Serie A 12/13 (1): JUVENTUS 2-0 Parma
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Nom, to było widać akurat. Vidal kompletnie nie wszedł w mecz i jeszcze przyszło mu strzelać karnego.pumex pisze:Głupio to zabrzmi, ale wiedziałem, że nie strzeli.
Giovinco i Vucinic chyba nie będą się często widzieć na boisku. Długa jesień przed Sebą.
- Maku
- Juventino
pumex dobrze podsumował pierwszą połowę. Mamy problem wymienić 2-3 piłki przed polem karnym, boki pomocy też nie najlepiej. Głównie Lichtsteiner, bo Kwadwo parę razy ładnie odebrał piłkę i świetnie podał do Vucinicia, ale suma sumarum nie wygląda to najlepiej.

- Chip
- Juventino
Słabiutko to wygląda. Zero konstruktywizmu w akcjach ofensywnych. Gramy taktyką "piłka do przodu i jakoś to będzie". Vidal gra beznadziejnie, nie piszę tego tylko przez pryzmat zmarnowanego karnego. Mnóstwo niecelnych podań oraz strat w jego wykonaniu. Giovinco również mnie nie przekonuje, cały czas się zastanawiam czy jest to piłkarz do gry na tak wysokim poziomie jak Juventus. No cóż... Mam nadzieję na zmianę gry w drugiej połowie.
"Czyż to, co daje szczęście człowiekowi, musi być następnie źródłem jego cierpień?"-Johann Wolfgang Goethe
- Kubba
- Juventino
Biedna gra, z tyłka karny...
Coś czuję, że kasa za Gio poszła w błoto... Nic nie gra odkąd wrócił do Juve. Przed Parmą, grał taką samą padake.
Mam nadzieję, że się ogarnie, ale szczerze w to wątpię.
Brak nam napastnika z prawdziwego zdarzenia. Mam nadzieję, że Marotta widzi co się dzieje i zrobi nam prezent na koniec mercato.
Coś czuję, że kasa za Gio poszła w błoto... Nic nie gra odkąd wrócił do Juve. Przed Parmą, grał taką samą padake.
Mam nadzieję, że się ogarnie, ale szczerze w to wątpię.
Brak nam napastnika z prawdziwego zdarzenia. Mam nadzieję, że Marotta widzi co się dzieje i zrobi nam prezent na koniec mercato.
- Supersonic
- Juventino
Matri lub Q na boisko - jeden od razu, drugi w zaleznosci jak sie potoczy... Za duzo tych srodkowych pomocnikow mamy, czasami mam wrazenie, ze sobie przeszkadzaja..
Parma nie gra nic, wiec nie skarcenie ich dzis byloy duzym frajerstwem..
Forza forza forza i chce lidera na koniec dnia
I juz tak do konca 
Parma nie gra nic, wiec nie skarcenie ich dzis byloy duzym frajerstwem..
Forza forza forza i chce lidera na koniec dnia

- Winner
- Juventino
No cóż najgorsza polowa jaką widziałem widziałem w nowym sezonie wliczając sparingi. Brak ruchu z przodu, cała pomoc gra beznadziejnie nieliczący Asamoah. Pirlo to zaczął cokolwiek grać gdzieś kolo 15 minuty
.Obrona nieźle choć Marrone gra lepiej od Bonucciego. Co do karnego jeśli tam był strzał Vucinica to był spalony, a co do samego faulu to moim zdaniem był choć Rysiek trochę dodał od siebie. Sam strzał za bardzo w środek. Parma nic wielkiego nie pokazuje i jeśli nasi się obudzą w 2 połowie to możemy spokojnie wygrać. A i widzę że będziemy cały sezon w łatanych strojach grac. 

Ostatnio zmieniony 25 sierpnia 2012, 21:50 przez Winner, łącznie zmieniany 1 raz.
Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
- SKAr7
- Juventino
Dawno nie widziałem, żeby jakiś zawodnik rozwalał rytm drużyny jak dziś Vidal. Co zagranie, to jakieś opóźnienie tempa, niedokładne podanie, albo nie zauważenie dobrze ustawionego kolegi. Karny to tylko wisienka na torcie.
Giovinco z Vuciniciem grają tak, jakby wczoraj ich wyjęto z dwóch różnych równoległych światów. Albo tak, jakby wciąż tych światach przebywali i nie byli w stanie się dojrzeć. Trzecia opcja, że to może ten Sebek jest aż tak mały, że go na boisku nie widać, ani sam nic nie widzi nad głowami kolosów parmeńskich.
Ale trzeba oddać Parmie, że utrudniają nam życie nadzwyczaj dobrze. W momencie, kiedy rozpoczynamy budowanie akcji niepozorny faul i nici.
Giovinco z Vuciniciem grają tak, jakby wczoraj ich wyjęto z dwóch różnych równoległych światów. Albo tak, jakby wciąż tych światach przebywali i nie byli w stanie się dojrzeć. Trzecia opcja, że to może ten Sebek jest aż tak mały, że go na boisku nie widać, ani sam nic nie widzi nad głowami kolosów parmeńskich.
Ale trzeba oddać Parmie, że utrudniają nam życie nadzwyczaj dobrze. W momencie, kiedy rozpoczynamy budowanie akcji niepozorny faul i nici.
Ostatnio zmieniony 25 sierpnia 2012, 21:50 przez SKAr7, łącznie zmieniany 1 raz.
- Marchisio87
- Juventino
nie będzie już Serie A w TV ?? na cyfrze plus?? jak tak to ta liga spada na psy niestety i straci wiele kibiców
FORZA JUVENTUS
FORZA JUVENTUS
----------Buffon--------------
-DeSciglio-Benatia-Caldara--Taglafico
------Marchisio---Pjanić-----
-------------Dybala------------
--Costa---Higuain---Martial--
FOOTBALL LOVE THE GAME! 4-2-1-3, 4-3-1-2
-DeSciglio-Benatia-Caldara--Taglafico
------Marchisio---Pjanić-----
-------------Dybala------------
--Costa---Higuain---Martial--
FOOTBALL LOVE THE GAME! 4-2-1-3, 4-3-1-2
- strong return
- Juventino
Gramy jak Roma Luisa E, czyli posiadamy tę piłkę i nic z tego nie wynika, bo nie ma zróżnicowania tempa rozgrywania akcji. No i na moje widać brak klasycznego napastnika, choć Vucinić coś tam się starał. Uderzenia Arturo nie ma co komentować, bo trudno to zrobić gorzej. Karny zasłużony, czy nie - nie wiem, bo miałem wtedy zawiechę.
No, ale przydałaby się teraz bezpośrednia suszarka....
No, ale przydałaby się teraz bezpośrednia suszarka....

- bendzamin
- Redaktor