Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2012, 13:25

Gąsior007 pisze:Jeśli miałby przyjść Bendtner, Borriello, czy ten Guidetti. To ja już wolę zostać z tym co jest :stop:
Tak jak pisałem, Guidetti to całkowicie nie moja bajka, ale nie stawiaj go w jednym rzędzie z potwornie słabym i wypalonym Borriello oraz z zawodnikiem, który miał już mnóstwo szans w 3-ch klubach i żadnej nie wykorzystał. Szwed miał jedną szansę w Eredivisie, którą wykorzystał w 120%
jakku1 pisze:Jesli Boakye odchodzi to znaczy, ze... ktos na bank przyjdzie :prochno: No ale o tym juz tutaj byla mowa.
Dla mnie to będzie totalny kretynizm, jeśli sprowadzimy kogoś pokroju Borriello. Już mogliśmy zostawić Gabbiadiniego lub Boakye, za których połówki zapłaciliśmy ponad 10mln (!)

Obrazek
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2012, 13:27

Coś czuje, że sprawa wyklaruje sie dopiero w ostatnich paru godzinach okienka. A to nie zwiastuje dobrze. Nie ukręcimy Dzeko czy Joveticia w 10 minut. Co najwyżej Cardozo/Bendtnera. O Llorente już nie myśle, bo z idiotami (prezes AB) sie nei dyskutuje.
Byle nie Boriello.
Drogba na rok? Manerw ala manewr z Tonim- nic nie wnoszący.
Pumex pisze:Już mogliśmy zostawić Gabbiadiniego lub Boakye, za których połówki zapłaciliśmy ponad 10mln (!)
To jest dla mnie największa zagwozdka- Gabbiadini. Jakim cudem mogliśmy za niego tyle dać? Zawodnik bez jakich kolwiek dokonań. A nie przepraszam, 1 gol w Serie A. Toć już Fabrini z Udine byłby stokroć lepszą inwestycją :prochno:

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2012, 13:30

Ostatnie dni mercato.
Ten Boakye pewnie i tak by sobie nie pograł. Niech pokopie gdziekolwiek. A kto to jest Guidetti? :shock: Pierwsze słyszę o gościu.
Dante93 pisze: Byle nie Boriello.
Stary... Drogba to nadal piłkarz z możliwościami. Poza tym - zdobywa LM. Litości.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Gąsior007

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2012, 13:33

Gąsior007 pisze:Jeśli miałby przyjść Bendtner, Borriello, czy ten Guidetti. To ja już wolę zostać z tym co jest :stop:
pumex pisze: Tak jak pisałem, Guidetti to całkowicie nie moja bajka, ale nie stawiaj go w jednym rzędzie z potwornie słabym i wypalonym Borriello oraz z zawodnikiem, który miał już mnóstwo szans w 3-ch klubach i żadnej nie wykorzystał. Szwed miał jedną szansę w Eredivisie, którą wykorzystał w 120%
Ok może trochę przesadziłem. Przynajmniej gdzieś sie spr, Holandia. Niby nie taka mocna liga, ale zawsze coś :ok:
Jednak miałem na myśli to, że nie jest to piłkarz na miarę obecnego Juve.
jakku1 pisze:Jesli Boakye odchodzi to znaczy, ze... ktos na bank przyjdzie :prochno: No ale o tym juz tutaj byla mowa.
pumex pisze: Dla mnie to będzie totalny kretynizm, jeśli sprowadzimy kogoś pokroju Borriello. Już mogliśmy zostawić Gabbiadiniego lub Boakye, za których połówki zapłaciliśmy ponad 10mln (!)
:bravo: w rzeczy samej :whistle:
deszczowy pisze:Ostatnie dni mercato.
Powiem Ci, że pasuje :smile: Teraz można słuchać i śledzić forum/newsy :C
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2012, 13:46 przez Gąsior007, łącznie zmieniany 3 razy.

Forza Juve !
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2012, 13:33

Dante93 pisze: Byle nie Boriello.
Niewykluczone że Drogba okazałby się niewypałem, ale analogia z Tonim zupełnie nietrafiona. Kiedy Toni przychodził do Juventusu, od dobrych półtora roku był już w formie bardzo dalekiej od szczytowej, natomiast Drogba trzy miesiące temu był bohaterem finału Ligi Mistrzów. Ale ja osobiście w ten transfer nie wierzę - było jakieś poważne doniesienie o zainteresowaniu tym graczem ze strony Marotty czy po prostu dziennikarzom się nudzi?

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2012, 13:37

deszczowy pisze:Ostatnie dni mercato.
:smile:
deszczowy pisze:Ten Boakye pewnie i tak by sobie nie pograł
Czy ja wiem.. :think: Vucinic, Giovinco, Matri, Q. Dwóch ostatnich bez formy, Giovinco kontuzja. Już teraz miałby ułatwione zadanie, a pomyśl, jak będzie w trakcie sezonu.
deszczowy pisze:A kto to jest Guidetti? :shock: Pierwsze słyszę o gościu.
20-latek z City, Szwed, w poprzednim sezonie wypożyczony do Feyenoordu, gdzie w 23 meczach łypną 20 bramek, chce koniecznie odejść z Manchesteru. Porównując go do Borriello... :roll:
Ale to tylko takie puste rozkminy. Nie było nawet sensownej plotki o nim.

Obrazek
Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2012, 13:39

deszczowy pisze:
Bartek88 pisze: Isla nie byl potrzebny, na prawej od biedy mogl grac Vidal/Caceres.
Dziękuję, Bartku. Kiedy to przeczytałem opadła mi poranna erekcja i mogłem normalnie się ubrać. Zresztą wszystko inne też mi opadło.
Rozumiem,że prawa strona jest nieobstawiona, Lichy idzie do innego klubu lub na lawke,że juz nie wspomne o Padoinie i Isla to była nasza mercatowa konieczność tak? Bo jesli tak to faktycznie zyjemy w innych rzeczywistościach. I jak już cytujesz to cytuj całość, bo wygląda jak bym negował ten transfer a tak nie jest. Wręcz przeciwnie.
Berbatov jest we Florencji, podobno jest bardzo bliski podpisania umowy z Fiorentina.
Czekamy, jest moze jakies 5% szans na Stevana ale mozemy sobie jeszcze chwile pomarzyc:)
I to jest ich ten mlody napastnik? :lol: Jesli to prawda, to oznaczałoby, że pojawiła się szansa z ich strony na sprzedaż Jovetić'a
//EDIT:1
Na goal.com juz piszą o tym,że Fiora zapina ten transfer - czyli jednak nie plota :-D
Nadal wierzycie w Dżeko. Podziwiam
Kwestia wiary w Dżeko polega na wierze w Manciniego,że kupi sobie napastnika. Wtedy jeszcze po promocji w ostatnim dniu jest szansa by go wyciągnąć.
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2012, 13:48 przez Bartek88, łącznie zmieniany 1 raz.

KLIK ==>www
Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2012, 13:41

rosomak pisze:Pojawia sie kolejna alternatywa.
Kto?
Floccari, to dobry gracz i nawet chcialbym go ale za Fabio, nie mozemy liczyc ze tego typu gracz strzeli te przynajmniej 15 bramek w seriea i z 3 w LM.
Floccari? No proszę was facet ma 30 lat i zdarzył mu się jeden :!: sezon, w którym strzelił w Serie A więcej, niż 10 bramek.
Mam nadzieję, że nie zniżymy się do tego poziomu i nie będziemy kontraktować takich zawodników.
Po cholerę było się rozstawać z Del Piero? Skoro mają przychodzić takie drewna?

Co do tej 3 napastników, która "niby" ma nas zasilić to na temat szans na nich powiem tak:

- Dżeko - absolutnie nie wierzę w jego transfer. City na brak kasy nie narzeka, sam zawodnik jakoś strasznie się do przenosin nie pali, City nie chce się go pozbywać więc trzeba by dać ze 30 melonów i dorzucić z 5mln kontraktu. Nowy zawodnik zarabiający najwięcej w drużynie? To chyba się nie zgadza z naszą obecną wizją budowania zespołu. No i jest do wyciągnięcia tylko w przypadku przyjścia innego napastnika do City.
Jednym słowem zbyt wiele warunków musiałoby zaistnieć w zbyt krótkim czasie, nie ma szans.

- Jojo - jakiekolwiek szanse zaistnieją tylko w przypadku przyjścia Berbatova do fiory, to jest warunek podstawowy w innym przypadku nie ma nawet co marzyć o tym transferze. Szanse na ten transfer zwiększa to, że byłaby to transakcja w obrębie Włoch a takie zdecydowanie preferuje Marotta. Tak czy siak wszystko rozbija się o Berbatova i to czy zasili fiorentinę.

- Llorente - ważąc argumenty byłby to transfer zdecydowanie najbardziej realny i możliwy do przeprowadzenia. Tylko pytanie czy prezes Bilbao będzie robił z gęby kapcia, żeby te kilkanaście melonów otrzymać. Sam zawodnik na przyjściu do nas bardzo zyskuje: prestiż klubu, gra w LM, zapewne lepsze wynagrodzenie, kibice w hiszpanii już go nie lubią.
No ale zobaczymy czy prezes zrobi z gęby kapcia, żeby nie wylądować z ręką w nocniku.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2012, 13:42

Transfer Drogby nie byłby takim złym pomysłem, ale tylko pod warunkiem, że nie przyszedłby żaden Tap strajk. Danie mu rocznego kontraktu z zarobkami max 5mln. + walka o mistrzostwo kraju + udział w LM. Sądzę, że mielibyśmy argumenty, aby go zakontraktować.
Ale ten transfer to raczej taka sfera marzeń.
E:
IMO, Viola ściąga Berbatova, aby ten mógł zastąpić Joveticia. Kilka dni temu były plotki o Lopezie z Lyonu. Teraz, Berbatov jest praktycznie ich zawodnikiem. Nie sądzę, aby robili atak marzeń. Jovetić - Lopez/Berba? :stop: Za dobrze to wygląda, jak na taki klub jak Viola. Berbatov powinien im zagwarantować co najmniej 15 bramek. I on jest szykowany na następce Joveticia? Przynajmniej w tym sezonie. Jak dostaną za niego +/- 30 baniek, to za rok znów się wzmocnią. Przynajmniej mam taką nadzieję. :pray:
PS. Nikt tu nie chce Berbatova, a nie zdziwiłbym się, gdyby w tym sezonie(o ile będzie grał we Włoszech) walczył o króla strzelców.
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2012, 13:53 przez pablo1503, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
zippo01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2012, 13:44

Czyli w obecnej sytuacji najlepiej by było jak byśmy pozyskali Berbatova :wink: I tylko nie Bendtner :naughty: nie przepadam za tym zawodnikiem, uważam że jest przereklamowany, typowy średniak (no może wyższa półka wśród średniaków), promowany przez media na siłę :prochno:

StaryDobryNedved

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2012, 13:49

Każdy chyba zapomina, że ten cały Guidetti miał bardzo poważnego wirusa, który wyrządził krzywdę jego mięśniom (ponoć jeden mięsień jest skrócony, aż o 10 centymetrów). Z tego co czytałem to przed euro koleś był załamany, nie dlatego, że nie zagra na turnieju ale czy w ogóle będzie jeszcze grał w piłkę nożną. Lekarze też załamywali ręce. Teraz nie wiem co z nim jest ale naczytałem się wtedy parę newsów i dziennikarze przedstawiali jego sytuacje jako dramatyczną. Mnie osobiście dziwi, że nikt tego piłkarza nie chce wykupić z City skoro szejki go nie chcą, taki talent i nikt nie wyłoży tych 10 melonów? Coś tu śmierdzi.

rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2012, 13:50

Podpisanie umowy z Berbatovem na 2 lata nie bylo by takim zlym pomyslem.
W obliczu takich problemow jakie mamy ze sprowadzeniem gwiazdy bułgar jest 100 razy lepszy od tych wynalazkow z ostanich dni.

Ja cos czuje ze dojdzie do akcji komicznej, Fiora kupi Berbatova i my zlozymy oferte za Joveticia.
Marotta bedzie kombinowal znowu i zaproponoje 15 mln +Quagiarella i Della Valle sie dalikatnie piszczac zdeenerwuje i oleje calkowicie sprawe.
:C

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2012, 13:51

Fajnie, że Viola dopina transfer , wolałbym Berbatova niz Boriello, Floccariego czy innego Bendtnera.

Podobno Llorente wieczorem jutro ma być w Turynie, ale to prawdopodobnie plota.

https://twitter.com/sport_trend
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2012, 14:00 przez Virgil, łącznie zmieniany 1 raz.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2012, 13:51

Bartek88 pisze:Jesli to prawda, to oznaczałoby, że pojawiła się szansa z ich strony na sprzedaż Jovetić'a
//EDIT:1
Na goal.com juz piszą o tym,że Fiora zapina ten transfer - czyli jednak nie plota :-D
Oj Bartuś, Bartuś. Dziecino, Ty naprawdę wierzysz, że Fiora kupując Berbatova odda w ostatnie dwa dni Joveticia? :lol:

Obrazek
Gąsior007

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2012, 13:53

pablo1503 pisze:Transfer Drogby nie byłby takim złym pomysłem, ale tylko pod warunkiem, że nie przyszedłby żaden Tap strajk. Danie mu rocznego kontraktu z zarobkami max 5mln. + walka o mistrzostwo kraju + udział w LM. Sądzę, że mielibyśmy argumenty, aby go zakontraktować.
Ale ten transfer to raczej taka sfera marzeń.
Nie sądzę, żeby Drogba chciał przyjąć roczny kontrakt. Poza tym, nikt nie da mu u nas w takim wieku kontraktu oscylującego w granicach 5 mln euro.

Forza Juve !
Zablokowany