Serie A 12/13 (1): JUVENTUS 2-0 Parma

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2012, 21:41

pumex pisze:Głupio to zabrzmi, ale wiedziałem, że nie strzeli.
Nom, to było widać akurat. Vidal kompletnie nie wszedł w mecz i jeszcze przyszło mu strzelać karnego.

Giovinco i Vucinic chyba nie będą się często widzieć na boisku. Długa jesień przed Sebą.

Maku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2012, 21:41

pumex dobrze podsumował pierwszą połowę. Mamy problem wymienić 2-3 piłki przed polem karnym, boki pomocy też nie najlepiej. Głównie Lichtsteiner, bo Kwadwo parę razy ładnie odebrał piłkę i świetnie podał do Vucinicia, ale suma sumarum nie wygląda to najlepiej.

Obrazek
Chip

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2012, 21:42

Słabiutko to wygląda. Zero konstruktywizmu w akcjach ofensywnych. Gramy taktyką "piłka do przodu i jakoś to będzie". Vidal gra beznadziejnie, nie piszę tego tylko przez pryzmat zmarnowanego karnego. Mnóstwo niecelnych podań oraz strat w jego wykonaniu. Giovinco również mnie nie przekonuje, cały czas się zastanawiam czy jest to piłkarz do gry na tak wysokim poziomie jak Juventus. No cóż... Mam nadzieję na zmianę gry w drugiej połowie.

"Czyż to, co daje szczęście człowiekowi, musi być następnie źródłem jego cierpień?"-Johann Wolfgang Goethe
Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Biedna gra, z tyłka karny...

Coś czuję, że kasa za Gio poszła w błoto... Nic nie gra odkąd wrócił do Juve. Przed Parmą, grał taką samą padake.
Mam nadzieję, że się ogarnie, ale szczerze w to wątpię.

Brak nam napastnika z prawdziwego zdarzenia. Mam nadzieję, że Marotta widzi co się dzieje i zrobi nam prezent na koniec mercato.

15Kowal

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Teraz zobaczymy jak Carrera poradzi sobie w szatni. Czy będzie potrafił zmotywować piłkarzy tak jak to robił Conte.

Obrazek
Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2012, 21:43

Matri lub Q na boisko - jeden od razu, drugi w zaleznosci jak sie potoczy... Za duzo tych srodkowych pomocnikow mamy, czasami mam wrazenie, ze sobie przeszkadzaja..

Parma nie gra nic, wiec nie skarcenie ich dzis byloy duzym frajerstwem..

Forza forza forza i chce lidera na koniec dnia :) I juz tak do konca :smile:

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Przez pierwsze 10 minut szukałem transmisji, jak już znalazłem to zacięła się akurat w momencie wykonywania karnego, właściwie to nie wiem co się właściwie w tej pierwszej połowie wydarzyło :doh:.

Obrazek
Mozna

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Niby coś tam próbujemy stworzyć ale w decydujących momentach niektórzy się podpalają. Asamoah jak na razie pozytywnie, jest szybki i wytrzymały, myślę że będzie pasował na tą pozycje a reszta jakaś zamulona

Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

No cóż najgorsza polowa jaką widziałem widziałem w nowym sezonie wliczając sparingi. Brak ruchu z przodu, cała pomoc gra beznadziejnie nieliczący Asamoah. Pirlo to zaczął cokolwiek grać gdzieś kolo 15 minuty :think: .Obrona nieźle choć Marrone gra lepiej od Bonucciego. Co do karnego jeśli tam był strzał Vucinica to był spalony, a co do samego faulu to moim zdaniem był choć Rysiek trochę dodał od siebie. Sam strzał za bardzo w środek. Parma nic wielkiego nie pokazuje i jeśli nasi się obudzą w 2 połowie to możemy spokojnie wygrać. A i widzę że będziemy cały sezon w łatanych strojach grac. :angry:
Ostatnio zmieniony 25 sierpnia 2012, 21:50 przez Winner, łącznie zmieniany 1 raz.

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Oby nie powtórzył się scenariusz z któregoś meczu sprzed dwóch sezonów, gdzie Krasic przyaktorzył karnego, Iaquinta go nie wykorzystał a mecz został zremisowany :x

Obrazek
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2012, 21:44

Dawno nie widziałem, żeby jakiś zawodnik rozwalał rytm drużyny jak dziś Vidal. Co zagranie, to jakieś opóźnienie tempa, niedokładne podanie, albo nie zauważenie dobrze ustawionego kolegi. Karny to tylko wisienka na torcie.

Giovinco z Vuciniciem grają tak, jakby wczoraj ich wyjęto z dwóch różnych równoległych światów. Albo tak, jakby wciąż tych światach przebywali i nie byli w stanie się dojrzeć. Trzecia opcja, że to może ten Sebek jest aż tak mały, że go na boisku nie widać, ani sam nic nie widzi nad głowami kolosów parmeńskich.

Ale trzeba oddać Parmie, że utrudniają nam życie nadzwyczaj dobrze. W momencie, kiedy rozpoczynamy budowanie akcji niepozorny faul i nici.
Ostatnio zmieniony 25 sierpnia 2012, 21:50 przez SKAr7, łącznie zmieniany 1 raz.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

3-5-2 nam slabo wychodzi, jak przyjdzie tap strajk (o ile przyjdzie) to musimy przejsc na 4-3-3 z trojka w ataku Vucinic- ??? - Giovinco.

Marchisio87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

nie będzie już Serie A w TV ?? na cyfrze plus?? jak tak to ta liga spada na psy niestety i straci wiele kibiców

FORZA JUVENTUS

----------Buffon--------------
-DeSciglio-Benatia-Caldara--Taglafico
------Marchisio---Pjanić-----
-------------Dybala------------
--Costa---Higuain---Martial--

FOOTBALL LOVE THE GAME! 4-2-1-3, 4-3-1-2
strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Gramy jak Roma Luisa E, czyli posiadamy tę piłkę i nic z tego nie wynika, bo nie ma zróżnicowania tempa rozgrywania akcji. No i na moje widać brak klasycznego napastnika, choć Vucinić coś tam się starał. Uderzenia Arturo nie ma co komentować, bo trudno to zrobić gorzej. Karny zasłużony, czy nie - nie wiem, bo miałem wtedy zawiechę. :wink:
No, ale przydałaby się teraz bezpośrednia suszarka.... :(

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2012, 21:45

Spoko, w przerwie ich Conte opieprzy, a jak do 70. minuty nie bedzie gola, to wejdzie Del Piero. A nie, czekaj...

Trzeba sie ogarnac, bo bieda straszliwa. Wpuscilbym Matriego za Giovinco, a jak nie bedzie isc, to na koniec przeszedl na 4-3-3.

Obrazek
Zablokowany