Ekstraklasa 2019/2020
- francois
- Juventino
Coś mi mówi, że raczje powinien sobie rezerwować miejsce obok Polczaka na ławce. Konkurencja na każdej pozycji jest tam ogromna. Ale chłopak talent ma, liczę na niego.Vimes pisze:Makuszewski przeszedł do Tereka Grozny i podpisał trzyletni kontakt: "Transfer potwierdzony! Makuszewski z Jagiellonii w Tereku Groznym". Ciekawy piłkarz, mam nadzieję, że zniknie z radarów.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- steru
- Qualità Juventino
Skorupski udowodnił w weekend jak nadaje się w tym momencie do kadry. Od czasu wpadek Pawełka w Wiśle czy Cabaja w Cracovii, nie widziałem podobnego babola...
Zaskoczył mnie po raz kolejny Widzew. Czwarty mecz, czwarte zwycięstwo... a przed sezonem wszyscy się śmiali z transferów tego zespołu. Trener poskładał to nieźle i Widzew może spokojnie w tym sezonie usadowić się w środku tabeli.
Zaskakująco słabo gra Wisła, ale... Z jednej strony straszna tam bida w składzie się wydaje. Probierz ni ma za bardzo kim grać. Z drugiej strony i tak zespół zakończy w czubie tabeli, taka nasza ekstraklasa...
Zaskoczył mnie po raz kolejny Widzew. Czwarty mecz, czwarte zwycięstwo... a przed sezonem wszyscy się śmiali z transferów tego zespołu. Trener poskładał to nieźle i Widzew może spokojnie w tym sezonie usadowić się w środku tabeli.
Zaskakująco słabo gra Wisła, ale... Z jednej strony straszna tam bida w składzie się wydaje. Probierz ni ma za bardzo kim grać. Z drugiej strony i tak zespół zakończy w czubie tabeli, taka nasza ekstraklasa...
- francois
- Juventino
Oj tam nie przesadzajsteru pisze:Skorupski udowodnił w weekend jak nadaje się w tym momencie do kadry. Od czasu wpadek Pawełka w Wiśle czy Cabaja w Cracovii, nie widziałem podobnego babola...

Jeśli Probierz się nie uda, do Krakowa przyjdzie Smuda. Ponoć coś jest na rzeczy.steru pisze:Zaskakująco słabo gra Wisła, ale... Z jednej strony straszna tam bida w składzie się wydaje. Probierz ni ma za bardzo kim grać. Z drugiej strony i tak zespół zakończy w czubie tabeli, taka nasza ekstraklasa...
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- steru
- Qualità Juventino
Widziałeś, widziałeś - babol. Co nie zmienia faktu że umiejętnościami wciąga Skorupskiego nosem... Problem może być w jego psychice, czasem wydaje się zbyt pewny siebie i zarozumiały. Jak wyjdzie z założenia że podstawowe miejsce w bramce mu się należy, to może się to dla niego skończyć źle.francois pisze:Oj tam nie przesadzajA Wojtusia w akcji widziałeś?
![]()
Smuda po Euro jest spalony i nie sądzę żeby ktoś w Polsce zaproponował mu w najbliższym czasie robotę. Nawet Cupiał. Poza tym Probierz jest dobrym szkoleniowcem jak na nasze warunki. Problemem Wisły jest marny skład i brak pieniędzy. Teraz to nawet nie stać jej na zwolnienie Probierza. Osobiście wierzę, że to tylko przejściowe problemy, tak jak w Realufrancois pisze:Jeśli Probierz się nie uda, do Krakowa przyjdzie Smuda. Ponoć coś jest na rzeczy.

- szycha21
- Juventino
Czy ja wiem...steru pisze: Smuda po Euro jest spalony i nie sądzę żeby ktoś w Polsce zaproponował mu w najbliższym czasie robotę. Nawet Cupiał. Poza tym Probierz jest dobrym szkoleniowcem jak na nasze warunki. Problemem Wisły jest marny skład i brak pieniędzy. Teraz to nawet nie stać jej na zwolnienie Probierza. Osobiście wierzę, że to tylko przejściowe problemy, tak jak w Realu

- wagner
- Juventino
w tym momencie mamy Szczęsnego i Tytonia w bramce w kadrze, może Skorupski na teraz nie jest odpowiednim kandydatem nr. 1 jako bramkarza kadry, ale na pewno takie treningi z reprezentacji dużo by mu dały i być może wzmocniło go psychicznie na boisku. Wole żeby to miejsce nr 3 zajął młody bramkarz który może się rozwinąć (a nóż widelec będziemy mieć kolejnego dobrego bramkarza) niż Fabiańskiego który nie wiem co w niej robi .. dalej chyba jest młody zdolny .. :lol: . A co do samego Skorupskiego to ma papiery na dobre granie, żeby tylko dobrze pokierował karierą, bo mam wątpliwości co do kierunku Sandomierskiego który też przecież był w kadrzesteru pisze:Skorupski udowodnił w weekend jak nadaje się w tym momencie do kadry.

Widzew może nie wytrzymać na dystansie, dlatego myślę że skończą w środku tabeli (co i tak bedzie postrzegane w Łodzi jako bardzo dobry wynik) . A co do śmiechu przed sezonem .. Więcej się słyszało o ich problemach z finansami niż transferachsteru pisze:Zaskoczył mnie po raz kolejny Widzew. Czwarty mecz, czwarte zwycięstwo... a przed sezonem wszyscy się śmiali z transferów tego zespołu. Trener poskładał to nieźle i Widzew może spokojnie w tym sezonie usadowić się w środku tabeli.

- Antek666
- Juventino
jak na razie pierwsza połowa meczu w Poznaniu to świetny mecz
aż się wierzyć nie chcę,że to polska liga,a jednak
Pogoń gra świetnie,wysokim pressingiem i ofensywnie,ba to Pogoń prowadzi grę a nie Amica.
a Edi jest fenomenem na skalę światową

Pogoń gra świetnie,wysokim pressingiem i ofensywnie,ba to Pogoń prowadzi grę a nie Amica.
a Edi jest fenomenem na skalę światową

- deszczowy
- Juventino
Fenomenem to jest Gikiewicz ze Śląska. Facet, który mógł być każdym ale nie napastnikiem, a jednak. No i ten Gikiewicz właśnie zapewnił dziś Śląskowi trzy ważne punkty, a mógł ustrzelić hattricka nawet.Antek666 pisze: a Edi jest fenomenem na skalę światową
Idę na drugą połowę Lecha. W końcu obejrzę w akcji tego Węgra o dziwnym nazwisku.
- Dybala 4ever
- Juventino
Z perspektywy meczu Pogoń remis. Zwycięski remis
. Bardzo ciężko się grało, jeszcze czerwo dla Ediego. Ale mogłoby jej nie być Siejewicz przegiął z tą 1 żółtą. Nie lubię tego sędziego, często coś skaszani w meczu. A i za remis muszę też podziękować Bartkowi Ślusarskiemu
- wybornie zmarnowana 10000% sytuacja
.

- Antek666
- Juventino
Ty się śmiejesz z Gikiewicza a Fornalik już pewnie myśli go powołać na Angliędeszczowy pisze:Fenomenem to jest Gikiewicz ze Śląska. Facet, który mógł być każdym ale nie napastnikiem, a jednak. No i ten Gikiewicz właśnie zapewnił dziś Śląskowi trzy ważne punkty, a mógł ustrzelić hattricka nawet.Antek666 pisze:a Edi jest fenomenem na skalę światową

No remis można,trzeba powiedzieć,że zwycięski dla PogoniElo Vidal:) pisze:Z perspektywy meczu Pogoń remis. Zwycięski remis. Bardzo ciężko się grało, jeszcze czerwo dla Ediego. Ale mogłoby jej nie być Siejewicz przegiął z tą 1 żółtą. Nie lubię tego sędziego, często coś skaszani w meczu. A i za remis muszę też podziękować Bartkowi Ślusarskiemu
- wybornie zmarnowana 10000% sytuacja
.

Doczekaliśmy się Pogoni naprawdę walczącej.
- juvemaroko
- Juventino
Dzis Lech nie da rade z Jagielonia.
Slabo graja i Jaga jest grozna z kontry.
Slabo graja i Jaga jest grozna z kontry.
- Pan Mietek
- Juventino
Lech pokazał niezłą oprawę ale dzisiaj to oni tańczyli dla Legii
Po pierwszej połowie spodziewałem się, że będzie powtórka z Wrocławia ale Lech zdobył tego honorowego gola. W sumie, gdyby Ślusarski potrafił grać w piłkę to ten mecz mógłby się skończyć zupełnie inaczej.......
A wczoraj wywaliło prąd na blaszaku na Konwiktorskiej i mecz zaczął się półtorej godziny później niż planowano

Po pierwszej połowie spodziewałem się, że będzie powtórka z Wrocławia ale Lech zdobył tego honorowego gola. W sumie, gdyby Ślusarski potrafił grać w piłkę to ten mecz mógłby się skończyć zupełnie inaczej.......
A wczoraj wywaliło prąd na blaszaku na Konwiktorskiej i mecz zaczął się półtorej godziny później niż planowano
- Szaq
- Juventino
Prąd wywaliło gdzieś na osiedlu pod stadionem. Stadion ma awaryjne zasilanie i wszystko normalnie działało. Problem w tym, że wozy telewizji nie miały awaryjnego zabezpieczenia, dlatego mecz się opóźnił.Pan Mietek pisze: A wczoraj wywaliło prąd na blaszaku na Konwiktorskiej i mecz zaczął się półtorej godziny później niż planowano
- oliver
- Juventino
http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 3331_n.jpgPan Mietek pisze:Lech pokazał niezłą oprawę ale dzisiaj to oni tańczyli dla Legii![]()
http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 8347_n.jpg
heh ciekawie ciekawie 30 minut 0-3. Cieszyłem się z wczorajszego remisu Górnika, Jestem szczęśliwy z 3 punktów w Poznaniu, dawno tam nie wygraliśmy.
Wawrzyn

Bardzo nie ciekawie w Bełchatowie i na Podbeskidziu tych drugich trochę mi szkoda, jednak graja kompletne dno i nie ma się co dziwić. Walka o mistrza pewnie potrwa do samego końca to te dwie degradacje już dziś można powiedzieć, że są nieuniknione.
Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.
koniec iti
koniec iti