Juventini na wypożyczeniach...

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
Zablokowany
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 02 września 2012, 12:45

Vimes pisze:Zastanawiam się po co wypożyczyliśmy Gabbiadiniego do Bolognii, skoro mają tam Gilardino, Acquafrescę i Diamantiego. Będzie tam miał raczej mało szans na grę.
A ja się zastanawiam co z Pasquato. Bologna gra 3-5-2, więc skrzydła odpadają. Zostaje atak, a tam czeka wymieniona przez Ciebie czwórka. Sorensen też zresztą grzeje. Motta za to gra :prochno:

Małe Juve się z tej Bologni zrobiło.

BTW, Masi dostał pierwsze powołanie do Azzurrich U21. Dodatkowo z 'naszych' są: Immobile, Marrone i Rossi.

http://it.uefa.com/under21/news/newsid=1845604.html

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2012, 01:32

Immobile dzisiaj asysta i generalnie dobry występ. Po jego dośrodkowaniu z rzutu rożnego bliski był remis w doliczonym czasie gry, ale piłka po główce Sampirisiego wylądowała na poprzeczce.

Generalnie zdziwiło mnie, że Ciro wykonuje rożne. Przecież chłopak do niskich nie należy i w Serie B trochę bramek z banika zdobył.

Będą z chłopaka ludzie, jak nie wróci do Juve, a dalej u nas będą gnieździły się różne wynalazki to zwątpię w inteligencję Conte...

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 03 września 2012, 01:45

Tak a propos tych wypożyczonych, ostatnio na JP był news.

http://www.juvepoland.com/news.php?id=22464

Zostali wypożyczeni z opcją pierwokupu? Czy to nie odkupywaliśmy od Pro Vercelli całkiem nie dawno Masiego teraz tylko po to żeby go wypożyczyć (co jest całkowicie zrozumiałe) z opcją wykupienia go przez nich??

To samo ten Holender, Bouy. Poszedł na wypożyczenie do Brescii też tą samą opcją. Chłopak podobno kumaty, coś tam o nim czytałem.

Czy szastanie tym prawem pierwokupu nie wydaje się Wam lekkomyślne? Przede wszystkim chodzi mi tutaj o Masiego. Nie wiem czy to jest jakiś błąd, czy jestem niedoinformowany (całkiem prawdopodobne).

Obrazek
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2012, 01:50

zoff pisze:Tak a propos tych wypożyczonych, ostatnio na JP był news.

http://www.juvepoland.com/news.php?id=22464

Zostali wypożyczeni z opcją pierwokupu? Czy to nie odkupywaliśmy od Pro Vercelli całkiem nie dawno Masiego teraz tylko po to żeby go wyp
Tam jest jakiś taki myk z prawem wykupu czy pierwokupu i z opcją kontrwykupu. Trochę to pogmatwane.
Co do Immobile to będą z niego ludzie...szkoda, że teraz go nie ma bo bez zastanowienia pożegnałbym Quaga w zamian za Ciro. Może być potem problem jak z Gio i wykupem jego połowy karty.

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2012, 18:26

Nasi młodzi juz strzelaja:) De Silvestro dla Pro Vercelli, a Bouy dla Bresci przy czym mecz jeszcze trwa. Brawo;)

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2012, 01:49

Tutaj w linku bramka Bouy (to się jakoś odmienia? :O)

Abstrahując od tego to strasznie śmieszny ten stadion w Spezii, taki kieszonkowy, a wymiary płyty to już absolutnie mikroskopijne. Ciekawe jakby sobie tam nasze orły poradziły. :wink:

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2012, 02:12

Vincitore pisze:

Abstrahując od tego to strasznie śmieszny ten stadion w Spezii, taki kieszonkowy, a wymiary płyty to już absolutnie mikroskopijne. Ciekawe jakby sobie tam nasze orły poradziły. :wink:
Chyba już graliśmy na stadionie podobnych rozmiarów. Z Novara.

Kubas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2012, 10:32

Nie wiecie może jak zaprezentował się Boakye w meczu Sassuolo? Z tego co widzę, jego kolega z drużyny wsypał hat-tricka :smile: .

Swoją drogą, przejście Bouya do Brescii przeszło bez echa, ale nie sądzę, żeby chłopak był usatysfakcjonowany. Chciano go wprowadzać powoli do pierwszego składu Ajaxu, a nagle pół roku później ląduje w Serie B... Ciekawe czy będzie piął się w górę czy jednak Juve to dla niego ,,jak z motyką na słońce" :roll:

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2012, 10:45

Kubas pisze:Nie wiecie może jak zaprezentował się Boakye w meczu Sassuolo? Z tego co widzę, jego kolega z drużyny wsypał hat-tricka :smile:
Boakye nie był powołany na ten mecz, ponieważ znajdował się na zgrupowaniu reprezentacji Ghany
Kubas pisze:Swoją drogą, przejście Bouya do Brescii przeszło bez echa, ale nie sądzę, żeby chłopak był usatysfakcjonowany. Chciano go wprowadzać powoli do pierwszego składu Ajaxu, a nagle pół roku później ląduje w Serie B...
Już kiedyś o tym pisałem, chłopak musi się czuć trochę wydymany. Raiola obiecywał mu gruszki na wierzbie po transferze do Juve, a tu nagle ląduje w drużynie z SerieB zamiast grać w Eredivisie.

Jak już jesteśmy przy Bouy'u, to jakiś czas temu przeczytałem wywiad z jakimś ekspertem calciomercato, który mówił, że to Raiola namówił Holendra do niezgodzenia się na przeprowadzkę do Pescary w ramach rozliczenia za Verrattiego. Dlaczego? Okazuje się, przynajmniej z relacji tegoż eksperta, że to dość złożona sprawa. Raiola nagadał Bouy'owi, żeby nie zgadzał się na taki krok, bo raz, że jeszcze wtedy wierzył, iż jego podopieczny od sezonu 12/13 będzie wprowadzony do pierwszej drużyny Juve. Dwa, że zniechęceniem Bouy'a chciał pomóc... Pogbie (również swojemu podopiecznemu), żeby temu nie przybył konkurent do zastąpienia Pirlo, którym miał być oczywiście Verratti. Francuz pewnie jest zadowolony z takiego obrotu sprawy, Bouy mniej

Obrazek
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2012, 12:40

Vincitore pisze:

Z Salamonem mogą stworzyć duet na miarę awansu :)
Vincitore pisze:Abstrahując od tego to strasznie śmieszny ten stadion w Spezii, taki kieszonkowy, a wymiary płyty to już absolutnie mikroskopijne. Ciekawe jakby sobie tam nasze orły poradziły. :wink:
Ja pamiętam, że grając w juniorach jedna drużyna miała tak szerokie boisko, że od pola karnego do autu było góra wa metry :prochno:

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 10 września 2012, 20:35

Paweljuve2006 pisze:Nasi młodzi juz strzelaja:) De Silvestro dla Pro Vercelli, a Bouy dla Bresci przy czym mecz jeszcze trwa. Brawo;)
Niektórzy kibice twierdzili, zę De Silvestro to był Man of the Match. Appelt też gra (chyba wyjściowy skład).
pumex pisze:
Kubas pisze:Swoją drogą, przejście Bouya do Brescii przeszło bez echa, ale nie sądzę, żeby chłopak był usatysfakcjonowany. Chciano go wprowadzać powoli do pierwszego składu Ajaxu, a nagle pół roku później ląduje w Serie B...
Już kiedyś o tym pisałem, chłopak musi się czuć trochę wydymany. Raiola obiecywał mu gruszki na wierzbie po transferze do Juve, a tu nagle ląduje w drużynie z SerieB zamiast grać w Eredivisie.
Buoy stwierdził ostatnio w wywiadzie, że Brescia to "idealne miejsce do rozwoju". Więc chyba nie jest źle.

BTW, Lanzafame wypożyczony do Serie B - Grosetto :prochno:

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2012, 22:46

Mamy jakieś prawa do Fausto Rossiego?

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2012, 23:41

mateusz6 pisze:Mamy jakieś prawa do Fausto Rossiego?
Jeśli mnie wiki nie okłamuje, to wykupiliśmy jego grającą 50tkę z Vincenzy za 1,7 miliona, by posłać na wypożyczenie do Brescii.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2012, 10:01

Kubas pisze: Swoją drogą, przejście Bouya do Brescii przeszło bez echa, ale nie sądzę, żeby chłopak był usatysfakcjonowany. Chciano go wprowadzać powoli do pierwszego składu Ajaxu, a nagle pół roku później ląduje w Serie B... Ciekawe czy będzie piął się w górę czy jednak Juve to dla niego ,,jak z motyką na słońce" :roll:
Nie chce oceniać chłopaka po jednym meczu, w dodatku sparingowym, ale pamiętam nasz pierwszy mecz w Pre Season z reprezentacją rolników i brukarzy to miał lekką kupę w portkach. Zobaczymy, może się rozkręci, ale póki co dla mnie nic szczególnego.

Co się dzieje z takim gościem jak Unterese? Poszedł gdzieś czy jest w Primaverze? Ten akurat zapadł mi w pamięci, bo prezentował się całkiem nieźle. Nie mam zamiaru krzyczeć póki co 'do pierwszego składu z nim!!111', ale pojęcie jakieś ma i chciałbym się mu przyglądać

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2012, 10:37

Vincitore pisze:Co się dzieje z takim gościem jak Unterese? Poszedł gdzieś czy jest w Primaverze?
Został w Primce

PS. Untersee :wink:

Obrazek
Zablokowany