prąd wywaliło gdzieś na osiedlu pod stadionem. Stadion ma awaryjne zasilanie i wszystko normalnie działało. Problem w tym, że wozy telewizji nie miały awaryjnego zabezpieczenia, dlatego mecz się opóźnił.

oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 listopada 2012, 21:27

Pan Mietek pisze:Lech pokazał niezłą oprawę ale dzisiaj to oni tańczyli dla Legii :prochno:
http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 3331_n.jpg

http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 8347_n.jpg

heh ciekawie ciekawie 30 minut 0-3. Cieszyłem się z wczorajszego remisu Górnika, Jestem szczęśliwy z 3 punktów w Poznaniu, dawno tam nie wygraliśmy.

Wawrzyn :whistle:

Bardzo nie ciekawie w Bełchatowie i na Podbeskidziu tych drugich trochę mi szkoda, jednak graja kompletne dno i nie ma się co dziwić. Walka o mistrza pewnie potrwa do samego końca to te dwie degradacje już dziś można powiedzieć, że są nieuniknione.

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
ODPOWIEDZ