Mercato (2012-2014)
- pumex
- Juventino
Tak jak pisałem, Guidetti to całkowicie nie moja bajka, ale nie stawiaj go w jednym rzędzie z potwornie słabym i wypalonym Borriello oraz z zawodnikiem, który miał już mnóstwo szans w 3-ch klubach i żadnej nie wykorzystał. Szwed miał jedną szansę w Eredivisie, którą wykorzystał w 120%Gąsior007 pisze:Jeśli miałby przyjść Bendtner, Borriello, czy ten Guidetti. To ja już wolę zostać z tym co jest
Dla mnie to będzie totalny kretynizm, jeśli sprowadzimy kogoś pokroju Borriello. Już mogliśmy zostawić Gabbiadiniego lub Boakye, za których połówki zapłaciliśmy ponad 10mln (!)jakku1 pisze:Jesli Boakye odchodzi to znaczy, ze... ktos na bank przyjdzieNo ale o tym juz tutaj byla mowa.

- Dante93
- Juventino
Coś czuje, że sprawa wyklaruje sie dopiero w ostatnich paru godzinach okienka. A to nie zwiastuje dobrze. Nie ukręcimy Dzeko czy Joveticia w 10 minut. Co najwyżej Cardozo/Bendtnera. O Llorente już nie myśle, bo z idiotami (prezes AB) sie nei dyskutuje.
Byle nie Boriello.
Drogba na rok? Manerw ala manewr z Tonim- nic nie wnoszący.
Byle nie Boriello.
To jest dla mnie największa zagwozdka- Gabbiadini. Jakim cudem mogliśmy za niego tyle dać? Zawodnik bez jakich kolwiek dokonań. A nie przepraszam, 1 gol w Serie A. Toć już Fabrini z Udine byłby stokroć lepszą inwestycjąPumex pisze:Już mogliśmy zostawić Gabbiadiniego lub Boakye, za których połówki zapłaciliśmy ponad 10mln (!)

- deszczowy
- Juventino
Ostatnie dni mercato.
Ten Boakye pewnie i tak by sobie nie pograł. Niech pokopie gdziekolwiek. A kto to jest Guidetti? :shock: Pierwsze słyszę o gościu.
Ten Boakye pewnie i tak by sobie nie pograł. Niech pokopie gdziekolwiek. A kto to jest Guidetti? :shock: Pierwsze słyszę o gościu.
Stary... Drogba to nadal piłkarz z możliwościami. Poza tym - zdobywa LM. Litości.Dante93 pisze: Byle nie Boriello.
- Gąsior007
- Juventino
Gąsior007 pisze:Jeśli miałby przyjść Bendtner, Borriello, czy ten Guidetti. To ja już wolę zostać z tym co jest
Ok może trochę przesadziłem. Przynajmniej gdzieś sie spr, Holandia. Niby nie taka mocna liga, ale zawsze cośpumex pisze: Tak jak pisałem, Guidetti to całkowicie nie moja bajka, ale nie stawiaj go w jednym rzędzie z potwornie słabym i wypalonym Borriello oraz z zawodnikiem, który miał już mnóstwo szans w 3-ch klubach i żadnej nie wykorzystał. Szwed miał jedną szansę w Eredivisie, którą wykorzystał w 120%

Jednak miałem na myśli to, że nie jest to piłkarz na miarę obecnego Juve.
jakku1 pisze:Jesli Boakye odchodzi to znaczy, ze... ktos na bank przyjdzieNo ale o tym juz tutaj byla mowa.
pumex pisze: Dla mnie to będzie totalny kretynizm, jeśli sprowadzimy kogoś pokroju Borriello. Już mogliśmy zostawić Gabbiadiniego lub Boakye, za których połówki zapłaciliśmy ponad 10mln (!)

Powiem Ci, że pasujedeszczowy pisze:Ostatnie dni mercato.
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2012, 13:46 przez Gąsior007, łącznie zmieniany 3 razy.
Forza Juve !
- zahor
- Juventino
Niewykluczone że Drogba okazałby się niewypałem, ale analogia z Tonim zupełnie nietrafiona. Kiedy Toni przychodził do Juventusu, od dobrych półtora roku był już w formie bardzo dalekiej od szczytowej, natomiast Drogba trzy miesiące temu był bohaterem finału Ligi Mistrzów. Ale ja osobiście w ten transfer nie wierzę - było jakieś poważne doniesienie o zainteresowaniu tym graczem ze strony Marotty czy po prostu dziennikarzom się nudzi?Dante93 pisze: Byle nie Boriello.
- pumex
- Juventino
deszczowy pisze:Ostatnie dni mercato.
Czy ja wiem..deszczowy pisze:Ten Boakye pewnie i tak by sobie nie pograł

20-latek z City, Szwed, w poprzednim sezonie wypożyczony do Feyenoordu, gdzie w 23 meczach łypną 20 bramek, chce koniecznie odejść z Manchesteru. Porównując go do Borriello... :roll:deszczowy pisze:A kto to jest Guidetti? :shock: Pierwsze słyszę o gościu.
Ale to tylko takie puste rozkminy. Nie było nawet sensownej plotki o nim.

- Bartek88
- Juventino
Rozumiem,że prawa strona jest nieobstawiona, Lichy idzie do innego klubu lub na lawke,że juz nie wspomne o Padoinie i Isla to była nasza mercatowa konieczność tak? Bo jesli tak to faktycznie zyjemy w innych rzeczywistościach. I jak już cytujesz to cytuj całość, bo wygląda jak bym negował ten transfer a tak nie jest. Wręcz przeciwnie.deszczowy pisze:Dziękuję, Bartku. Kiedy to przeczytałem opadła mi poranna erekcja i mogłem normalnie się ubrać. Zresztą wszystko inne też mi opadło.Bartek88 pisze: Isla nie byl potrzebny, na prawej od biedy mogl grac Vidal/Caceres.
I to jest ich ten mlody napastnik? :lol: Jesli to prawda, to oznaczałoby, że pojawiła się szansa z ich strony na sprzedaż Jovetić'aBerbatov jest we Florencji, podobno jest bardzo bliski podpisania umowy z Fiorentina.
Czekamy, jest moze jakies 5% szans na Stevana ale mozemy sobie jeszcze chwile pomarzyc:)
//EDIT:1
Na goal.com juz piszą o tym,że Fiora zapina ten transfer - czyli jednak nie plota :-D
Kwestia wiary w Dżeko polega na wierze w Manciniego,że kupi sobie napastnika. Wtedy jeszcze po promocji w ostatnim dniu jest szansa by go wyciągnąć.Nadal wierzycie w Dżeko. Podziwiam
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2012, 13:48 przez Bartek88, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Floccari? No proszę was facet ma 30 lat i zdarzył mu się jeden :!: sezon, w którym strzelił w Serie A więcej, niż 10 bramek.rosomak pisze:Pojawia sie kolejna alternatywa.
Kto?
Floccari, to dobry gracz i nawet chcialbym go ale za Fabio, nie mozemy liczyc ze tego typu gracz strzeli te przynajmniej 15 bramek w seriea i z 3 w LM.
Mam nadzieję, że nie zniżymy się do tego poziomu i nie będziemy kontraktować takich zawodników.
Po cholerę było się rozstawać z Del Piero? Skoro mają przychodzić takie drewna?
Co do tej 3 napastników, która "niby" ma nas zasilić to na temat szans na nich powiem tak:
- Dżeko - absolutnie nie wierzę w jego transfer. City na brak kasy nie narzeka, sam zawodnik jakoś strasznie się do przenosin nie pali, City nie chce się go pozbywać więc trzeba by dać ze 30 melonów i dorzucić z 5mln kontraktu. Nowy zawodnik zarabiający najwięcej w drużynie? To chyba się nie zgadza z naszą obecną wizją budowania zespołu. No i jest do wyciągnięcia tylko w przypadku przyjścia innego napastnika do City.
Jednym słowem zbyt wiele warunków musiałoby zaistnieć w zbyt krótkim czasie, nie ma szans.
- Jojo - jakiekolwiek szanse zaistnieją tylko w przypadku przyjścia Berbatova do fiory, to jest warunek podstawowy w innym przypadku nie ma nawet co marzyć o tym transferze. Szanse na ten transfer zwiększa to, że byłaby to transakcja w obrębie Włoch a takie zdecydowanie preferuje Marotta. Tak czy siak wszystko rozbija się o Berbatova i to czy zasili fiorentinę.
- Llorente - ważąc argumenty byłby to transfer zdecydowanie najbardziej realny i możliwy do przeprowadzenia. Tylko pytanie czy prezes Bilbao będzie robił z gęby kapcia, żeby te kilkanaście melonów otrzymać. Sam zawodnik na przyjściu do nas bardzo zyskuje: prestiż klubu, gra w LM, zapewne lepsze wynagrodzenie, kibice w hiszpanii już go nie lubią.
No ale zobaczymy czy prezes zrobi z gęby kapcia, żeby nie wylądować z ręką w nocniku.
- pablo1503
- Juventino
Transfer Drogby nie byłby takim złym pomysłem, ale tylko pod warunkiem, że nie przyszedłby żaden Tap strajk. Danie mu rocznego kontraktu z zarobkami max 5mln. + walka o mistrzostwo kraju + udział w LM. Sądzę, że mielibyśmy argumenty, aby go zakontraktować.
Ale ten transfer to raczej taka sfera marzeń.
E:
IMO, Viola ściąga Berbatova, aby ten mógł zastąpić Joveticia. Kilka dni temu były plotki o Lopezie z Lyonu. Teraz, Berbatov jest praktycznie ich zawodnikiem. Nie sądzę, aby robili atak marzeń. Jovetić - Lopez/Berba?
Za dobrze to wygląda, jak na taki klub jak Viola. Berbatov powinien im zagwarantować co najmniej 15 bramek. I on jest szykowany na następce Joveticia? Przynajmniej w tym sezonie. Jak dostaną za niego +/- 30 baniek, to za rok znów się wzmocnią. Przynajmniej mam taką nadzieję. 
PS. Nikt tu nie chce Berbatova, a nie zdziwiłbym się, gdyby w tym sezonie(o ile będzie grał we Włoszech) walczył o króla strzelców.
E:
IMO, Viola ściąga Berbatova, aby ten mógł zastąpić Joveticia. Kilka dni temu były plotki o Lopezie z Lyonu. Teraz, Berbatov jest praktycznie ich zawodnikiem. Nie sądzę, aby robili atak marzeń. Jovetić - Lopez/Berba?

PS. Nikt tu nie chce Berbatova, a nie zdziwiłbym się, gdyby w tym sezonie(o ile będzie grał we Włoszech) walczył o króla strzelców.
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2012, 13:53 przez pablo1503, łącznie zmieniany 1 raz.

- zippo01
- Juventino
Czyli w obecnej sytuacji najlepiej by było jak byśmy pozyskali Berbatova
I tylko nie Bendtner :naughty: nie przepadam za tym zawodnikiem, uważam że jest przereklamowany, typowy średniak (no może wyższa półka wśród średniaków), promowany przez media na siłę 

- StaryDobryNedved
- Juventino
Każdy chyba zapomina, że ten cały Guidetti miał bardzo poważnego wirusa, który wyrządził krzywdę jego mięśniom (ponoć jeden mięsień jest skrócony, aż o 10 centymetrów). Z tego co czytałem to przed euro koleś był załamany, nie dlatego, że nie zagra na turnieju ale czy w ogóle będzie jeszcze grał w piłkę nożną. Lekarze też załamywali ręce. Teraz nie wiem co z nim jest ale naczytałem się wtedy parę newsów i dziennikarze przedstawiali jego sytuacje jako dramatyczną. Mnie osobiście dziwi, że nikt tego piłkarza nie chce wykupić z City skoro szejki go nie chcą, taki talent i nikt nie wyłoży tych 10 melonów? Coś tu śmierdzi.
- rosomak
- Juventino
Podpisanie umowy z Berbatovem na 2 lata nie bylo by takim zlym pomyslem.
W obliczu takich problemow jakie mamy ze sprowadzeniem gwiazdy bułgar jest 100 razy lepszy od tych wynalazkow z ostanich dni.
Ja cos czuje ze dojdzie do akcji komicznej, Fiora kupi Berbatova i my zlozymy oferte za Joveticia.
Marotta bedzie kombinowal znowu i zaproponoje 15 mln +Quagiarella i Della Valle sie dalikatnie piszczac zdeenerwuje i oleje calkowicie sprawe.
:C
W obliczu takich problemow jakie mamy ze sprowadzeniem gwiazdy bułgar jest 100 razy lepszy od tych wynalazkow z ostanich dni.
Ja cos czuje ze dojdzie do akcji komicznej, Fiora kupi Berbatova i my zlozymy oferte za Joveticia.
Marotta bedzie kombinowal znowu i zaproponoje 15 mln +Quagiarella i Della Valle sie dalikatnie piszczac zdeenerwuje i oleje calkowicie sprawe.
:C
- Virgil
- Juventino
Fajnie, że Viola dopina transfer , wolałbym Berbatova niz Boriello, Floccariego czy innego Bendtnera.
Podobno Llorente wieczorem jutro ma być w Turynie, ale to prawdopodobnie plota.
https://twitter.com/sport_trend
Podobno Llorente wieczorem jutro ma być w Turynie, ale to prawdopodobnie plota.
https://twitter.com/sport_trend
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2012, 14:00 przez Virgil, łącznie zmieniany 1 raz.
- pumex
- Juventino
Oj Bartuś, Bartuś. Dziecino, Ty naprawdę wierzysz, że Fiora kupując Berbatova odda w ostatnie dwa dni Joveticia? :lol:Bartek88 pisze:Jesli to prawda, to oznaczałoby, że pojawiła się szansa z ich strony na sprzedaż Jovetić'a
//EDIT:1
Na goal.com juz piszą o tym,że Fiora zapina ten transfer - czyli jednak nie plota :-D

- Gąsior007
- Juventino
Nie sądzę, żeby Drogba chciał przyjąć roczny kontrakt. Poza tym, nikt nie da mu u nas w takim wieku kontraktu oscylującego w granicach 5 mln euro.pablo1503 pisze:Transfer Drogby nie byłby takim złym pomysłem, ale tylko pod warunkiem, że nie przyszedłby żaden Tap strajk. Danie mu rocznego kontraktu z zarobkami max 5mln. + walka o mistrzostwo kraju + udział w LM. Sądzę, że mielibyśmy argumenty, aby go zakontraktować.
Forza Juve !