Juventini na wypożyczeniach...
A ja się zastanawiam co z Pasquato. Bologna gra 3-5-2, więc skrzydła odpadają. Zostaje atak, a tam czeka wymieniona przez Ciebie czwórka. Sorensen też zresztą grzeje. Motta za to graVimes pisze:Zastanawiam się po co wypożyczyliśmy Gabbiadiniego do Bolognii, skoro mają tam Gilardino, Acquafrescę i Diamantiego. Będzie tam miał raczej mało szans na grę.

Małe Juve się z tej Bologni zrobiło.
BTW, Masi dostał pierwsze powołanie do Azzurrich U21. Dodatkowo z 'naszych' są: Immobile, Marrone i Rossi.
http://it.uefa.com/under21/news/newsid=1845604.html
- Arbuzini
- Juventino
Immobile dzisiaj asysta i generalnie dobry występ. Po jego dośrodkowaniu z rzutu rożnego bliski był remis w doliczonym czasie gry, ale piłka po główce Sampirisiego wylądowała na poprzeczce.
Generalnie zdziwiło mnie, że Ciro wykonuje rożne. Przecież chłopak do niskich nie należy i w Serie B trochę bramek z banika zdobył.
Będą z chłopaka ludzie, jak nie wróci do Juve, a dalej u nas będą gnieździły się różne wynalazki to zwątpię w inteligencję Conte...
Generalnie zdziwiło mnie, że Ciro wykonuje rożne. Przecież chłopak do niskich nie należy i w Serie B trochę bramek z banika zdobył.
Będą z chłopaka ludzie, jak nie wróci do Juve, a dalej u nas będą gnieździły się różne wynalazki to zwątpię w inteligencję Conte...
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Tak a propos tych wypożyczonych, ostatnio na JP był news.
http://www.juvepoland.com/news.php?id=22464
Zostali wypożyczeni z opcją pierwokupu? Czy to nie odkupywaliśmy od Pro Vercelli całkiem nie dawno Masiego teraz tylko po to żeby go wypożyczyć (co jest całkowicie zrozumiałe) z opcją wykupienia go przez nich??
To samo ten Holender, Bouy. Poszedł na wypożyczenie do Brescii też tą samą opcją. Chłopak podobno kumaty, coś tam o nim czytałem.
Czy szastanie tym prawem pierwokupu nie wydaje się Wam lekkomyślne? Przede wszystkim chodzi mi tutaj o Masiego. Nie wiem czy to jest jakiś błąd, czy jestem niedoinformowany (całkiem prawdopodobne).
Zostali wypożyczeni z opcją pierwokupu? Czy to nie odkupywaliśmy od Pro Vercelli całkiem nie dawno Masiego teraz tylko po to żeby go wypożyczyć (co jest całkowicie zrozumiałe) z opcją wykupienia go przez nich??
To samo ten Holender, Bouy. Poszedł na wypożyczenie do Brescii też tą samą opcją. Chłopak podobno kumaty, coś tam o nim czytałem.
Czy szastanie tym prawem pierwokupu nie wydaje się Wam lekkomyślne? Przede wszystkim chodzi mi tutaj o Masiego. Nie wiem czy to jest jakiś błąd, czy jestem niedoinformowany (całkiem prawdopodobne).
- Castiel
- Juventino
Tam jest jakiś taki myk z prawem wykupu czy pierwokupu i z opcją kontrwykupu. Trochę to pogmatwane.zoff pisze:Tak a propos tych wypożyczonych, ostatnio na JP był news.
Zostali wypożyczeni z opcją pierwokupu? Czy to nie odkupywaliśmy od Pro Vercelli całkiem nie dawno Masiego teraz tylko po to żeby go wyp
Co do Immobile to będą z niego ludzie...szkoda, że teraz go nie ma bo bez zastanowienia pożegnałbym Quaga w zamian za Ciro. Może być potem problem jak z Gio i wykupem jego połowy karty.
- PlanetJuve
- Juventino
Nasi młodzi juz strzelaja:) De Silvestro dla Pro Vercelli, a Bouy dla Bresci przy czym mecz jeszcze trwa. Brawo;)
- Vincitore
- Juventino
Tutaj w linku bramka Bouy (to się jakoś odmienia?

Abstrahując od tego to strasznie śmieszny ten stadion w Spezii, taki kieszonkowy, a wymiary płyty to już absolutnie mikroskopijne. Ciekawe jakby sobie tam nasze orły poradziły.
- Castiel
- Juventino
Chyba już graliśmy na stadionie podobnych rozmiarów. Z Novara.Vincitore pisze:
Tutaj w linku bramka Bouy (to się jakoś odmienia?)
Abstrahując od tego to strasznie śmieszny ten stadion w Spezii, taki kieszonkowy, a wymiary płyty to już absolutnie mikroskopijne. Ciekawe jakby sobie tam nasze orły poradziły.
- Kubas
- Juventino
Nie wiecie może jak zaprezentował się Boakye w meczu Sassuolo? Z tego co widzę, jego kolega z drużyny wsypał hat-tricka
.
Swoją drogą, przejście Bouya do Brescii przeszło bez echa, ale nie sądzę, żeby chłopak był usatysfakcjonowany. Chciano go wprowadzać powoli do pierwszego składu Ajaxu, a nagle pół roku później ląduje w Serie B... Ciekawe czy będzie piął się w górę czy jednak Juve to dla niego ,,jak z motyką na słońce" :roll:
Swoją drogą, przejście Bouya do Brescii przeszło bez echa, ale nie sądzę, żeby chłopak był usatysfakcjonowany. Chciano go wprowadzać powoli do pierwszego składu Ajaxu, a nagle pół roku później ląduje w Serie B... Ciekawe czy będzie piął się w górę czy jednak Juve to dla niego ,,jak z motyką na słońce" :roll:
- pumex
- Juventino
Boakye nie był powołany na ten mecz, ponieważ znajdował się na zgrupowaniu reprezentacji GhanyKubas pisze:Nie wiecie może jak zaprezentował się Boakye w meczu Sassuolo? Z tego co widzę, jego kolega z drużyny wsypał hat-tricka
Już kiedyś o tym pisałem, chłopak musi się czuć trochę wydymany. Raiola obiecywał mu gruszki na wierzbie po transferze do Juve, a tu nagle ląduje w drużynie z SerieB zamiast grać w Eredivisie.Kubas pisze:Swoją drogą, przejście Bouya do Brescii przeszło bez echa, ale nie sądzę, żeby chłopak był usatysfakcjonowany. Chciano go wprowadzać powoli do pierwszego składu Ajaxu, a nagle pół roku później ląduje w Serie B...
Jak już jesteśmy przy Bouy'u, to jakiś czas temu przeczytałem wywiad z jakimś ekspertem calciomercato, który mówił, że to Raiola namówił Holendra do niezgodzenia się na przeprowadzkę do Pescary w ramach rozliczenia za Verrattiego. Dlaczego? Okazuje się, przynajmniej z relacji tegoż eksperta, że to dość złożona sprawa. Raiola nagadał Bouy'owi, żeby nie zgadzał się na taki krok, bo raz, że jeszcze wtedy wierzył, iż jego podopieczny od sezonu 12/13 będzie wprowadzony do pierwszej drużyny Juve. Dwa, że zniechęceniem Bouy'a chciał pomóc... Pogbie (również swojemu podopiecznemu), żeby temu nie przybył konkurent do zastąpienia Pirlo, którym miał być oczywiście Verratti. Francuz pewnie jest zadowolony z takiego obrotu sprawy, Bouy mniej

- francois
- Juventino
Z Salamonem mogą stworzyć duet na miarę awansuVincitore pisze:
Tutaj w linku bramka Bouy (to się jakoś odmienia?)

Ja pamiętam, że grając w juniorach jedna drużyna miała tak szerokie boisko, że od pola karnego do autu było góra wa metryVincitore pisze:Abstrahując od tego to strasznie śmieszny ten stadion w Spezii, taki kieszonkowy, a wymiary płyty to już absolutnie mikroskopijne. Ciekawe jakby sobie tam nasze orły poradziły.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Niektórzy kibice twierdzili, zę De Silvestro to był Man of the Match. Appelt też gra (chyba wyjściowy skład).Paweljuve2006 pisze:Nasi młodzi juz strzelaja:) De Silvestro dla Pro Vercelli, a Bouy dla Bresci przy czym mecz jeszcze trwa. Brawo;)
Buoy stwierdził ostatnio w wywiadzie, że Brescia to "idealne miejsce do rozwoju". Więc chyba nie jest źle.pumex pisze:Już kiedyś o tym pisałem, chłopak musi się czuć trochę wydymany. Raiola obiecywał mu gruszki na wierzbie po transferze do Juve, a tu nagle ląduje w drużynie z SerieB zamiast grać w Eredivisie.Kubas pisze:Swoją drogą, przejście Bouya do Brescii przeszło bez echa, ale nie sądzę, żeby chłopak był usatysfakcjonowany. Chciano go wprowadzać powoli do pierwszego składu Ajaxu, a nagle pół roku później ląduje w Serie B...
BTW, Lanzafame wypożyczony do Serie B - Grosetto

- Vincitore
- Juventino
Nie chce oceniać chłopaka po jednym meczu, w dodatku sparingowym, ale pamiętam nasz pierwszy mecz w Pre Season z reprezentacją rolników i brukarzy to miał lekką kupę w portkach. Zobaczymy, może się rozkręci, ale póki co dla mnie nic szczególnego.Kubas pisze: Swoją drogą, przejście Bouya do Brescii przeszło bez echa, ale nie sądzę, żeby chłopak był usatysfakcjonowany. Chciano go wprowadzać powoli do pierwszego składu Ajaxu, a nagle pół roku później ląduje w Serie B... Ciekawe czy będzie piął się w górę czy jednak Juve to dla niego ,,jak z motyką na słońce" :roll:
Co się dzieje z takim gościem jak Unterese? Poszedł gdzieś czy jest w Primaverze? Ten akurat zapadł mi w pamięci, bo prezentował się całkiem nieźle. Nie mam zamiaru krzyczeć póki co 'do pierwszego składu z nim!!111', ale pojęcie jakieś ma i chciałbym się mu przyglądać