Afera Calcioscommesse
-
rosomak
- Juventino

Z ciekawości zajrzałem na fb FIGC i ciągle sporo się tam dzieje. Szkoda, że mój włoski nie jest na tyle ogarnięty, aby to wszystko ogarnąć. To chyba z wczoraj: http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 0917_n.jpg
Odpowiedź FIGC :shock:szczypek pisze:Z ciekawości zajrzałem na fb FIGC i ciągle sporo się tam dzieje. Szkoda, że mój włoski nie jest na tyle ogarnięty, aby to wszystko ogarnąć. To chyba z wczoraj: http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 0917_n.jpg
Cóż. Każdy Polak, który przyjrzy sie tej sprawie bliżej, zastanowi się dwa razy zanim powie "takie rzeczy to tylko u nas". Obyczaje rodem z Bantustanu w sercu UE :doh:
- jakku1
- Juventino

Podobno FIGC i Palazzi zaczynaja sie bac 
Po tym jak przypuscilismy atak na caly ten smieszny proces, takze adwokaci innych graczy i klubow zaczeli grac odwazniej. Palazzi zrozumial, ze traci grunt pod nogami i caly proces moze w ogole upasc, w zwiazku z czym podobno wystosowal nowe propozycje ugody w stosunku do prawie wszystkich "oskarzonych". I tak podobno w przypadku Bonucciego zeszli z prawie 3 lat i oskarzenia o ustawienie meczu do 3 miesiecy i oskarzenia o niepowiadomienie odpowiednich organow.
Ten proces to jakas kpina. Winnych nalezalo ukarac, znalezc dowody, nie isc na jakies zabawy w swiadkow koronnych. Niewinnych nalezalo zotawic w spokoju. Jak dla mnie, dokladajac do tego jeszcze te komentarze na FB, FIGC skompromitowala sie ostatecznie i kompletnie. Panie Abete, to juz czas
Edit: Zapomnialem dodac, ze zarowno Bonucci jak i Pepe odrzucili propozycje nowej ugody, ktora zaproponowal im Palazzi.
Po tym jak przypuscilismy atak na caly ten smieszny proces, takze adwokaci innych graczy i klubow zaczeli grac odwazniej. Palazzi zrozumial, ze traci grunt pod nogami i caly proces moze w ogole upasc, w zwiazku z czym podobno wystosowal nowe propozycje ugody w stosunku do prawie wszystkich "oskarzonych". I tak podobno w przypadku Bonucciego zeszli z prawie 3 lat i oskarzenia o ustawienie meczu do 3 miesiecy i oskarzenia o niepowiadomienie odpowiednich organow.
Ten proces to jakas kpina. Winnych nalezalo ukarac, znalezc dowody, nie isc na jakies zabawy w swiadkow koronnych. Niewinnych nalezalo zotawic w spokoju. Jak dla mnie, dokladajac do tego jeszcze te komentarze na FB, FIGC skompromitowala sie ostatecznie i kompletnie. Panie Abete, to juz czas
Edit: Zapomnialem dodac, ze zarowno Bonucci jak i Pepe odrzucili propozycje nowej ugody, ktora zaproponowal im Palazzi.
Ostatnio zmieniony 04 sierpnia 2012, 18:55 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 
- Kiper69
- Juventino

-
ravanevialli2
- Juventino

Lol, Mohammed skopiował mój wpis z wczoraj, który umieściłem pod newsem o Aquilanim na profilu FIGC. O ile dobrze pamiętam, polubił go mnowo i ktoś jeszcze.szczypek pisze:Z ciekawości zajrzałem na fb FIGC i ciągle sporo się tam dzieje. Szkoda, że mój włoski nie jest na tyle ogarnięty, aby to wszystko ogarnąć. To chyba z wczoraj: http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 0917_n.jpg
- Bartek88
- Juventino

Niech tlumaczą, jak sie tym zainteresuje prokuratura to są logi na serwerach i mozna okreslić dokladnie z jakiego komputera zostało to wyslane ;] No chyba, ze faktycznie byl włam.rosomak pisze:Smiejcie sie, znowu cos na tuttojuve pisza o figc i ich stronie na facebooku, maja problemy i to powazne za obraze ludzi tego kolesia z zagranicy.
Zobaczycie ze oni to wytlumacza wten sposob ze bylo wlamanie na konto.
- Winner
- Juventino

Rozmowa z adwokatem Conte http://www.football-italia.net/22641/co ... -priceless . Najważniejsze jest to stwierdzenie
To rozwiewa wszelkie wątpliwości co do innych dowodów przeciw Conte, chyba że prokurator może coś nagle z kapelusza wyjąć nie pokazując tego obrońcom.The paperwork says it all. I’d like to point out that against my client there are no intercepted phone calls or a money trail. The only evidence is the testimony of someone who already confessed to sporting fraud.
“I feel evidence has to be fundamental, otherwise we are facing a witch-hunt.”
Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
http://www.goal.com/it/news/2/serie-a/2 ... tico-di-unrosomak pisze:Smiejcie sie, znowu cos na tuttojuve pisza o figc i ich stronie na facebooku, maja problemy i to powazne za obraze ludzi tego kolesia z zagranicy.
Zobaczycie ze oni to wytlumacza wten sposob ze bylo wlamanie na konto.
Jeśli dobrze zrozumiałem to tak właśnie to wytłumaczyli. :rotfl:
Na samym profilu dalej ciekawie. Mogę się mylić ale zanim pojawiła się ta odpowiedź to moderator się wypowiedział już kilka razy, w nieco innym tonie. To co, ktoś się włamał na jeden wpis? :rotfl:
Pluto? Gdzieś jest?Winner pisze:To rozwiewa wszelkie wątpliwości co do innych dowodów przeciw Conte, chyba że prokurator może coś nagle z kapelusza wyjąć nie pokazując tego obrońcom.
-
YaSq
- Juventino

Z jednej strony to bardzo dobrze. FIGC traci grunt pod nogami. Jeszcze troche przycisniemy i pewnie sprawa rozejdzie sie po kosciach ( mam taka nadzieje ! ). Z drugiej strony ta sytuacja pokazuje jak tragicznie zachowal sie nasz zarzad w 2006 roku. Oddalismy bez walki 2 mistrzostwa oraz Seria A. Trzeba bylo juz wtedy zrobic nagonke na sposob wydawania wyrokow przez tych pseudo prawnikow, ktorzy nie majac zadnego dowodu potrafia wydac wyrok skazujacy ...
"Gwizdy z trybun? Jeszcze trochę i będą nam bić brawo" L. Del Neri
- Pan Mietek
- Juventino

Już tak nie gloryfikujcie Andrei. Te sprawy różnią się tym, że tutaj kwestią jest zawieszenie i, powiedzmy, honor i reputacja Conte. Wtedy gra była o być albo nie być całego klubu.Gotti pisze:Tak, tylko, że Secco jest frajerem i nie miał jaj. Gdyby wtedy był Agnelli to inaczej by to zapewne wyglądało.